john_shadow Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 καλησπέρα παιδιά, θέλω να αλλάξω το χρώμα σε 1-2 αμαξάκια μοντελισμού που έχω(1/18 κλίμακα) και θα ήθελα μερικές συμβουλές άμα είναι να το κάνω μόνος μου η άμα μου βγαίνει πιο οικονομικά να μου το φτιάξει κάνα παιδί που ασχολείτε με τέτοια. Για αρχή βρήκα αυτόν τον οδηγό στα αγγλικά: http://www.wikihow.com/Paint-Over-a-Diecast-Car απλά θέλω λίγη βοήθεια για το ποια υλικά να πάρω και που θα τα βρω.. ευχαριστώ!
xpapias Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Χαμένος κόπος πιστεύω. Και το αποτέλεσμα αμφίβολο. Δεν ξεκινάς απο κανένα κατάστημα μοντελισμού; 1
nickarmy Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 Δημοσ. 7 Μαΐου 2016 σε κατάστημα μοντελισμού να πας ! θα σου δώσουν αυτοί χρώματα και πινέλα , εγώ χρησιμοποιώ τα enamel της humbrol που κάνω σε πλαστικά Χαμένος κόπος πιστεύω. Και το αποτέλεσμα αμφίβολο. αν δεν ξεκινήσεις πως θα μάθεις , + να θέλει να αφιερώσει χρόνο
john_shadow Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 κοίτα δεν είναι ότι θέλω να ασχοληθώ με το άθλημα, απλά θέλω να αλλάξω το χρώμα σε ένα αμαξάκι άντε και σε άλλο ένα ξέρω γω, γι αυτό λέω άμα είναι να μου πάνε τα υλικά π.χ. 15€ και κάποιος μου το φτιάξει με 5€ να το πάω να μου το φτιάξουν.. αμα δεν βρεθεί κανα παιδί που να χει ασχοληθεί θα πάω να ρωτήσω σε κανα μοντελάδικο...
haris_216 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 κοίτα δεν είναι ότι θέλω να ασχοληθώ με το άθλημα, απλά θέλω να αλλάξω το χρώμα σε ένα αμαξάκι άντε και σε άλλο ένα ξέρω γω, γι αυτό λέω άμα είναι να μου πάνε τα υλικά π.χ. 15€ και κάποιος μου το φτιάξει με 5€ να το πάω να μου το φτιάξουν.. αμα δεν βρεθεί κανα παιδί που να χει ασχοληθεί θα πάω να ρωτήσω σε κανα μοντελάδικο... Αυτό (το 5ευρο) ξέχασέ το. Τουλάχιστον από τους ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν και ασχολούνται. Ο οδηγός που παραθέτεις δίνει κάποιες γενικές γραμμές. Για να το κάνει (σωστά) όμως κάποιος θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και δουλειά. Οπότε να είσαι σίγουρος ότι 5άρι δεν παίζει. (ίσως και να σε συμφέρει να το αγοράσεις καινούργιο, αν υπάρχει, στο χρώμα που το θες αντί να το βάψεις)
john_shadow Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Αυτό (το 5ευρο) ξέχασέ το. Τουλάχιστον από τους ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν και ασχολούνται. Ο οδηγός που παραθέτεις δίνει κάποιες γενικές γραμμές. Για να το κάνει (σωστά) όμως κάποιος θα χρειαστεί αρκετό χρόνο και δουλειά. Οπότε να είσαι σίγουρος ότι 5άρι δεν παίζει. (ίσως και να σε συμφέρει να το αγοράσεις καινούργιο, αν υπάρχει, στο χρώμα που το θες αντί να το βάψεις) οι τιμές που έβαλα είναι καθαρά ενδεικτικές, βέβαια αν μου πούνε πάνω από 15€ για ένα αμάξι τότε δε θα το κάνω. (όχι δεν υπάρχει στο χρώμα που θέλω)
haris_216 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Αν ψάξεις στο google ή στο youtube και δεις τι φοβερή δουλειά και σημασία στη λεπτομέρεια δίνεται για ένα σωστό βάψιμο μοντέλου τότε θα καταλάβεις ότι αυτός που "το 'χει" μάλλον θα ζητήσει αρκετά. Αυτός πάλι που θα αρκεστεί στα 10-15 ευρώ μάλλον δεν "το 'χει" και απλά είναι της "ξεπέτας". Αν τώρα κι εσύ ψάχνεσαι για ξεπέτα, δεν σε πολυνοιάζει η λεπτομέρεια και δεν το πολύ ψειρίζεις, ίσως και να βρεις κάποιον όπως το θες (αναφορικά με τα φράγκα μιλάω)
john_shadow Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 ναι καταλαβαίνω τι λες αλλά δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να βάψεις ένα μεταλλικό αντικείμενο, να του περάσεις 2 στρώσεις σπρέι και ένα τελείωμα μετά, μιλάμε για μονόχρωμο τελείως όχι τίποτα λεπτομέρειες με πινέλο κτλ...
haris_216 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 ναι καταλαβαίνω τι λες αλλά δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να βάψεις ένα μεταλλικό αντικείμενο, να του περάσεις 2 στρώσεις σπρέι και ένα τελείωμα μετά, μιλάμε για μονόχρωμο τελείως όχι τίποτα λεπτομέρειες με πινέλο κτλ...= ξεπέτα Αυτή ακριβώς την περιγραφή σου αναφέρω ως ξεπέτα. Τέτοια "δουλειά" μάλλον θα βρεις πολλούς να κάνουν.
panos2171 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Εγώ εβαψα ένα με ηλεκτροστατικη(πούδρα) σε φούρνο. Το αποτέλεσμα εννοείται εξαιρετικό αλλά το κακό είναι ότι παίρνει λίγο πάχος οπότε σε κάποια σημεία θέλει λίγο ξυσιμο μετά. Αν έχεις τέτοια δυνατότητα καντο έτσι αλλιώς με πιστόλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα