Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να πεις οτι εισαι Αθεος πρεπει πρωτα να εχεις μελετησει την θρησκεια.Εγω εχω διαβασει ολη την παλαια, καινη και πολλα θρησκευτικα βιβλια πριν αποφασισω οτι δεν μου κανει.Το να το κανεις επειδη ειναι μοδα η επηρεαστηκες απο αυτα που διαβαζεις απο καποιους σε ενα site χωρις να μελετησεις πρωτα αυτο που αρνεισαι ειναι βλακωδες.

• Απαντ. 281
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μπα, εγώ νομίζω βλακώδες είναι το αντίθετο, να αποφασίζεις δηλαδή ότι σου κάνει χωρίς πρώτα να το μελετήσεις.

• Like 6
Δημοσ.

<p>Για να πεις οτι εισαι Αθεος πρεπει πρωτα να εχεις μελετησει την θρησκεια.Εγω εχω διαβασει ολη την παλαια, καινη και πολλα θρησκευτικα βιβλια πριν αποφασισω οτι δεν μου κανει.Το να το κανεις επειδη ειναι μοδα η επηρεαστηκες απο αυτα που διαβαζεις απο καποιους σε ενα site χωρις να μελετησεις πρωτα αυτο που αρνεισαι ειναι βλακωδες.</p>

Δηλαδή δεν μπορώ απλώς να μην πιστεύω ότι υπάρχει ο οποιοδήποτε Θεός; Πρέπει να μελετησω όλες τις θρησκείες;

Φαντάζομαι αν αρνεισαι την θρησκεία του ιπτάμενου μακαρονοτερατος είναι επειδή έχεις διαβάσει όλα τα βιβλία της;

Πολύ άκυρο για εμένα αυτό π ειπες και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση..

• Like 2
Δημοσ.

Άντε ας πω και εγώ το μακρύ μου και το κοντό μου. Λοιπόοον, εγώ το βάπτισμα πέρα απο την θρησκεία μας και κάτι σαν παράδοση. Ο νονός η νονά κτλ. Είναι και κάτι ελληνικό εκτός απο κάτι θρησκευτικό, φέρνει κάποιους ανθρώπους πιο κοντά κτλ. Πιστεύω πως έτσι όπως έχουν τα πράγματα μια χαρά είναι. Γιατί καλός η κακός όταν αρχίζουν και χαλάνε αυτά αρχίζει μετά να χαλάει και η παράδοση και μετά πάνε και πολλά άλλα μιας και είναι αλυσίδα. Τέλος πάντων δεν είμαι κάποιος που μπορεί να κρίνει αυτά τα πράγματα απλός είπα να πω και εγώ την άποψη μου.

Ελληνικό είπες;

Ελληνική παράδοση είναι να πάω στο ναό  του Απόλλωνα στους Δελφούς, κατα την εαρινή ισημερία, και να πιάσω  τους ύμνους προς αυτόν.

Θέλω να βγάλω άδεια να χτίσω ναό προς τον Δία, με δικά μου έξοδα, σε δικό μου οικόπεδο εντος σχεδίου πόλεως μάλιστα, γιατί αυτή είναι η παράδοση μου, και η πεποίθησή μου.  Γιατί θα πρέπει αυτή να καταπατάται από την δική σου "παράδοση", όπου με θεωρεί παγανιστή αιρετικό και σε άλλες εποχές θα με έκαιγε στην πυρά; (σημείωση σε ερώτηση προς την τοπική νομαρχία μου είπαν μόνο άδεια για ορθόδοξη εκκλησία μπορεί να βγάλω).

Και ομως ο αρχαιοελληνικός ναός είναι παράδοση αυτής της χώρας περισσότερα της χρηστιανικής.

Όπως επίσης θέλω να μπορώ να φοράω μανδύα ή φουστανέλα και όχι "φράγκικα" ρούχα, τα οποία λόγο "μόδας" επιβλήθηκαν σε εμάς μόνο τα τελευταία 140 χρόνια. Γιατί μανδύας είναι πολύ άνετος το καλοκαίρι και δεν βράζουμε στην ζεστή Ελλάδα. Όπως φοράνε το dish dash σε πολλές αραβικές χώρες. \

Αλλά θα με μαζέψουν ως τρελό, και φυσικά εσύ και οι ομοιοί σου, απλά θα γελάνε, γιατί δεν είναι στην ΔΙΚΗ ΣΑΣ Παράδοση.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποτε ένας παπάς μου είχε πει...

Το θέμα δεν είναι που πιστεύεις, αλλά κατά πόσο σε κάνει καλύτερο άνθρωπο...

Τόσο απλό...

• Like 2
Δημοσ.

Από όσο ξέρω αρχικά ήταν οι βαπτίσεις θέμα ενηλίκων και έπειτα έγινε για τα νεογνά,λόγω θνησιμότητας.

Δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψουν σε τέτοιες πρακτικές,για όσους θέλουν.

Από την άλλη κανένας δεν απέτρεψε έναν βαπτισμένο να αλλάξει πεποιθήσεις και να μεταπηδήσει σε άλλες θρησκείες/αθεΐα/πιστεύω.Έτσι για λόγους παράδοσης δεν βλέπω και εκεί πρόβλημα σε όσους γουστάρουν να το κάνουν.

Όπως θέλει ας κάμει καθένας,δεν θα πάθει τίποτα διαφορετικό το παιδάκι να πάρει ένα παραπάνω ή λιγότερο μπάνιο.

Από την άλλη με λύπης βλέπω ότι η αθεΐα/αγνωστικισμός έγινε μόδα και ανεπίσημη θρησκεία με πολύ φανατίλα(στυλ Ντόκιν).

Ηρεμήστε λίγο.

Δημοσ.

γιατι ανοιγετε τετοια θεματα?δεν ξερετε οτι το αποτελεσμα ειναι παντα το ιδιο?

Πρέπει και αυτοί να δείξουν ότι και αυτοί υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο,ειδικά αυτόν τον καιρό που έχουν πιο πολλά δικαιώματα.

Από την άλλη μέχρι τώρα δεν είδα να ανοίγουν τέτοια θέματα η αντίθετη όψη.Π.χ. ένας χριστιανός να ανοίγει θέματα και να γράφει τα ίδια για τους "άθεους"

Είναι θέμα ανωτερώτητας.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πρέπει και αυτοί να δείξουν ότι και αυτοί υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο,ειδικά αυτόν τον καιρό που έχουν πιο πολλά δικαιώματα.

Από την άλλη μέχρι τώρα δεν είδα να ανοίγουν τέτοια θέματα η αντίθετη όψη.Π.χ. ένας χριστιανός να ανοίγει θέματα και να γράφει τα ίδια για τους "άθεους"

Είναι θέμα ανωτερώτητας.

Νοσταλγείς κάποιους άλλους καιρούς εσύ, που δεν ασχολούνταν με δικαιώματα και σαχλαμάρες;

Για την ανωτερότητα των χριστιανών, σε παραπέμπω στην ιερά εξέταση, στις διώξεις των επιστημόνων επί αιώνες, κλπ.κλπ.

Ορισμένοι κάνετε το The Life of Brian των Μόντι Πάιθονς να μοιάζει όχι με σάτιρα, αλλά με ...ντοκιμαντέρ

Δημοσ.

Είναι θέμα ανωτερώτητας.

Δεν ανοιγουν γιατι απλα ειναι δυσκολο να τεκμηριωσουν καποια πραγματα.Θα μπορουσαν ας πουμε να πουνε οτι οι παραβολες στο κατα ματθαιον και κατα λουκα ευαγγελιο ειναι εξοχως διδακτικες, αλλα δεν θα μπορουσαν με τιποτα να εξηγησουν την νεκρανασταση.

Δημοσ.

Νοσταλγείς κάποιους άλλους καιρούς εσύ, που δεν ασχολούνταν με δικαιώματα και σαχλαμάρες;

Για την ανωτερότητα των χριστιανών, σε παραπέμπω στην ιερά εξέταση, στις διώξεις των επιστημόνων επί αιώνες, κλπ.κλπ.

Ορισμένοι κάνετε το The Life of Brian των Μόντι Πάιθονς να μοιάζει όχι με σάτιρα, αλλά με ...ντοκιμαντέρ

Όπως και για την ανωτερώτητα των άθεων να σε παραπέμψω στις πρωην κουμουνιστικές χώρες και τις δημοκτονίες που κάνανε και που υπάρχουν ακόμα...Βορεια Κορέα.Και είναι πιο πολλές από την ιερά εξέταση

Ή ακόμα και τώρα ακριβώς με την άθεη κυβέρνησή μας και κανα δυο ακόμα πιο πριν και τον διεθνή πάτο που πιάσαμε,τις χιλιάδες αυτοκτονίες και την σκλαβιά που ζούμε στον εργασιακό τομέα....

Εγώ με αυτά που γράφω δεν θέλω να δείξω ότι ένας χριστιανός ή ένας άθεος είναι ανώτερος.Όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει και το κακό.

Εσείς οι άθεοι το ξεφτιλίσατε που νομίζετε ότι για όλα φταίνε οι χριστιανοί και μόνο.

Γράψτε τα ίδια και για τους ισλαμιστές.

Για ποιο λόγο δεν αναφέρεστε ΠΟΤΕ σε αυτούς;Σε λίγο καιρό θα μας κατακλύσουν.Το τι θα φταίει το ξέρεις.Αυτή η ιδεολογία θα φταίει.

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει μόνο για την τελευταία μου ερώτηση;

Δημοσ.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μια βουτια στην κολυμπηθρα δεν θα σου καταστρεψει την ζωη απο την στιγμη που σου δινεται η ελευθερια στην πορεια της ζωης σου να επιλεξεις τι πεποιθησεις θα εχεις.

Αυτή η βουτιά βέβαια δίνει νούμερα στην εκκλησία ώστε να μπορεί μετά να βγαίνει και να λέει πως μιλάει για το 95+% του πληθυσμού.

• Like 4
Δημοσ.

Εσείς οι άθεοι το ξεφτιλίσατε που νομίζετε ότι για όλα φταίνε οι χριστιανοί και μόνο.

Για ποιο λόγο δεν αναφέρεστε ΠΟΤΕ σε αυτούς;Σε λίγο καιρό θα μας κατακλύσουν.Το τι θα φταίει το ξέρεις.Αυτή η ιδεολογία θα φταίει.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πάντοτε οι "πιστοί" μπαίνουν στην διαδικασία του ποιος την έχει "μεγαλύτερη";;;;
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως και για την ανωτερώτητα των άθεων να σε παραπέμψω στις πρωην κουμουνιστικές χώρες και τις δημοκτονίες που κάνανε και που υπάρχουν ακόμα...Βορεια Κορέα.Και είναι πιο πολλές από την ιερά εξέταση

Ή ακόμα και τώρα ακριβώς με την άθεη κυβέρνησή μας και κανα δυο ακόμα πιο πριν και τον διεθνή πάτο που πιάσαμε,τις χιλιάδες αυτοκτονίες και την σκλαβιά που ζούμε στον εργασιακό τομέα....

Εγώ με αυτά που γράφω δεν θέλω να δείξω ότι ένας χριστιανός ή ένας άθεος είναι ανώτερος.Όπου υπάρχει άνθρωπος υπάρχει και το κακό.

Από το παραλήρημα που διάβασα θα απαντήσω όντως μόνο στην τελευταία ερώτηση.

Από τη στιγμή που η συζήτηση είναι για ορθόδοξο παπαδαριό, κολυπμήθρες και όλο το νταβατζιλίκι που έχουν στη ζωή μας εδώ στην ελλάδα, δεν θα κάτσω να μιλάω για το ιράν.

Να είσαι σίγουρος ότι αν ζούσα στο ιράν, θα έλεγα τα ίδια: δεν υπάρχει θεός και σκατά στους παπάδες.

Εσύ αν ζούσες στο ιράν, πάλι τους παπάδες θα υποστήριζες.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί πάντοτε οι "πιστοί" μπαίνουν στην διαδικασία του ποιος την έχει "μεγαλύτερη";;;;

:wacko:  :wacko:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...