Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προφανως και δεν φταιει ενα ζωο που ΔΕΝ εχει νοημοσυνη.

Θαρρω πως εχουν περισσοτερη νοημοσυνη απο τον αποστρατο αξιωματικο ιδιοκτητη τους...

• Like 5
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwilkoDR8MDMAhUDWBoKHVNXCMYQFgggMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2Fportal%2Fitem%2F%25CE%25B7-%25CE%25BB%25CE%25AF%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25BC%25CE%25B5-%25CF%2584%25CE%25B1-%25CF%2580%25CE%25B9%25CE%25BF-%25CE%25B5%25CF%2580%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B4%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25B1-%25CF%2583%25CE%25BA%25CF%2585%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25AC-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25BD-%25CE%25BA%25CF%258C%25CF%2583%25CE%25BC%25CE%25BF-%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B5%25CF%2582&usg=AFQjCNHA3sfVDZL1VO4yB5hXCau8CK9KAQ

εσύ  getta robo κ ο mau-maus ....γιά διαβάστε λίγο νά ξεστραβωθείτε ....  αμυαλοι  ξερόλες ..... σέ κάποιες χώρες γιατί απαγορεύεται ακόμα κ η εισαγωγή τους ? επειδή ειναι ασχημα η επειδή εχουν επιθετικές τάσεις ....εσείς πού εχετε ιδέα γιά απαντήστε βρέ λεβέντες ....

Ειμαι σε οικογενεια με σκυλια απο τοτε που υπαρχω, και Ροτβαιλερ συγκεκριμενα ειμαι κηδεμονας του και μελος της οικογενειας μας δεκα χρονια τωρα. Και ειναι η δευτερη γενια απο Ροτβαιλερ σπιτι μας.

Τωρα, δεν θα μπω στη διαδικασια για αντιπαραθεση μαζι σου, οχι γιατι δεν εχω διαβασει παρα πολλα βιβλια και πηγες για σκυλους και για Ροτβαιλερ, η δεν εχω ασχοληθει αρκετα με σκυλια η και την συγκεκριμενη φυλη, αλλα επειδη ειναι ασκοπο με "ανθρωπους" οπως εσυ.

Αν εψαχνες λοιπον καπως παραπανω θα εβλεπες και πως χαρακτηριστικα της φυλης δεν ειναι η απροβλεπτη επιθετικοτητα, και πως με τα παιδια ειναι εξαιρετικα φιλικα.

Πραγματι, ειναι πολυ απαιτητικα σε ζητηματα κοινωνικοτητας, εκγυμνασης αλλα και εκπεδευσης, αλλα δεν ειναι μια δολοφονικη μηχανη του κιμα με τεσσερα ποδια, οπως τις τελευταιες μερες υπαρχει η λογοδιαροια στο διαδικτυο και στα μεσα.

Με μια εστω τυπικη ερευνα θα εβρισκες πως οι περισσοτερες επιθεσεις στο κοσμο απο σκυλια ειναι απο Γερμανικους ποιμενικους, και πως ολες αυτες οι λιστες εχουν γενικοτερες καταγραφες, απο κατα λαθος επιθεση (πχ στο παιχνιδι) μεχρι αμυνα στο χωρο τους σε κλοπη.

Πιστευω ακραδαντα πως η ελευθερια της σκεψης και του λογου εχει τοσα πολλα θετικα, αλλα και τοσα αρνητικα. Και το να βγαινει τωρα μια ηλιθια μαζα, με πολυ περιορισμενη αντιληψη της σκεψης, με σχεδον μηδαμινη γνωση, αλλα και θεληση γιαυτην, και διαδιδει την καθε τυχαρπαστη φημη η και εικασια.

Και το προβλημα ειναι πως ειστε παρα πολλοι.

• Like 3
Δημοσ.

Εχοντας ξεφύγει απο την νοοτροπία των προηγούμενων γενεων ,που δεν υπήρχε το παραμικρό ίχνος συνείδησης  προς τα ζώα (όσοι εχουν ζήσει ή επισκεφθεί χωριά  πριν καποιες δεκαετιες καταλαβαινουν τι εννοω) ,εχουμε φτάσει στο άλλο ακρο ,που έχουμε ανθρωποποιησει τα ζώα.
Οχι όλα τα ζωα μάλλον,αλλά συγκεκριμένα το σκύλο.
Ακους το "παιδι μου" και αναφέρονται σε σκυλιά.
Για μενα είναι το ίδιο ακραίο με την απουσία φιλοζωικής συνείδησης.
Αγαπάμε τα ζώα (και οχι μόνο τους σκύλους) αλλα δεν ξεχνάμε οτι δεν είναι και ουτε θα γίνουν ποτέ άνθρωποι .
Η παιδεία που πρέπει να έχουν άτομα που δεν μπορουν να υπερασπιστουν τον εαυτό τους ,οπως ηλικιωμενοι και παιδιά,είναι μακρια απο λυτά σκυλιά,όσο και αν κοκορεύεται ο ιδιοκτητης τους πόσο εκπαιδευμένα και αγγελούδια είναι.
Λιγότερα προβλήματα και τραγικά γεγονότα οπως αυτό που έγινε προχτες στην χωρα μας (ειχε προηγηθει και ο θανατος ενος νεογεννητου απο πιτμπουλ πριν λιγες μερες καπου στο εξωτερικο)

• Like 4
Δημοσ.

Πρωτα φταιει ο ιδιοκτητης και κατα δευτερο λογο η μητερα για εγκληματικη αμελεια.

Τα σκυλια δεν φταινε, και ειδικα τα rottweiler ειναι φιλικα και προστατευτικα σκυλια για την οικογενεια που ανηκουν και αν τους γνωρισεις τους φιλους σου και για αυτους. Χρειαζονται αγαπη και καποια σχετικη εκπαιδευση κοινωνικοποιησης.

Απο 2 -3 φιλους που ειχα κατα καιρους με Rottweiler παντα ειχα θετικη εμπειρια και ηταν πολυ χαδιαρικα και φιλικα μαζι μου και εγω βεβαια τους εδειχνα πολυ τρυφεροτητα και ενδιαφερον. Παιζει ρολο μεγαλο ο ιδιοκτητης που απο οτι δειχνει το ρεπορταζ δεν ηταν στα καλα του.

Ενα απο τα πολλα περιστατικα που Rottweiler εχουν σωσει ζωες :

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/hero-dog-saves-pregnant-woman-5116164

• Like 2
Δημοσ.

Γύρισα από Ελλάδα απόψε, και μιας και ήμουν εκεί άκουσα πολλά για το σχετικό θέμα.

Αυτό που έχω να γράψω είναι ότι την απόλυτη ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης για την εκπαίδευση και συνθήκες διαβίωσης των σκύλων, και εκτός του ότι θα πρέπει να πάει μέσα για ανθρωποκτονία ως λέει η Αστυνομία, αλλά θα έπρεπε ήδη να έχουν θανατώσει και για 8 σκυλιά ως επικίνδυνα.

Ενήλικα σκυλιά δεν πρόκειται πλέον να λάβουν την σωστή εκπαίδευση για να σέβονται του ανθρώπους, και αν ο τύπος ήταν σε Αγγλία, Γαλλία ή Γερμανία, θα του τα είχαν πάρει με το πρώτο γάβγισμα την νύχτα. (άλλο αυτό, πυκνοκατοικημένες περιοχές και οι άλλοι να επιτρέπουν χορωδία σκύλων από μπαλκόνια και πυλωτές κάθε βράδυ).

Αλλά τί να πει κανείς. Ξοδεύουν τις ώρες τους κάνοντας μπράτσα στα γυμναστήρια, έχοντας μεγάλους σκύλους για να καλύψουν τα ελλείμματα σε άλλα σημεία......

• Like 4
Δημοσ.

Πρωτα φταιει ο ιδιοκτητης και κατα δευτερο λογο η μητερα για εγκληματικη αμελεια.

Αυτος και μονο που υπαρχει, φταιει.

Κατ εμε η ευθυνη ειναι του γονεα.

Δημοσ.

Αυτος και μονο που υπαρχει, φταιει.

Κατ εμε η ευθυνη ειναι του γονεα.

δεν ξερεις ποσο κοντα ηταν.. πως εφυγε, αν εφυγε... βασικα δεν ξερεις τιποτα...

παρολα αυτα επιμενεις να ριχνεις το φταιξιμο στον γονεα..  ριξε λιγο και στην γιαγια, στον ξαδερφο..  να'ρθει να δεσει

Δημοσ.

Σαφως και την μεγαλυτερη ευθυνη εχει ο ιδιοκτητης.

Σαφως φταινε και οι γονεις που αφησαν το πενταχρονο χωρις να το προσεχουν.

Και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ειναι μπαρμπουτσαλα αυτα που λεγονται πως τα ροτβαιλερ, και αλλα παρομοια σκυλια, ειναι οπως ολα τα αλλα αν ειναι εκπαιδευμενα.

• Like 2
Δημοσ.

Παντως κατα την γνωμη μου αυτα τα σκυλια (rottweiler, pitbull κτλ) ειναι λιγο για τον πουτσο απο την φυση τους. Δεν νομιζω να ειναι τυχαιο που στην συνειδηση μας οι πιο πολλοι τα εχουμε ως τα αγρια του ειδους τους.

Δημοσ.

Ερωτηση σε οσους μιλανε για 100% φταιξιμο του ιδιοκτητη:

Εαν επροκειτο για αγελη αδεσποτων, τοτε συμφωνα με το σκεπτικο σας δεν θα έφταιγε κανείς, σωστα;

ή μήπως όχι; 

Δημοσ.

ΟΙ γονεις δεν φταινε.

Τελευταια εχουν αυξηθει τα σκυλια με διαφορες ψυχικες διαταραχες. Αυτο μπορει να οφειλεται σε παρα πολλους λογους.

1)Φταινε οι καθυστερηνοι που περνουν σκυλια λες και ειναι επιπλα. Τα ψυχοπλακονουν, τα ταιζουν οτι νανε (γλυκα, σκατα, ματα). Αφηνουν τα παιδια τους να φερονται στο σκυλο λες και ειναι παιχνιδι, να το βαρανε, του τραβανε την ουρα κτλ κτλ.

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ. Η εκφραση τα ΛΕΕΙ ΟΛΑ. Αν εισαι καθυστερημενος τοτε και ο σκυλος σου θα ειναι.

2)Εδω παμε πιο πολυ σε συνωμσσιες οπου τα συμβαντα συμβαινουν σκοπικα. Πχ, γινετε επιθεση σκυλου και αυτο γινετε σκοπιμα απο καποιους για καθαρα συμφεροντολικους σκοπους (οι λογοι ειναι απειροι).

Π,χ αυτην την τακτικη την ακολουθει το συστημα οταν θελει να περασει καποιους νομους, να περιορισει τα δικαιωματα των ανθρωπων κτλ κτλ.

Δημοσ.

Εαν επροκειτο για αγελη αδεσποτων, τοτε συμφωνα με το σκεπτικο σας δεν θα έφταιγε κανείς, σωστα;

ελα ομως που δεν μιλαμε για υποθεση...

μιλαμε για ενα γεγονος που εγινε με συγκεκριμενο τροπο..

και οτι να υποθεσεις εσυ περι αγελης αδεσποτων ροντβαιλερ ή μεταλαγμενων σκυλων ειναι εντελως αχρηστο ασχετο και εκτος πραγματικοτητας..

Δημοσ.

ελα ομως που δεν μιλαμε για υποθεση...

μιλαμε για ενα γεγονος που εγινε με συγκεκριμενο τροπο..

και οτι να υποθεσεις εσυ περι αγελης αδεσποτων ροντβαιλερ ή μεταλαγμενων σκυλων ειναι εντελως αχρηστο ασχετο και εκτος πραγματικοτητας..

Περιμενε στα επομενα 5-10 χρονια να δεις τι ειναι εκτος πραγματικοτητας. Τοτε θα θυμηθεις αυτο το σχόλιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...