JiovanniGeorgeo Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Απλα δεν παίζει εναλλακτική. Δεν υπαρχει κατι: Που να ξυπναει Να μην παχαινει Να πινεται ζεστο/κρυο Να πινεται αργα για συντροφια Να ειναι ευγευστο Να φτιαχνεται/πινεται ιδανικα κ στο σπιτι Να μην κοστίζει ιδιαιτερα Ας πιάσουμε το θεμα της εναλλακτικης. Εψαξα, και σκεφτηκα εγω για εσας. Ενα πραγμα πιστευω πως ειναι η μπαγκια, με κανεναν κυριλε/κομψο θερμουδάκο για τωρα το καλοκαιρι. Αποχυμωτης, και φρουτα επιλογης 1 / week. Το μπριζωνω καιρο τωρα, αλλα παω να κανω τη κοτα. Πιστευω τα φρουτα θα κρατανε ξεκινοντας στο παγο για 5-6 ωριτσες. Μην ζηταμε πολλα, μετα νερο η' παραγγελνεις. Νοστιμαδα εξαρταται απο εσενα. Απο τη μεριά της κατάχρησης δε; 100% ΝΟΥΤΡΙΣΙΟΥΣ ΣΙΤ. Λέτε. Να το γυρήσω;
lefteris210 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μηχανή που δέχεται καφέ αλεσμενο και πάρτε καφέ lavvaza Black που ρίχνει έξω το group της espresso κ όχι το άλλον με το φλιτζάνι του εσπρέσο. Θα τον βρείτε συνήθως στον αβ Βασιλόπουλο κ μόνο δυστυχώς. Και εγω κολλημένος με τον illy αλλα κ τα 8 ευρώ θεωρώ πανάκριβο. Βαριά μέχρι 5ε τα 250γρ. Πατάτε πολύ καλα τον καφέ κ θα πάρετε άψογο αποτελεσμα κ καϊμάκι. Οχι σαν τον illy που φοβάσαι να τον πατήσεις μην μπουκώνει η μηχανή.... Σιγουρα το ιδανικότερο είναι grinder κ καφέ κοκο, αλλα θέλει 120 ευρώ κ αλλα τόσα για μηχανή πάμε τα 250+ Είναι πολλά τα λεφτά Άρη....
eliasjuve Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Ας πιάσουμε το θεμα της εναλλακτικης. Εψαξα, και σκεφτηκα εγω για εσας. Ενα πραγμα πιστευω πως ειναι η μπαγκια, με κανεναν κυριλε/κομψο θερμουδάκο για τωρα το καλοκαιρι. Αποχυμωτης, και φρουτα επιλογης 1 / week. Το μπριζωνω καιρο τωρα, αλλα παω να κανω τη κοτα. Πιστευω τα φρουτα θα κρατανε ξεκινοντας στο παγο για 5-6 ωριτσες. Μην ζηταμε πολλα, μετα νερο η' παραγγελνεις. Νοστιμαδα εξαρταται απο εσενα. Απο τη μεριά της κατάχρησης δε; 100% ΝΟΥΤΡΙΣΙΟΥΣ ΣΙΤ. Λέτε. Να το γυρήσω; Αν μπορείς κάντο. Εγώ ρε φίλε έχω θέμα όταν βγαίνω. Κάτι που δεν θέλω καφέ κάτι οι δυσανεξίες , δεν ξέρω τι να παραγγείλω.
Makeran Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Ποιες ωρες περιπου πινετε καφε? Πρωί, μέχρι τις 12:00-13:00.
zio10 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Ποιες ωρες περιπου πινετε καφε? Πρωί με 6-7 το απόγευμα.
AntiCambeR Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Μετά απο δοκιμές απο ακριβές μάρκες espresso(Illy,HausbrandtBuondi,Portioli κλπ),γύρισα παλι στον Lavazza black.Είναι ο πιο φθηνός και δεν πειράζει στο στομάχι.Κόστιζε 4,8€ τα 250g και με την αύξηση του ΦΠΑ είναι στα 5,25€.Οι άλλοι κοστίζουν 30-40€/Kg(7,5-10€/Kg). Ο Hausbrandt βαρύς(ειδικά αν βάλεις παραπάνω)αλλά ωραίος καφές.Ο Portioli πετάχτηκε,ειχα πάρει 100g δοκιμαστικά,ήταν σαν χαλασμένος,νομίζω ήταν σε μπλε συσκευασία.Ο Buondi γλυκόπιοτος αλλά δεν κάνει για κρύος. Ο Illy(Machinato) έχει απαλή γεύση,ωραίος καφές αλλά είναι ο πιο ακριβός,τον έβρισκα 10€/250g σε καφεκοπτείο.Τον έχουν και στα ΣΠ πιο φθηνά,κάπου στα 8€ αλλά μονο σε σπυρί(κόκκο).Αυτόν που έχουν αλεσμένο δεν είναι ωραίος,γράφει πάνω στο κουτί roasted.Δεν ξέρω γιατί γινεται αυτό,θα μπορούσαν να έχουν και τους 2 και στις 2 μορφές,σπυρί και αλεσμένο. Ο Lavazza Black έχει απαλή γεύση και δεν είναι βαρύς,δεν ενοχλεί στο στομάχι εκτός αν τον φτιάξεις βαρύ η αν είσαι νηστικός.Είχα δοκιμάσει και τον gold αλλά δεν μου άρεσε. Τους ακριβούς καφέδες τους έχουν μόνο τα καφεκοπτεία. Παίζει ρόλο το κόψιμο.Αν κοπεί ψιλοκομμένος πιθανόν να στουμπώσει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ροή και να ζορίσεται η μηχανή.Σε αυτή την περίπτωση στουμπώνουμε ισα ισα να πατήσει.Εχω πάρει καφέ συσκευασμένο κιόλας που υποτίθεται οτι είναι σωστά κομμένος και σχεδόν χωρίς καθόλου πρεσσάρισμα δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου ροή,σαν να είχε βουλώσει η μηχανή.Μάλλον αυτό συμβαίνει όταν το σώμα του καφέ είναι γεμάτο.Ο συγκεκριμένος ήταν σκουρόχρωμος μάρκας Lamborgini απο τα AB.Ισως σε μηχανή επαγγελματική με πολλά bar να έβγαινε. Ο Lavazza Black του εμπορίου και παραπάνω να τον πρεσσάρεις έχει ροή. Πάντως θα ήθελα να δοκίμασω και άλλες μάρκες.
iordanis77 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Πρωί, μέχρι τις 12:00-13:00. Πρωί με 6-7 το απόγευμα. Δηλαδη μόνο εναν την ημερα? Εγω απο τοτε που εμαθα οτι δε πρεπει να πινεις μετα το φαϊ (γιατι δυσκολευει τη πεψη) αλλαξαν οι συνηθειες μου.
zio10 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δηλαδη μόνο εναν την ημερα? Εγω απο τοτε που εμαθα οτι δε πρεπει να πινεις μετα το φαϊ (γιατι δυσκολευει τη πεψη) αλλαξαν οι συνηθειες μου. Όχι, εγώ εννοώ ότι μέσα σε αυτές τις ώρες πίνω καφέ. Μπορεί να είναι ένας, μπορεί 2-3. Οι Ιταλοί δεν συμφωνούν με αυτό που έγραψες, μετά το φαγητό χτυπάνε στάνταρ εσπρεσάκι ό,τι ώρα κι αν είναι!
Demetra_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 υπάρχουν ηλεκτρικά μπρίκια για τον ελληνικό...γίνεται στο πι και φι ο ελληνικός και με έχουν γλυτώσει από χρόνο και χρήμα (για την αγορά γκαζιού) 2
TriLoBiTe Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Οι Ιταλοί μετά το φαγητό χτυπάνε στάνταρ εσπρεσάκι ό,τι ώρα κι αν είναι! Aπό σήμερα δηλώνω Ιταλός λοιπόν, Squadra Azzura κέτσι 1
kathytherion Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δηλαδη μόνο εναν την ημερα? Εγω απο τοτε που εμαθα οτι δε πρεπει να πινεις μετα το φαϊ (γιατι δυσκολευει τη πεψη) αλλαξαν οι συνηθειες μου. Αντε ρε. Εγω περα τους στανταρ καφεδες, σχεδον παντα χτυπαω εναν μετα το μεσημεριανο γευμα. Πολλες φορες αν κοιμηθω μεσημερι τρωω, φτιαχνω καφε στα καπακια, τον πινω με συντροφια ενα τσιγαρο κ πεφτω κ για ενα μισαωρακι υπνο. Και δεν μ ενοχλει στην πεψη( ουτε τη διευκολυνει, αδιαφορο ειναι) Για τον νηματοθετη, μια ωραια εναλλακτικη ειναι ο στιγμιαιος εσπρεσσο του νεσκαφε. Το ετοιμαζεις γρηγορα χωρις πολλες μηχανες κλπ. Σχετικα με τις καφετιερες με καψουλα τυπου dolce gusto κλπ,ατομα του περιβαλλοντος μου που ειχαν και πινουν κ διαφορα ζαχαρωδη ροφηματα, ακομη κ αυτοι το βαρεθηκαν. Δηλαδη αν δεν πινεις ζεστες σοκολατες, σοκαλτοροφηματα και καπουτσινο με αρωματα κλπ δε νομιζω ν αξιζει η επενδυση. Που ακομη κ τετοια να πινεις, υπαεχουν σε φακελακια ακομη και στο lidl...
iordanis77 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Πολλες φορες αν κοιμηθω μεσημερι τρωω, φτιαχνω καφε στα καπακια, τον πινω με συντροφια ενα τσιγαρο κ πεφτω κ για ενα μισαωρακι υπνο. Και δεν μ ενοχλει στην πεψη. Μα εσυ δεν θα το καταλαβεις. Κακη πεψη εννοουμε τη κακη αφομοιωση της τροφης. Παντως στη περιπτωση σου υπαρχει κατι χειροτερο απο αυτο, το τσιγαρακι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα