Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάρτους τηλέφωνο και πες τους ότι δε ξέρουν τη δουλειά τους, μάθε τους μπαλίτσα...

Δεν έχω καμία δουλειά εγώ με αυτούς, sorry.

Πάλι καλά που δεν είδαμε και άρθρο από κάνα thesecretrealtruth.blogspot.gr ή ellefsisellinon!

Ενώ το "μόλις μίλησα με 2 συμβολαιογράφους και μου είπαν έτσι", έχει τεράστια βαρύτητα ε? :)

Δημοσ.

Δεν έχω καμία δουλειά εγώ με αυτούς, sorry.

Ενώ το "μόλις μίλησα με 2 συμβολαιογράφους και μου είπαν έτσι", έχει τεράστια βαρύτητα ε? :)

Σταμάτα να παραπληροφορείς. Πάρε τηλέφωνο όποιον συμβολαιογράφο θες και ρώτα τον.

http://www.e-boss.gr/eboss/business-advice/helpdesk/first_details.jsp?chambercd=9&id=1801

1. Φόρος μεταβίβασης Ακινήτου: Το συγκεκριμένο φόρο πληρώνει ο αγοραστής του ακινήτου και υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας ή της αναγραφόμενης στο συμβόλαιο εφόσον η τελευταία είναι υψηλότερη από την αντικειμενική.

Το capital αναφέρεται σε 3% επί της αντικειμενικής, που είναι εν μέρει σωστό. Απολύτως σωστό είναι το παραπάνω.

http://www.capital.gr/tax/3091195/kato-oloi-oi-foroi-metabibasis-logo-antikeimenikon

Ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας

Επίσης, επειδή σε πολλά σημεία αναφέρεται το "3% επί της φορολογητέας αξίας".

http://www.dikaio-akiniton.com/%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD/%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1/

...Η με το παραπάνω τρόπο καθορισμένη αντικειμενική άξια υπολογίζεται στις αγοραπωλησίες επακριβώς από τον Συμβολαιογράφο και αποτελεί στην αγορά ακινήτου την κατώτατη τιμή βάσει της οποίας θα φορολογηθεί η αγορά του ακίνητου ακόμα και εάν το συμφωνηθέν τίμημα είναι χαμηλότερο. Στην περίπτωση που το συμφωνηθέν τίμημα είναι υψηλότερο ο φόρος υπολογίζεται επί του υψηλότερου συμφωνηθέντος τιμήματος.

-----------------

Επίσης, τώρα που το είδα, είχες γράψει εδώ ότι:

Επίσης όλα τα έξοδα τα αναλαμβάνει ο αγοραστής(φόρο μεταβίβασης, αμοιβές συμβολαιογράφου, μηχανικού, δικηγόρου), ο πωλητής πληρώνει μόνο τυχόν υπεραξία.

Δεν ισχύει. Οι αμοιβές των μηχανικών (βεβαιώσεις, ενεργειακά, τακτοποιήσεις κλπ) και τα πολεοδομικά πρόστιμα επιβαρύνουν τον πωλητή.

giphy.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σταμάτα να παραπληροφορείς. Πάρε τηλέφωνο όποιον συμβολαιογράφο θες και ρώτα τον.

http://www.e-boss.gr/eboss/business-advice/helpdesk/first_details.jsp?chambercd=9&id=1801

1. Φόρος μεταβίβασης Ακινήτου: Το συγκεκριμένο φόρο πληρώνει ο αγοραστής του ακινήτου και υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας ή της αναγραφόμενης στο συμβόλαιο εφόσον η τελευταία είναι υψηλότερη από την αντικειμενική.

Δεν βλέπω καμιά ημερομηνία σε αυτό που δείχνεις, αν η ερώτηση έγινε μέσα στο 2014 τότε η απάντηση είναι σωστή γιατί άλλα ίσχυαν τότε, η επίμαχη τροπολογία του νόμου έγινε προς το τέλος του 2014 και μπήκε σε ισχύ το 2015.

Edit

Έχω πρόσφατο παράδειγμα, φίλος αγόρασε διαμέρισμα τον Ιούλιο του 2014. Το αγόρασε αντί 20.000€, η αντικειμενική αξία ήταν 64.000€, και στο συμβόλαιο έγραψαν 13.000€. Πλήρωσε 1.300€ στον συμβολαιογράφο(αμοιβή συμβολαιογράφου, φόρος μεταβίβασης, τέλος ταμείου νομικών, έξοδα μεταγραφής κτλ) και 200 στον δικηγόρο. Αν το 3% υπολογιζόταν στην αντικειμενική αξία, τότε μόνο ο φόρος μεταβίβασης θα ήταν 1.920€...

Επίσης, τώρα που το είδα, είχες γράψει εδώ ότι:

Επίσης όλα τα έξοδα τα αναλαμβάνει ο αγοραστής(φόρο μεταβίβασης, αμοιβές συμβολαιογράφου, μηχανικού, δικηγόρου), ο πωλητής πληρώνει μόνο τυχόν υπεραξία.

Δεν ισχύει. Οι αμοιβές των μηχανικών (βεβαιώσεις, ενεργειακά, τακτοποιήσεις κλπ) και τα πολεοδομικά πρόστιμα επιβαρύνουν τον πωλητή.

giphy.gif

Αμοιβή μηχανικού δεν είναι μόνο αυτά που περιγράφεις, είναι και για τεχνικό έλεγχο του ακινήτου πριν την αγορά. Αυτό εννοούσα ως αμοιβή μηχανικού.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

Αμοιβή μηχανικού δεν είναι μόνο αυτά που περιγράφεις, είναι και για τεχνικό έλεγχο του ακινήτου πριν την αγορά. Αυτό εννοούσα ως αμοιβή μηχανικού.

Το φαντάστηκα ότι θα μπορούσες να εννοούσες αυτό, αλλά κανένας τεχνικός έλεγχος από μηχανικό του αγοραστή δεν είναι απαραίτητος από τη νομοθεσία. Μπορεί να συμβεί, όπως συμβαίνει να έρθει υδραυλικός, μπογιατζής, μαραγκός και και κάθε είδος τεχνίτη για να δει τις πιθανές εργασίες ανακαίνισης ή επισκευής που θα χρειαστεί το διαμέρισμα, αλλά όλα αυτά είναι προαιρετικά. Αντίθετα, απαραίτητη είναι η έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας και ενεργειακού πιστοποιητικού από μηχανικό του πωλητή.

Έχω πρόσφατο παράδειγμα, φίλος αγόρασε διαμέρισμα τον Ιούλιο του 2014. Το αγόρασε αντί 20.000€, η αντικειμενική αξία ήταν 64.000€, και στο συμβόλαιο έγραψαν 13.000€. Πλήρωσε 1.300€ στον συμβολαιογράφο(αμοιβή συμβολαιογράφου, φόρος μεταβίβασης, τέλος ταμείου νομικών, έξοδα μεταγραφής κτλ) και 200 στον δικηγόρο. Αν το 3% υπολογιζόταν στην αντικειμενική αξία, τότε μόνο ο φόρος μεταβίβασης θα ήταν 1.920€...

Οκ, εγώ έχω πάνω από 10 πρόσφατα παραδείγματα μέσα στο 2016. Ρώτα οποιονδήποτε συμβολαιογράφο, είναι τόσο απλό. Μην μπαίνουμε σε ανούσιες κόντρες ενώ ένα απλό τηλεφώνημα μπορεί να μας δώσει την απάντηση.

http://www.xo.gr/dir-az/S/Symvolaiografoi/Attiki/

Δημοσ.

Το φαντάστηκα ότι θα μπορούσες να εννοούσες αυτό, αλλά κανένας τεχνικός έλεγχος από μηχανικό του αγοραστή δεν είναι απαραίτητος από τη νομοθεσία. Μπορεί να συμβεί, όπως συμβαίνει να έρθει υδραυλικός, μπογιατζής, μαραγκός και και κάθε είδος τεχνίτη για να δει τις πιθανές εργασίες ανακαίνισης ή επισκευής που θα χρειαστεί το διαμέρισμα, αλλά όλα αυτά είναι προαιρετικά. Αντίθετα, απαραίτητη είναι η έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας και ενεργειακού πιστοποιητικού από μηχανικό του πωλητή.

Δεν υποστήριξα το αντίθετο κάπου.

Οκ, εγώ έχω πάνω από 10 πρόσφατα παραδείγματα μέσα στο 2016. Ρώτα οποιονδήποτε συμβολαιογράφο, είναι τόσο απλό. Μην μπαίνουμε σε ανούσιες κόντρες ενώ ένα απλό τηλεφώνημα μπορεί να μας δώσει την απάντηση.

http://www.xo.gr/dir-az/S/Symvolaiografoi/Attiki/

Αμφιβάλλω, πότε απέκτησες τα 10 παραδείγματα? Χτες ισχυρίστηκες ότι πάει βάση αντικειμενικής με επιφύλαξη...

Παραθέτω τον νόμο για να τελειώνουμε:

γ. Τα εδάφια 2, 3, 4 και οι υποπεριπτώσεις αα΄ και ββ΄ της παρ. γ΄ του άρθρου 32 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίσταται ως εξής:

«Ως τίμημα αγοράς λαμβάνεται το ποσό της συνολικής επιβάρυνσης, όπως προκύπτει από τα οικεία πωλητήρια συμβόλαια, εκτός εάν από έλεγχο προκύπτει μεγαλύτερο ποσό, οπότε λαμβάνεται υπόψη αυτό.»

Πηγή: https://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=44CD7B11E3D56000.2A3524563DE8&version=2014/10/31

Αν μας δείξεις κάποιον νεώτερο νόμο που ακυρώνει αυτόν θα τον δεχτώ, τα "μόλις μίλησα με 2 συμβολαιογράφους και μου είπαν έτσι", "έχω πάνω από 10 παραδείγματα" και "29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν" είναι απλά νάχουμε κάτι να λέμε.

giphy.gif

Δημοσ.

Χτες ισχυρίστηκες ότι πάει βάση αντικειμενικής με επιφύλαξη...

Ναι, εντάξει. 11888, για οφθαλμίατρους, οπτικούς κλπ

Αν δεν κάνω λάθος, ο φόρος υπολογίζεται στην υψηλότερη από τις δυο τιμές, εμπορική ή αντικειμενική. Και 100 ευρώ να γραφτεί στο συμβόλαιο, 3% επί της αντικειμενικής θα πληρωθεί.

Τα ίδια έλεγα χθες, τα ίδια λέω και σήμερα. Δεν κωλοτουμπιάζω ασύστολα όπως άλλοι.

Όσο για το νόμο που παραθέτεις, τι ακριβώς λέει, γιατί δεν αντελήφθην; Ποιό τίμημα αγοράς, ποιά συνολική επιβάρυνση και ποιό έλεγχο; Αφού πετάμε εδώ όποιο νόμο βρούμε, πάρε ένα νόμο. http://www.kspk.gr/images/pdf/4039%20nomos%20gia%20ta%20zoa%20syntrofias.pdf

edit: Τώρα το είδα. Έβαλες ένα άρθρο του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και συγκεκριμένα από μέρος του άρθρου 32 (Δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων) και με τάπωσες, έτσι; Γιατί η δαπάνη απόκτησης ακινήτου είναι το ίδιο με το ποσό επί του οποίου υπολογίζεται ο φόρος μεταβίβασης και το οποίο συζητάμε εδώ, έτσι; LOL!!! :-D

Δημοσ.

Ελπίζω πραγματικά ότι ισχύει το ποσο που δηλωνουν οι εμπλεκομενοι, αλλιως δεν υπαρχει περιπτωση να μπορέσει να δικαιολογησει την "αγορα"... 140000 ευρω με αναλωση κεφαλαίου στα τελευταία 15 χρονια,με μισθο 1000 ευρω,μαλλον δεν δικαιολογείται. Εχει τεκμηριο διαβίωσης, αυτοκινητου και για 6-7 χρονια μια βαρκα 5 μετρων. 

Οποτε αν ισχυει η παραπανω περιπτωση ,δηλώνει ποσο λογικο ,ισως 50000 ευρω και ειναι πραγματοποιήσιμο!

Ευχαριστώ

Δημοσ.

http://www.forologikanea.gr/news/ta-tria-eidi-foron-metabibasis-akiniton-kai-oi-antikeimenikes-aksies-sta-eti-2014-kai-2015/

(16/1/2015) Ο φόρος μεταβίβασης 3% υπολογίζεται στην τιμή πώλησης που αναγράφεται στο συμβόλαιο της μεταβίβασης.

Update 22/5/2015: http://www.forologikanea.gr/index.php?module=news&func=display&sid=%2010578&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

Ο συντελεστής του φόρου είναι 3% επί της φορολογητέας αξίας του ακινήτου.

Σοβαρό site...

img5_5.jpg

Δημοσ.

Δηλαδή με βάση αυτά που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου, με 1000 ευρω μισθο και 15 χρόνια εργασίας ,λογω τεκμηρίων δεν μπορεί να δικαιολογήσει την αγορα; Αν και στην ουσία δεν θά γινει με χρήματα ,αφου μιλάμε για δωρεά ; Αν μπορεί να δικαιολογήσει μόνο τα 50000-6000 ευρω , λογω τεκμηριων ;

Άρα πάμε για την περίπτωση τής δωρεάς/κληρονομιάς με κοστος 35000 αντι 5000 ευρω για αγορα;   

Φυσικά θα πάμε σέ λογιστή απλά μέ ενδιαφέρει πολύ το νά παίρνω πολλές γνώμες...

Δημοσ.

Παράκληση, εάν κάποιος γνωρίζει για την τελευταία ερώτηση μού ,νά δώσει τα φώτα τού... Ευχαριστώ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα μια ερώτηση να κάνω. Η γιαγιά μου είχε ένα σπίτι. Το έγραψε σε μας κρατώντας την επικαρπία. Η γιαγιά μας δυστυχώς απεβίωσε. Εγώ κι η αδερφή μου είχαμε την ψιλή κυριότητα. Χρειάζεται να κάνουμε κάποια ενέργεια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...