DrLo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Αλλά η απορία είναι πέρα για πέρα λογική: γιατι αφήνεις ένα 5χρονο μονο του σε ένα τέτοιο μέρος; Ναι ΟΚ, και εγώ δε θα πήγαινα καν στο σπίτι αυτό με τα παιδιά μου ακόμα και αν μου έλεγε ότι τα έιχε μέσα σε θυσαυροφυλάκιο. Αν μάλιστα έμενα στη γειτονιά θα το έψαχνα νομικά να μειώσει τον αριθμό τους. Αλλά από το να σου ξεφύγει το παιδί από την προσοχή σου από το να σε κατηγορεί κάποιος για συνυπευθυνότητα για το θάνατό του απέχει. Το ότι μπορεί να έχει ασκηθεί δίωξη στην άλλη περίπτωση που αναφέρθηκε παραπάνω έγινε θεωώ και για να διευκρινηστουν και άλλα ένδεχόμενα από το απλά να ξέφυγε το παιδί από την προσοχή. "Θεωρείται" αλλά δεν ειναι, οπότε ας μην αδικούμε τους πραγματικα φιλοζωους ξευτυλίζοντας την λέξη φιλόζωος για να αναφερθούμε σε έναν κάφρο Δε έχω ακούσει κανένα φιλοζωικό σύλλογο να πειχειρηματολογεί ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ 5-8-18 ροντβαίλερ σπίτι του. Ότι αυτό δεν είναι φιλοζωία ... είναι στην καλύτερη Ροντβαιλεροφιλία ή φετιχισμός.
tritonas00 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Φταινε οι γονεις και μονον. Θα εχω μικρο παιδι και θα το παρω μαζι μου σε επισκεψη στο εν λογω σπιτι? Αλλα πες οτι ειμαι γιδα και το κανω, θα παω και θα αφησω απο τα χερια μου το παιδι? 1
dimitrisOP Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Φταίνε οι γονείς και ο ιδιοκτήτης των σκυλιών. Τα σκυλιά δεν φταίνε σε καμιά περιπτωση
aris1986 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Tετοια σκυλια πρεπει να φανε ban. Συνηθως οι ιδιοκτητες που τα μεγαλωνουν δεν ειναι και τα καλυτερα παιδια... Pit bull και ιστοριες, ενω ειναι καλοψυχα ζωα, οι ιδιοκτητες τα ετοιμαζουν για "πολεμο". Εχω δει διαφορες καφριλες απο ιδιοκτητες, με αποκορυφωμα πχ το 2000 ειχα δει 2 ιδιοκτητες pitbull μεθυσμενοι να εχουν παει σε παρκο ερημικο και να εχουν αφησει τα σκυλια λυμενα και να εχουν σκωτωσει 3-4 γατες και να γελανε και να επιδοκιμαζουν τα σκυλια τους. Αυτοι ηταν για σκοτωμα... Τα κακομεγαλωνουν και τα σκυλια ειναι που ειναι χωρις πολυ προσωπικοτητα ζωα κολλανε στον ιδιοκτητη γινονται killer για να κερδισουν τις "επευφημίες" του. Τα Rottweiler ακομα χειροτερα. Αμα εισαι και λιγο χριστιανος του Παϊσιου, θα ερθει πολεμος, μας ψεκαζουν, μαθαινω πολεμικες τεχνες για ωρα αναγκης, φυλαω τα χρηματα σπιτι μου μην γινει κανα κραχ στις τραπεζες, φορας μαυρα, ε το σκυλι θα ειναι η προεκταση σου, killer θα ειναι που σκοτωσει ο,τι κινειται. Ban απο μενα και παρτε west terrie. 1
DDevil Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Έχουμε και εμεις ευθυνη aris1986 γιατι οταν βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορες πρεπει οι ενεργειες να ειναι άμεσες. Πολλα απο αυτα ειναι ποινικα αδικηματα οποτε ενημερωνεις αμεσα την αστυνομια. Εγω τις προαλλες που ειχα πάει σε ενα ποδηλατοδρομο για τρέξιμο ενω δεν αφηνω ευκολα την προπονηση μου ειδα εναν σκυλο λιτό και πιο πισω ο ιδιοκτητης του σταματησα αμεσως και του κάνω φιλε ο σκυλος ειναι άγριος? λεει οχι. Ωραια δεν το ξέρω του κανω θα πρέπει να τον έχεις δεμενο. Κυκλοφορουν και μικρα παιδια εδω. Δεν ειπε τιποτα και εφυγε. Ηταν μαζι με την κοπελα του. 1
thant Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εγώ δεν θα περνούσα ούτε απ' έξω από αυτό το σπίτι, πόσο μάλλον να μπω και να μου κάνουν τραπέζι και είμαι 23, όχι 5. Να σου κανουν ή να τους κανουν το τραπεζι? 2
PostHelper Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Απλα τα πραγματα: 1ον φταιει ο ιδιοκτητης. Την κυρια ευθυνη μαζι με τους γονεις. 2ον φταινε και οι γονεις που αφησαν ανεπιβλεπτο το 5χρονο. Απιστευτα τραγικο λαθος! 3ον φταινε και τα σκυλια προφανως αφου το σκοτωσαν. Αλλά σκυλια ειναι. Τι ευθυνη να τους προσδωσεις? Οποτε αφου μεγαλωσαν ετσι και εγιναν αγρια(και συμφωνοι ως προς το αλλο! Οτι δηλαδη με την σωστη εκπαιδευση ή εστω χωρις τις τελειως λαθος συνθηκες, δεν θα γινονταν ετσι "αγρια") ειναι επικινδυνα αρα πρεπει να τα κλεισουν σε ενα κλουβι για παντα ή αν γινεται και δεν ειναι πολυ αργα, να τα εκπαιδευσουν να γινουν ηρεμα. Το παιδι δεν φταιει σε τιποτα και δυστυχως την πληρωσε. Και βεβαια φταιει το γελοιο κρατος που δεν θεσπιζει επιτελους εναν νόμο που να μην αφηνει σε κανεναν να παρει τετοιας ρατσας σκυλια, εαν δεν υπαρχει πιστοποιηση οτι εκπαιδευτηκαν ή θα εκπαιδευτουν σωστα. 6
anwnymh29 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Πρωτα φταιει ο ιδιοκτητης και μετα οι γονεις.. διοτι φανταζομαι γνωριζαν την υπαρξη των 8 παρακαλω Ροτβαιλερ. Ουτε θελω να σκεφτομαι τι φρικτο θανατο βρηκε το παιδακι και τι τρομο περασε στις τελευταιες του στιγμες. Αφου ειχε επισκεπτες ας τα εδενε ή ας τους φορουσε φιμωτρο.8 Ροτβαιλερ...ελεος!
Getta Robo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 η μόνο νά φταίνε αυτά ειδικά τά σκυλιά πού ειναι επθετικά από τήν φύση τους ... Σου περασε επισης το ενδεχομενο απο το μυαλο απλα να μην εχεις ιδεα; 1
Mau-Maus Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εγω να δείτε μαλακίες που διαβάζω εδω και σε καθε παρόμοιο νήμα ! Ξεκίνησε ο αλλος να γράφει τα δικά του, περνάω το μήνυμα του σαν να μην υπάρχει, φτάνω στο τέλος, ρίχνω μια ματιά να διαβάσω το αναμενόμενο '' φταίνε ΦΥΣΙΚΑ οι φιλόζωοι '' που ήμουν σίγουρος οτι θα διαβάσω και την κάνω από το νήμα με ελαφρά! 8 ροτβαιλερ χωρίς φίμωτρο είχε ο σαλεμένος γέρος σπίτι του και του αλλουνού του φταίνε οι φιλόζωοι !!! Αλλο ενα χαμένο λεπτό απο την ζωη μου .. περαστικά σας .. 14
Getta Robo Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Εγω να δείτε μαλακίες που διαβάζω εδω και σε καθε παρόμοιο νήμα ! Ξεκίνησε ο αλλος να γράφει τα δικά του, περνάω το μήνυμα του σαν να μην υπάρχει, φτάνω στο τέλος, ρίχνω μια ματιά να διαβάσω το αναμενόμενο '' φταίνε ΦΥΣΙΚΑ οι φιλόζωοι '' που ήμουν σίγουρος οτι θα διαβάσω και την κάνω από το νήμα με ελαφρά! Αλλο ενα χαμένο λεπτό απο την ζωη μου .. περαστικά σας .. Υπομονη λιγες μερες για το επομενο κοσμικο γεγονος, και ολοι αυτοι θα εχουν βρει το νεο νοημα της ζωης τους για την βδομαδα που ερχεται. 1
groot Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Ο ιδιοκτήτης είχε περίφραξη για τα σκυλιά; Κάπου πιο πριν σε αυτό το thread, διάβασα ότι τα σκυλιά πηδήξανε απέξω από τον χώρο τους. Δυστυχώς, δεν άκουσα ειδήσεις και δεν διάβασα σχετικά με αυτό το γεγονός. Εάν συνέβηκε αυτό, τότε κατά την γνώμη μου φταίει μόνο ο ιδιοκτήτης και πρέπει να του καταλογίσουνε όχι μόνο φόνο από αμέλεια αλλά και αμελή συντήρηση ιδιοκτησίας που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο (δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι τέτοιο ή εάν αυτό εμπερικλείεται μέσα στον φόνο από αμέλεια). Σε κάθε περίπτωση, ο τύπος (σε αυτό το σενάριο) είναι τουλάχιστον για κρέμασμα. Εάν όμως τα σκυλιά είναι σε σωστά φρουρούμενο μέρος και το παιδί μπήκε σε ξένη ιδιοκτησία, τότε φταίνε μόνο οι γονείς που αφήσανε το παιδί τους να παρανομήσει (να κάνει trespassing) και όχι ο ιδιοκτήτης. Εάν δηλαδή μπει το παιδί μέσα σε μία στάνη και το ποδοπατήσουν τα φοβισμένα κριάρια, τότε φταίει ο βοσκός; Υ.Γ. Μία κουτουλιά από κριάρι φτάνει για να σπάσει τον θώρακα ενός μικρού παιδιού. Είναι και στο ύψος από το κεφάλι του ζώου, οπότε δεν θα έχει καμία δυσκολία το κριάρι να "περάσει μέσα" από το μικρό παιδί.
theoritikos Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Στις ειδήσεις άκουσα από τύπο που δηλώνει τον εαυτό του σαν εκπαιδευτή σκύλων, πως αν υπάρχουν 8 σκυλιά σε έναν χώρο δημιουργούν αγέλη. Αυτή η αγέλη δεν υπακούει στις εντολές του αφεντικού του, δεν πα να είναι και κανίς . Ειλικρινά, δεν νομίζω να έχω ακούσει πιο μεγάλη κοτσάνα...
groot Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Δημοσ. 4 Μαΐου 2016 Στις ειδήσεις άκουσα από τύπο που δηλώνει τον εαυτό του σαν εκπαιδευτή σκύλων, πως αν υπάρχουν 8 σκυλιά σε έναν χώρο δημιουργούν αγέλη. Αυτή η αγέλη δεν υπακούει στις εντολές του αφεντικού του, δεν πα να είναι και κανίς . Ειλικρινά, δεν νομίζω να έχω ακούσει πιο μεγάλη κοτσάνα... Και πάλι, εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει μία αγέλη σκύλων αλλά την έχει σε χώρο με σωστή σήμανση και σωστή φρούρηση τότε φταίει αυτός που κάποιος θα μπει παράνομα μέσα στον χώρο του και θα του επιτεθούν τα σκυλιά; Από την άλλη, εάν δεν έχει τα παραπάνω τότε είναι απλά εγκληματίας. Ειδικά με τέτοια δυνατή ράτσα σκυλιών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις