haris_216 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Πές τα ρε φίλε που ο άλλος χρωστάει και υπάρχουν άτομα που εχθροποιούν τον δανειστή. Πές τα. Εδώ δεν μιλάμε καν για δανειστή αλλά για "διευκολυντή" (αν υπάρχει τέτοια λέξη). Ο οποίος βέβαια δεν είναι άγιος, ούτε το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Το κάνει για να διευκολύνει την πώλησή του. Όπως και να 'χει όμως δεν παύει να του χρωστούν χρήματα. Και βέβαια το "όταν βρω δουλειά" δεν είναι απάντηση που θα τη δεχόταν ο οποισδήποτε (πέρα από θεωρητικούς φιλάνθρωπους των φόρουμ)
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Εδώ δεν μιλάμε καν για δανειστή αλλά για "διευκολυντή" (αν υπάρχει τέτοια λέξη). Ο οποίος βέβαια δεν είναι άγιος, ούτε το κάνει για την ψυχή της μάνας του. Το κάνει για να διευκολύνει την πώλησή του. Όπως και να 'χει όμως δεν παύει να του χρωστούν χρήματα. Και βέβαια το "όταν βρω δουλειά" δεν είναι απάντηση που θα τη δεχόταν ο οποισδήποτε (πέρα από θεωρητικούς φιλάνθρωπους των φόρουμ) Αν δεν μπορείς να πληρώσεις, μην δανείζεσαι. Βέβαια τώρα η απόλυση ήταν τελείως απρόβλεπτη και κατανοούμε την ξαφνικότητα της κατάστασης. Αλλά δεν θα κυνηγάς αυτόν που χρωστάς. Γενικώς ομιλώντας.
kleo1 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Σκέφτηκες ποτέ την άλλη όψη του νομίσματος; Ότι και ο άλλος (ο ψευτομαντράς) μπορεί να έχει υπολογίσει τα χρήματα αυτά για να πληρώσει τον υδραυλικό που του άλλαξε κάτι σωλήνες; Ή το προσωπικό της ψευτομάντρας; Ή ακόμα και για να πάει στα μπουζούκια (γιατί δηλαδή για να πάρεις τα οφειλόμενα πρέπει να έχεις να πεις μια δακρύβρεχτη ιστορία; ) μπράβο. ακριβώς αυτό. όσοι χρωστάνε, δεν υπολογίζουν η μάλλον δε θέλουν να υπολογίσουν ότι τα λεφτά που είναι να δώσουν μπορεί να είναι απαραίτητα να καλύψουν κάποιες σημαντικές ανάγκες κάποιου "κυρίου" και για να τα πούμε απλούστερα, επειδή κάποιοι ίσως κράξουν τον μαντρά που δε δείχνει έλεος και κυνηγάει τον άνεργο (γελάω μόνο που το γράφω). αν λοιπόν ο μαντράς αφού δε πάρει τα λεφτά, αφήσει απλήρωτο κάποιον υπάλληλο του (ο οποίος μπορεί κι αυτός να έχει ανάγκες) και ο υπάλληλος ανοίξει θέμα εδώ να μας πει τον πόνο του, τι θα συμβουλέψετε τότε τον υπάλληλο; να κυνηγήσει τον μαντρά που εκμεταλλεύεται το προσωπικό του και το αφήνει απλήρωτο; 2
haris_216 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Γίνατε όλοι δικαστές,αλλά φταίνε και αυτοί που ανοίγουν θέματα εδώ μέσα για να απαντήσουν τα "σοβαρά" άτομα Προσπαθώ συνήθως να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου που δεν ακούγεται (ο ts κάθε θέματος λέει την δική του εκδοχή). Δεν με ενδιαφέρει να "χαϊδέψω αυτιά" αν διαφωνώ (ας το κάνουν οι φίλοι του αυτό). Εδώ δεν το κάνω στη δουλειά μου με τους "αποπάνω" (που εξαρτάται και η τύχη μου αν θες) θα το κάνω εδώ; Όταν κάποιος ζητάει τη γνώμη μας θα πρέπει και να αντέχει να την ακούσει (υπάρχουν όλες οι "φυλές" μέσα στα φόρουμ). Αν κάποιος ανοίξει θέμα και έχει "ps δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τον haris_216" εννοείται πως θα το σεβαστώ λαι θα σιωπήσω
DDevil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 μπράβο. ακριβώς αυτό. όσοι χρωστάνε, δεν υπολογίζουν η μάλλον δε θέλουν να υπολογίσουν ότι τα λεφτά που είναι να δώσουν μπορεί να είναι απαραίτητα να καλύψουν κάποιες σημαντικές ανάγκες κάποιου "κυρίου" και για να τα πούμε απλούστερα, επειδή κάποιοι ίσως κράξουν τον μαντρά που δε δείχνει έλεος και κυνηγάει τον άνεργο (γελάω μόνο που το γράφω). αν λοιπόν ο μαντράς αφού δε πάρει τα λεφτά, αφήσει απλήρωτο κάποιον υπάλληλο του (ο οποίος μπορεί κι αυτός να έχει ανάγκες) και ο υπάλληλος ανοίξει θέμα εδώ να μας πει τον πόνο του, τι θα συμβουλέψετε τότε τον υπάλληλο; να κυνηγήσει τον μαντρά που εκμεταλλεύεται το προσωπικό του και το αφήνει απλήρωτο; Aν εσυ ησουν στη θέση του ανεργου τι θα έπρεπε να πουμε? να σου κάνουμε κυρηγματα να πληρώσεις ενώ δεν θα ειχες τα χρηματα? θεωρητικα τα χρωστουμενα αυτά δεν τα υπολογιζεις για λιγο καιρο γιατι ο άλλος δεν εχει να στα δώσει.Αυτη είναι η σκληρη αληθεια και αυτή είναι και η πραγματικοτητα για τους ελευθερους επαγγελματιες αν φαληρισει ο πελατης χάνουν τα λεφτά. Προσπαθώ συνήθως να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου που δεν ακούγεται (ο ts κάθε θέματος λέει την δική του εκδοχή). Δεν με ενδιαφέρει να "χαϊδέψω αυτιά" αν διαφωνώ (ας το κάνουν οι φίλοι του αυτό). Εδώ δεν το κάνω στη δουλειά μου με τους "αποπάνω" (που εξαρτάται και η τύχη μου αν θες) θα το κάνω εδώ; Όταν κάποιος ζητάει τη γνώμη μας θα πρέπει και να αντέχει να την ακούσει (υπάρχουν όλες οι "φυλές" μέσα στα φόρουμ). Αν κάποιος ανοίξει θέμα και έχει "ps δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τον haris_216" εννοείται πως θα το σεβαστώ λαι θα σιωπήσω Εσυ βαζεις τη θεση σου στον δανειζομενο αλλοι μπαινουν στην θεση με τους δανειστες κτλπ κτλπ το μονο σιγουρο είναι παντως πως αν δεν παιζουν λεφτά λογω ανεργιας για να πληρώσεις τα χρωστουμενα από μια ανεργια που δεν την επιδίωξες δεν θα πεθάνεις κιολας. Και στη τελικη ας σε πάει δικαστικα να τα πάρει εφόσον αυτό είναι το νομιμο , αλλα όχι να γυρισεις αμαξι πισω πως θα το κανεις αυτό? στην κυριοτητα σου είναι. Πλακες κανουμε τωρα? μαλλον.
hlt Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Προσπαθώ συνήθως να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του άλλου που δεν ακούγεται (ο ts κάθε θέματος λέει την δική του εκδοχή). Δεν με ενδιαφέρει να "χαϊδέψω αυτιά" αν διαφωνώ (ας το κάνουν οι φίλοι του αυτό). Εδώ δεν το κάνω στη δουλειά μου με τους "αποπάνω" (που εξαρτάται και η τύχη μου αν θες) θα το κάνω εδώ; Όταν κάποιος ζητάει τη γνώμη μας θα πρέπει και να αντέχει να την ακούσει (υπάρχουν όλες οι "φυλές" μέσα στα φόρουμ). Αν κάποιος ανοίξει θέμα και έχει "ps δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τον haris_216" εννοείται πως θα το σεβαστώ λαι θα σιωπήσω Σιγά μη θέλει να χαιδεύει αυτιά κανένας εδώ λες και τον ξέρουμε προσωπικά τον ts.Η ερώτηση του είναι "και αναρωτιεμαι τι μπορει πραγματικά να μου κάνει ???" και όχι "και αναρωτιέμαι κάνω καλά που δεν πληρώνω???"
haris_216 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Aν εσυ ησουν στη θέση του ανεργου τι θα έπρεπε να πουμε? να σου κάνουμε κυρηγματα να πληρώσεις ενώ δεν θα ειχες τα χρηματα? θεωρητικα τα χρωστουμενα αυτά δεν τα υπολογιζεις για λιγο καιρο γιατι ο άλλος δεν εχει να στα δώσει.Αυτη είναι η σκληρη αληθεια και αυτή είναι και η πραγματικοτητα για τους ελευθερους επαγγελματιες αν φαληρισει ο πελατης χάνουν τα λεφτά. Άκουσες πουθενά στην παράθεση του ts να λέει ότι έχει εξαντλήσει κάθε περίπτωση εξοικονόμησης για να πλήρώσει; Εγώ αντίθετα είδα ότι δε θέλει να δώσει το αυτοκίνητο πίσω γιατί έχει ρίξει φράγκα και άρα θα έχανε από αυτή την κίνηση (κα επιλέγει ο χαμένος, έστω και προσωρινά, να είναι ο πωλητής). Είδα επίσης ότι δεν θέλει να δώσει πίσω, έστω προσωρινά, το αυτοκίνητο γιατί είναι σε επαρχία και θα ζοριζόταν και άρα πάλι επιλέγει ο χαμένος να είναι ο πωλητής. Ο οποίος, να σημειώσουμε κάτι που το περάσαμε στο ντούκου, "ηλιθιωδώς" δεν του έκανε παρακράτηση κυριότητας.
Mau-Maus Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Hlt Απαντήθηκε η ερώτηση! Διαφωνείς κάπου? Υπάρχουν τα ποινικά δικαστήρια και υπάρχουν και τα αστικά για αυτές εδώ ακριβώς τις υποθέσεις όλα τα άλλα είναι απλά τραγελαφικά αστεία .. Πουλάς τα αμάξι και ξεχρεώνεις αυτόν που το αγόρασες, και αμάξι με τα λεφτά του άλλου και άνεργος δεν γίνεται! Τέλος Εγώ έτσι τα έμαθα στην ζωή μου, έτσι μεγάλωσα! Εσείς πάτε να βγάλετε σώνει και καλά λαμογιο τον άνθρωπο που πούλησε νόμιμα το αυτοκίνητο του.. Χαίρεται .. 4
DDevil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Άκουσες πουθενά στην παράθεση του ts να λέει ότι έχει εξαντλήσει κάθε περίπτωση εξοικονόμησης για να πλήρώσει; Εγώ αντίθετα είδα ότι δε θέλει να δώσει το αυτοκίνητο πίσω γιατί έχει ρίξει φράγκα και άρα θα έχανε από αυτή την κίνηση (κα επιλέγει ο χαμένος, έστω και προσωρινά, να είναι ο πωλητής). Είδα επίσης ότι δεν θέλει να δώσει πίσω, έστω προσωρινά, το αυτοκίνητο γιατί είναι σε επαρχία και θα ζοριζόταν και άρα πάλι επιλέγει ο χαμένος να είναι ο πωλητής. Ο οποίος, να σημειώσουμε κάτι που το περάσαμε στο ντούκου, "ηλιθιωδώς" δεν του έκανε παρακράτηση κυριότητας. Παικτουρι μου απάντησα ηδη. Το να πιέζεις έναν που εμεινε άνεργος να σου δωσει τα λεφτα που σου χρωστάει άμεσα ενώ μεχρι πριν μεινει ηταν μια χαρα τυπικος είναι σαν να πιέζεις έναν εργαζομενο που σου εξηγει ότι είναι αρρωστος και θα παρει αναρρωτικη να κατεβει στην δουλεια. Μου χει τυχει για αυτό στο λεω. Το αμαξι εννοείται δεν επιστρεφεται πισω εφόσον δεν το προβλεπει ο νομος από καπου .... αυτά είναι τραμπουκιστικες τακτικες που συναντάει κανεις σε τοκογλύφους τωρα αμα ο φιλος μας εμπλεξε με κανεναν μυστηριο που του στειλει τιποτα αλβανους να τον τουλουμιασουν τι να σου πω. Σιγα σιγα και υπομονη εγω του εδωσα 2-3 εναλλακτικές λυσεις για να ξεμπερδεψει μια και καλη με αυτόν. Παιρνει δανεικα από κάποιον που δεν είναι τοσο πιεστικος και δεν θα του λειψουν άμεσα τα δινει στον τυπά που τον πρηζει στα τηλεφωνα και τελειωνει η υποθεση. Ο άλλος δεν θα του βαλει το μαχαιρι στο λαιμο να βρει αμεσα λεφτά.Σου φαινεται περιεργο αλλα εχω πετυχει αρκετο κοσμο που είναι έτσι , έχει υπαρξει ιδιοκτητης σε φιλο μου που τον αφησε 3-4 νοικια και στο τελος τα πηρε βεβαια και άλλοι που σου δημιουργουν πρόβλημα με το παραμικρο. Τα χουμε ξαναπει πρεπει να προσέξεις με ποιον θα μπλέξεις. Φαινονται κάποιοι από τις πρώτες ατακες τι καπνο φουμάρουν.
darkshadow254 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 δεν θα απαντησω σε κανεναν γιατι απο το πουθενα το πατε για flame και δεν εχω σκοπο να παρω μερος...το αν το ιντερνετ το πληρωνεις εσυ ο γειτονας η ο φιλος σου η ο ιδιοκτητης του σπιτιου που μενεις ειναι καθαρα θεμα δικο μου και κανενος αλλου...ναι οταν μενεις σε αποσταση 6,5χλμ απο το κτελ και ψαχνεις για δουλεια πιστεψε με δεν θα το δωσεις γιατι πολυ απλα και να την βρεις δεν θα μπορεις να πας..απο εκει και περα για να γραφω εδω τι μπορει να εχει ως συνεχεια πιστεψε με εχω εξαντλησει καθε δυνατο τροπο να εξοφληθει....υπαρχουν και οι φραγκατοι οι οποιοι το παιζουν πολλοι <<σιγα το ποσο>> <<πληρωσε το>> <<δωσε το πισω>> κλπ κλπ...για να σας εβλεπα ομως να μενετε στην μεση του πουθενα μονοι σας και ο μονος τροπος επικοινωνιας με τον πολιτισμο να ηταν αυτο το αυτοκινητο...απο αυτους θα ακουσω σιγουρα αλλο στορυ...τα παιδια μου η γυναικα μου κλπ κλπ....οπως και εσυ λοιπον κοιτας τον κωλο σου και την βολεψη σου νεοελληνα υπαρχει και αυτος που πραγματικα δεν εχει να δωσει...οχι δεν εχω να δωσω αλλα τσιγαρα κλπ τα εχω...κακως ανοιξα τετοιο θεμα εδω μεσα θα παω καρφι σε δικηγορο ευχαριστω
The_Judas Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Εσύ όμως ξεκίνησες το flame παρουσιάζοντάς τον ως απατεώνα, απλά γιατί ζητούσε τα χρήματά του. Δεν αντιλέγω ότι θα πρέπει να κάνει λίγο υπομονή ο άνθρωπος και ότι πράγματι είναι σοβαρό πρόβλημα η ανεργία. Πρέπει όμως και εσύ να καταλάβεις ότι και αυτός ως επαγγελματίας, έχει ακούσει πολλά, έχει ξεγελαστεί πολλές φορές και τον έχουν πιστολιάσει σίγουρα ορισμένοι επιτήδιοι (δεν λέω για σένα). 1
DDevil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Και γιατι να πας εσυ σε δικηγορο? αστον να πάει αυτος. Εσυ του ειπες ότι όταν βρεις λεφτά θα τον ξεχρεώσεις. Αμα θελει αυτος να σε κυνηγησει ας το κάνει. Ποσο καιρο του χρωστάς τα λεφτα? Για μενα παντως το καλυτερο είναι να βρεις κανεναν που δεν εχει πρόβλημα να σου δωσει δανεικα και να τα παρει πχ μετα από μερικους μήνες. Παρα να εχεις αυτόν συνεχεια να σε ζαλιζει για 600 ευρώ. Ποσα λεφτα έβαλες πανω? αυτά ποιος θα στα δωσει εσενα? επειδή κάποιοι λενε να επιστρεψεις το αμαξι πισω... αν επιστρεφοταν το αμαξι πισω δεν θα επιστρεφοταν ετσι θα βγαζαμε αυτά που εχεις δαπανησει να το κανεις αμαξι. Μην είναι πονηρούλης πες του. Αν του χρωστας πχ 1000 ευρω και εβαλες 800 ευρω στο αμαξι τοτε σου επιστρεφει τα 800 ετσι δεν είναι? να το παμε δικαια τοτε. Εσυ δεν εβαλες λεφτα πχ πανω στο αμαξι για να το δωσεις μετα πισψ το εβαλες για να το κρατησεις. Αστον να παει στα δικαστηρια και αμα βγαλει ποτε τιποτα πες του να μας σφυριξει μετα χαχαχα
haris_216 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 δεν θα απαντησω σε κανεναν γιατι απο το πουθενα το πατε για flame και δεν εχω σκοπο να παρω μερος...το αν το ιντερνετ το πληρωνεις εσυ ο γειτονας η ο φιλος σου η ο ιδιοκτητης του σπιτιου που μενεις ειναι καθαρα θεμα δικο μου και κανενος αλλου...ναι οταν μενεις σε αποσταση 6,5χλμ απο το κτελ και ψαχνεις για δουλεια πιστεψε με δεν θα το δωσεις γιατι πολυ απλα και να την βρεις δεν θα μπορεις να πας..απο εκει και περα για να γραφω εδω τι μπορει να εχει ως συνεχεια πιστεψε με εχω εξαντλησει καθε δυνατο τροπο να εξοφληθει....υπαρχουν και οι φραγκατοι οι οποιοι το παιζουν πολλοι <<σιγα το ποσο>> <<πληρωσε το>> <<δωσε το πισω>> κλπ κλπ...για να σας εβλεπα ομως να μενετε στην μεση του πουθενα μονοι σας και ο μονος τροπος επικοινωνιας με τον πολιτισμο να ηταν αυτο το αυτοκινητο...απο αυτους θα ακουσω σιγουρα αλλο στορυ...τα παιδια μου η γυναικα μου κλπ κλπ....οπως και εσυ λοιπον κοιτας τον κωλο σου και την βολεψη σου νεοελληνα υπαρχει και αυτος που πραγματικα δεν εχει να δωσει...οχι δεν εχω να δωσω αλλα τσιγαρα κλπ τα εχω...κακως ανοιξα τετοιο θεμα εδω μεσα θα παω καρφι σε δικηγορο ευχαριστω Στο ίδιο post, και ακριβώς στην ίδια γραμμή ακυρώνεις τα λεγόμενά σου αφού μας (μου) απαντάς. Τέλοσπάντων. Λυπάμαι που θα σου χαλάσω το σκεπτικό του "αυτοί είναι βολεμένοι και κριτικάρουν εκ του ασφαλούς" αλλά, θες το πιστεύεις θες όχι, εδώ και μήνες πάω στη δουλειά (στη δουλειά που με έχει μήνες "μέσα" από μισθό) με το ποδήλατο. Έχω αυτοκίνητο. Απλά επειδή όπως σου είπα είμαι στο μείον, δυσκολεύομαι σε κάτι εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν. Αναγκαστικά λοιπόν δεν κινείται. Το ποδήλατο, αν και κάνει κορμάρα (δεν την έχω φτάσει ακόμα) και είναι πολύ καλή άσκηση για καρδιά πνεύμονες και λοιπά, δεν είναι ότι καλύτερο για χρήση το χειμώνα. Και πάω με το ποδήλατο (δεν είμαι στην ερημιά, υπάρχουν συγκοινωνίες) για να μην βγάλω την κάρτα($$$). Θα μπορούσα να φορτωθώ σε κάποιον (φίλο, γνωστό, γείτονα) και να κάνω τα "μαζεματάκια" του αυοκινήτου. Και μετά να τον έχω στο περίμενε. Δεν το έκανα αφού το ότι έχω χρωστούμενα απ' τη δουλειά σημαίνει ότι μπορεί αύριο να μην έχω δουλειά, και τότε πως θα τα επιστρέψω. Αλλά έχω μάθει ότι όταν σφίγγουν τα πράγματα αυτό που κάνεις είναι ένα. Κόβεις 1
DDevil Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Eντάξει φιλε ο καθενας εχει μαθει διαφορετικα δεν μπορεις να επιβάλλεις εσυ τον δικο σου τροπο σκέψης στον άλλον. Εσυ μπορει να πηγαίνεις με ποδήλατο ο άλλος μπορει να θέλει να δοκιμάσει να αγορασει αυτοκινητο. Στην προκειμενη περιπτωση εφόσον εχει γινει μεταβιβαση και η κυριοτητα ανηκει σε αυτόν που άνοιξε το θρεντ ο τυπας που περιμενει χρηματα δεν προκειται να κερδισει τιποτα και στα δικαστηρια να τον τρέξει. Το τεκμηριο της ανεργιας είναι ισχυρο. Ο τυπος ειχε δουλεια και οσο την ειχε ηταν τυπικος. Εκεινο που μπορει να κανει βεβαια είναι αντι να βαζει βενζινη να το κινει να το ελαττωσει και να μαζεψει λεφτά να τα δωσει στον άλλον. Του δωσαμε ηδη καποιες λυσεις μαζι και με τα δανεικα τωρα τι θα κανει δικο του θεμα. Μια δοση 40-50 ευρω το μηνα ισως να βρισκει να την δινει αλλα όχι το μαχαιρι στο λαιμο από τον αλλον ειπαμε εμεινε ανεργος... ψυχραιμια. 1
cosmos000 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Δημοσ. 19 Μαΐου 2016 Το ποσόν δεν είναι τεράστιο και δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει και τον μαντρά να σε πάει δικαστικώς κτλ κτλ.... Καλύτερα να βρεις 200-300 ..50-100 να του δώσεις για να δείξεις και καλή θέληση και ενδεχομένως να πάρεις μια παράταση. Εντάξει βρέθηκες σε μια δύσκολη κατάσταση λόγω της απόλυσής σου...όμως και ο άλλος δεν φταίει σε τίποτα να χάσει τα χρήματά του. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα