pontez2 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Παίζει να του βαζεις έστω και 20 ευρώ το μήνα; Εαν βάζεις κάτι, δεν ειμαι σίγουρος αν μπορει να σε πάει δικαστικώς. Ενημέρωσέ τον και γραπτός οτι λόγω ανεργίας δε μπορώ να ξεπληρώσω τα ληξιπρόθεσμα, οπότε είτε μπορεί να πάρει το αμάξι πίσω και να πατσίσετε (δε θα το δεχτεί, ειναι δεδομένο), είτε απλά να κάνει υπομονη. Δεν ειμαι νομικος αλλά αν σε πάει δικαστικά και αποδείξεις οτι του έστειλες τέτοια ενημέρωση δε νομίζω οτι θα σε καταδικάσουν.
DDevil Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Ο τυπος έχει πει οτι έχει περασμενη κυριοτητα στο ονομά του. Τι δικαστηριο θα γινει δηλαδη? πως θα αποδειξει ο άλλος οτι του χρωστάει το αυτοκινητο? δεν πρεπει να δειξει τιμολογιο? και χαρτιά? βλακας ηταν να του πέρασε την κυριοτητα αμα δεν ειχε σοβαρο λογο και κάτι να κερδισει εξαρχης? εμπορος και βλάκας? δεν το νομιζω τουλαχιστον οχι βλάκας στο να ζημιώσει τον εαυτο του. Σε αυτο κανεις εμπορος δεν ειναι βλάκας.
haris_216 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δηλαδή αν ο πωλητής είναι κλέφτης, απατεώνας, παράνομος ή ότι άλλο ο οφειλέτης δικαιούται (και από αυτά που διαβάζω μάλλον επιβάλεται) να τον τιμωρήσει. Εντάξει, το κατάλαβα.
DDevil Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δηλαδή αν ο πωλητής είναι κλέφτης, απατεώνας, παράνομος ή ότι άλλο ο οφειλέτης δικαιούται (και από αυτά που διαβάζω μάλλον επιβάλεται) να τον τιμωρήσει. Εντάξει, το κατάλαβα. Δεν το καταλαβες γιατι ειρωνεύεσαι ενώ παιζει να έχεις άδικο. Aν ο πωλητης έχει κανει κομπινα με το τιμολογιο δεν θα λεει μαλακιες για δικαστηρια και τα σχετικά. Αυτό που λεω πιο πάνω σημαινει πρακτικά ότι αν ο τύπος όπως εικάζω έχει δώσει πχ ένα αμαξι 1500 με κομμενο τιμολογιο 1000 ευρω είναι επειδή θελει να γλιτώσει εφορια την οποια εφορια φυσικά θα αναγκαστεί μετα να πληρώσει ο καημένος μεσος ελληνας πολιτης με τα κωλομέτρα που δεν φταιει σε τιποτα. Επομένως γιατι να τον λυπηθεις? πάει να βγει οικονομικα πανω από ολους ο τυπος από εφοριες και από εμάς και θέλει και τα λεφτα αμεσα ενώ ο άλλος του εξηγει ότι είναι άνεργος?! Θα κανει υπομονη μέχρι να τα πάρει και κακως αμα εχει γινει αυτή η κομπινα. Όλα αυτά τα εικαζω επειδή ο τυπος του έδωσε την κυριοτητα ενώ το αμαξι ΔΕΝ είναι ξεχρεωμενο επομένως κάποιο λογο θα εχει που το κανει αυτό να μπει ο τυπος που ανοιξε το θρεντ να μας εξηγησει τι εχει γινει και αν είναι έτσι. Κανεις δεν δινει ετσι την κυριοτητα αν δεν εχει οφελος. Καποιος κατι σελιδες πριν ειπε ότι δεν καταλαβαινει γιατι βλακωδώς μεταβιβασε το αμαξι ενώ ηταν ακομα χρεωμενο στο ονομα του αγοραστη. Εγω αμφιβαλλω αμα το έκανε βλακωδώς. Εμπορος , μαντρας , χρονια στο κουρπετι και έκανε βλακωδώς μια τέτοια κινηση? εντάξει. Μας έπεισε.
haris_216 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Αυτό που δεν καταλαβαίνω (για την ακρίβεια αρνούμαι) είναι το γιατί όλες τις υποτιθέμενες ή και υπαρκτές μαμουνιές ΟΛΟΙ τις θυμούνται όταν κάτι δεν τους βγαίνει και χρωστάνε. Ο χ ανακαλύπτει ότι το αυτοκίνητο δεν δόθηκε με σωστά χαρτιά τώρα (μέχρι χθες δηλαδή ήταν οκ; ή ο μαντράς ήταν μαντράς και τώρα ξαφνικά έγινε μούφα; ) Ο ψ ανακαλύπτει ότι το σπίτι που νοικιάζει δεν έγινε με κανονικό συμβόλαιο, πάλι όταν θέλει να την κοπανήσει (ή να φεσώσει). Ο τρίτος βλέπει τα "ψιλά γράμματα" στο συμβόλαιο της κινητής του όταν δει κάποια ενδιαφέρουσα προσφορά σε άλλη εταιρία και θέλει να την "κάνει με ελαφρά". Λυπάμαι αλλά για μένα αυτό θα είναι πάντα κουτοπονηριά και όχι αποκατάσταση της τάξης ή του σωστού. Οκ, θέλει κάποιος να δικαιλογήσει την κίνησή του (το όποιο "φέσωμα") και να το "ενδύσει μανδύα δικαιοσύνης"; Ας το κάνει. Προσωπικά (όχι πως έχει σημασία για τους άλλους) δεν "ψήνομαι". Και αν έχω όρεξη όταν το βλέπω, θα το επισημαίνω 1
DDevil Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Στο θρεντ της κινητης έδωσα δικιο στην εταιρεια αν το συμβολαιο ηταν για 24μηνες από την αρχη στην βονταφον τοσο είναι εμενα με ενημερωσαν από την αρχη και υπέγραψα. Και αφου υπέγραψα οσο κρατάνε οι οροι δεν εχω λογο να υπαναχωρήσω. Εδώ όμως δεν μπορει αρχικα να γινεται μια συμφωνια εστω και άτυπα και μετα ο άλλος επειδή ξεμεινες να σε πιέζει κάθε μερα. Για αυτό εμενα θα με ενδιεφερε να μαθω τι εγινε αρχικα με το τιμολογιο γιατι αν εγινε ετσι όπως το σκεφτηκα ο τύπος παιζει να κέρδισε από την εφορια οποτε και να περιμενει λιγο που ο άλλος εμεινε άνεργος και δεν μπορει να του τα δωσει εγω πιστευω δεν θα πεθάνει κιολας. Τωρα αν η εταιρεια του είναι φεσωμένη δεν θα σωθει με 600 ευρω ουτε ευθυνομαι εγω. Εγω μπορει να μην έχω να φάω τα δικα σου 600 ευρω θα σκεφτω? ανεργια. Στο θρεντ της κινητης το πακετο παιζει να ηταν 24μηνες αλλα δεν μπηκε ο τυπος να το επιβεβαιωσει το κακο με κάποια θρεντ εδώ είναι ότι μπαινουν μας λενε τον πονο τους και καλα κάνουν αλλα μετα δεν μας λενε τι εγινε τελικα. ΥΓ Πως να στο εξηγησω εγω θα το επαιρνα σαν διπροσωπια αρχικα ο τυπος να είναι ελαστικος και να μην τον νοιάζει να κοψει χαμηλοτερο τιμολογιο και τωρα που εγινε η στραβη να κυνηγάει εσενα και να γινεται πιεστικος. Όταν κλεβει την εφορια δεν τον ενδιαφερει τωρα που πάνε να τον κλέψουν (που δεν προτεινα κάτι τέτοιο) αλλα θελουν μια παραταση σκέφτεται ότι πρεπει να βάλει τοκους? τι να πω εγω τουλάχιστον με τοσο πονηρα άτομα δεν θα είχαμε καλα ξεμπερδέματα. Το λεω στα ισια δηλαδή εξαρχής και στις συναλλαγες μου δεν κρυβομαι.
kleo1 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Αυτό που δεν καταλαβαίνω (για την ακρίβεια αρνούμαι) είναι το γιατί όλες τις υποτιθέμενες ή και υπαρκτές μαμουνιές ΟΛΟΙ τις θυμούνται όταν κάτι δεν τους βγαίνει και χρωστάνε. και συμβαίνει πολλές φορές.... διότι πολύ απλά είμαστε όλοι βουτηγμένοι στα σκατά. όσο τρώμε κι εμείς, είναι όλα καλά. δεν έχει σημασία πως τρώμε, αρκεί να τρώμε. όταν σταμάταμε να τρώμε τότε το παίζουμε ηθικοί και κατακρίνουμε τον κάθε παράνομο. γκρινιάζουμε διότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι αλλά εννοείται πως δε θα γκρινιάξουμε όταν παρανομούμε εμείς αλλά όταν παρανομούνε οι άλλοι. 2
haris_216 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν μιλάω για συγκεκριμένο thread κινητής ή σπιτιού ή οτιδήποτε άλλο. Μιλάω για πολύ συγκεκριμένη προσέγγιση πολλών που συνήθως όταν θέλουν να υπαναχωρήσουν σε κάτι (που υπέγραψαν) ξαφνικά ανακαλύπτουν όλα τα κακά, στραβά κι ανάποδα του "αντιπάλου" (το οποία βέβαια υπήρχαν από πριν αλλά...) Στο θρεντ της κινητης έδωσα δικιο στην εταιρεια αν το συμβολαιο ηταν για 24μηνες από την αρχη στην βονταφον τοσο είναι εμενα με ενημερωσαν από την αρχη και υπέγραψα. Και αφου υπέγραψα οσο κρατάνε οι οροι δεν εχω λογο να υπαναχωρήσω. Εδώ όμως δεν μπορει αρχικα να γινεται μια συμφωνια εστω και άτυπα και μετα ο άλλος επειδή ξεμεινες να σε πιέζει κάθε μερα. Για αυτό εμενα θα με ενδιεφερε να μαθω τι εγινε αρχικα με το τιμολογιο γιατι αν εγινε ετσι όπως το σκεφτηκα ο τύπος παιζει να κέρδισε από την εφορια οποτε και να περιμενει λιγο που ο άλλος εμεινε άνεργος και δεν μπορει να του τα δωσει εγω πιστευω δεν θα πεθάνει κιολας. Τωρα αν η εταιρεια του είναι φεσωμένη δεν θα σωθει με 600 ευρω ουτε ευθυνομαι εγω. Εγω μπορει να μην έχω να φάω τα δικα σου 600 ευρω θα σκεφτω? ανεργια............................ Με την διαφορά, αν πρόσεξες τα posts, ο ts δεν αναφέρει ότι "δεν έχει να φάει". Προσωπικά δεν "εισέπραξα" κάτι του στυλ "έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο και απλά δεν βγαίνει". Αντίθετα θέλει και το αυτοκίνητο, και να μην χάσει τα φράγκα που έριξε, και το τσιγαράκι (και φαντάζομαι και άλλα που δεν μας λέει)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα