defacer Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Γελούσαν,ασχολιόντουσαν όπως όλοι οι άνθρωποι. Με έκανε μεγάλη εντύπωση Λογικό είναι να σου κάνει εντύπωση αφού... αφού... αφού.... αυτοί δεν είναι άνθρωποι I guess?
palawiaris Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 προφανως και θα εχουν τατουαζ. ειναι ανθρωποι που ζουσαν μια φυσιολογικη ζωη μεχρι που αρχισαν να πεφτουν βομβες στα σπιτια τους. προφανως και θα εχουν κινητα. ειναι οι τυχεροι που ειχαν λεφτα για να φυγουν. οι υπολοιποι ακομα χαροπαλευουν στη Συρια. προφανως και θα ειναι κατω των 30. οι μεγαλυτεροι δεν εχουν δυναμεις να ξεκινησουν το μεγαλο ταξιδι. προφανως και θα γελανε. γλιτωσανε απο τον πολεμο Τέλως πάντων αυτά που γράφεις δεν νομίζω να είναι έτσι.
palawiaris Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Ενδιαφέρον. Πώς νομίζεις δηλαδή ότι είναι; Κακοπερνάνε φίλε τι να σου πω.Οι άνθρωποι χάσανε τις οικογένειές τους,τους φίλους τους την πατρίδα τους.Τώρα ζουν στην ξενιτιά,χωρίς τίποτα.Δεν έχουν να φάνε κτλ.Έτσι δεν τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ;Τότε έτσι είναι. 2
Apoll Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατι έκλεισαν τα σύνορα σε Ευρωπαϊκές χώρες; Δεν έκλεισαν σε όλες τις χώρες. Απλά Αυστρία και Ουγγαρία αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους στην αθρόα ροή προσφύγων. Ως knock on effect όλοι νότια αυτών (Σερβία, Σκόπια κλπ) κλείσανε τα σύνορά τους, γιατί οι πρόσφυγες θα μένανε σε αυτούς. Οι τελευταίοι στην γαϊδούρα ήταν η Ελλάδα που το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να παρακαλά την ΕΕ να πείσει τους Τούρκους να σταματήσουν τις βάρκες. Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορα, και ούτε να τους αφήσει να πνιγούν. Γιατί με το που πλησιάζουν τα παράλια, απλά καταστρέφουν τις βάρκες και κολυμπάνε τα τελευταία μέτρα. Το ίδιο κάνουν και αν συναντήσουν κάποιο πλοίο μεσοπέλαγα που προσπαθεί να τους σταματήσει. Επίσης η Αυστρία έχει κλείσει τα σύνορα και με την Ιταλία χτίζοντας φράχτη, παρά τις απειλές της Ιταλίας. Σημείωση στην Αυστρία μόνο έχουν πάρει άσυλο 90,000 άτομα. Ποσό σχεδόν διπλάσιο από την Ελλάδα ενώ έχουν 30% λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα. Τώρα γιατί οι άλλοι π.χ Πολωνία, Ρουμανία, και λοιπή Ανατολική Ευρώπη δεν θέλουν ούτε ένα πρόσφυγα στην χώρα τους, ενώ έχουν κατακλύσει αυτοί την λοιπή ΕΕ με μετανάστες, είναι άλλο μεγάλο θέμα για συζήτηση.
DrLo Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Τώρα γιατί οι άλλοι π.χ Πολωνία, Ρουμανία, και λοιπή Ανατολική Ευρώπη δεν θέλουν ούτε ένα πρόσφυγα στην χώρα τους, ενώ έχουν κατακλύσει αυτοί την λοιπή ΕΕ με μετανάστες, είναι άλλο μεγάλο θέμα για συζήτηση. Όπως έχω ξαναγράψει είναι θεωρώ συχνή "πουστιά" το να παραλληλίζει κανείς εωτερικά της ΕΕ ελεύθερα μετακινούμενα πολίτες με μετανάστες/πρόσφυγες. Οι χώρες των πρώτων έχουν παραχωρήσει "εθνική ανεξαρτησία" για να έχουν οι πολίτες τους το δικαίωμα αυτό, δεν "παρακαλέσαν" κανέναν να τους δεχθεί, κανείς δε τους κάνει χάρη. Το έχουν κερδίσει το δικαίωμα αυτό. Με απλά λόγια ο Πολωνός ή Ρουμάνος στην Αγγλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Οι δύο κατηγορίες είναι απλά μη συγκρίσιμες, είναι σαν να λές πως η (πχ) Ελλάδα δε δέχεται προσφυγες/μετανάστες όταν επιτρέπει κρητικούς να εγκαθίστανται στην Αττική. όταν η κάθε Συρία δεχθεί ότι σημαντικό ποσοστό αποφάσεων για εσωτερικά της ζητήματα λαμβάνεται στις Βρυξέλες και υιοθετησει βασικές "δυτικές αρχές" τα ξαναλέμε. 1
LongTom Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δεν έκλεισαν σε όλες τις χώρες. Απλά Αυστρία και Ουγγαρία αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους στην αθρόα ροή προσφύγων. Ως knock on effect όλοι νότια αυτών (Σερβία, Σκόπια κλπ) κλείσανε τα σύνορά τους, γιατί οι πρόσφυγες θα μένανε σε αυτούς. Οι τελευταίοι στην γαϊδούρα ήταν η Ελλάδα που το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να παρακαλά την ΕΕ να πείσει τους Τούρκους να σταματήσουν τις βάρκες. Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να κλείσει τα σύνορα, και ούτε να τους αφήσει να πνιγούν. Γιατί με το που πλησιάζουν τα παράλια, απλά καταστρέφουν τις βάρκες και κολυμπάνε τα τελευταία μέτρα. Το ίδιο κάνουν και αν συναντήσουν κάποιο πλοίο μεσοπέλαγα που προσπαθεί να τους σταματήσει. Επίσης η Αυστρία έχει κλείσει τα σύνορα και με την Ιταλία χτίζοντας φράχτη, παρά τις απειλές της Ιταλίας. Σημείωση στην Αυστρία μόνο έχουν πάρει άσυλο 90,000 άτομα. Ποσό σχεδόν διπλάσιο από την Ελλάδα ενώ έχουν 30% λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα. Τώρα γιατί οι άλλοι π.χ Πολωνία, Ρουμανία, και λοιπή Ανατολική Ευρώπη δεν θέλουν ούτε ένα πρόσφυγα στην χώρα τους, ενώ έχουν κατακλύσει αυτοί την λοιπή ΕΕ με μετανάστες, είναι άλλο μεγάλο θέμα για συζήτηση. Μάλλον δεν πάνε οι "πρόσφυγες" εκεί,διότι πολλοί άλλοι δεν πετάνε την σκούφια τους(όπως εδώ) για τους λαθρό,αλλά πάλι ήρθαν κάτι δεκάδες χιλιάδες. Π.χ. Στην Τσεχία, όπως είπα, φέραν κάποιους από δαύτους με σπίτι και μηνιάτικο μπουναμά και αυτοί προτίμησαν την Γερμανία ως παράνομοι.
defacer Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Κακοπερνάνε φίλε τι να σου πω.Οι άνθρωποι χάσανε τις οικογένειές τους,τους φίλους τους την πατρίδα τους.Τώρα ζουν στην ξενιτιά,χωρίς τίποτα.Δεν έχουν να φάνε κτλ.Έτσι δεν τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ;Τότε έτσι είναι. Δεν καταλαβαίνω με ποιό τρόπο αυτό απαντάει στην ερώτησή μου. Η ερώτηση ήταν: αφού δεν πιστεύεις ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο test, πώς πιστεύεις ότι είναι; Σου λέει για παράδειγμα ότι τατουάζ έχουν επειδή ζούσαν φυσιολογικά πριν τον πόλεμο οπότε γιατί να μην έχουν. Σου λέει ότι έχουν κινητά επειδή... εδώ που τα λέμε κινητά έχω δει με τα μάτια μου σε χωριό στην Αφρική που δεν είχε πόσιμο νερό και όπου το μόνο κτήριο που ήταν χτισμένο με τούβλα και βαμμένο ήταν το σχολείο, άρα δε χρειαζόταν κατά την άποψή μου καμία αιτιολόγηση το ότι έχουν κινητά. Σου λέει ότι γελάνε επειδή... καλά γάμησέ το τελείως, φτάσαμε να πρέπει να δικαιολογήσουμε ότι οι άνθρωποι γελάνε. Ας ξαναρωτήσω λοιπόν για να μου μη ξανααπαντήσεις: αφού δεν πιστεύεις ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο test, πώς πιστεύεις ότι είναι; Γιατί το να λες "δε σε πιστεύω" χωρίς τουλάχιστον να προσφέρεις μια διαφορετική ερμηνεία είναι λίγο... ξερωγω; Με απλά λόγια ο Πολωνός ή Ρουμάνος στην Αγγλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. Όχι; Τι είναι τότε; Εγώ ο Έλληνας στη Γερμανία δεν είμαι μετανάστης; Η αγγλική κυβέρνηση που έχει φάει τα συκώτια της να μειώσει την εισροή μεταναστών (λέξεις επιλεγμένες από τα στελέχη της και τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, όχι απο μένα) δεν ξέρει για ποιό πράγμα μιλάει; ΥΓ αν έλεγες πρόσφυγας δε θα είχα αντίρρηση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις