xpapias Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Ειχα καποιο εγγραφο απο μια δημοσια υπηρεσια, απο καποια περιοδο πριν 8 χρονια που δούλεψα επαρχια. Το συγκεκριμένο εγγραφο ηταν βεβαιωση οτι εργαστηκα στη συγκεκριμένη υπηρεσια, υπογεγραμμενο απο 2-3 ατομα (διευθυντης μου, διευθυντης προσωπικου κ καποιος αλλος). Χρειάστηκε καποια στιγμη προσφατα να το μεταφρασω και επειδη θα χρειαστω 3-4 μεταφρασεις στην καθε μια απο τις οποιες θα επισυναπτω το "πρωτοτύπο" ειπα να το επικυρωσω. Οπου και να πηγα (Α.Τ./γραφειο επικυρωσεων στη μεταφραστικη υπηρεσια/ΚΕΠ κοκ) μου εσκαγαν το παραμύθι οτι αρμοδια για επικυρωση ειναι μονο η εκδιδουσα αρχη. Που στην προκειμένη περιπτωση ειναι η -δημοσια- υπηρεσία οπου εργαζομουν 2 ωρες και 50 απο την Αθηνα. Επικυρωση απο δικηγορο να πω οτι δε δεχονταν για μεταφραση στο μεταφραστικο και η επικυρωση αντιγραφου με μεταφραση απο δικηγορο με φοβιζει για εξωτερικο. Ξερει κανεις αν εχουν δικιο σ αυτό που λενε; Δηλ. αν ειχα δουλεψει στον Εβρο, θα επρεπε να κανω πχ. 10 ωρες ταξιδι για μια επικυρωση;;; Μα πανε καλα; Εχουν δικαιωμα να μου αρνούνται την επικυρωση;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Ειχα καποιο εγγραφο απο μια δημοσια υπηρεσια, απο καποια περιοδο πριν 8 χρονια που δούλεψα επαρχια. Το συγκεκριμένο εγγραφο ηταν βεβαιωση οτι εργαστηκα στη συγκεκριμένη υπηρεσια, υπογεγραμμενο απο 2-3 ατομα (διευθυντης μου, διευθυντης προσωπικου κ καποιος αλλος). Χρειάστηκε καποια στιγμη προσφατα να το μεταφρασω και επειδη θα χρειαστω 3-4 μεταφρασεις στην καθε μια απο τις οποιες θα επισυναπτω το "πρωτοτύπο" ειπα να το επικυρωσω. Οπου και να πηγα (Α.Τ./γραφειο επικυρωσεων στη μεταφραστικη υπηρεσια/ΚΕΠ κοκ) μου εσκαγαν το παραμύθι οτι αρμοδια για επικυρωση ειναι μονο η εκδιδουσα αρχη. Που στην προκειμένη περιπτωση ειναι η -δημοσια- υπηρεσία οπου εργαζομουν 2 ωρες και 50 απο την Αθηνα. Επικυρωση απο δικηγορο να πω οτι δε δεχονταν για μεταφραση στο μεταφραστικο και η επικυρωση αντιγραφου με μεταφραση απο δικηγορο με φοβιζει για εξωτερικο. Ξερει κανεις αν εχουν δικιο σ αυτό που λενε; Δηλ. αν ειχα δουλεψει στον Εβρο, θα επρεπε να κανω πχ. 10 ωρες ταξιδι για μια επικυρωση;;; Μα πανε καλα; Εχουν δικαιωμα να μου αρνούνται την επικυρωση; Αρμόδιοι εκ του νόμου για επικύρωση ΔΗΜΟΣΙΟΥ εγγράφου είναι: η υπηρεσία που το εξέδωσε, το ΚΕΠ και ένας δικηγόρος. Αρμόδιος εκ του νόμου για επικύρωση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ εγγράφου είναι δικηγόρος. Αρμόδιοι εκ του νόμου για την μετάφραση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ εγγράφου είναι: η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και ένας δικηγόρος. Κανένας παραλογισμός. 3
xpapias Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Σ ευχαριστώ. Ο παραλογισμός είναι οτι η μεταφραστικη υπηρεσια δεν δέχεται επικυρωση από δικηγορο. Οπως επισης οτι μου ειπαν οτι δέχονται επικυρωση μονο απο την εκδιδουσα (δημόσια) αρχη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Σ ευχαριστώ. Ο παραλογισμός είναι οτι η μεταφραστικη υπηρεσια δεν δέχεται επικυρωση από δικηγορο. Οπως επισης οτι μου ειπαν οτι δέχονται επικυρωση μονο απο την εκδιδουσα (δημόσια) αρχη. Ποια μεταφραστική υπηρεσία είναι αυτή; Όποιος κι αν το λέει, είναι άσχετος, ο νόμος είναι σαφής. Αλίμονο εάν ο κάθε ενδιαφερόμενος πήγαινε στην υπηρεσία που εξέδωσε ένα έγγραφο για να το επικυρώσει, οι υπηρεσίες δεν θα κάνανε τίποτα άλλο από επικύρωση των εγγράφων τους...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Του υπουργείου εξωτερικών, στο Μοναστηράκι! Μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτό. Γιατί δεν πρόκειται για άσχετους, πρόκειται για δημόσια υπηρεσία που όφειλε να γνωρίζει... 1
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Δημοσ. 5 Μαΐου 2016 Μήπως δεν είναι επικύρωση και είναι επανέκδοση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα