Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου θέλει στο καταστημά του, να συνδέσει ενα παλιο pc που εχει, με μια παλια τηλεοραση crt, για να προβαλει διάφορα. Προς το παρον το εχει το pc με ενα παλιο crt 15αρι μονιτορ, ενω η crt tv ειναι περιπου 26 ιντσες, και πολυ προτιμοτερη για προβολη.

Η σκέψει που ερχεται στο μυαλο ειναι οτι θελει καλωδιο απο vga male που να καταληγει σε scart ή σε rca.
Ομως, ειναι οντως ετσι;
Και ρωτω, γιατι το θεμα δεν ειναι απλα να βρεις το καλωδιο να τα συνδεσεις, το θεμα ειναι να...δουλεψει!
Και επειδη εκει μπαινουν θεματα αναλυσεων, καρτας γραφικων κλπ, γι'αυτο ρωτω εδω, για να μου πειτε αν το εγχειρημα θα πετυχει.

Βρηκα αυτο εδω
http://www.ebay.com/itm/SCART-Cable-to-SVGA-VGA-15-PIN-HD-PLUG-Lead-1-5M-UK-/361224212922?hash=item541aa411ba:g:tW0AAOSwJb9WrymM

αλλα ακομη και αυτο, στην περιγραφη γράφει
THIS WILL NOT WORK FROM LAPTOP or PC TO TV
Mainly used to connect devices such as dvd players to projectors

Μπορειτε να μου πειτε, αν θα λειτουργησει, ή τι μπορεί να γίνει;

Δημοσ.

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν ακόμα crt νόμιζα ότι τις έχουν πετάξει όλοι. Τέλος πάντων πριν από 15 χρόνια περίπου που το είχα κάνει η ποιότητα εικόνας ήταν τόσο χάλια που αναρωτήθηκα γιατί σπατάλησαν τόσο χρόνο και κόστος οι κατασκευαστές και μας έβαλαν υποδοχή RCA πάνω στην κάρτα γραφικών. Το μόνο που είχα χρειαστεί τότε ήταν ένα καλώδιο RCA σε RCA τίποτε άλλο.  ααααα ξέχασα και πολλές ώρες για να το καταφέρω.

Δημοσ.

Ισως με scart να εχει καλυτερη ποιοτητα.

Το θεμα ειναι πρωτον να δουλευει, και δευτερον φυσικα να εχει καποια ικανοποιητικη ποιοτητα εικονας, χωρις φυσικα να υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις...

Δημοσ.

Ένας φίλος μου θέλει στο καταστημά του, να συνδέσει ενα παλιο pc που εχει, με μια παλια τηλεοραση crt, για να προβαλει διάφορα. Προς το παρον το εχει το pc με ενα παλιο crt 15αρι μονιτορ, ενω η crt tv ειναι περιπου 26 ιντσες, και πολυ προτιμοτερη για προβολη.

Η σκέψει που ερχεται στο μυαλο ειναι οτι θελει καλωδιο απο vga male που να καταληγει σε scart ή σε rca.

Ομως, ειναι οντως ετσι;

Και ρωτω, γιατι το θεμα δεν ειναι απλα να βρεις το καλωδιο να τα συνδεσεις, το θεμα ειναι να...δουλεψει!

Και επειδη εκει μπαινουν θεματα αναλυσεων, καρτας γραφικων κλπ, γι'αυτο ρωτω εδω, για να μου πειτε αν το εγχειρημα θα πετυχει.

Βρηκα αυτο εδω

http://www.ebay.com/itm/SCART-Cable-to-SVGA-VGA-15-PIN-HD-PLUG-Lead-1-5M-UK-/361224212922?hash=item541aa411ba:g:tW0AAOSwJb9WrymM

αλλα ακομη και αυτο, στην περιγραφη γράφει

THIS WILL NOT WORK FROM LAPTOP or PC TO TV

Mainly used to connect devices such as dvd players to projectors

Μπορειτε να μου πειτε, αν θα λειτουργησει, ή τι μπορεί να γίνει;

φιλαρακο πριν χρονια ειχα κανει μια τετοια συνδεση και ειχε δουλεψει.

θυμαμαι ειχα χρησιμοποιησει vga to rca οπως αυτο http://www.skroutz.gr/s/4429187/OEM-VGA-male-S-Video-RCA-female.html

για ηχο ειχα παρει απο την εξοδο για ηχεια του pc

ολα μαζι μετα σε scart σαν κι αυτο http://www.skroutz.gr/s/4401044/X-treme-Scart-male-3x-RCA-S-Video-female-CR-321.html

και ειχε δουλεψει.

θυμαμαι οτι ειχα κανει κατι ρυθμισεις στην καρτα αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.

παντως το υλικο πρεπει να το εχω ακομα.

αν θελεις να σου τα στειλω να δοκιμασεις.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις καλή εικόνα. Καλύτερα φτιάξε ενα dvd και σύνδεσε ενα dvd player. Λιγότερο ρεύμα θα καίει

Δημοσ.

Αμα ειναι αρκετα παλιο το pc υπαρχει πιθανοτητα η καρτα γραφικών να έχει έξοδο svideo οποτε ειναι ευκολο να συνδεθει με crt .

Πες μας τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή!

• Like 1
Δημοσ.

φιλαρακο πριν χρονια ειχα κανει μια τετοια συνδεση και ειχε δουλεψει.

θυμαμαι ειχα χρησιμοποιησει vga to rca οπως αυτο http://www.skroutz.gr/s/4429187/OEM-VGA-male-S-Video-RCA-female.html

για ηχο ειχα παρει απο την εξοδο για ηχεια του pc

ολα μαζι μετα σε scart σαν κι αυτο http://www.skroutz.gr/s/4401044/X-treme-Scart-male-3x-RCA-S-Video-female-CR-321.html

και ειχε δουλεψει.

θυμαμαι οτι ειχα κανει κατι ρυθμισεις στην καρτα αλλα δεν θυμαμαι ακριβως.

παντως το υλικο πρεπει να το εχω ακομα.

αν θελεις να σου τα στειλω να δοκιμασεις.

Να σαι καλα για την 'προσφορα'.

Καλα, για πες μου, γιατι το πηγες ετσι συνδεσμολογικα, ολιγον μεσω...τεθλασμενης;

Γιατι οχι κατευθειαν vga->scart?

Αμα ειναι αρκετα παλιο το pc υπαρχει πιθανοτητα η καρτα γραφικών να έχει έξοδο svideo οποτε ειναι ευκολο να συνδεθει με crt .

Πες μας τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή!

Πρεπει να ρωτησω τον φιλο μου, καθως για δικο του pc προκειται, και ειναι ασχετος με το θεμα, αλλα εν τελει, παιζει ρολο αν εχει s-video?

Θα εχει καλυτερη ποιοτητα;

Εμενα με ανησυχει κατι πιο 'βασικο': αν θα δειχνει, ή δεν θα δειχνει?

Αλλα αμα δειχνει σε crt monitor, γιατι να μην δειχνει και σε μια crt τηλεοραση;

Εννοω, υπαρχει περιπτωση η καρτα γραφικων, να μην σηκωνει, τι????

Ή αν κανεις την συνδεση, απο vga, ειτε σε  rca, ειτε σε scart, παει στην ευχη, οπως και να χει εικονα θα χεις, αλλα παιζεται το ποσο καλη η ποιοτητα;

Βασικα οπως προειπα, χαμηλες απαιτησεις υπαρχουν σε ποιοτητα, αλλα φυσικα δεν αξιζει αν τρεμοπαιζει η οθονη, ή εχει χιονια!

Δημοσ.

Αν έχει svideo θα παίξει σίγουρα σε crt αν δεν έχει δεν είναι σίγουρο.

Το 'δεν ειναι σιγουρο', το εξηγεις λιγο, γιατι υπαρχει αυτη η αμφιβολια;

Δημοσ.

τελικα τα βρηκα απο περιεργεια.

δεν θυμωμουν καλα,ο ανταπτορας στην καρτα ηταν απο s-video 7pin που ειχε η καρτα σε s-video 4pin που ειχε το scart. :-)

λαθος θυμωμουν vga σε s-video.

απο vga  σε scart μου ειχαν πει οτι δεν θα δουλευε μαλλον και εφοσον ειχα s-video στην καρτα να το βαλω εκει.

αν ειναι παλια η καρτα σου ριξε μια ματια μηπως διαθετει και η δικη σου.

η εχοδος vga νομιζω δινει σημα μη συμβατο με τις crt τηλεορασεις,δεν ειμαι και σιγουρος παντως. :)

Δημοσ.

η εχοδος vga νομιζω δινει σημα μη συμβατο με τις crt τηλεορασεις,δεν ειμαι και σιγουρος παντως. :)

Aκριβώς αυτό που λές είναι ,γι΄αυτό χρειάζεται τον converter που πόσταρα πιο πάνω.

Δημοσ.

Είναι λίγο μπερδεμένη η περιγραφή του όντως,γιατί πιο πάνω λέει vga to rca ,αν πάντως ο θεματοθέτης αν ενδιαφέρεται ας πάρει ένα τηλέφωνο να ρωτήσει.

Δημοσ.

Πες τί κάρτα γραφικών έχει το pc και τί εξόδους (tv out) να σου πούμε αν γίνεται.

Για ποιότητες και τέτοια που ακούω καμία σχέση....μια χαρά φαίνεται στην tv ...αν έχει κάρτα γραφικών που δεν υποστηρίζει tv out....καλύτερα να πάρει μια (πολύ φτηνά κάνουν σχεδόν τζάμπα...γιατί είναι παλιές) και μ ενα καλώδιο rca σε rca κάνει την δουλειά του....

Μην πετάς λεφτά σε αντάπτορες κτλ ...δεν λειτουργούν...

Ο ts το πάει λίγο μπακαλίστικα....απο vga σε scart δεν θα σου δουλέψει....Η όλη ουσία είναι ότι η εικόνα πρέπει να βγαίνει απ την κάρτα γραφικων ειδικά για την τλεόραση (άλλες αναλύσεις άλλα hz κτλ).Απ την κάρτα γραφικών με έξοδο tvout μπορείς να τα διαχειριστείς αυτά και να δώσεις σήμα στην tv.

Δεν ήξερα ότι υπάρχουν ακόμα crt νόμιζα ότι τις έχουν πετάξει όλοι. Τέλος πάντων πριν από 15 χρόνια περίπου που το είχα κάνει η ποιότητα εικόνας ήταν τόσο χάλια που αναρωτήθηκα γιατί σπατάλησαν τόσο χρόνο και κόστος οι κατασκευαστές και μας έβαλαν υποδοχή RCA πάνω στην κάρτα γραφικών. Το μόνο που είχα χρειαστεί τότε ήταν ένα καλώδιο RCA σε RCA τίποτε άλλο.  ααααα ξέχασα και πολλές ώρες για να το καταφέρω.

Ναι ακόμα υπάρχουν οι crt καθόσον σκυλιά!!! :P

Πριν απο 15 χρόνια μάλλον δεν θα τα έκανες σωστά ,γιατί  εκτός του ότι είναι θέμα δευτερολέπτων να το καταφέρει κάποιος η ποιότητα της εικόνας είναι η ίδια με την ποιότητα του αρχείου που παίζει απ το pc.....άρα σου χει μείνει η λάθος εντύπωση ;)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...