Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

όπως καταλαβαίνεις είναι θέμα άγχους. Πέρασα κι εγώ μια τέτοια άσχημη περίοδο που όλα μ ήρθαν μαζεμένα (από σοβαρό πρόβλημα υγείας πολύ δικού μου ατόμου μέχρι οικονομικά προβλήματα)κι ενώ κατάφερνα να κοιμηθώ όταν ξυπνούσα δε με ξαναέπιανε ύπνος με τίποτα, καθώς σκεφτόμουν όσα συνέβαιναν κι όσα επροκειτο να συμβουν. Ειδικά όταν είναι πράγματα που δεν εξαρτώνται από σένα, σε πιάνει απογοήτευση. Θα σου πρότεινα εκτός από το να βρεις έναν τρόπο να κλειδώνεις/ απομακρύνεις τις κακές σκέψεις, επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς μια τετοιου είδους κατάσταση.

• Like 2
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν θέλω να ειδικεύσω σε κάποιο συγκεκριμένο ψυχολογικό θέμα αλλά ανέφερες κακές σκέψεις στον τίτλο , οπότε νιώθω υποχρέωση να βοηθήσω.

Δεν είμαι ψυχολόγος αλλά έχω περάσει και περνάω κάποιο θέμα και θα ήταν καλό να αναφέρεις η έστω να μου στείλεις μήνυμα προσωπικό σε τι επικεντρώνονται οι κακές σκέψεις.

Κάποια άτομα σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε επειδή είναι στα @@ τους δεν μπορούν να δεχτούν ότι υπάρχουν και ψυχολογικά προβλήματα πέρα από τα παθολογικά και τείνουν να λένε συνεχώς ότι όλα είναι στο μυαλό.

Θα χαρώ να σε βοηθήσω

• Like 5
Δημοσ.

Οι αναπνοές της pranayama τεχνικής απλά σου χαλαρώνουν το σώμα και ηρεμεις.

αυτό βέβαια σε βοηθάει να κοιμηθεις πιο εύκολα όμως δε σου λύνει τα προβλήματα σου...

γενικά εγώ είμαι της άποψης "αντιμετώπισε τους φόβους/τα προβλήματα σου επειδή όσο δε τα αντιμετωπιζεις τόσο αυτά μεγαλώνουν" δε ξέρω τι προβλήματα έχεις και σίγουρα το να τα αντιμετωπισεις δεν εγγυάται το ότι θα τα λύσεις όμως το να τα σκέφτεσαι πριν τον ύπνο δεν είναι καλή τακτική..

εγώ συνήθως κάθομαι στο μπαλκόνι κανένα μισαωρο-μια ώρα (συνήθως το απόγευμα κατά τις 17:30 - 18:00 πίνοντας το καφέ μου και παίζοντας κομπολόι) και αναλυω όλα όσα δε θέλω να έχω μελλοντικά απωθημένο ή ίσως και αδιέξοδα...θά σου πω ένα παράδειγμα ίσως όχι τόσο επίκαιρο με το θρεντ αλλά να καταλάβεις τι εννοώ με τον όρο "αναλυω"

παλιά στο γυμνάσιο επεφτα συχνά θύμα μπουλινγκ επειδή ήμουν ήσυχο παιδί και εσωστρεφής και δε πειραζα μύγα και μερικοί πειράζουν τους ήσυχους (που ξέρουν ότι δε θα τους εναντιωθούν) για να φανούν μάγκες..

ε και λοιπόν,όταν γυρνούσαν στο σπίτι αφού ετρωγα και διαβαζα έβγαινα στο μπαλκόνι και απλά προσπαθούσα να σκεφτώ όλα τα πιθανά εναλλακτικά σενάρια/επιλογές που θα μπορούσα να πάρω για να λύσω το θέμα (π.χ άμα χρειαστεί να παίξω ξύλο για να σταματήσουν να με ενοχλούν,άμα είναι σοφό να το πω σε κάποιον καθηγητή ή σε γονιό , άμα πρέπει να αδιαφορω για ο,τι κάνουν, κτλπ κτλπ)

και αυτό ήταν χρήσιμο επειδή όταν σκέφτεσαι κάτι πολλές φορές , είσαι πιο προετοιμασμένος να το κάνεις στη πράξη και νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την οποιαδήποτε επιλογή θα πάρεις ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος...

και επίσης προσπάθησε να αντιμετωπισεις τα προβλήματα σου όχι σε προσωπικό επίπεδο ("γιατί σε μένα να συμβαίνουν αυτά" , "οι άλλοι έχουν τη ζωή τους σε τάξη,μόνο εγώ έχω προβλήματα" ) επειδή πραγματικά θα σε πάρει από κάτω...αντιθέτως , σκεψου το κάθε πρόβλημα σου ως κάτι λογικό ως κάτι το οποίο όπως δημιουργήθηκε έτσι μπορεί και να επιλυθεί. αντικατεστησε τις κακές σκέψεις με καλές π.χ αντί να σκέφτεσαι "χρωστάω στη τράπεζα" σκεψου "έχω να φάω,έχω σπίτι,δεν είμαι ανάπηρος ή ζω σε εμπόλεμη κατάσταση" γενικά σκεψου τα + που έχεις. υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που θα έδιναν κυριολεκτικά τα πάντα για να μπορούσαν να ζήσουν τη δική σου ζωή αντί τη δικη τους. μη θετεις ψηλά το πηχη "εγώ θέλω το αμερικανικό όνειρο" επειδή για τον Συριο μετανάστη εσύ ζεις το Ελληνικό όνειρο! ;)

• Like 3
Δημοσ.

Δυστυχως ετσι γινεται.Ειναι μια απο τις στιγμες,που σε περιοδο στρες ειμαστε εμεις,ο εαυτος μας και τα προβληματα.

Κολπακι: εισπνεεις-εκπνεεις απο τη μυτη και ο νους σου να βρισκεται στην ακρη της.  Αν παει να φυγει το μυαλο σου τοτε το επαναφερεις στο σημειο. Θελει συγκεντρωση. Ευχομαι να βοηθησει!

• Like 3
Δημοσ.

Μια παχιά σε περιόδους άγχους είναι ότι πρέπει. Τώρα αν είναι ψυχολογικό, ένα video game είναι ότι πρέπει.

Δημοσ.

Κόψε τον καφέ

εγώ χθες έπινα καφέ όπως έγραψα κ είχα πιει και άλλους 3? μέσα στη μέρα και κανα 2 ltr πράσινο τσάι δυνατό που έχει κ αυτό καφεΐνη , ε με την τεχνική των αναπνοών παραλίγο να κοιμηθώ στην καρέκλα του γραφείου , αφού γράφω το post και μέχρι να βάλω κάτι για download όσο κοιμάμαι έκλειναν τα μάτια μου στην κυριολεξία 

• Like 1
Δημοσ.

Οι κακές σκέψεις σε τι επικεντρώνονται? Κακές σκέψεις για άτομα η καταστάσεις?

Κακές σκέψεις εννοώ πχ είναι άρρωστος ένας συγγενής μου. Τι θα γίνει? πως θα τον βοηθήσω. Αύριο θα έχω αυτό το πρόβλημα στη δουλειά πως θα τα βγάλω πέρα? Τα οικονομικά δεν πάνε καλά πως θα πληρώσω.....

Την ημέρα που απασχολουμαστε με διαφορα δεν τα πολύ σκεφτόμαστε αυτά αλλά τη νύχτα τα φέρουμε στο μυαλό

Καφέ δεν πίνω ποτέ.

Έχω ακούσει ότι κάποια ροφήματα όπως η βαλεριανα βοηθάνε στον υπνο

Το θέμα είναι νομίζω να μπορείς να ελέγξεις τη σκέψη σου προσπαθώντας ή να μη σκέφτεσαι απολύτως τίποτα (κάτι που νομίζω κανείς δεν μπορεί να το καταφέρει για αρκετή ώρα) ή να σκέφτεσαι ευχάριστα.(αντε βρεστα) ή άσχετα πράγματα

Το να φέρνουμε συνέχεια τις ίδιες σκέψεις στο μυαλό νομίζω μόνο κακό κάνει.

Πολλές φορές το κάνουμε και για κάτι που έχει γίνει ήδη.

Πχ τρακαρα και σκέπτομαι πως μπορούσα να το είχα αποφύγει

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις

Δημοσ.

Καφέ δεν πίνω ποτέ.

προσωπικά μια περίοδο που ήμουν στην τσίτα κ είχα κ άγχος δοκίμασα βαλεριάνα αλλα δεν κατάφερνα κάτι , ακόμα και με 4πλάσια δοσολογία απο αυτή που μου είχε πει ο πωλητής (μερικές κσ). Άσε που μύριζε και σαν ποδαρίλα ? τυρόγαλο? δεν παλευόταν , αφού την πρώτη φορά που έβρασα απο την αντίδραση των δικών μου με έπιασε νευρικό γέλιο , κόντεψαν να φύγουν απ το σπίτι , χειμώνας και κλειστές πόρτες και μπόχα , ΒΡΑΔΥ αχχαχα

Δημοσ.

Κακές σκέψεις εννοώ πχ είναι άρρωστος ένας συγγενής μου. Τι θα γίνει? πως θα τον βοηθήσω. Αύριο θα έχω αυτό το πρόβλημα στη δουλειά πως θα τα βγάλω πέρα? Τα οικονομικά δεν πάνε καλά πως θα πληρώσω.....

Την ημέρα που απασχολουμαστε με διαφορα δεν τα πολύ σκεφτόμαστε αυτά αλλά τη νύχτα τα φέρουμε στο μυαλό

Καφέ δεν πίνω ποτέ.

Το θέμα είναι νομίζω να μπορείς να ελέγξεις τη σκέψη σου προσπαθώντας ή να μη σκέφτεσαι απολύτως τίποτα (κάτι που νομίζω κανείς δεν μπορεί να το καταφέρει για αρκετή ώρα) ή να σκέφτεσαι ευχάριστα.(αντε βρεστα) ή άσχετα πράγματα

Το να φέρνουμε συνέχεια τις ίδιες σκέψεις στο μυαλό νομίζω μόνο κακό κάνει.

Πολλές φορές το κάνουμε και για κάτι που έχει γίνει ήδη.

Πχ τρακαρα και σκέπτομαι πως μπορούσα να το είχα αποφύγει

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσει

xanax 

• Like 1
Δημοσ.

προσωπικά μια περίοδο που ήμουν στην τσίτα κ είχα κ άγχος δοκίμασα βαλεριάνα αλλα δεν κατάφερνα κάτι , ακόμα και με 4πλάσια δοσολογία απο αυτή που μου είχε πει ο πωλητής (μερικές κσ). Άσε που μύριζε και σαν ποδαρίλα ? τυρόγαλο? δεν παλευόταν , αφού την πρώτη φορά που έβρασα απο την αντίδραση των δικών μου με έπιασε νευρικό γέλιο , κόντεψαν να φύγουν απ το σπίτι , χειμώνας και κλειστές πόρτες και μπόχα , ΒΡΑΔΥ αχχαχα

Εγώ φίλε άμα πιω αυτά δεν κοιμάμαι για δύο μέρες

Η καφεΐνη επηρεάζει διαφορετικά τον κάθε άνθρωπο

Επισκέπτης
Δημοσ.

φαε κανα κουβα σκορδα να δεις κατι υπνους μετα

Πωπω τι σοβαρή απάντηση για κάποιον που όντως έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

εχει προβλημα αλλα εγω τα περναω χρονια αυτα κ αν τα παρεις στα σοβαρα ,σε πηρε κ σε σηκωσε,κ οντως τα σκορδα φερνουν υπνο γιατι ριχνουν την πιεση

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...