Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειχα καποιο εγγραφο απο μια δημοσια υπηρεσια, απο καποια περιοδο πριν 8 χρονια που δούλεψα επαρχια. Το συγκεκριμένο εγγραφο ηταν βεβαιωση οτι εργαστηκα στη συγκεκριμένη υπηρεσια, υπογεγραμμενο απο 2-3 ατομα (διευθυντης μου, διευθυντης προσωπικου κ καποιος αλλος).

Χρειάστηκε καποια στιγμη προσφατα να το μεταφρασω και επειδη θα χρειαστω 3-4 μεταφρασεις στην καθε μια απο τις οποιες θα επισυναπτω το "πρωτοτύπο" ειπα να το επικυρωσω.

Οπου και να πηγα (Α.Τ./γραφειο επικυρωσεων στη μεταφραστικη υπηρεσια/ΚΕΠ κοκ) μου εσκαγαν το παραμύθι οτι αρμοδια για επικυρωση ειναι μονο η εκδιδουσα αρχη. Που στην προκειμένη περιπτωση ειναι η -δημοσια- υπηρεσία οπου εργαζομουν 2 ωρες και 50 απο την Αθηνα.

Επικυρωση απο δικηγορο να πω οτι δε δεχονταν για μεταφραση στο μεταφραστικο και η επικυρωση αντιγραφου με μεταφραση απο δικηγορο με φοβιζει για εξωτερικο.

Ξερει κανεις αν εχουν δικιο σ αυτό που λενε; Δηλ. αν ειχα δουλεψει στον Εβρο, θα επρεπε να κανω πχ. 10 ωρες ταξιδι για μια επικυρωση;;;

Μα πανε καλα; Εχουν δικαιωμα να μου αρνούνται την επικυρωση;

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειχα καποιο εγγραφο απο μια δημοσια υπηρεσια, απο καποια περιοδο πριν 8 χρονια που δούλεψα επαρχια. Το συγκεκριμένο εγγραφο ηταν βεβαιωση οτι εργαστηκα στη συγκεκριμένη υπηρεσια, υπογεγραμμενο απο 2-3 ατομα (διευθυντης μου, διευθυντης προσωπικου κ καποιος αλλος).

Χρειάστηκε καποια στιγμη προσφατα να το μεταφρασω και επειδη θα χρειαστω 3-4 μεταφρασεις στην καθε μια απο τις οποιες θα επισυναπτω το "πρωτοτύπο" ειπα να το επικυρωσω.

Οπου και να πηγα (Α.Τ./γραφειο επικυρωσεων στη μεταφραστικη υπηρεσια/ΚΕΠ κοκ) μου εσκαγαν το παραμύθι οτι αρμοδια για επικυρωση ειναι μονο η εκδιδουσα αρχη. Που στην προκειμένη περιπτωση ειναι η -δημοσια- υπηρεσία οπου εργαζομουν 2 ωρες και 50 απο την Αθηνα.

Επικυρωση απο δικηγορο να πω οτι δε δεχονταν για μεταφραση στο μεταφραστικο και η επικυρωση αντιγραφου με μεταφραση απο δικηγορο με φοβιζει για εξωτερικο.

Ξερει κανεις αν εχουν δικιο σ αυτό που λενε; Δηλ. αν ειχα δουλεψει στον Εβρο, θα επρεπε να κανω πχ. 10 ωρες ταξιδι για μια επικυρωση;;;

Μα πανε καλα; Εχουν δικαιωμα να μου αρνούνται την επικυρωση;

Αρμόδιοι εκ του νόμου για επικύρωση ΔΗΜΟΣΙΟΥ εγγράφου είναι: η υπηρεσία που το εξέδωσε, το ΚΕΠ και ένας δικηγόρος.

Αρμόδιος εκ του νόμου για επικύρωση ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ εγγράφου είναι δικηγόρος.

Αρμόδιοι εκ του νόμου για την μετάφραση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ εγγράφου είναι: η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και ένας δικηγόρος.

Κανένας παραλογισμός.

• Like 3
Δημοσ.

Σ ευχαριστώ. Ο παραλογισμός είναι οτι η μεταφραστικη υπηρεσια δεν δέχεται επικυρωση από δικηγορο.

Οπως επισης οτι μου ειπαν οτι δέχονται επικυρωση μονο απο την εκδιδουσα (δημόσια) αρχη.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σ ευχαριστώ. Ο παραλογισμός είναι οτι η μεταφραστικη υπηρεσια δεν δέχεται επικυρωση από δικηγορο.

Οπως επισης οτι μου ειπαν οτι δέχονται επικυρωση μονο απο την εκδιδουσα (δημόσια) αρχη.

Ποια μεταφραστική υπηρεσία είναι αυτή; 

Όποιος κι αν το λέει, είναι άσχετος, ο νόμος είναι σαφής. Αλίμονο εάν ο κάθε ενδιαφερόμενος πήγαινε στην υπηρεσία που εξέδωσε ένα έγγραφο για να το επικυρώσει, οι υπηρεσίες δεν θα κάνανε τίποτα άλλο από επικύρωση των εγγράφων τους... 

• Super Moderators
Δημοσ.

Του υπουργείου εξωτερικών, στο Μοναστηράκι!

Μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτό. Γιατί δεν πρόκειται για άσχετους, πρόκειται για δημόσια υπηρεσία που όφειλε να γνωρίζει... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...