frozex Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Έχω μια ερώτηση, γενικά για όλη την Ελλάδα και ειδικά για την Καβάλα, ας που πως τώρα βρίσκομαι στην forthnet και θέλω να αλλάξω πάροχο αλλάζει η ποιότητα του internet; (ταχύτητα - σταθερότητα κ.α.), δηλαδή αν πάω στο ΟΤΕ θα είναι καλύτερα και αν πάω στην Vodafone θα είναι χειρότερα; Όλοι τις ίδιες γραμμές δεν χρησιμοποιούν; Επειδή τελειώνει το συμβόλαιο μου και θα αλλάξει η τιμή στον λογαριασμό, τα παραπάνω ισχύουν ή να πάω σε αυτόν που θα μου προσφέρει το πιο οικονομικό, για τις ανάγκες μου, πακέτο; (την Wind ας μην την ανακατέψουμε)
chipakos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Αν είσαι ευχαριστημένος με την εταιρία που είσαι να ζητήσεις (εκβιάσεις) να κρατήσουν το ίδιο κόστος ή ακόμη και να το μειώσουν και να συνεχίσεις το συμβόλαιό σου εκεί που είσαι και να μην αλλάξεις πάροχο. Πάντοτε οι αλλαγές έχουν ρίσκο και σίγουρα τα κόστη αποσύνδεσης και επανασύνδεσης είναι κοστοβόρα.
frozex Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 ναι ξέρω για το κόστος, σήμερα το πρωί πήγα στη κάθε μία από τις εταιρίες και πήρα προσφορές, απλώς ρωτάω αν από εταιρία σε εταιρία αλλάζει η ποιότητα του internet (η εξυπηρέτηση και η τεχνική υποστήριξη ξέρω πως αλλάζει)
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Το καλώδιο που φέρνει την τηλεφωνική γραμμή και μέσω αυτής την υπηρεσία DSL, είναι το ίδιο σε όλους τους παρόχους και σπανίως αλλάζει κατά την φορητότητα. Οπότε φυσιολογικά πάνω-κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει η γραμμή. Οι όποιες μικρές διαφορές στον συγχρονισμό έχουν να κάνουν με τις ρυθμίσεις του παρόχου στο δικό του DSLAM. Εδώ υπερτερεί η Forthnet με το αρχικό 6 SNR, όταν άλλοι το κατεβάζουν με σχετικό αίτημα ή και καθόλου, παραμένοντας στο 9. Η ουσιαστική διαφορά είναι η πραγματική ταχύτητα και η απόκριση στο διαδίκτυο. Έχει να κάνει με τα διαθέσιμα κυκλώματα, πόσο φορτωμένα είναι και πολλά άλλα. Εδώ σαφώς ο ΟΤΕ έχει το πάνω χέρι, αλλά με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο. Αυτό που θέλεις να μάθεις είναι πως έχει η κατάσταση στην γειτονιά σου, διότι περιοχή με περιοχή έχει διαφορά στην ποιότητα του χαλκού και τυχόν άλλα προβλήματα. 1
frozex Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2016 Ευχαριστώ πολύ, αν και δεν κατάλαβα τι είναι το SNR πάνω κάτω το έπιασα το νόημα.
panos- Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Δημοσ. 13 Μαΐου 2016 Είναι η σταθερότητα της γραμμής. Όσο πιο ψηλά είναι τόσο πιο σταθερή είναι η γραμμή αλλά χάνεις ταχύτητα. Το λιγότερο που μπορεί να σου δώσει είναι 6 και συνηθως κερδίζεις ταχύτητα, αλλά ενδέχεται να έχεις προβλήματα με αποσυνδεσεις κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα