Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΝΑΙ ειναι πολυ δυσκολο ο Βρετανος που τον ανακαλυψε μεσω linkedin και του βρηκε δουλεια να καταλαβει που αναφερονται οι συγκεκριμενες μεταβλητες. Μην επιμενεις αλλο, φτανει, εχεις απλα αδικο.&-

Σε αυτο εχεις δικιο. Αλλα να τον κοψει ελληνας επειδη γράφει τα ονοματα των μεταβλητων σε γκρικλις δεν εχει νοημα. Ειπα και πριν αν το προγραμμα δεν βγει εκτος Ελλαδας και αν ο φιλος δεν ψαχνει δουλεια εκτος Ελλαδας .... Κυπριος ειπε οτι τον προσεγγισε.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ναι σιγα μην ερθει ο Γαλλος εδω να πιασει δουλεια εδω ουτε οι εγχωριοι δεν κάθονται ποιος θα κατσει να δουλευει για 700 ευρω ενω εχει ικανοτητες και να του κανουν και τους δυσκολους? μπορει κάποιες φορες οσοι ειστε σε εταιρειες δεν ξερω υπευθυνοι για τα βιογραφικα να λετε στους υποψηφιους οτι ειναι εκτος πραγματικοτητας αλλα την ιδια ωρα μην ξεχνατε οτι ειστε και εσεις. Αμα δεν υπηρχαν καποιες αλλες δυσκολιες στο να μεταναστευσει κάποιος θα ψάχνατε εργατικο δυναμικο και δεν θα βρισκατε με αυτα που προσφέρετε κατα τα αλλα το βιογραφικο σου ειναι ενταξει??? ειναι ωραιο??? ειναι στοιχισμενο???? επειδη θα σου δωσω τρελο μισθο θελω να ειναι στην εντελεια χαχαχα :cry: :cry:

Ναι βεβαια δεν υπάρχει λογος να τρεξεις το προγραμμα ουτως ή αλλως αμα ειναι εντάξει οι μεταβλητες και οι ονομασιες ας έχει γράψει και βλακειες ο αλλος μεσα με ενα καρο memory leaks , UB's , overflows/underflows etc. Ελλαδάρα αθανατη μια ζωη η εικονα μονο αυτο μας μαρανε για αυτο και πηγαμε μπροστα.

Βρε φιλε, οσες φορες και να στο εξηγησουν , τοσα διαφορετικα ατομα, εσυ εχεις μια προφανη εμμονη χωρις λογο...

Ειτε εχεις απογοητευθει απο την αγορα εργασιας, πολυ λογικο στην Ελλαδα, ειτε δεν εχεις ιδεα για την συγκεκριμενη αγορα εργασιας, κυριως στο εξωτερικο, δειχνεις απελπιστικα εγκλωβισμενος στις σκεψεις σου. Ενω η δουλεια δεν ειναι καν Ελλαδα...

Το παλικαρι καλως η κακως, δεν παει για CEO. Δε θα καθισει κανεις να ασχοληθει πανω απο 5 λεπτα με ενα κακογραμμενο βιογραφικο οταν εχει 1000 αλλα να δει. Ενας εμπειρος recruiter, θα χρειαστει 1 λεπτο.

Ελπιζω καποια στιγμη να το καταλαβεις αυτο. Τα παντα μετρανε. Καλα του λενε ολοι οι απο πανω. Για το καλο του.

• Like 4
Δημοσ.

Βρε φιλε, οσες φορες και να στο εξηγησουν , τοσα διαφορετικα ατομα, εσυ εχεις μια προφανη εμμονη χωρις λογο...

Ειτε εχεις απογοητευθει απο την αγορα εργασιας, πολυ λογικο στην Ελλαδα, ειτε δεν εχεις ιδεα για την συγκεκριμενη αγορα εργασιας, κυριως στο εξωτερικο, δειχνεις απελπιστικα εγκλωβισμενος στις σκεψεις σου. Ενω η δουλεια δεν ειναι καν Ελλαδα...

Το παλικαρι καλως η κακως, δεν παει για CEO. Δε θα καθισει κανεις να ασχοληθει πανω απο 5 λεπτα με ενα κακογραμμενο βιογραφικο οταν εχει 1000 αλλα να δει. Ενας εμπειρος recruiter, θα χρειαστει 1 λεπτο.

Ελπιζω καποια στιγμη να το καταλαβεις αυτο. Τα παντα μετρανε. Καλα του λενε ολοι οι απο πανω. Για το καλο του.

Ένας εμπειρος recruiter δεν θα εκοβε ποτε τον αλλον απευθειας για ονοματα μεταβλητων θα κοιταζε καταρχην αμα δουλευει το προγραμμα το αν εχει μεγαλο ογκο βιογραφικων ή οχι εμενα τι με ενδιαφερει? προβλημα τους ας δεχονται λιγοτερα βιογραφικα αυτο δεν ειναι δικο μου προβλημα. Και εγω εχω φορτο δουλειας καποιες μερες αλλα προσέχω τι κανω οσο μπορω δεν ξεπεταω κοσμο στο 5λεπτο. Τι ειναι αυτα που γράφετε τωρα?

Στελνουν και feedback μετα οι εταιρειες πως μας φανηκαν οι υπηρεσιες τους θα πάει το μαυρο συννεφο με τέτοιες μαλακιες.

Δηλαδη επειδη υπαρχει μεγαλος ογκος βιογραφικων εσυ μου λες οτι ο αλλος εχει δικαιολογια να σε ξεπεταξει .... ντάξει δεν μπορω να το δεχτω αυτο λογικα τουλαχιστον δεν κάθεται. Αλλα ενταξει στην ελλαδα ο καθενας παντα οτι ηθελε εκανε δεν υπηρχε ελεγχος απο πουθενα.Εδω καποιοι πριν καιρο επιχειρηματολογουσαν εδω μεσα οτι πρεπει να πηγαινεις να δουλευεις τσαμπα για να μαζεψεις προυπηρεσια τι να μου εξηγησεις τωρα εσυ και τι να καταλαβω.

Δημοσ.

Θεωρώ ότι σε αυτό το στάδιο, όπου έχεις μια εμπειρία, σε παίρνει να το θάψεις. Αν τύχει κάποια θέση η οποία είναι πολύ σχετική με αυτό το project θα μπορούσες να το προσθέσεις μόνο γι'αυτό.

Άρα κάνω 2 version μια java oriented και μια php oriented. Και κρατώ μια general να μπορώ να κόβω ράβω και να βγάζω versions απλά αφαιρώντας πράγματα. (Και βελτιώνοντας το εν λόγο project)

1zx8xgg.jpg

Νέα version:

http://pc-magas.github.io/CV%20-%20Dimitrios%20Desyllas-v2.pdf

Δημοσ.

Νομίζω τα περισσότερα τα έχουν ήδη αναφέρει τα παιδιά.

- Φαντάζομαι ότι σε φωνάζουν Δημήτρη και όχι Δημήτριο. Μην κάνεις το λάθος να βάζεις το επίσημο όνομα εκεί, δεν είναι επίσημο έγγραφο του κράτους. Αυτό από κάποιον που τον φωνάζανε Δημήτριο για ενάμιση χρόνο λόγω αυτού.

- Βάλε πρώτα την εμπειρία σου, είναι πιο σημαντικό.

- Έχεις ακόμα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, που πραγματικά είναι απαράδεκτο. Μπορεί να μη σε κόψουν για αυτό, αλλά είναι πολύ κακή πρώτη εντύπωση.

- Να είσαι συνεπής και consistent. Εδώ κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Στα skills πχ ξεκινάς με ένα στυλ Τάδε (ΡΗΡ) (Καλή γνώση) και καταλήγεις σε Δείνα (Javascript). Πού είναι εδώ το πόσο καλά το ξέρεις αυτό; Επίσης στη μία δουλειά λες development και στην άλλη developer. Είναι κι άλλα που δεν θα τα αναφέρω.

- Στα technical skills πάλι μου δίνεις την εντύπωση ότι αναφέρεις το παραμικρό που μπορεί να ασχολήθηκες μια εβδομάδα μαζί του. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι είσαι καλός και τι σου αρέσει. Συγκεντρώσου σε αυτό που ξέρεις και αυτό που ζητάει η θέση που κάνεις αίτηση. Δεν θα σε βοηθήσει ότι ασχολήθηκες με κάθε νέο framework από λίγο.

- Τα πρότζεκτ απλά πιάνουν χώρο τώρα, βάλε απλά το github profile σου και θα τα δει όποιος θέλει. Στο Readme εκεί βάλε τις περιγραφές.

- Μου αρέσει να βλέπω μια σειρά με τι ενδιαφέροντα έχει ο άλλος, με ανθρώπους έχεις να κάνεις και μια γραμμή βοηθάει τον άλλο να  κάνει μια εικόνα πριν σε γνωρίσει.

Δημοσ.

Άρα κάνω 2 version μια java oriented και μια php oriented. Και κρατώ μια general να μπορώ να κόβω ράβω και να βγάζω versions απλά αφαιρώντας πράγματα. (Και βελτιώνοντας το εν λόγο project)

Νέα version:

http://pc-magas.github.io/CV%20-%20Dimitrios%20Desyllas-v2.pdf

Ναι είναι μια καλή προσέγγιση αυτό, να τροποποιείς το βιογραφικό ανάλογα τη θέση.

• Like 1
Δημοσ.

Ένας εμπειρος recruiter δεν θα εκοβε ποτε τον αλλον απευθειας για ονοματα μεταβλητων θα κοιταζε καταρχην αμα δουλευει το προγραμμα το αν εχει μεγαλο ογκο βιογραφικων ή οχι εμενα τι με ενδιαφερει? προβλημα τους ας δεχονται λιγοτερα βιογραφικα αυτο δεν ειναι δικο μου προβλημα. Και εγω εχω φορτο δουλειας καποιες μερες αλλα προσέχω τι κανω οσο μπορω δεν ξεπεταω κοσμο στο 5λεπτο. Τι ειναι αυτα που γράφετε τωρα?

Στελνουν και feedback μετα οι εταιρειες πως μας φανηκαν οι υπηρεσιες τους θα πάει το μαυρο συννεφο με τέτοιες μαλακιες.

Δηλαδη επειδη υπαρχει μεγαλος ογκος βιογραφικων εσυ μου λες οτι ο αλλος εχει δικαιολογια να σε ξεπεταξει .... ντάξει δεν μπορω να το δεχτω αυτο λογικα τουλαχιστον δεν κάθεται. Αλλα ενταξει στην ελλαδα ο καθενας παντα οτι ηθελε εκανε δεν υπηρχε ελεγχος απο πουθενα.Εδω καποιοι πριν καιρο επιχειρηματολογουσαν εδω μεσα οτι πρεπει να πηγαινεις να δουλευεις τσαμπα για να μαζεψεις προυπηρεσια τι να μου εξηγησεις τωρα εσυ και τι να καταλαβω.

Αλλα αντι αλλων....

πρωτον,εξαρχης ολοι μιλανε για εξωτερικο..η ελλαδα ειναι αλλη κατηγορια, επιπεδο αφρικης...

δευτερον, στο ξαναειπα αλλα δε το καταλαβαινεις με τιποτα... δε θα σου δωσει λογαριασμο γιατι σε απερριψε κανενας...αυτο για το feedback...

Δημοσ.

Νομίζω τα περισσότερα τα έχουν ήδη αναφέρει τα παιδιά.

- Μου αρέσει να βλέπω μια σειρά με τι ενδιαφέροντα έχει ο άλλος, με ανθρώπους έχεις να κάνεις και μια γραμμή βοηθάει τον άλλο να  κάνει μια εικόνα πριν σε γνωρίσει.

Ελα μωρε τωρα που βλεπεις απο το βιογραφικο τι ενδιαφεροντα εχει ο αλλος απο κοντα θα τον κοψεις στο βιογραφικο μπορει να σου πει ξερω γω οτι του αρεσει η ποιηση και η λογοτεχνια :cry: :cry:

Αλλα αντι αλλων....

πρωτον,εξαρχης ολοι μιλανε για εξωτερικο..η ελλαδα ειναι αλλη κατηγορια, επιπεδο αφρικης...

δευτερον, στο ξαναειπα αλλα δε το καταλαβαινεις με τιποτα... δε θα σου δωσει λογαριασμο γιατι σε απερριψε κανενας...αυτο για το feedback...

Οχι αλλα ντι άλλων εσυ δεν διάβασες το θρεντ και γραφεις αλλα ντι άλλων η δουλεια βρισκεται στην Κυπρο ετσι μας λεει ο τυπος ... στην Κυπρο ειναι ελληνοφωνοι απο οσο ξέρω ... σε μια ελληνοφωνη εταιρεια να απορριπτεις καποιον για ονοματα μεταβλητων ειναι χωρις νοημα απλα εψαχνες αφορμη να τον απορριψεις και δεν με νοιαζει τι λες εσυ αλλα ποιους παω και βρισκω εγω για να μου προσφέρουν δουλεια αν εσυ πας και βρισκεις τον καθε μαλακα λογικο να φερθει με το τροπο που γραφεις. Τις προαλλες ενας γνωστος μου βρηκε κάποιον που οταν τον ρωτησε για τα χρηματα του ειπε "αμα ρωτας τετοια δεν μας κανεις..." επεσε σε μαλακες δηλαδη.

Φυσικα και θα δωσουν λογαριασμο ειδικα αμα με κατεβασαν απο την αλλη ακρη και εχασα την μέρα μου. :-D

Και οσοι δεν ηθελαν να δωσουν οπως λες γιατι δεν ειναι υποχρεωμενοι τους ξεκαθαριζα απο το τηλεφωνο οταν εψαχνα δουλεια και δεν κατεβαινα καν. Αμα θέλουν μαλάκες ας ψαξουν αλλου εγω δεν τους κανω.

Δεν θα δωσω και λογαριασμο λεει ... σιγα ρε μεγαλε ποιος εισαι να πουμε

Δημοσ.

Ελα μωρε τωρα που βλεπεις απο το βιογραφικο τι ενδιαφεροντα εχει ο αλλος απο κοντα θα τον κοψεις στο βιογραφικο μπορει να σου πει ξερω γω οτι του αρεσει η ποιηση και η λογοτεχνια :cry: :cry:

Οχι αλλα ντι άλλων εσυ δεν διάβασες το θρεντ και γραφεις αλλα ντι άλλων η δουλεια βρισκεται στην Κυπρο ετσι μας λεει ο τυπος ... στην Κυπρο ειναι ελληνοφωνοι απο οσο ξέρω ... σε μια ελληνοφωνη εταιρεια να απορριπτεις καποιον για ονοματα μεταβλητων ειναι χωρις νοημα απλα εψαχνες αφορμη να τον απορριψεις και δεν με νοιαζει τι λες εσυ αλλα ποιους παω και βρισκω εγω για να μου προσφέρουν δουλεια αν εσυ πας και βρισκεις τον καθε μαλακα λογικο να φερθει με το τροπο που γραφεις. Τις προαλλες ενας γνωστος μου βρηκε κάποιον που οταν τον ρωτησε για τα χρηματα του ειπε "αμα ρωτας τετοια δεν μας κανεις..." επεσε σε μαλακες δηλαδη.

Φυσικα και θα δωσουν λογαριασμο ειδικα αμα με κατεβασαν απο την αλλη ακρη και εχασα την μέρα μου. :-D

Και οσοι δεν ηθελαν να δωσουν οπως λες γιατι δεν ειναι υποχρεωμενοι τους ξεκαθαριζα απο το τηλεφωνο οταν εψαχνα δουλεια και δεν κατεβαινα καν. Αμα θέλουν μαλάκες ας ψαξουν αλλου εγω δεν τους κανω.

Εδώ που τα λέμε είναι υπερβολικό να ασχοληθείς με τέτοιες λεπτομέρειες! :D

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει φιλε, αστο, εισαι σε αλλη διασταση.

Και η μελβουρνη ελληνοφωνη ειναι...

Πραγματικα πιστεψα οτι εχεις μια λογικη λογω του Ελληνικου κατεστημενου αλλα επεσα εξω.

Δημοσ.

Ενταξει φιλε, αστο, εισαι σε αλλη διασταση.

Για αυτους που ψάχνουν μαλακες και ξεχνάνε το παρελθον τους σιγουρα ειμαι ... απο μια τρυπα ξεκινησαν οι περισσοτεροι ή τα βρηκαν απο το μπαμπα στους καινουργιους θα πουλησουν προισταμενιλικι και ιστορια? ειπα και πριν βιδωνω με αυτους που παριστανουν τους κάποιους ενω δεν ξερουμε κατα ποσο ειναι σοβαροι ή χλαπατσες.

Εδώ που τα λέμε είναι υπερβολικό να ασχοληθείς με τέτοιες λεπτομέρειες! :D

Δουλάκια εψαχνε ο καραγκιοζης για αυτο δεν του αρεσε οταν τον ρωτησαν για το μισθο. Δε πα να κλεισουν ολα αυτα τα ψοφιμια μπας και βάλουνε μυαλο. Δεν θα λυπηθω καθολου.

• Like 1
Δημοσ.

Τι θα πει είναι στη Κύπρο, να σου πω 15 Ελληνικές εταιρείες μόνο με ξένους πελάτες των οποίων η ενδο-εταιρική γλώσσα επικοινωνίας, ο κώδικας, το documentation etc, είναι όλα Αγγλικά. Αυτός δεν ξέρει αν η εταιρεία είναι ελληνόφωνη, απλά επειδή βρίσκεται στη Κϋπρο.

Κοίταξε, το κόβω κάποιον απευθείας μόνο απο τις μεταβλητές είναι ακραίο παράδειγμα. Όμως με το που το βλέπει κάποιος, ήδη βρίσκεται σε αρνητική προδιάθεση, έχει πάρει ήδη τα "πλήν" του, και μην ξεχνάς ότι ανταγωνίζεται άλλους. Πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει αν τα παίρνεις στα σοβαρά υπόψη όλα αυτά, αλλά στα λέω ως ένας τύπος ο οποίος γενικότερα έχει χαλαρή προσέγγιση σε τέτοια θέματα και έχω δει αρκετά χειρότερους τύπους που λαμβάνουν αποφάσεις.

BTW @PC_MAGAS το βιογαφικό είναι απείρως καλύτερο πλέον. Δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο, νομίζω έχεις μπει στο νόημα.

Μάλλον, μόνο 1, αφού έχεις το mini profile statement εγώ στη θέση σου θα έβαζα ένα title στην αρχή. π.χ. Full Stack PHP Developer, interested in....Η εναλλακτικά για Java θέση, Full Stack Java Developer, interested in...

Δημοσ.

Συνεχιζεις να δημιουργεις μια μυθοπλασια γυρω απο το ελληνικο κατεστημενο.

Ας του εξηγησει καποιος οτι στην Κυπρο , εκτος απο τη γλωσσα, τα πραματα ειναι πολυ διαφορετικα απο το Ελλαδισταν....

Ρε φιλε, τι προισταμενιλικι και παπατζες λες τοση ωρα και επαναλαμβανεις για μαγκες τσαμπουκαδες και δε ξερω εγω τι αλλο;

Στη λαικη αγορα θα πιασει δουλεια;

Πως γινεται και εισαι τοσο εκτος πραγματικοτητας;

Και για να τελειωνουμε με αυτες τις αερολογιες σου... σου απαντησαν ηδη ποσα ατομα, σιγουρα ο καθενας μας εχει φαει τους recruiters με το κουταλι..

Για πες μας τωρα εσυ για την εμπειρια σου με την αγορα εργασιας στο εξωτερικο

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...