Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πικς ορ ιτ ντιντντ χαπεν

δες τα βιντεο μου στο γιουτιουμπ, αν κοιταξεις προσεκτικα θα δεις τις αντανακλασεις στα ματια μου

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

δες τα βιντεο μου στο γιουτιουμπ, αν κοιταξεις προσεκτικα θα δεις τις αντανακλασεις στα ματια μου

2spooky512x512.jpg?1411523666

Δημοσ.

Τεχνολογία δεν είναι μόνο το galaxy s7 edge ή το iPad Air 2 ή τα tesla cars.

Τεχνολογία είναι και το μαχαίρι, το τσεκούρι, το σφυρί, τα παράθυρα, τα αντισεισμικά κτήρια, τα ιατρικά μηχανήματα για ακτινογραφίες και εξετάσεις αίματος, και άλλα πολλά που τα θεωρούμε δεδομένα.

Αυτά τα παραβλέπουμε επειδή κάνουμε το λάθος να συνδέουμε την τεχνολογία με τα γκατζετονια, τα κινητά με 16MP κάμερες ή τα ειδικά προφυλακτικά που ξετυλίγονται μόνα τους πάνω στο πέος.

O Homo Sapiens περπατά στον πλανήτη περίπου 100,000 χρόνια. Τα τελευταία 6,000 έχει φτιάξει πολιτισμό, τα τελευταία 7,000 χρησιμοποιεί μέταλλα.

Και αν πάρουμε ως παράδειγμα τους ιθαγενείς πολιτισμούς της Αυστραλίας που έμειναν τεχνολογικά στάσιμοι καθ' όλη την διάρκεια των τελευταίων 10,000 ετών και μόνο το 19ο αιώνα προχώρησαν μπροστά, και μπορείς να ζήσεις ακόμα και σήμερα με πέτρες ως την υπέρτατη τεχνολογία.

Επισκέπτης
Δημοσ.

O Homo Sapiens περπατά στον πλανήτη περίπου 100,000 χρόνια. Τα τελευταία 6,000 έχει φτιάξει πολιτισμό, τα τελευταία 7,000 χρησιμοποιεί μέταλλα.

Και αν πάρουμε ως παράδειγμα τους ιθαγενείς πολιτισμούς της Αυστραλίας που έμειναν τεχνολογικά στάσιμοι καθ' όλη την διάρκεια των τελευταίων 10,000 ετών και μόνο το 19ο αιώνα προχώρησαν μπροστά, και μπορείς να ζήσεις ακόμα και σήμερα με πέτρες ως την υπέρτατη τεχνολογία.

Λέξη κλειδί το "ζω". Δεν ζεις, επιβιώνεις.

Θα παίζεις με τις πέτρες μέχρι τη στιγμή που θα αρρωστήσεις βαριά. Και τότε θα χρειάζεσαι σύριγγα ή φάρμακα για την θεραπεία.

Κι αν υποθέσουμε ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος έκανε το ίδιο με σένα, τότε δεν θα υπήρχε η απαραίτητη τεχνολογία για να σωθείς.

Δημοσ.

Λέξη κλειδί το "ζω". Δεν ζεις, επιβιώνεις.

Θα παίζεις με τις πέτρες μέχρι τη στιγμή που θα αρρωστήσεις βαριά. Και τότε θα χρειάζεσαι σύριγγα ή φάρμακα για την θεραπεία.

Κι αν υποθέσουμε ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος έκανε το ίδιο με σένα, τότε δεν θα υπήρχε η απαραίτητη τεχνολογία για να σωθείς.

Εσύ αυθαίρετα μετατρέπεις την ζωή σε επιβίωση. Και φυσικά ανάγεις την κοινωνική και καταναλωτική ύπνωση του τι είναι "ζωή".

Φυσικά αν αρρώσταινα σε κάποιες άλλες εποχές θα ψόφαγα. Όμως γιατί να πάμε ενάντια στην θεωρία της Φυσικής Επιλογής;

Δεν βλέπεις αρκετούς γύρω σου, που σε άλλες εποχές θα τους έτρωγαν οι αρκούδες, ενώ παράγουν γενεές ομοίων με αυτούς;

Φυσικά και δεν είμαι ενάντια στην τεχνολογία, φυσικά και είμαι υπέρ ακόμα μεγαλύτερης τεχνολογικής προόδου ΧΩΡΙΣ περιορισμούς.

Και ναι είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αφήσουν την επιστήμη να προχωρήσει μέχρι τέλους την έρευνα για την δημιουργία του ανθρώπου. Και να μην σταματούν στον τομέα της εμβρυικής έρευνας  στις 14 μέρες. Να το τραβήξουν σε όλο τον κύκλο τον 9 μηνών.

Είναι οξύμωρο να γνωρίζουμε την εμβρυική ανάπτυξη των ποντικών, σκύλων κ.α ακόμα και των φαλαινών, και να μην γνωρίζουμε την δική μας.

ΌΜΩΣ δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι αναγκαία για την διαιώνιση του είδους μας στον πλανήτη. Θα επιβιώσουμε ακόμα και στις σπηλιές.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εσύ αυθαίρετα μετατρέπεις την ζωή σε επιβίωση. Και φυσικά ανάγεις την κοινωνική και καταναλωτική ύπνωση του τι είναι "ζωή".

Ναι ε;

Δηλαδή με 100 ευρώ το μήνα ζεις στην Ελλάδα; Εγώ λέω πως βγαίνεις και άνετα (με αρκετές προϋποθέσεις). Εσύ ας πούμε θα το έκανες; Οι άλλοι δίπλα σου θα το έκαναν; Εμένα γάμησε με, είμαι πουτανάκι της τεχνολογίας και της high class ιδεολογίας.

Αλλά δεν κατάλαβες τη διαφορά. Αν το έκαναν όλοι στον κόσμο, τότε δεν θα υπήρχε καλύτερο ζωής.

Και ξέρεις ποια είναι η ειρωνία εδώ;

Ότι μου κάνεις επίθεση ότι "αυθαίρετα προσδιορίζω τι εστί ζωή" και στο τέλος γράφεις

ΌΜΩΣ δεν σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι αναγκαία για την διαιώνιση του είδους μας στον πλανήτη. Θα επιβιώσουμε ακόμα και στις σπηλιές.

Δηλαδή εγώ τώρα τι πρέπει να πω εδώ; καλή ύπνωση;

Δημοσ.

Αυτο που παιζει ρολο ειναι πως οι ανθρωποι χρησιμοποιουν την τεχνολογια, δεν ειναι εχθρος η τεχνολογια αυτη καθεαυτην.

ήταν όμως τεχνολογία κατά μία άποψη...οκ άλλο παράδειγμα οι πύραυλοι και τα διαστημόπλοια της NASA,τι εξυπηρετούν αν όχι σκοπούς της ελίτ;;; τι μάθαμε τα τελευταία 50 χρόνια; ότι πουθενά στο σύμπαν δεν υπάρχει ζωή...και χρειαζόταν να δαπανηθούν τόσα τρισεκατομμύρια για ένα απλό "δεν υπάρχει ζωή εκτός γης" ή μήπως έγιναν όλα αυτά για να υπάρχει ή αφορμή για τη κατασκευή δορυφόρων με τους οποίους *ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ* παρακολουθεί η CIA όποιον θελήσει οπότε το θελήσει;;;; λέω εγώ τώρα...

Αν και στα εξηγησε πολυ ωραιο ο Apoll να παραθεσω κι εγω αυτο

Earth's_Location_in_the_Universe_SMALLER

• Like 1
Δημοσ.

Not exactly...

https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_historic_inventions#Earliest_inventions

Κάποια πράγματα όπως το σχοινί, η κόλα, τα κεραμικά και τα υφάσματα είναι πολύ πιο παλιά από 10.000 ετών. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας απλά είναι εκθετική και επίσης εξαρτάται από τον πληθυσμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν εφευρέσεις πριν την γεωργική επανάσταση.

Επίσης τον 18ο αιώνα η τεχνολογία άρχισε να αναπτύσσεται τόσο ραγδαία που μπορούσες να το αντιληφθείς κατά την διάρκεια μιας ανθρώπινης ζωής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο 16ος αιώνας δεν ήταν κατά πολύ πιο ανεπτυγμένος από ότι 1000 χρόνια πριν. Η βιομηχανική επανάσταση δεν ξεφύτρωσε ξαφνικά, στηρίχτηκε σε μια βάση που χτιζόταν για αιώνες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...