Lucifer Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μου αρέσουν οι ταινίες, οι υπολογιστές και μέχρι πρόσφατα το gaming. Σιγά, σιγά έχω αρχίσει να ξεκόβω απο το τελευταίο. Και έτσι μένουν δύο ενδιαφέροντα όλα κι όλα. Μου αρέσουν η ηρεμία και η ησυχία, το τρέξιμο ως ένα βαθμό, οι βόλτες στις παραλίες της Θεσσαλονίκης και η θάλασσα. Θα ήθελα να μου αρέσει κάτι που κάνουν και οι υπόλοιποι, απλά δε συμβαίνει. Τα περισσότερα τα θεωρώ, ανούσια, βαρετά, ή χαζά. Δεν έχω τίποτα να πώ με άτομα που δεν μοιράζονται τα ενδιαφέροντά μου. Μάλιστα τα περισσότερα τα αντιμετωπίζω με περιφρόνηση (αν και δεν το δείχνω) και τα θεωρώ κατώτερά μου. Δε γνωρίζω γιατί, άλλα έτσι νιώθω απέναντί τους. Δεν έχω στόχους, όνειρα ή επιθυμίες. Δεν έχω και δεν είχα ποτέ μου σχέση. Δεν είναι το ότι δεν είμαι straight απλά δε με ενδιέφερε ποτέ το γυναικείο φύλο σε τόσο βαθμό ώστε να θέλω να κάνω σχέση. Ο κόσμος είναι απλά πεζός, μονοδιάστατος και αδιάφορος. Νιώθω αταίριαστος μέσα στον όχλο. Είσαι όντως κενός, απλώς όχι στο μέρος που νομίζεις. 1
zio10 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Όλα τα έχεις και δεν το εκτιμάς, τη ζωή σου την ίδια δεν εκτιμάς! Πολύ κακώς!
V for Vagelis Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Έχω σκεφτεί να πάω σε ψυχολόγο αλλά τα έξοδα είναι πολλά και το βάρος αυτή τη στιγμή θα ήταν αβάσταχτο για την οικογένειά μου. Δε με νοιάζει τι πιστεύετε για μένα ή ακόμα κι αν με πιστεύετε. Δε θα ξανακούσετε ποτέ από εμένα, γιατί δεν έχω σκοπό να ξαναγράψω. Το γράψιμο δεν είναι του στυλ μου όπως και να 'χει... Ίσως είμαι καταθλιπτικός, όμως σίγουρα δε νιώθω έτσι. Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας και ούτε σκοπεύω ποτέ να κάνω κάτι τόσο βλακώδες. Δεν είμαι δυστυχισμένος, αλλά και ούτε ευτυχισμένος. Νιώθω κενός. Χμμ τι είναι όμως αυτό που σε ταλαιπωρεί και που θα ήθελες να αναστρέψεις με τη βοήθεια κάποιου ψυχολόγου, εφόσον δεν είσαι δυστυχισμένος και δεν έχεις κάποιες φοβίες; Δεν αποκλείεται βέβαια να έχεις κάποια άλλη διαταραχή προσωπικότητας και ίσως μια επίσκεψη σε κάποιον ψυχίατρο να βοηθούσε, έστω να μάθεις για αρχή αν υπάρχει κάποιο όνομα για τη κατάσταση σου και κατά πόσο ο εγκέφαλος σου λειτουργεί διαφορετικά.
l337 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Θέλω να τονίσω πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν σε γνωρίζει, και απλά από ένα κείμενο μόνο, τι συμβαίνει και ποιο είναι το πρόβλημα.Διαβάζοντας καλά το κείμενο σου όμως μου βγάζεις (έχω την αίσθηση) μια τάση για αποπροσωποποίηση. Δεν θέλω να πω περισσότερα, όχι εδώ μέσα, ο χώρος δεν είναι κατάλληλος.Για να δεις παρόλα αυτά αν υπάρχει κάποια διαταραχή αντίληψης, θα σε συμβούλευα να επισκεφτείς ένα σύμβουλο ψυχικής υγείας, το συντομότερο. Καλή τύχη σου εύχομαι.
anwnymh29 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Η απαθεια,το κενο,η σεξουαλικη αδιαφορια θα μπορουσαν να ειναι απορροια καταθλιψης..Το κοστος του ψυχολογου ειναι ενα τιποτα μπροστα στο κοστος που θα εχει η ζωη σου αν το αφησεις ολο αυτο που νιωθεις να γιγαντωθει. Καλη τυχη και απο εμενα.
zio10 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δεν πιστεύω προσωπικά ότι μπορεί να βοηθήσει κάποιος ψυχολόγος ή ψυχίατρος. Αν σου έλειπε κάτι και έπρεπε να βρεις μια δουλειά και να κουραστείς για να το αποκτήσεις πιστεύω ότι θα εκτιμούσες αλλιώς κάποια πράγματα.
V for Vagelis Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Η απαθεια,το κενο,η σεξουαλικη αδιαφορια θα μπορουσαν να ειναι απορροια καταθλιψης..Το κοστος του ψυχολογου ειναι ενα τιποτα μπροστα στο κοστος που θα εχει η ζωη σου αν το αφησεις ολο αυτο που νιωθεις να γιγαντωθει. Καλη τυχη και απο εμενα. Μπορεί όντως να είναι στις αρχές κατάθλιψης. Για διάγνωση καλύτερα σε ψυχίατρο όμως, όχι σε ψυχολόγο. 1
Zein Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Πωω ειχα εναν συγκατοικο που ηταν τετοια φαση, δουλεια->σπιτι->δουλεια. Στα 22 του εκανε ζωη συνταξιουχου. Νομιζω απλα δεν εχει στοχους επειδη βαριεται να εχει στοχους, οχι επειδη δε μπορει. Ισως τον βολευει και αυτη η κατασταση της απαθειας. Καλα οτι και να λεμε ειναι απλα εικασιες τωρα βεβαια..
Zein Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Μπορεί όντως να είναι στις αρχές κατάθλιψης. Για διάγνωση καλύτερα σε ψυχίατρο όμως, όχι σε ψυχολόγο. Ο ψυχιατρος απλα θα σε χαπακωσει για να εχει νοημα η δουλεια του. Ο ψυχολογος , ο καλος δηλαδη, θα σε βοηθησει να βρεις μια κατευθυνση. 1
anwnymh29 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Αμα δεν εχει ιδεα κανεις απο καταθλιψη...η ελλειψη στοχων,η απαθεια δεν ειναι βαρεμαρα.
Zein Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Ωραια και γιατι να ειναι καταθλιψη και να μην ειναι πχ βαρια διπολικη?
l337 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δημοσ. 15 Μαΐου 2016 Δεν πιστεύω προσωπικά ότι μπορεί να βοηθήσει κάποιος ψυχολόγος ή ψυχίατρος. Αν σου έλειπε κάτι και έπρεπε να βρεις μια δουλειά και να κουραστείς για να το αποκτήσεις πιστεύω ότι θα εκτιμούσες αλλιώς κάποια πράγματα. Θα μου επιτρέψεις αλλά τα πράγματα δεν είναι συνήθως τόσο πεζά. Καλώς ή κακώς υπάρχουν διάφορες διαταραχές είτε προσωπικότητας είτε αντίληψης είτε... κλπ. Γράφεις Αν σου έλειπε κάτι και έπρεπε να βρεις μια δουλειά και να κουραστείς για να το αποκτήσεις πιστεύω ότι θα εκτιμούσες αλλιώς κάποια πράγματα. Aυτό προυποθέτει υγιή αντίληψη. Για παράδειγμα, κάποιος με διαταραχή αντίληψης απλά δεν μπορεί να το αντιληφθεί όπως κάποιος με υγιή. Οπότε είναι άτοπο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις