Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι για την απόκτηση ενός labrador retriever. Κάνω λοιπόν την αναζήτησή μου για το κόστος (κτήσης και διαβίωσης) ώστε να γνωρίζω το κατά πόσο είναι καλή ιδέα ή όχι. Θα παρακαλούσα όσους έχουν εμπειρία από τη συγκεκριμένη ράτσα (ή άλλες με παρόμοια χαρακτηριστικά) να βοηθήσουν.

- Κόστος κουταβιού υπολογίζω 600-1000 ευρώ. Δεν έχω έρθει σε επαφή με εκτροφείς για να ξέρω πόσα ακριβώς ζητάνε, από διάβασμα "εδώ κι εκεί" κατέληξα στην τιμή.

- Κόστος στείρωσης νομίζω 200-300 ευρώ. Κι αυτό από γενικό "ψάξιμο" το 'χω βρει.

- Εμβόλια, αποπαρασιτώσεις πρώτου χρόνου; No idea.

- Ετήσια επαναληπτικά εμβόλια; No idea.

- Κόστος διατροφής; Μια σοβαρή τροφή δεν έχει λιγότερα από 50-60 ευρώ / τσουβάλι. Κι ένας σκύλος ~30 kg (ιδίως lab που είναι και λαίμαργα) σιγά μη φάει κάτω από 350-400 gr τη μέρα.

- Κόστος εκπαίδευσης; Ίσως μια "έξυπνη" ράτσα όπως τα lab να μπορεί να εκπαιδευτεί κι από εμένα στα βασικά (υπακοή κλπ) αλλά δε το ξέρω στα σίγουρα - πιθανώς να χρειαστεί και επαγγελματίας.

- "Έκτακτα" έξοδα; Αρρώστειες π.χ.;

Ως τώρα καταλήγω στο ότι θα πρέπει να έχω μια "καβάτζα" 2Κ ευρώ πριν ξεκινήσω να μιλάω με εκτροφείς.

• Like 2
Δημοσ.

Σκέφτομαι για την απόκτηση ενός labrador retriever. Κάνω λοιπόν την αναζήτησή μου για το κόστος (κτήσης και διαβίωσης) ώστε να γνωρίζω το κατά πόσο είναι καλή ιδέα ή όχι. Θα παρακαλούσα όσους έχουν εμπειρία από τη συγκεκριμένη ράτσα (ή άλλες με παρόμοια χαρακτηριστικά) να βοηθήσουν.

- Κόστος κουταβιού υπολογίζω 600-1000 ευρώ. Δεν έχω έρθει σε επαφή με εκτροφείς για να ξέρω πόσα ακριβώς ζητάνε, από διάβασμα "εδώ κι εκεί" κατέληξα στην τιμή.

- Κόστος στείρωσης νομίζω 200-300 ευρώ. Κι αυτό από γενικό "ψάξιμο" το 'χω βρει.

- Κόστος διατροφής; Μια σοβαρή τροφή δεν έχει λιγότερα από 50-60 ευρώ / τσουβάλι. Κι ένας σκύλος ~30 kg (ιδίως lab που είναι και λαίμαργα) σιγά μη φάει κάτω από 350-400 gr τη μέρα.

- Κόστος εκπαίδευσης; Ίσως μια "έξυπνη" ράτσα όπως τα lab να μπορεί να εκπαιδευτεί κι από εμένα στα βασικά (υπακοή κλπ) αλλά δε το ξέρω στα σίγουρα - πιθανώς να χρειαστεί και επαγγελματίας.

Ως τώρα καταλήγω στο ότι θα πρέπει να έχω μια "καβάτζα" 2Κ ευρώ πριν ξεκινήσω να μιλάω με εκτροφείς.

Καλησπέρα.Μιας και έχω κατοικίδιο οχι της συγκεκριμένης ράτσας θα σου γράψω το κοστολόγιο σε πράγματα που γνωρίζω.

Κοστίζει 250-280 ευρώ + 10-20ευρώ τις πρώτες μέρες τα φάρμακα.

Εάν τις πρώτες μέρες (1-2 ημέρες) αποφασίσεις να το αφήσεις στο κτηνιατρειο για αναρρωση κοστίζει 35-40ευρώ/ημέρα.

Χάπι αποπαρασίτωσης/3 μήνες:Η δοσολογία πάει αναλόγως τα kg του σκύλου

1 χάπι κοστίζει 4-5 ευρώ

Σπρέι αντιπαρασιτικό (προσωπικά παίρνω τη συσκευασία των 500ml) 15-18ευρώ αναλόγως την μάρκα

Δημοσ.

Το σπρει ειναι καλο οταν το ζωο εχει ηδη κολλησει παρασιτα, προληπτικα βαζουμε αμπουλα. Για κοστος μπορεις να δεις σε online pet shop πχ frontline, advantix που ειναι απ τις καλυτερες.

Τους θερμους μηνες θες και κολαρο για καλαζαρ, συνηθως βαζουμε scalibor. Επισης μπορεις να δεις τιμη γιατι δε θυμαμαι το μεγαλο μεγεθος ποσο κανει.

Γενικα καλα τα πες πανω κατω. Εμβολια, αν το παρεις απο εκτροφεα, μαλλον θα χει κανει το πρωτο και θα σου μενουν αλλα δυο. Κοστος 20-30€ αναλογα τον γιατρο. Αφου κανεις αυτα τα μαζεμενα, μετα κανεις ετησια με ιδιο κοστος παλι.

Κοστος αποκτησης 1000€ ηταν η δικια μου απο το εκτροφειο Palmhill. Τωρα δε ξερω αν εχει αλλαξει η τιμη.

Η βασικη υπακοη παει στα 700-1000€ αναλογως τον εκπαιδευτη. Ισως να μη σου ειναι και απαραιτητη.

Εκτακτα εξοδα κανεις δε μπορει να ξερει...μπορει να ναι απο κατι πολυ απλο τυπου ενα πακετο φλαζίλ αντιβιωση, μεχρι ενα ατυχημα που θα θελει ακτινες επεμβαση κλπ...

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε δεν ξέρω άμα το έχεις σκεφτεί αλλά  εγώ προτείνω να πας σε ένα καταφύγιο να πάρεις αδέσποτο.

Ξέρω ότι μάλλον σου ακούγεται κάπως  γιατί και εγώ έχω περάσει από την δική σου φάση και καταλαβαίνω.

Αλλά τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Πέρα από το οικονομικό ( τα περισσότερα καταφύγια τα έχουν εμβολιασμένα και προφανώς δεν πληρώνεις για να τα υιοθετήσεις)   είναι εκπαιδευμένα. Σκέψου πως βοηθάς μια βασανισμένη ψυχή. Η αγάπη που θα πάρεις από τον

πρώην-αδέσποτο σκύλο σου θα σε συγκλονίσει. 

Απλώς σκέψου το. 

Πάντως να ξέρεις ότι ένας σκύλος έχει ευθύνες που δεν μπορείς να φανταστείς.Για να φανταστείς  Στα κουταβάκια και δη τα Λαμπραντόρ ακόμα και τα χαλιά πρέπει να βγάλεις τους πρώτους μήνες. 

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι ειναι εκπαιδευμενα απο που προκυπτει; ΚΑΠΟΙΑ μπορει να χουν μαθει πχ να μη τα κανουν μεσα ή να μη τραβανε στο λουρι, μεγαλυτερης ηλικιας και συνηθως σκυλια που φιλοξενουνται σε σπιτια.

Επισης ΕΙΔΙΚΑ στα Λαμπραντορ , τα χαλια δεν πρεπει να βγουν, ή για να το θεσω αλλιως, δεν πρεπει να κινουνται σε πατωμα που γλιστρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμβουλή: κοίτα τις εξετάσεις δυσπλασιας των γονέων και αν ο εκτροφεας έχει πρόσβαση σε αυτά και τον προγόνων όσο πιο πίσω μπορείς!!!

Δημοσ.

Στα 2 πρώτα σε εισαι μέσα  .

-----  Κόστος για εμβόλια αποπαρασητωσεις πρώτου χρόνου :  

Είναι καθαρά ανάλογα το ποσό σωστός είναι ο γιατρός που εσύ θα επιλέξεις . Έχω πετύχει από 12 εύρο / εμβόλιο μέχρι 35 / εμβόλιο  .. Ο κύκλος εμβόλιων είναι γνωστός οπότε άπλα κάνεις τις πράξεις ! ( Εγώ πάντα όταν πρόκειται να πάρω σκυλί από άλλον εκτροφέα του ξανακάνω τα εμβόλια του ακόμα και αν δω ότι τα έχει κάνει όσα του αναλογούν για την ηλικία του σε μήνες . Μονό κάλο κάνει άλλα είναι δικό μου κόμπλεξ αυτό για σιγουριά  )Οι αποπερατώσεις λογικά θα γίνουν με κρέμα στην αρχή εντατικά για κάποιο μικρό διάστημα  και μετά θα αρχίσεις το milbemax πχ το οποίο πάει ανάλογα με τα κιλά του σκύλου και μπορείς να το δίνεις κάθε μήνα  Ενδεικτικά το ''μεγάλο'' χάπι κοστίζει 5  εύρο και θα χρειάζεται 1 χάπι για εύρος κιλών από 10 μέχρι 25 . Πιο πριν θα του δίνεις τα μικρά αντίστοιχα χαπάκια που έχουν την μίση τιμή ΠΡΟΣΟΧΗ ποτέ δεν θα σπας ένα μεγάλο χάπι στη μέση για να πάρει την μίση δόση .. αν θες λιγότερη δόση πάντα δίνεις μικρά  δισκία τα οποία μπορείς και να σπάσεις σε 2 κομμάτια άφοβα . ( μιλάω για milbemax  χάπι ).

----  Κόστος εμβόλιων κλιπ ετήσια :

Και πάλι είναι θέμα γιατρού . Σήμερα για παράδειγμα για τα ετήσια εμβόλια και αμπούλα advantix πλήρωσα 25 εύρο μαζί με εξέταση κλιπ .. Για Εξέταση και εμβόλια δίχως αμπούλα πρόπερσι πλήρωσα 80 εύρο σε άλλο κτηνίατρο και πίστεψε με ο ''φθηνός '' κτηνίατρος είναι απείρως καλύτερος στη δουλειά του και ξέρει να φερθεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει ένα σκύλο ενώ ο άλλος ΔΕΝ...

-----   Η τροφή είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συζήτηση από μονή της . Θέλει ψάξιμο καθώς πολλά από τα μεγάλα ονόματα της αγοράς είναι σκέτο άχυρο και τίποτα παραπάνω για ένα σκύλο πάρα την αυξημένη τιμή τους . Ενδεικτική η τροφή που δίνω εγώ κοστίζει γύρο στα 90+ εύρο το 12 κιλό αν δεν κάνω λάθος . ΤΑ οφέλη της είναι τεράστια άλλα και πάλι δεν μπορεί να εγγυηθεί κάνεις κάτι .. μπορεί στο δικό σου σκύλο να μην ταιριάζει και να του δημιουργεί θεματάκια .

-----  Προσωπικη άποψη πάντα .  Είμαι κατά της λύσης του εκπαιδευτή έκτος και αν συντρέχει σημαντικότατος λόγος . Ακόμα και ένας άσχετος  με πάρα πάρα πολύ διάβασμα και ερωτήσεις και πάνω από όλα με τεράστια υπομονή μπορεί να φτάσει τον σκύλο του σε πολύ κάλα επίπεδα  . Μην ξεχνάς ότι μέσα από την διαδικασία χτίζεις την σχέση μετάξυ σας τον σεβασμό και την αγάπη . Αυτό κανένας εκπαιδευτής δεν μπορεί να σου το δώσει ..

---- ΤΑ έκτακτα έξοδα δεν υπολογίζονται ..Μπορει να είναι 20 εύρο για μια επίσκεψη στον κτηνίατρο ( Έμενα ο μαλάκας έκανε ότι χτύπησε για να μου τραβήξει την προσοχή και δεν πατούσε το πόδι του .. Έκανε ότι πονούσε κιόλας και τον έτρεχα σε γιατρό για ακτινογραφίες κλιπ κλιπ .. ) μέχρι εγχειρήσεις με μεγάλο κόστος , πράγμα που απεύχομαι σε κάθε περίπτωση .

--- Σίγουρα πάντως ειδικά τους θερινούς ανοιξιάτικους μήνες θα πρέπει να είσαι συνεπέστατος σε αμπούλες , χάπι  και κολάρο .  Εγώ στο λιοντάρι μου του φοράω απαραίτητα ανά 25 μέρες advantix αμπούλα με κόστος 8  εύρο για σκύλους 10-25 κιλά  , κολάρο - περιλαίμιο   με κόστος 15-20 εύρο  άλλα κρατάει 4 μήνες ( εγώ στους 2 το αλλάζω )  και φυτικό σπρέι Σιτρονελας με κόστος 10 εύρο με το οποίο τον ψεκάζω όταν βγαίνουμε την βόλτα μας και το βράδυ για τα κουνούπια ..

Eξτραδακια!!

--- Υπολόγισε και μια 2 φορές τον χρόνο κομμωτήριο για καλλωπισμό  και για περιποίηση για σωστή υγειά τρίχας και δέρματος . Εναν έλεγχο από γιατρό 2 φορές τον χρόνο  .  Τσιπάκι και έκδοση διαβατήριου ( αν δεν έχει και αν σου χρειάζεται το διαβατήριο )  . Μπολάκια για φαγητό σπιτάκια κλπ , λουριά , παιχνίδια , πάνες για τουαλέτα μέχρι να μάθει ( εάν το έχεις στο σπίτι ) , λιχουδιές....

Συγνώμη για την έκθεση ελπίζω να βοήθησα  !

Δημοσ.

Ναι φυσικά .. Μονό κακό που δεν κάνει . Ειδικά αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν είσαι 10000% σίγουρος ότι αυτά που γραφει το βιβλιάριο του ισχύουν .. Αντισώματα του δίνεις στην ουσία 

Δημοσ.

Δεν ειναι απλο πραγμα να φορτωσεις τον οργανισμο ενος κουταβιου (=ευαισθητο) με διπλες και τριπλες δοσεις εμβολιου. Δεν ειναι κατι αθωο το εμβολιο... Αλλο ειναι να πεις οτι ειναι ενα κουταβι απ το δρομο πχ που δε ξερεις τι εχει κανει οποτε αναγκαστικα προχωρας κι αλλο να χεις βιβλιαριο ενημερωμενο κι εσυ να λες οτι το κανεις για τη "τρελα" σου.

Κι αν δεν εμπιστευεσαι τον ανθρωπο που στο δωσε , τοτε γενικως κακως πηρες σκυλο απο εκει....

Δημοσ.

Δεν μίλησα για τριπλές δόσεις .. αν κάνεις κάποιο ξανά προφανώς και θα κάνεις το πρώτο του .  Καλως η κακώς δεν αγοράζουν όλοι κουτάβια από εκτροφεία  .. υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό   που αγοράζουν από οπού βρουν .. Ξέρω περιπτώσεις με ενημερωμένα βιβλιάρια τα οποία δεν ίσχυαν και είτε χάθηκαν ψυχές είτε μπήκαν σε μεγάλες ταλαιπώριες . Αν εσύ το βλέπεις αυτό ότι γίνεται για την '' τρέλα μου '' τι να σου πω ...

Σε κάθε περίπτωση μου φάνηκε λίγο έντονο το ύφος σου ..

Δημοσ.

Δεν ειναι καπως το υφος μου...γι αυτο και χρησιμοποησα και τα " " . Κανονικα γραφω δεν εχω επιθετικοτητα ή κατι.

Εσυ εγραψες

Εγώ πάντα όταν πρόκειται να πάρω σκυλί από άλλον εκτροφέα του ξανακάνω τα εμβόλια του ακόμα και αν δω ότι τα έχει κάνει όσα του αναλογούν για την ηλικία του σε μήνες . Μονό κάλο κάνει άλλα είναι δικό μου κόμπλεξ αυτό για σιγουριά

Εδω λοιπον αναφερθηκες σε εκτροφεα , ειπες οτι τα εξτρα εμβολια κανουν μονο καλο και επισης οτι εχεις κομπλεξ :P

Δημοσ.

Εδώ έχεις δίκιο .. Όπως και να έχει το puppy μονό κακό δεν κάνει σε κάθε περίπτωση .. Το εκτροφέας το είπα ελαφρώς ειρωνικά .. Έχω μεγάλη αγάπη για τα σκασμένα και μου έχουν τύχει διαφορές εξυπνάδες  ..

Δημοσ.

Συμβουλή: κοίτα τις εξετάσεις δυσπλασιας των γονέων και αν ο εκτροφεας έχει πρόσβαση σε αυτά και τον προγόνων όσο πιο πίσω μπορείς!!!

+1 εφοσον πας για καθαροαιμο θελει ψαξιμο το pedigree /διαβατήριο εως και dna test αν δεν εμπιστεύεσαι...

Τσιπ εμβολια αμοιβες φαγητο αναλογα τις μαρκες.

Και ξεχασες να αναφερθεις και στα παιχνιδακια μασητικα,λουρια,σπιτακι ή παπλωματακι σε μια γωνια κτλ

Επισκέπτης
Δημοσ.

+1 εφοσον πας για καθαροαιμο θελει ψαξιμο το pedigree /διαβατήριο εως και dna test αν δεν εμπιστεύεσαι...

Τσιπ εμβολια αμοιβες φαγητο αναλογα τις μαρκες.

Και ξεχασες να αναφερθεις και στα παιχνιδακια μασητικα,λουρια,σπιτακι ή παπλωματακι σε μια γωνια κτλ

Ακριβώς, μπορεί οι γονείς να είναι π.χ οκ αλλά η συγκεκριμένη γραμμή να έχει προβλήματα δυσπλασιας;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...