DDevil Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Τι θα πει είναι στη Κύπρο, να σου πω 15 Ελληνικές εταιρείες μόνο με ξένους πελάτες των οποίων η ενδο-εταιρική γλώσσα επικοινωνίας, ο κώδικας, το documentation etc, είναι όλα Αγγλικά. Αυτός δεν ξέρει αν η εταιρεία είναι ελληνόφωνη, απλά επειδή βρίσκεται στη Κϋπρο. Κοίταξε, το κόβω κάποιον απευθείας μόνο απο τις μεταβλητές είναι ακραίο παράδειγμα. Όμως με το που το βλέπει κάποιος, ήδη βρίσκεται σε αρνητική προδιάθεση, έχει πάρει ήδη τα "πλήν" του, και μην ξεχνάς ότι ανταγωνίζεται άλλους. Πραγματικά, δεν με ενδιαφέρει αν τα παίρνεις στα σοβαρά υπόψη όλα αυτά, αλλά στα λέω ως ένας τύπος ο οποίος γενικότερα έχει χαλαρή προσέγγιση σε τέτοια θέματα και έχω δει αρκετά χειρότερους τύπους που λαμβάνουν αποφάσεις. BTW @PC_MAGAS το βιογαφικό είναι απείρως καλύτερο πλέον. Δεν έχω κάποιο άλλο σχόλιο, νομίζω έχεις μπει στο νόημα. Μάλλον, μόνο 1, αφού έχεις το mini profile statement εγώ στη θέση σου θα έβαζα ένα title στην αρχή. π.χ. Full Stack PHP Developer, interested in....Η εναλλακτικά για Java θέση, Full Stack Java Developer, interested in... Καλως εμενα μου αρκει που παραδεχεσαι οτι εκεινος που λειτουργει ετσι ειναι ακραιος. Και εγω αυτο λεω απο την αρχή. Οι χειροτεροι θα την φάνε καμια μερα με δικια τους μαλακια ελπιζω τοτε να μη τους καλυψει κανεις .... να τους διώξει με τη μια απο την εταιρεια κανονικα αυτο δεν ειναι το δικαιο? τα μεταξωτα βρακιά....
PC_MAGAS Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Κυρίες και κύριοι από και εδώ κάτω αρχίζει το FLAME WAR. Παρακαλώ εξοπλησθείτε με μάνικες, αντιπυρικές στολές και πυροσβεστήρες. Αν κάλι σας έκαψε μια καρδιά ανοίξτε νέο topic. Ευχαριστώ! Τέλος να ευχαριστήσω για τις παρατηρήσεις σας ως προς το CV. Ήταν διαφωτηστικές. 1
DDevil Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Συνεχιζεις να δημιουργεις μια μυθοπλασια γυρω απο το ελληνικο κατεστημενο. Ας του εξηγησει καποιος οτι στην Κυπρο , εκτος απο τη γλωσσα, τα πραματα ειναι πολυ διαφορετικα απο το Ελλαδισταν.... Ρε φιλε, τι προισταμενιλικι και παπατζες λες τοση ωρα και επαναλαμβανεις για μαγκες τσαμπουκαδες και δε ξερω εγω τι αλλο; Στη λαικη αγορα θα πιασει δουλεια; Πως γινεται και εισαι τοσο εκτος πραγματικοτητας; Και για να τελειωνουμε με αυτες τις αερολογιες σου... σου απαντησαν ηδη ποσα ατομα, σιγουρα ο καθενας μας εχει φαει τους recruiters με το κουταλι.. Για πες μας τωρα εσυ για την εμπειρια σου με την αγορα εργασιας στο εξωτερικο Ξέρεις πολυ καλα που αναφερομαι .... απο σενα ξεκινησε με το "Ουτε θα σου δωσουν λογαριασμο." και γενικα την επιθετικη γραφη σου , χαλαρωσε λιγο σε κανα κολλητο σου μιλας?! Κυρίες και κύριοι από και εδώ κάτω αρχίζει το FLAME WAR. Παρακαλώ εξοπλησθείτε με μάνικες, αντιπυρικές στολές και πυροσβεστήρες. Αν κάλι σας έκαψε μια καρδιά ανοίξτε νέο topic. Ευχαριστώ! Τέλος να ευχαριστήσω για τις παρατηρήσεις σας ως προς το CV. Ήταν διαφωτηστικές. Μπα την κανω οπου να ναι καλη τυχη με τη δουλεια φιλε.
tsakonas Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Ξέρεις πολυ καλα που αναφερομαι .... απο σενα ξεκινησε με το "Ουτε θα σου δωσουν λογαριασμο." και γενικα την επιθετικη γραφη σου , χαλαρωσε λιγο σε κανα κολλητο σου μιλας?! Μπα την κανω οπου να ναι καλη τυχη με τη δουλεια φιλε. Τι δεν καταλαβαινεις ; Δε δινουν λογαριασμο ποτε και σε κανενα ποιο το προβλημα σου; Πλαγιες απαντησεις χορτασαμε....
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 ΝΑΙ ειναι πολυ δυσκολο ο Βρετανος που τον ανακαλυψε μεσω linkedin και του βρηκε δουλεια να καταλαβει που αναφερονται οι συγκεκριμενες μεταβλητες. Μην επιμενεις αλλο, φτανει, εχεις απλα αδικο.&- Σε αυτο εχεις δικιο. Αλλα να τον κοψει ελληνας επειδη γράφει τα ονοματα των μεταβλητων σε γκρικλις δεν εχει νοημα. Ειπα και πριν αν το προγραμμα δεν βγει εκτος Ελλαδας και αν ο φιλος δεν ψαχνει δουλεια εκτος Ελλαδας .... Κυπριος ειπε οτι τον προσεγγισε. Πείτε τα του ZAKKWYLDE που δεν τρέχει το πρόγραμμα. Που να ξέρει και αυτός ότι ο τύπος από το linkedin ονομάζεται headhunter. Άρα κάνω 2 version μια java oriented και μια php oriented. Και κρατώ μια general να μπορώ να κόβω ράβω και να βγάζω versions απλά αφαιρώντας πράγματα. (Και βελτιώνοντας το εν λόγο project) Αν ήθελα να δείξω το github με τις περίεργες ονομασίες (non best practices), θα έκανα το εξής δημιουργικό. Θα έφτιαχνα μια σελίδα ή μπλογκ όπου θα έβαζα παλιά projects και από κάτω σε άρθρο θα τα αξιολογούσα. Δηλαδή θα είναι σαν ένα mini review από καινούρια, πιο εμπειρική, οπτική. Δεν θα έγραφα πολλά, αλλά θα σχολίαζα θετικά, αρνητικά ή περίεργα σημεία στο παλιό project. Για παράδειγμα. Το τάδε σημείο "α" ήταν θετικό, λειτουργικό ή εξυπηρετούσε απόλυτα το σκοπό του. Το τάδε σημείο "β" μου προκαλούσε δυλειτουργίες αλλά δεν μπορούσα να το βελτιώσω γιατί δεν ήμουν εξοικειωμένος τις τεχνολογίες που έμαθα ύστερα. Στο τάδε σημείο "γ" είχα τις μεταβλητές στη μητρική μου γλώσσα. Δεν το θεωρούσα πρόβλημα μέχρι που ένας ξένος developer το άνοιξε και δεν μπορούσε να τις διαβάσει. Αποφάσισα για χάρην ευκολίας, στις μελλοντικές μεταβλητές. Στην ουσία, δεν θα το έβαζα στο CV. Αλλά σε ένα προσωπικό blog όπου θα αποτελούσε κάτι σαν portofolio, όχι με το τι έχω κάνει αλλά με το πως η αναπτυσσόμενη εμπειρία μου με βοηθάει να αξιολογήσω αυτά που έκανα πριν 1-2-3 (ή περισσότερα) χρόνια. Αν υποθέσουμε ότι τα παλιά projects είναι όλα δικά σου και δεν παίζει νομικό θέμα με την εταιρία, το παραπάνω είναι μια καλή ιδέα για long-term, on-going hobby. Κάτι τέτοιο χρειάζεται βέβαια self-initiation, και λίγη δημιουργικότητα. Κάτι άσχετο με το παραπάνω. Επειδή αναφέρθηκε το feedback από εργοδότες. Με το ζόρι θα πάρεις feedback, και όχι από πολλούς. Όταν πας για interview, πας γιατί έχεις κάτι να προσφέρεις (ακόμα και αν είσαι λιγότερο qualified συγκριτικά με έναν overqualified, πάλι έχεις να προσφέρεις). Το μεγαλύτερο feedback το παίρνεις από networking. Όπως ακριβώς γίνεται σε αυτό το τοπικ. Είναι ένα είδος networking. Δεν χρειάζεται να έχεις απώτερο σκοπό να σου δώσουν δουλειά για να κάνεις networking. ΥΓ Τώρα είδα ότι έχεις ήδη blog. Η μόνη διαφορά είναι ότι πιο πάνω εννοούσα τον σχολιασμό στα αγγλικά. Κατά τα άλλα, keep applying.
PC_MAGAS Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Φίλτατε Τσάκωνα χαλάρωσε πάρε μια ανάσα. Αναθεώρησε τι είπες τι δεν είπες πως το είπες. Βάλε λίγη μουσικούλα χαλαρή και σβήσε της φλόγες της οργής που καίνε μέσα σου. Μόνο έτσι θα βρεις τον δρόμο προς την ευτυχία. Η οργή σου δένει τα μάτια. 1
DDevil Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Τι δεν καταλαβαινεις ; Δε δινουν λογαριασμο ποτε και σε κανενα ποιο το προβλημα σου; Πλαγιες απαντησεις χορτασαμε.... Και σου απαντησα οτι κάποιοι ειναι ωραιοι και συνεργασιμοι - προσιτοι και δινουν. Εσενα ποιο ειναι το προβλημα σου? δεν δεχεσαι την διαφορετικη αποψη επειδη δεν σου εχει τυχει μαλλον. Δεν εχουν καβαλησει ολοι το καλαμι επειδη πετυχαν μια θεση παραπανω απο τους αλλους ρε φιλε πως να το κανουμε τωρα .... Τρια πουλακια καθονται με το ζορι θα παρεις επειδη καποιοι δεν ρωτανε κιολας αλλα εγω θα το θεωρουσα χρησιμο να παρω για να με βοηθησει και μενα να βελτιωθω δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το δυσκολο ακριβως να σου εξηγησουν 3-4 λεπτα κάτι. Δεν θα ζητησεις το λογο με τσαμπουκα απλα θα ρωτησεις τι εγινε και δεν προχωρησε.
Βασίλης_29 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Νέα version: http://pc-magas.github.io/CV%20-%20Dimitrios%20Desyllas-v2.pdf Πολύ καλύτερο από οτι πριν αν και πάλι επιδέχεται διορθώσεων. Κοίταξε λίγο το GPA γιατί νομίζω υπολογίζεται με άριστα 4. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 O όρος με τρομάζει δεν ξέρω γιατί: Καμία σχέση με αυτό που κατάλαβες. Γκουκλαρε το. Ουσιαστικά μεσίτης είναι για εργατικό δυναμικό. Παίζει τρελά στην Αγγλία. Τρια πουλακια καθονται με το ζορι θα παρεις επειδη καποιοι δεν ρωτανε κιολας αλλα εγω θα το θεωρουσα χρησιμο να παρω για να με βοηθησει και μενα να βελτιωθω δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το δυσκολο ακριβως να σου εξηγησουν 3-4 λεπτα κάτι. Δεν θα ζητησεις το λογο με τσαμπουκα απλα θα ρωτησεις τι εγινε και δεν προχωρησε. 1. Οι μεγάλες εταιρίες/πολυεθνικές γράφουν ότι δεν είναι σε θέση να δώσουν feedback λόγω μεγάλου αριθμού αιτήσεων. (και μαλακίες να λένε ότι έχουν πολλές αιτήσεις, πάλι ξεκαθαρίζουν ότι feedback δύσκολα θα πάρεις) 2. Η δουλειά του recruiter είναι να κρίνει αν πρέπει να σε προσλάβει ή όχι. Δεν είναι να μοιράζει feedbacks δεξιά και αριστερά όταν κάνει συνεντεύξεις. Αν τύχει, είναι βοηθητικό. Αλλά δεν είναι και υποχρεωμένοι να σου κάνουν αναλυτική αξιολόγηση του τι πήγε λάθος με σένα. 3. Ακόμα και αν δώσουν feedback, είναι αρκετά πιθανό να πούνε μια generic μαλακία. Δεν έχεις εμπειρία, qualifications, references, κάνεις ορθογραφικά, δεν είσαι cultural fit, μπλα μπλα μπλα. Αν δεν θέλει να το πολυκουράζει ο recruiter με εξηγήσεις γιατί απέρριψε κάποιον, έχει ένα τρομερό οπλοστάσιο και στο τέλος θα σου πει "έδωσα feedback, τώρα πρέπει να κάνω τη δουλειά μου" (ή κάτι τέτοιο). Δεν είναι βέβαιο δηλαδή ότι το feedback που θα δώσει, θα βοηθήσει άμεσα. 4. Σε συνέντευξη δεν πας "για να πάρεις feedback". Πας για να "προμοτάρεις τις ικανότητες σου" και να "προσφέρεις κάτι στην εταιρία που θέλεις να δουλέψεις". Αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός που για μένα θα πρέπει να εστιάζει κάποιος όταν ψάχνει δουλειά. Όχι να θυμάται μην τύχει να ξεχάσει και δεν ρωτήσει για feedback. Και κάτι άλλο. Είναι τώρα σοβαρό να λες ότι κάποιος "καβάλησε το καλάμι επειδή πέτυχε μια θέση παραπάνω" ενώ παράλληλα κάθεται και γράφει σεντονάκια για να μοιράζει feedback και να λέει τη γνώμη του "από τη μια θέση παραπάνω";;; ΥΓ. Ναι το GPA υπολογίζεται με άριστα το 4. Το είχα αναφέρει στο προηγούμενο τοπικ. Είτε θα κάνεις μετατροπή, είτε θα αφαιρέσεις τη λέξη "gpa". Σε εμένα υποκειμενικά χτύπησε άσχημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 Δημοσ. 3 Μαΐου 2016 triapoulakiakathontan δεν ζητησα κανενα σεντονι εγω απλα θα εκανα μια ερωτηση στον υπευθυνο φανταζομαι δεν ειναι δυσκολο να σε δει για 5 λεπτά δεν θα το ζητησουν ολοι αυτο. Αν περιμενεις να βρεις δουλεια με την πεπατημενη οδο θα ψαχνεις καιρο .... το αν καβαλησε καποιος το καλαμι ή οχι φαινεται απο τη συμπεριφορα του και δεν μπορει να σου πει οτι θελει εγω αυτο πιστευω γιατι θα γινει ρεζιλι. Σιγουρα πηγες στη συνεντευξη για να προμοταρεις αυτο που λες αλλα εφοσον απετυχες μη φυγεις τελειως ετσι θα μπορουσες να ζητησεις να μιλησεις λιγο με τον υπευθυνο και ας περιμενεις και κανα μισαωρο να τελειωσει τη δουλεια του ή να πας αλλη μερα καθως περνας απο εκει αμα υπαρχει χρονος. Ε ναι σωστά... Γιατί να αφιερώσεις 5-30-120 λεπτά για να κάνεις μαζικές αιτήσεις σε πολλές εταιρίες και να παίξεις με το number's game; Πρέπει αυτά τα 5-30-120 λεπτά να τα ξοδέψεις για να πάρεις το πολυπόθητο feedback που έχει chance 0.01% να είναι epic (παλαιότερου expansion). Λογικές DDevil του πως να δίνουμε σωστές προτεραιότητες όταν ψάχνουμε άμεσα για δουλειά. Αν έχεις εσύ κάποια θέση να του δώσεις, κάνε το. Εγώ δεν έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις