Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σπρει ειναι καλο οταν το ζωο εχει ηδη κολλησει παρασιτα, προληπτικα βαζουμε αμπουλα. Για κοστος μπορεις να δεις σε online pet shop πχ frontline, advantix που ειναι απ τις καλυτερες.

Απο όλες τις διαθέσιμες επιλογές της αγοράς, τις 2 χειρότερες είπες  :-D , no offense, αν χρησιμοποιείς αυτά, καλύτερα άλλαξε σε advocate / nexgard ή κάτι ανάλογο. Μακρυά απο frontline. 

- Έξοδο απόκτησης : εξαρτάται απο τον εκτροφέα

- Πρώτα εμβόλια : 15-40 (x3) ανάλογα που μένεις και 150 το καλαζάρ

- Ετήσιος εμβολιασμός : 15-40 ανάλογα που μένεις και 50 το καλαζάρ

- Μικροτσίπ : 40-50 (?)

- Στείρωση : ανάλογα αν είναι θηλυκό - αρσενικό και που θα πάς. Υπολόγιζε 200-250, αν σου πουν παρακάτω φύγε. Αν σου πουν να στο κρατήσουν μέσα για να αναρρώσει καλύτερα ή οτι άλλο, φύγε.

- Μηνιαία έξοδα : τροφή (50 - 100) + αμούλες (10-15) ή / και χάπια (για πάσα νόσο και μαλακία)

- Απρόοπτα έξοδα : 10 το κόψιμο νυχιών - 2000 (και πάνω) ολική αρθροπλαστική / χειρουργείο και νοσηλεία 3-4 μέρες / νοσηλεία με φάρμακα κλπ καμια βδομάδα στο περίπου

Δημοσ.

Απο όλες τις διαθέσιμες επιλογές της αγοράς, τις 2 χειρότερες είπες  :-D , no offense, αν χρησιμοποιείς αυτά, καλύτερα άλλαξε σε advocate / nexgard ή κάτι ανάλογο. Μακρυά απο frontline. 

- Έξοδο απόκτησης : εξαρτάται απο τον εκτροφέα

- Πρώτα εμβόλια : 15-40 (x3) ανάλογα που μένεις και 150 το καλαζάρ

- Ετήσιος εμβολιασμός : 15-40 ανάλογα που μένεις και 50 το καλαζάρ

- Μικροτσίπ : 40-50 (?)

- Στείρωση : ανάλογα αν είναι θηλυκό - αρσενικό και που θα πάς. Υπολόγιζε 200-250, αν σου πουν παρακάτω φύγε. Αν σου πουν να στο κρατήσουν μέσα για να αναρρώσει καλύτερα ή οτι άλλο, φύγε.

- Μηνιαία έξοδα : τροφή (50 - 100) + αμούλες (10-15) ή / και χάπια (για πάσα νόσο και μαλακία)

- Απρόοπτα έξοδα : 10 το κόψιμο νυχιών - 2000 (και πάνω) ολική αρθροπλαστική / χειρουργείο και νοσηλεία 3-4 μέρες / νοσηλεία με φάρμακα κλπ καμια βδομάδα στο περίπου

Είναι και θέμα το τι κάθεται σωστά σε κάθε σκύλο .. έμενα με front line είναι σα να μη φοράει  με advantix είναι άρχοντας . Άλλος σκύλος μου αν και το scalibor για κολάρο σε όλα μας τα σκυλιά κάνει απίστευτη δουλειά σε εκείνον δεν προλαβαίνει γιατί του κάνει κοκκινίλες ( είναι δυνατό όπως και να έχει )

Εμβόλιο για καλααζάρ δεν κάνω εγώ πάντως , ούτε για βήχα του κυνοκομέιου ..

Δημοσ.

Μιλάς για αλλεργική αντίδραση στο scalibor. 

Μιλάω για αναποτελεσματικότητα της frontline / advantix. 

Διαφορετικά πράγματα. Επίσης, άλλο "ο σκύλος μου είναι μια χαρά με το Χ" και άλλο "το Χ προΐόν πλέον δεν δουλέυει σωστά".

Τα παραπάνω αποτελούν συμβουλές για ένα μεγαλόσωμο σκύλο.

My 2 cents.

Δημοσ.

Μιλάω γενικά για το τι κάθεται και τι δεν κάθεται σε κάθε σκύλο .. Το ότι στο δικό σου η στον δικό μου σκύλο κάτι δεν κάθεται κάλα δεν πάει να πει ότι δεν δουλεύει απαραίτητα σωστά .. Έμενα η front line  είναι σα να μην βάζω η   advantix κάνει τρομερή δουλειά  . 

Το πάω άλλου άλλα η λογική είναι ίδια.. Η τροφή που τάιζω είναι πάρα πάρα πολύ καλή και του κάθεται άψογα από κάθε άποψη . Την ίδια τροφή το σκυλί της κοπέλας μου δεν την δέχεται .. Δεν είναι κακή η τροφή όμως..

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ και με τα δυο σκυλια ειμαι πολυ ευχαριστημενη με τις δυο αυτες αμπουλες. Και στα αδεσποτα που φροντίζουμε, σκύλους και γατες, τα ιδια προιοντα χρησιμοποιω.

Frontline τους βαζω το χειμωνα και advantix το καλοκαιρι επειδη πιανει και τη σκνίπα.

Εμβολιο καλαζαρ δεν εχω κανει γιατι δεν εχει μελετηθεί σε βαθος χρονου. Γενικα το καλαζαρ ειναι αρκετα θεμα

Τύχης... Ξερω σκυλια που ειχαν και αμπουλες κ κολαρα και εμβολιο και σπρει σιτρονελλας κ ομως έπαθαν.

Στα ετήσια εξοδα να υπολογίσει και κοστος προληπτικών εξετάσεων, κυριως τεστ για καλαζαρ , αλλα θα ελεγα και γενικη αιματος -βιοχημικές ειδικα απο μια ηλικια και μετα.

Τελος, στ λαμπ καλο ειναι να γινει ακτινογραφια ισχύων οταν φτασει 2 ετων, για να δεις σε τι κατασταση ειναι.

Δημοσ.

Η κάθε ράτσα έχει πιθανότητες να παρουσιάσει συγκεκριμένες παθήσεις.Τα Labrador έχουν αυξημένες πιθανότητες για δυσπλασία ισχύων που σε συνδυασμό με το σχετικά μεγάλο βάρος τους χειροτερεύει την κατάσταση.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει Pedigree για να ξέρεις οτι οι γονείς του σκύλου αλλά και πιο πίσω να είναι υγιής.Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να σου παρουσιάσει ο σκύλος δυσπλασία η οποία οφείλεται σε γονιδιακούς παράγοντες.Ισως και σε συνδυασμό με περιβαλλοντολογικούς.Σε περίπτωση δυσπλασίας το κόστος χειρουργείου είναι μεγάλο.

Κάποιοι νομίζουν οτι το Pedigree είναι απλά 1 τυπικό χαρτί και λένε:Εμένα ο σκύλος μου δεν θα κατεβαίνει σε εκθέσεις ούτε θέλω να είναι γαλαζοαίματος.Τρεις λαλούν και 2 χορεύουν.

Οταν έχεις χρήματα επιλέγεις σωστό Εκτροφέα,οταν δεν έχεις παίρνεις 1 αδέσποτο απο φιλοζωική που θα είναι ξεχωριστό.Η Εκτροφή απαιτεί κάποιες γνώσεις.

Ο Εκτροφικός σκύλος δεν αποκλείεται να βγάλει πρόβλημα,όμως μειώνονται πολύ οι πιθανότητες.

Οι λάθος τρόποι επιλογής σκύλου είναι 2:

1)Απο γέννα ιδιώτη και 2)Απο Pet shop Δεν γίνονται εξετάσεις στους γονείς,απλά ζευγαρώνου ν 2 σκύλους.Δεν επιλέγονται σκυλιά με συγκεκριμένα σωματικά χαρακτηριστικά βάσει συγκεκριμένου πρότυπου της ράτσας.Επίσης η Εκτροφή παίζει ρόλο στον ισσοροπημένο χαρακτήρα του σκύλου,ειδικά σε δυναμικές φυλές είναι σημαντικό,αυτό μάλλον είναι το πιο δύσκολο «κομμάτι».

Προβλήματα παρουσιάζουν τα «καθαρόαιμα» ιδιωτών και των Pet shops αλλά και τα ημίαιμα που βρίσκονται στον δρόμο ως αδέσποτα τα οποία είναι αποτέλεσμα των ανεξέλεγκτων ζευγαρωμάτων.Βλέπουμε ημίαιμα χωρίς κανένα πρόβλημα και καθαρόαιμα με πρόβλημα η το αντίθετο.

Δημοσ.

Σκέφτομαι για την απόκτηση.................................

Πρώτη φορά που βλέπω (προφανώς να υπάρχουν και άλλοι που δεν τους πήρα χαμπάρι) κάποιον να ανοίγει θέμα προσεγγίζοντας σωστά το θέμα της απόκτησης κατοικιδίου.

+1000000 από μένα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...