Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οσοι δεν βαφτιζονται δεν μπορουν να μπουν στην βασιλεια των ουρανων

Δεν πιστεύω σε τίποτα παραπάνω από το ότι είμαστε ένα συνοθύλευμα αμινοξέων, πρωτεϊνών και οι ηλεκτροχημικές ενώσεις αυτών.

Απλά πεθαίνεις, τέλος.

Αλλά επειδή ως άνθρωπος έχω την ίδια ματαιοδοξία με εσένα για μετά θάνατον, στην δική μου περίπτωση θα μετατρέψουν μέρος της στάχτης μου σε μερικά διαμάντια για να συνεχίσω να υπάρχω υπό άλλη μορφή. Γιατι δεν γουστάρω βρε αδελφέ να βρεθώ  δύο μέτρα κάτω από την γη να με φάνε τα σκουληκια, και τα κόκκαλα να τα τραβολογάνε τα σκυλιά μετά την εκταφή.

Εξ ού και αυτή η ρύθμιση ήταν η πρώτη που έκανα σχετικά πριν 10 χρόνια, βάζωντας £15Κ στην πάντα και προσλαμβάνοντας  συμβολαιογράφο να την εκτελέσει. :)

Όσον αφορά την συζήτηση, είμαι υπερ της κατάργησης (αν ποτέ) της βάπτισης νηπίων, την πιο εύκολη αλλαγή ονόματος σε όσους μας δώθηκε ένα όταν είμασταν μωρά, και την καθαρά αυστηρή νομική σφύρα στο κεφάλι όλων όσων το παίζουν ρατσιστές, ενάντια σε όλους όσους έχουν διαφορετικές ιδέες και φιλοσοφίες.

Και το ότι μερικοί καλοί "χριστιανοί" εδώ μέσα λέτε περί "μια βουτιά είναι σιγά", η υποκρισία είναι ένα από τα 7 μεγάλα αμαρτήματα. Γιατί την πρεσβέβετε και την επιβάλετε σε άλλους τότε;;;;;;;;

• Like 3
  • Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το βίντεο αυτό είναι παλιό. Νομίζω έχει ξαναμπει εδώ.

Εμένα προσωπικά μου κακοφάνηκε που ενώ η μικρή έλεγε "δεν θέλω δεν θέλω" κάποιος πετάχτηκε να πει "θέλει θέλει".

Αλλά το κερασάκι ήρθε αργότερα. Όταν έβγαλαν ενημέρωση για να πουν ότι άλλος παπάς έκανε την βάπτιση και ότι η μικρή ένιωθε άνετα όταν τελείωσε το μυστήριο. Το "ένιωθε άνετα" δεν θέλω να γνωρίζω πως το συμπέραναν (αν κρίνω από το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν τις απαντήσεις της μικρής σοβαρά).

Από ότι κατάλαβα, το ανέβασαν για να κάνουν ρεζίλι τον παπά που αποφάσισε να πράξει διαφορετικά. Αλλά τελικά τους έκραξε το ιντερνετ. Την ενημέρωση την έβγαλαν, αλλά στο youtube την έχουν διαβάσει οι τηλεπαρουσιαστές μιας εκπομπής (νομίζω στο πρωινό μου του mega).

Προσωπικά δεν με καίει τόσο το ζήτημα "υποχρεωτική βάπτιση - χριστιανός με το ζόρι". Όπως είπε και ο paredwse η συντριπτική πλειοψηφία άθεων στην Ελλάδα, την έχουν εγκαταλήψει τη θρησκεία. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει συγκεκριμένη τελετή για την "αποβολή του χριστιανισμού", μια απόφαση είναι στην ουσία.

Αλλά τους γονείς δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω. Για μένα αφού ο παπάς αποφάσισε να ρωτήσει, καλά έκανε και σεβάστηκε την απάντηση.

Δημοσ.

Apoll, πολυ glamorous αυτο το σχεδιο! 

Αυτα περι βασιλεια στον ουρανο ουτε εγω τα πιστευω. Σε πολλους δεν αρεσει η ιδεα οτι οταν πεθαινουμε ισως οντως να μην υπαρχει απολυτως τιποτα επειδη νιωθουν οτι η ζωη τους μετα δεν εχει αξια ή καποιο απωτερο σκοπο. Αλλα δεν χρειαζεται να εχουμε καποιον απωτερο σκοπο. Η θρησκεια θελει να τονωσει αυτο το εγω των ανθρωπων ή να τους παρηγορησει λεγοντας οτι αποκλειεται να μην αξιζουμε κατι παραπανω. Πιστευω οτι απλα παιζουμε τον ρολο μας σαν ειδος, περναει ο κυκλος μας κι αυτο. Κι ουτε με πειραζει σαν ιδεα να σταματησω να υπαρχω τελειως, μεχρι τοτε απολαμβανω την ζωη και τον κοσμο γυρω μου.

• Like 1
Δημοσ.

Laurelien, όπως λέει και Ζεν Βουδισμός, δεν έχει σημασία το μέλλον, ούτε το παρελθόν παρά μόνο το παρόν.

Και όταν το κατανοήσουμε αυτό, θα σταματήσουμε να ειμαστε αλυσοδεμένοι στον πάτο του της κατακόμβης, ζώντας τιποτένια ζωή,  αλλά θα βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας, και θα ζούμε πραγματικά ελεύθεροι

(σε ελεύθερη μετάφραση)

• Like 1
Δημοσ.

Άντε ας πω και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου. Λοιπόοον, εγώ το βάπτισμα πέρα απο την θρησκεία μας και κάτι σαν παράδοση. Ο νονός η νονά κτλ. Είναι και κάτι ελληνικό εκτός απο κάτι θρησκευτικό, φέρνει κάποιους ανθρώπους πιο κοντά κτλ. Πιστεύω πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα μια χαρά είναι. Γιατί καλός η κακός όταν αρχίζουν και χαλάνε αυτά αρχίζει μετά να χαλάει και η παράδοση και μετά πάνε και πολλά άλλα μιας και είναι αλυσίδα. Τέλος πάντων δεν είμαι κάποιος που μπορεί να κρίνει αυτά τα πράγματα απλός είπα να πω και εγώ την άποψη μου.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άντε ας πω και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου. Λοιπόοον, εγώ το βάπτισμα πέρα απο την θρησκεία μας και κάτι σαν παράδοση. Ο νονός η νονά κτλ. Είναι και κάτι ελληνικό εκτός απο κάτι θρησκευτικό, φέρνει κάποιους ανθρώπους πιο κοντά κτλ. Πιστεύω πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα μια χαρά είναι. Γιατί καλός η κακός όταν αρχίζουν και χαλάνε αυτά αρχίζει μετά να χαλάει και η παράδοση και μετά πάνε και πολλά άλλα μιας και είναι αλυσίδα.

Συγγνώμη για το οφφ τοπικ

Αλλά αυτό το συνονθύλευμα ταυτοτήτων που το ελληνικό είναι μόνο ελληνικό όταν συνδιάζεται με θρησκευτικό, παραδοσιακό, γλωσσικό, σουβλάκιο, ήλιο/καφέ/θάλασσα κι ένα σωρό άλλα χαρακτηριστικά, δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.

Κατά πρώτον είναι ισοπεδωτικό, κατά δεύτερον προσβάλλει όσους Έλληνες έχουν επιλέξει να ζήσουν αλλού. (οι λόγοι που έκαναν μια τέτοια επιλογή είναι άσχετοι με το θέμα του παπά και της βάπτισης)

κάνω επεξεργασία γιατί μου ξέφυγε αυτό με την αλυσίδα.

Αν κάποιος δεν θέλει τα 1-2 από αυτά τότε εξαφανίζονται όλα επειδή "είναι αλυσίδα";

(ρητορικό το ερώτημα. δεν είναι αλυσίδα. είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

Άντε ας πω και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου. Λοιπόοον, εγώ το βάπτισμα πέρα απο την θρησκεία μας και κάτι σαν παράδοση. Ο νονός η νονά κτλ. Είναι και κάτι ελληνικό εκτός απο κάτι θρησκευτικό, φέρνει κάποιους ανθρώπους πιο κοντά κτλ. Πιστεύω πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα μια χαρά είναι. Γιατί καλός η κακός όταν αρχίζουν και χαλάνε αυτά αρχίζει μετά να χαλάει και η παράδοση και μετά πάνε και πολλά άλλα μιας και είναι αλυσίδα. Τέλος πάντων δεν είμαι κάποιος που μπορεί να κρίνει αυτά τα πράγματα απλός είπα να πω και εγώ την άποψη μου.

Σιχαίνομαι το επιχείρημα "ειναι παράδοση".

Ναι, και;  Ότι μας έχουν φορέσει θα το ανεχόμαστε υπεράνω κριτικής;

Και η απαγόρευση του προγαμιαίου σεξ ήταν κάποτε παράδοση. Να μη πω για το προξενιό, και ένα σωρό άλλα που σήμερα μας φαίνονται ταλιμπανισμοί.

Το βίντεο της αρχικής δημοσίευσης μου φάνηκε αηδιαστικό, έχω να μπω σε εκκλησία 20 χρόνια και ελπίζω να μη χρειαστέι. Ο παπάς γιατί δεν είχε κοτσίδα και γενειάδα, τι παίχτηκε; Έχω χάσει επεισόδια;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το βίντεο της αρχικής δημοσίευσης μου φάνηκε αηδιαστικό, έχω να μπω σε εκκλησία 20 χρόνια και ελπίζω να μη χρειαστέι. Ο παπάς γιατί δεν είχε κοτσίδα και γενειάδα, τι παίχτηκε; Έχω χάσει επεισόδια;

Από ότι είδα, το περιστατικό εγινε στη Γερμανία.

Δημοσ.

Ας μεγαλώσει να καταλαβαίνει τι του γίνεται και μετά να βαφτιστεί όπως βάφτισαν τον Ιησού , στα 30  

Δημοσ.

Πάντως κ για τα άλλα ατυχή παιδάκια με κουλές βαπτίσεις κ δεν συμμαζεύεται εδώ μια καλή λύση που έχω εφαρμόσει κ εγώ στο παρελθόν.

http://union.atheia.gr/%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87/

Εντωμεταξύ καμιά χριστιανορθόδοξη κατάρα υπάρχει για να αναιρέσω την βάπτιση μου κ στα μάτια της ελλαδιστάν εκκλησίας;Κάτι μου λέει πως δεν ξεμπερδεύεις με ένα απλό χαρτί από τα πολύ πορωμένα χριστιανοταλιμπάνια.Σα να μου έρχεται στο μυαλό η φράση ''ε,μα αφού σου βάλανε λάδι δεν μπορείς να το αλλάξεις τώρα'' κ πετάω καντήλες.

Δώστε την κατάρα όποιος ξέρει

Δημοσ.

^^ Παραδείγματα πολιτισμού, ισότητας, μη-ρατσιστικών σχολίων, ελευθερίας λόγου κτλ. Συγκίνηση. Αλλά sorry δεν είναι από τα "ευαίσθητα" groupάκια η θρησκεία/πιστοί κτλ :)

Δημοσ.

^^ Παραδείγματα πολιτισμού, ισότητας, μη-ρατσιστικών σχολίων, ελευθερίας λόγου κτλ. Συγκίνηση. Αλλά sorry δεν είναι από τα "ευαίσθητα" groupάκια η θρησκεία/πιστοί κτλ :)

Στο συγκεκριμένο θέμα ο τόξο είναι ακτιβιστής. Οι ακτιβιστές εξ ορισμού λαμβάνουν "extreme" θέσεις πάνω στα θέματα που τους απασχολούν. Κανείς δεν περιμένει από τη Greenpeace να μας πει σε ποιά περίπτωση είναι καλή ιδέα η πυρηνική ενέργεια, ούτε από τον Dawkins να μας πει πώς η οργανωμένη θρησκεία υποστηρίζει τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Τρία πράγματα: α) δε βλέπω πώς σχετίζεται ο ρατσισμός, η ισότητα και η ελευθερία του λόγου με το σχόλιο που έκανε, β) δες την υπογραφή σου και σκέψου εσύ πώς κινείσαι εκεί που είσαι ο ίδιος ακτιβιστής -- δεν είναι διαφορετικό -- και γ) πραγματικό παράδειγμα πολιτισμού είναι να διαχειρίζεσαι θέσεις που για σένα είναι extreme κανιβαλισμοί χωρίς να σε αγγίζουν.

Peace and love.  :)

Δημοσ.

Πάντως κ για τα άλλα ατυχή παιδάκια με κουλές βαπτίσεις κ δεν συμμαζεύεται εδώ μια καλή λύση που έχω εφαρμόσει κ εγώ στο παρελθόν.

http://union.atheia.gr/%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B7%CE%BE%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87/

Εντωμεταξύ καμιά χριστιανορθόδοξη κατάρα υπάρχει για να αναιρέσω την βάπτιση μου κ στα μάτια της ελλαδιστάν εκκλησίας;Κάτι μου λέει πως δεν ξεμπερδεύεις με ένα απλό χαρτί από τα πολύ πορωμένα χριστιανοταλιμπάνια.Σα να μου έρχεται στο μυαλό η φράση ''ε,μα αφού σου βάλανε λάδι δεν μπορείς να το αλλάξεις τώρα'' κ πετάω καντήλες.

Δώστε την κατάρα όποιος ξέρει

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82

Δημοσ.
Οι γονείς θα πρέπει να παίρνουν πρωτοβουλίες για το παιδί, για να το προστατέψουν, για να έχει σωματική και ψυχική υγεία. Όπως είναι η φύλαξη του, το κατάλληλο φαγητό, και η εκπαίδευση που ευτυχώς έχει υποχρεωτική το κράτος.

Η βάφτιση δεν έχει να κάνει με κάτι από αυτά. Το να παίρνει ή όχι τις αποφάσεις ο γονέας δεν είναι απόλυτο. Πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις ώστε να πληρούνται τα παραπάνω. Το αν θα γίνει το παιδί χριστιανός ή βουδιστής, Ολυμπιακός ή Πανελευσινιακός, δεν έχουν σχέση με την προστασία και την υγεία και σε περίπτωση που από την θρησκεία ή τα οπαδικά έρθει φανατισμός μπορεί να του βγει και σε κακό.

Στα νησιά Βανουάτου οι Ναγκόλ, βάζουν τα αγόρια μόλις φτάσουν στα 8 να κάνουν κάτι σαν μπάτζι τζάμπινγκ αλλά με σχοινί, όχι ελαστικό! Προφανώς και είναι λάθος η απόφαση αυτή που παίρνουν. Οπότε, οι γονείς, δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν ότι απόφαση τους κατέβει, επειδή θεωρούν πως αυτό είναι το σωστό, παρά μόνο εκείνες που αντικειμενικά είναι σωστές για το παιδί.

Δημοσ.

Για οποιον διαβαζει το τοπικ να πουμε οτι ο καθενας γραφει για την παρτυ του και μονο....

κοινως οσοι δεν πιστευουμε δεν εχουμε καμια μα καμια σχεση με τον φανατισμο μερικων ουτε θελουμε να επιβαλουμε σε κανεναν σε τι να πιστευει και τι να κανει....

υπαρχει η υγιης φιλαθλη κοινοτητα μιας ομαδας , υπαρχουν και οι φανατικοι οπαδοι.. οιδιαφορες πολλες το κοινο σημειο ενα... αυτα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...