Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας φίλοι κ φίλες ! Ενώ και λίγο καιρό έχω σκευτει μια ιδέα και θέλω να βάλω μπρος για την υλοποίηση της .Θελω λοιπόν να φτιάξω ένα site με κάποια deals και πληροφορίες .Δυστηχως οι γνώσεις μου περι προγραμματισμού περιορίζονται σε ότι κάναμε στην γ λυκειου μάθημα κατεύθυνσης .Θα ήθελα λοιπόν την βοηθεια σας αν είναι εφικτό σχετικά με το τι θα χρειαστώ (τι ενεργειες απετουνται για να ανοίξεις σίτε , τι γλώσσα χρειάζεται κτλπ) και επειδή υπάρχουν site kαι site ας πούμε ότι θέλω να φτιάξω κάτι στις προδιαγραφες του "efood".Ξερω ότι για κάτι τέτοιο πιθανότατα να χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού αλλα με την βοηθεια σας κ την όρεξη μου για μελέτη ίσως καταφέρω κάτι .Οπως καταλαβαίνεται θα εκτιμούσα ιδιατερα την λεπτομερια κ την αναλητικοτητα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ!!

Δημοσ.

λεπτομερια κ την αναλητικοτητα

Καλο θα ηταν να αναλάβει την ιδεα σου καποιος επαγγελματιας. Δεν ειναι μονο ο κωδικας το προβλημα σου. Αυτο ειναι το ελαχιστο. Γνωριζεις απο branding management? Εχεις κανει καποιο business plan ή εστω ερευνα πριν ξεκινησεις την ιδεα σου; Η μη γνωση κωδικα ειναι το τελευταιο που σε απασχολει. Με τι budget θα ξεκινησεις;

Αφιερωσε το χρονο και το μερακι σου σε αυτο που εισαι καλος, οχι στο να μαθεις κωδικα για να αναγκαστεις αργοτερα να το πληρωσεις διπλα. Ασε που ειναι και καπως προσβλητικο για τους προγραμματιστες αυτο που κανεις. Το στυλ "δεν εχω ιδεα απο κωδικα, αλλα νταξει μωρε λιγο εσεις λιγο το google κουτσα στραβα κατι θα κανω"... 

αλλα με την βοηθεια σας κ την όρεξη μου για μελέτη ίσως καταφέρω κάτι

Θελεις να καταφερεις αυτο που σκεφτηκες ή θελεις να καταφερεις "κατι" ; Γιατι το κατι ειναι λιγο. Ειναι ημιμαθεια. Ειναι πολυς χρονος που θα αφιερωσεις σε λαθος στοχους. Δεν ειναι efficient. Φτιαξε και ενα σπιτι αργοτερα αλλα μη φωναξεις εργολαβους και μαστορες. Λιγο το google λιγο εμεις ε κουτσα στραβα καπου θα βρεις να μεινεις..

:)

• Like 2
Δημοσ.

Για κατι σαν το efood θελεις μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω και μια ομαδα εργαζομενων (προγραμματιστες,designer,ατομα να καταχωρουν δεδομενα κτλπ)δεν φτανει ενα ατομο για να φτιαξει κατι τετοιο .Απο εκει και περα υπαρχουν ετοιμες λυσεις για αυτο που θελεις να κανεις που παλι κοστιζουν αρκετα .Χωρις γνωσεις ακομα και σημερα να ξεκινησεις να διαβαζεις θα σου παρει 2-3 χρονια για να φτασεις σε ενα αποδεκτο επιπεδο που σε καμια περιπτωση αυτα που θα φτιαχνεις δεν θα μπορουν να ανταγωνιστουν τοσο μεγαλα site.

Βρες καποιον επαγγελματια να σου φτιαξει αυτο που θελεις ή βρες ατομα να συνεργαστειτε αν νομιζεις οτι ειναι τοσο καλη ιδεα.

• Like 1
Δημοσ.

φίλε μου προς θεού δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω ούτε εσένα ούτε κανένα προγραμματιστή, αντιθέτως μάλιστα θεωρώ αυτη την δουλεια ίσως την ποιο χρήσιμη ώραια και δημιουργική δουλεια σήμερα .Ειμαι φοιτητής μάρκετινγκ στην Ασοεε και σε ότι ανέφερες κάποια γνώση την έχω . απλα πήρα το θαρος να ρωτήσω εδώ ,εσάς γιατί ψαχτικα λίγο στο google και είδα πως η δημιουργείς κάποιας σελίδας δεν είναι πολυ απαιτητική γι αυτό κ ρώτησα να μ πείτε κ εσείς π ξέρετε καλυτέρα ποσο δύσκολο είναι τουλάχιστον να προσπαθήσω λίγο μόνος κ μετα βλέποντας κ κανοντας

Για να είμαι ειλικρινής στόχος μ δεν είναι να φτιάξω ένα σίτε σαν το efood μόνος γιατί οπως είπε κ ο φίλος είναι αδύνατον ...η αλήθεια ειαι ότι θέλω ν τεστάρω κ λίγο τον εαυτό μου ...προγραμματισμός είναι κάτι π με εξιτάρει κ μ αρέσει ..γι αυτό κ θέλω να δω αν κάτσω να ασχοληθώ που μπορώ να φτάσω

Δημοσ.

η δημιουργείς κάποιας σελίδας δεν είναι πολυ απαιτητική

Και πως δικαιολογεις μισθο 3.500 / μηνα για κατι που δεν ειναι απαιτητικό; Ποιος σου ειπε οτι η δημιουργια ιστοσελιδας ειναι κατι απλο / ευκολο / doable στον μεσο social user? Θα συμφωνησω πως μια εγκατασταση ενος CMS με το template ειναι υποθεση 10 λεπτων. Αλλα μετα τι;

Για να είμαι ειλικρινής στόχος μ δεν είναι να φτιάξω ένα σίτε σαν το efood μόνος γιατί οπως είπε κ ο φίλος είναι αδύνατον ...η αλήθεια ειαι ότι θέλω ν τεστάρω κ λίγο τον εαυτό μου ...προγραμματισμός είναι κάτι π με εξιτάρει κ μ αρέσει ..γι αυτό κ θέλω να δω αν κάτσω να ασχοληθώ που μπορώ να φτάσω 

Ξεκινα με HTML / CSS και μετα με PHP και WordPress. 

Μπες codeacademy.com και κανε μαθηματα δωρεαν.

Φτιαξε δικες σου σελιδες μονο και μονο για πρακτικη.

Αλλο το ενα που ειπες στο αρχικο ποστ, αλλο το hobby.

Καλη αρχη σου ευχομαι!

Δημοσ.

Το παραδειγμα που εφερε με το σπιτι ο dominotrix ειναι πολυ ωραιο . Ας πουμε οτι και εγω θελω να φτιαξω ενα "σπιτι" . Τα χερια μου πιανουν γενικα οποτε λεω οκ λιγο google λιγο το roofoverflow κατι θα βγαλω. Και αγοραζω ξυλεια σκαβω με ενα φτιαρι μια περιμετρο και βαζω τις σανιδες μεσα. Μετα περνω και μια μελαμινη και την πεταω απο πανω για σκεπη, Θεωρητικα αυτο είναι ενα σπιτι. Ελα ομως που θα ντρεπομαι να φερω καποιον να μεινει εκει και οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλω λεφτα αν το βαλω στο airbnb. 

Για ναμην πω οτι αν ριξει κανα μποφορ παραπανω θα ψαχνω τις σανιδες. Και τοτε και τον χρονο μου θα εχω χασει και τα λεφτα που ξοδεψα. 

Γενικα αν θελεις να ασχοληθεις ακολουθα αυτα που σου ειπε ο dominotrix  και οταν μαθεις 5-10 πραγματα θα καταλαβεις τι θελουμε να σου πουμε.

Δημοσ.

Ρε αλανια εσεις που του τα χωνετε, για πειτε μας πως ξεκινησατε να γραφετε κωδικα! Δε νομιζατε οτι ειναι ευκολακι με ενθουσιασμο αλλα οσο ανεβαιναν οι απαιτησεις ανεβαινε και το ζορι; Πεφωτισμενοι προστατες του επαγγελματισμου στην Ελλαδα!

Κανε οτι λεει η καρδια σου φιλε μου προσπαθησε να φτιαξεις οτι γουσταρεις, και τα μουτρα σου να φας, μεσα στο παιχνιδι της μαθησης ειναι.

Φοιτητης 20 χρονων εισαι, οχι 50αρης

Ξεκινα με τη σειρα html, css, javascript , μετα πιασε php ή nodejs και τελος mysql ή mongodb.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν τα χωνω σε κανεναν. Αν θελει να γινει προγραμματιστης βαρα 12ωρα και μαθε κωδικα. Σε 6 μηνες θα εισαι σε παρα πολυ καλο σταδιο. Αλλα αν σπουδαζεις marketing, δεν εχεις ιδεα απο προγραμματισμο και θελεις να στησεις μονος σου σελιδα φαση e-food μεσα απο ενα forum με δυο-τρια ατομα που θα σου δωσουν απλα συμβουλες & tips, συγγνωμη αλλα θα σε απογοητευσω.

Νομιζω οτι ειναι καλυτερο απο το να το παιξω positive thinking enthusiast και να του πω "ναι φιλε μου! μπορεις να τα καταφερεις και εμεις εδω ειμαστε! Go for it!"

-_-

• Like 2
Δημοσ.

Και πως δικαιολογεις μισθο 3.500 / μηνα για κατι που δεν ειναι απαιτητικό; Ποιος σου ειπε οτι η δημιουργια ιστοσελιδας ειναι κατι απλο / ευκολο / doable στον μεσο social user? Θα συμφωνησω πως μια εγκατασταση ενος CMS με το template ειναι υποθεση 10 λεπτων. Αλλα μετα τι;

Χαλάρωσε λιγάκι, τον πήρες από τα μούτρα. 

Για τους μη-προγραμματιστές υπάρχουν πολύ εύκολα εργαλεία για να φτιάξουν σελίδες που να είναι και χρηστικές και όμορφες. Δεν είμαστε στο 2004 και ο σνομπισμός είναι αντιπαθητικός.

Δημήτρη, για να κάνεις αυτό που θες, φθηνά, εύκολα και χωρίς λιώσιμο με κώδικα αλλά με την χαρά του "το έφτιαξα μόνος μου" θα κάνεις το εξής:

1. Στήσε WordPress
  2. Βρες ένα ωραίο theme στο ThemeForest που να κολλάει με αυτό που θες να παρουσιάσεις
  3. Αν το theme δεν το έχει ήδη, πάρε το Visual Composer plugin. 
  4. Παίξε με τα παραπάνω να μάθεις τα βασικά του WordPress
  5. Άρχισε να στήνεις αυτό που θες και όταν κολλάς πραγματικά, δες στο internet/ρώτα σε forums.

Α, και μην ψαρώνεις από "συμβουλές" τύπου "πήγαινε στον μάστορα"  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Κι αν το λατρεψει, παρατησει το μαρκετινγκ και γινει dev, που ειναι το κακο; Μπορει να του τη δωσει και να βαραει 12ωρα προκειμενου αυτο που εχει στο μυαλο του να γινει.

Positive thinking or not, τα σωστα να λεγονται, εγω δε ξεχναω ποτε απο που προερχομαι γνωσιακα οταν καποιος μπορει να ζητησει βοηθεια.

Και στο φιναλε, κατευθυνση ζητησε ο ανθρωπος, οχι να του γραψουμε κωδικα.

• Like 1
Δημοσ.

Χαλάρωσε λιγάκι, τον πήρες από τα μούτρα. 

Για τους μη-προγραμματιστές υπάρχουν πολύ εύκολα εργαλεία για να φτιάξουν σελίδες που να είναι και χρηστικές και όμορφες. Δεν είμαστε στο 2004 και ο σνομπισμός είναι αντιπαθητικός.

Δημήτρη, για να κάνεις αυτό που θες, φθηνά, εύκολα και χωρίς λιώσιμο με κώδικα αλλά με την χαρά του "το έφτιαξα μόνος μου" θα κάνεις το εξής:

1. Στήσε WordPress
  2. Βρες ένα ωραίο theme στο ThemeForest που να κολλάει με αυτό που θες να παρουσιάσεις
  3. Αν το theme δεν το έχει ήδη, πάρε το Visual Composer plugin. 
  4. Παίξε με τα παραπάνω να μάθεις τα βασικά του WordPress
  5. Άρχισε να στήνεις αυτό που θες και όταν κολλάς πραγματικά, δες στο internet/ρώτα σε forums.

Α, και μην ψαρώνεις από "συμβουλές" τύπου "πήγαινε στον μάστορα"  :-)

Για τους μη προγραμματιστές είναι εύκολο να στήσουν την σελίδα τους, του κολλητού τους και άντε του video club της γειτονιάς ή κάποιας μικρής και τοπικής (τοπικής = γειτονιάς) επιχείρησης ή κάποιας δουλειάς που είναι γύρω στα 300€. Όλα αυτά γίνονται με wordpress ή όποιο άλλο CMS είναι της μόδας. 

Από εκεί και πέρα, έχουμε πάντα το φαινόμενο: 

-Πελάτης: Μπορούμε να κάνουμε αυτό;

-Χειριστής CMS: (μετά από έρευνα για έτοιμο plugin που δεν βρίσκει τίποτα) Όχι, αυτό δεν γίνεται. 

ή το γεγονός πως τελειώνει μία δουλειά και έχουν παιχτεί 1000+2 τσακωμοί επειδή τίποτα δεν λειτουργεί. 

Επειδή ο κόσμος δεν γνωρίζει από πληροφορική, μπορεί ο μη προγραμματιστής να βρει δουλειά και να παπατζώσει τον πελάτη. Από την άλλη όμως, δεν είναι και όλες οι δουλειές της τάξης του 1000+€. Υπάρχουν πάντα αυτοί που θέλουν να δώσουν 300€ για το site τους. Εκεί μία χαρά μπορεί ο κάθε χειριστής CMS να κάνει την δουλειά και να την κάνει όσο καλά θέλει ή/και μπορεί (γιατί υπάρχουν και αξιόλογοι χειριστές CMS που κάνουν έντιμη δουλειά). 

Οπότε... μέχρι οι επιχειρήσεις να αποκτήσουν συνείδηση του τι πάει να πει web site επιχείρησης και μέχρι ο κόσμος να γίνει οικείος με το internet (στην Ελλάδα), θα υπάρχουν αρκετές δουλειές για όλους όσους δεν είναι του πεδίου. 

Οπότε, TS, εξαρτάται από εσένα. Μπορείς (π.χ.) να ξεκινήσεις με κάτι μικρό το οποίο θα κάνεις μόνος σου ή θα πάρεις κάποιον χειριστή CMS να στο στήσει με 200, 300, 500€. Εάν πάει καλά και θέλεις να κάνεις αναβάθμιση, παίρνεις ένα προγραμματιστή και σου κάνει σοβαρή δουλειά. Πάντα όμως ισχύει το "ό,τι πληρώσεις, παίρνεις". 

• Like 1
Δημοσ.

O OP λέει ότι "Ενώ και λίγο καιρό έχω σκευτει μια ιδέα και θέλω να βάλω μπρος για την υλοποίηση της .Θελω λοιπόν να φτιάξω ένα site με κάποια deals και πληροφορίες".

Με μηδαμινές γνώσεις και εμπειρία από προγραμματισμό.

Θέλει να φτιάξει: "κάτι στις προδιαγραφες του 'efood'".

Και ελπίζει ότι: "με την βοηθεια σας κ την όρεξη μου για μελέτη ίσως καταφέρω κάτι .Οπως καταλαβαίνεται θα εκτιμούσα ιδιατερα την λεπτομερια κ την αναλητικοτητα."

Ο στόχος του δεν είναι να μάθει*. Θέλει να υλοποιήσει μία ιδέα που έχει, η οποία μπορεί να είναι και πολύ καλή, και του προτείνετε να προχωρήσει μόνος του;

Αν θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά ο μόνος τρόπος είναι αυτός που λέει ο domino στην 1η απάντηση, βρίσκοντας κάποιον σωστό επαγγελματία.

*edit:

λάθος μου, στο 1ο post λέει άλλα και στο επόμενο λέει ότι θέλει να το κάνει για να δοκιμάσει τον εαυτό του

Δημοσ.

Προτιμω να ειμαι ο anonymous αντιπαθητικος του ιντερνετ σε εναν ξενο λεγοντας του ξερα την αληθεια, παρα να του πω να κυνηγησει τα ονειρα του οταν σαφως δεν ξερει ποια ειναι αυτα εξ αρχης. Αν ηθελε να κανει σελιδα για τον θειο του που εχει φωτογραφειο, τοτε να του εξηγησω με αηδιαστηκη λεπτομερεια πως να το κανει. Αλλα για ενα τοσο μεγαλο προτζεκτ προτιμω να γινω αντιπαθητικος και να του πω στα ισια: αστο καλυτερα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν η ερώτηση ισχύει όπως τη διατύπωσες: θέλω να κάνω κάτι πάνω κάτω efood, πώς να ξεκινήσω, η απάντηση είναι ξέχασέ το not going to happen.

Ναι, μπορείς να ξεκινήσεις από το μηδέν και κάποια στιγμή να φτάσεις στο αποτέλεσμα που φαντάζεσαι, αλλά θα πάρει χρόνια ενασχόλησης. Επίσης όταν τελειώσεις θα πρέπει να ξαναγραφτεί όλο από την αρχή γιατί "έφτιαξα ένα πρόγραμμα που δουλεύει" δε σημαίνει ούτε ότι το πρόγραμμα έχει μέλλον μπροστά του, ούτε ότι θα επιζήσει για παραπάνω από 1 λεπτό σε περιβάλλον όπου οι χρήστες πρέπει εξ ορισμού να θεωρούνται κακόβουλοι.

Αν τώρα γουστάρεις να ασχοληθείς για σένα και ο,τι προκύψει, αυτό είναι άλλη περίπτωση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...