ParhsG Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Δημοσ. 14 Μαΐου 2016 Αγόρασα σήμερα απο το eshop ένα σίδερο. Το κουτί δεν είχε ταινία και με παραξένεψε, το είδα μέσα και φαινόταν σαν να ειχε ανοιχτεί αλλά όχι ακριβως γιατι πολλά ήταν άριστα τοποθετημένα και ενα σακουλακι που ειδα φαινόταν σαν καινούργιο. Δεν ειχε σημάδια οτι υπήρχε στο κουτί ταινία ποτέ όμως και ίσως να μην έχει. Το πρόβλημα είναι πως είχε σα χτυπήματα όχι σπασίματα αλλά για παραδειγμα ενα σημα για ενδειξη νερού ειχε φθαρεί το μισό. Επίσης άλλο πρόβλημα ειναι πως το μάνουαλ του είναι απο άλλο 100% άσχετο σίδερο. Μπορώ να κάνω κάτι πέρα απο το να ζητήσω αλλαγή κτλ; Θα θεωρηθεί αποδεκτό; Η θα μου πουν δουλεύει μια χαρά κύριε και θα μου κανουν print manual απο το ιντερνετ;
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Εντός 14 ημερών υποχρεούνται να δεχτούν επιστροφή και να σου επιστρέψουν χρήματα.Έχει δεν έχει ελάττωμα. (εκτός των μεταφορικών και προμηθειών τρόπου πληρωμής).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 [...] προμηθειών τρόπου πληρωμής. Οι "προμήθειες τρόπου πληρωμής" καταργήθηκαν. Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκε το άρθρο 4γ του ν. 2251/1994 (νόμος περί προστασίας του καταναλωτή) και από τις 07.03.2016 ισχύει ότι «ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής». 2
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Οι "προμήθειες τρόπου πληρωμής" καταργήθηκαν. Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκε το άρθρο 4γ του ν. 2251/1994 (νόμος περί προστασίας του καταναλωτή) και από τις 07.03.2016 ισχύει ότι «ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής». Άραγε όλα τα καταστήματα που σε χρεώνουν έξτρα αν δέχεσαι αντικαταβολή είναι με κάποιον τρόπο παράνομα;
paylidis Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Άραγε όλα τα καταστήματα που σε χρεώνουν έξτρα αν δέχεσαι αντικαταβολή είναι με κάποιον τρόπο παράνομα; Η αντικαταβολή ειναι χρέωση του μεταφορέα οχι του καταστήματος. Εάν στο φέρει τη ίδιο το καταστημα με ίδια μεςα και ζητήσει αντικαταβολή τότε ειναι παράνομο. Πιθανοτατα θα ηταν παράνομη η κράτηση ενός ποσοστού μετα απο πληρωμή με κάρτα (που οι τράπεζες κρατάνε ενα ποσοστό ανα συναλλαγή)... 1
ParhsG Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Όποτε να το γυρίσω πίσω ότι δε το θέλω η να ζητήσω αλλαγή; Έχει σκιστεί λίγο το κουτί εκεί που κλείνει το χαρτόκουτο όμως. Μεταφορικά δεν έχει το πήρα μόνος μου
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Η αντικαταβολή ειναι χρέωση του μεταφορέα οχι του καταστήματος. Εάν στο φέρει τη ίδιο το καταστημα με ίδια μεςα και ζητήσει αντικαταβολή τότε ειναι παράνομο. Πιθανοτατα θα ηταν παράνομη η κράτηση ενός ποσοστού μετα απο πληρωμή με κάρτα (που οι τράπεζες κρατάνε ενα ποσοστό ανα συναλλαγή)... Ααααα εντάξει το ξεκαθάρισες. Ευχαριστώ φίλε.
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Οι "προμήθειες τρόπου πληρωμής" καταργήθηκαν. Συγκεκριμένα, τροποποιήθηκε το άρθρο 4γ του ν. 2251/1994 (νόμος περί προστασίας του καταναλωτή) και από τις 07.03.2016 ισχύει ότι «ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής». Αν κάποιος πληρώσει με αντικαταβολή ή κάρτα, χρεώνονται έξοδα. Αυτά δεν επιστρέφονται νομίζω. Σωστά; Διαφορετικά το κατάστημα θα είχε ζημία ταμειακή από την ακύρωση των συναλλαγών.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Αν κάποιος πληρώσει με αντικαταβολή ή κάρτα, χρεώνονται έξοδα. Αυτά δεν επιστρέφονται νομίζω. Σωστά; Διαφορετικά το κατάστημα θα είχε ζημία ταμειακή από την ακύρωση των συναλλαγών. Η αντικαταβολή δεν θεωρείται επιβάρυνση αλλά πρόσθετη υπηρεσία που παρέχεται από την εταιρεία μεταφοράς (ΕΛΤΑ ή κούριερ). Η χρέωση εξόδων σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα ή Paypal είναι πλέον παράνομη. 1
paylidis Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Η χρέωση εξόδων σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα ή Paypal είναι πλέον παράνομη. τα ΕΛΤΑ ωστόσο σε οποιαδήποτε συναλλαγη με καρτα χρεωνουν 0,35€... αλλα ξεχασα, δεν ισχύει για όλους ο νόμος
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 τα ΕΛΤΑ ωστόσο σε οποιαδήποτε συναλλαγη με καρτα χρεωνουν 0,35€... αλλα ξεχασα, δεν ισχύει για όλους ο νόμος Εδώ έχεις ένα δίκιο. Παρόλο που όταν πληρώνεις ένα λογαριασμό στα ΕΛΤΑ , είναι σωστό να σε χρεώνουν γιατί αυτοί το ποσό που πρέπει να αποδώσουν στον εκδότη του λογαριασμού είναι το ίδιο, για τις δικές τους υπηρεσίες δεν πρέπει λογικά να χρεώνουν έξτρα προμήθεια αν πληρώσεις με κάρτα, και πρέπει να έχουν ένα τιμοκατάλογο. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει αύξηση των χρεώσεων. Ενώ και γενικά δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κάποιος να δέχεσαι κάρτες, δηλαδή να σου αυξάνει το κόστος και να σε κάνει σώνει και καλά να πληρώνεις προμήθεια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (τράπεζες ή οργανισμοί που διαχειρίζονυαι κάρτες).. Από τα πολλά γελοία της σοβιετικής φεουδαρχικής καπιταλιστικής δημοκρατίας μας. Για ποιο λόγο δηλαδή να μην έχω χρέωση για πληρωμή με κάρτα; Διαφάνεια στο κόστος δεν θέλετε;
zio10 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Εντός 14 ημερών υποχρεούνται να δεχτούν επιστροφή και να σου επιστρέψουν χρήματα. Έχει δεν έχει ελάττωμα. (εκτός των μεταφορικών και προμηθειών τρόπου πληρωμής). Αυτό δεν ισχύει μόνο για αγορές από απόσταση;
kfyros Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Αυτό δεν ισχύει μόνο για αγορές από απόσταση; όχι. Για οποιαδήποτε αγορά. 1
jennyV Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 αν το θέλεις ζήτα αλλαγή. Ο φίλος μου πήρε ακουστικά απο το eshop που δε λειτουργούσαν σωστά κι αφού τον παίδεψαν λίγο (να το δει ο τεχνικός κτλ) του τα άλλαξαν. Αλλιώς ζήτα επιστροφή χρημάτων.Λογικά δε θα έχεις θέμα, απλά κλασσικά θα το κάνουν απρόθυμα...
ParhsG Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 αν το θέλεις ζήτα αλλαγή. Ο φίλος μου πήρε ακουστικά απο το eshop που δε λειτουργούσαν σωστά κι αφού τον παίδεψαν λίγο (να το δει ο τεχνικός κτλ) του τα άλλαξαν. Αλλιώς ζήτα επιστροφή χρημάτων.Λογικά δε θα έχεις θέμα, απλά κλασσικά θα το κάνουν απρόθυμα... Τωρα ειμαι σε αυτή τη φάση να το δει ο τεχνικός, έλεγχος περιεχομένου. Άλλη φορά πρέπει να κάνω πιο σοβαρό έλεγχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα