bre bre Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Καλησπερα βρηκα στο μπαλκονι μου σημερα αυτο το εντομο. Μοιαζει με σφηκα ή μελισσα αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι . Ξερεις τι ειναι ετσι απο περιεργεια. Ευχαριστω
xristos97 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Καλησπερα βρηκα στο μπαλκονι μου σημερα αυτο το εντομο. Μοιαζει με σφηκα ή μελισσα αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι . Ξερεις τι ειναι ετσι απο περιεργεια. Ευχαριστω Εμενα ρωτας; 7
forgotten Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 ειδος σφηκας ειναι τωρα ταξινομηση και τα τοιαυτα δεν μπορω να σου κανω ,μικρος σκοτωσα κανα δυο απο αυτες
bre bre Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δεν περιμενα ποτε πως θα μ απαντουσε καποιος το ακριβες ειδος :Ρ διαψευθηκα ευχαριστω πολυ
Swimmer21 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Σκούρκος. Ετσι το ξερω. Δεν τσιμπαει και γεννιέται στο χωμα Υπάρχουν και κόκκινοι παιζει να ειναι απλα αλλο φύλο.
bre bre Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Οχι οχι δεν ειναι σκουρκος τους ξερω αυτος . Αυτο που εστειλε ο ~mxls~ ειναι
akpe Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Δημοσ. 20 Μαΐου 2016 Αυτό που λέτε πως δεν τσιμπάνε οι σκούρκοι, είναι σίγουρο; Να ξέρω δηλαδή κάθε φορά που ορμάει ένας στο χωριό, αν θα την κάνω από το δωμάτιο αργά αργά ή γρήγορα
deesnider Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Αυτό που λέτε πως δεν τσιμπάνε οι σκούρκοι, είναι σίγουρο; Να ξέρω δηλαδή κάθε φορά που ορμάει ένας στο χωριό, αν θα την κάνω από το δωμάτιο αργά αργά ή γρήγορα Οι απαντήσεις είναι: 1) Όχι απλώς δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι εντελώς εσφαλμένο. 2) Από το δωμάτιο, αν δεν αποφασίσεις/καταφέρεις να τον εξολοθρεύσεις, να την κάνεις ...πετώντας (και μετά να ρίξεις μέσα μια ναπάλμ αν έχεις εύκαιρη...) Το τσίμπημα τού συγκεκριμένου γαμιδιού, είναι ελάχιστα λιγότερο επώδυνο από το δάγκωμα αλιγάτορα... 11
bre bre Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Συμφωνω :Ρ απλα πολλοι το μπερδευουν με ενα αλλο μαυρο μεγαλο παλι που κανει πολυ θορυβο και οταν το βλεπουν σπιτι λενε πως θα εχεις επισκεψεις
Grim Ripper Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Τον μπάμπουρα λες το μεγάλο μαύρο που κάνει θόρυβο. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Συμφωνω :Ρ απλα πολλοι το μπερδευουν με ενα αλλο μαυρο μεγαλο παλι που κανει πολυ θορυβο και οταν το βλεπουν σπιτι λενε πως θα εχεις επισκεψεις γνωστό και ως μουσαφίρης αγαπημένο έντομο
~mxls~ Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 ... (και μετά να ρίξεις μέσα μια ναπάλμ αν έχεις εύκαιρη... LOL :D Θα σου πω από πρώτο χέρι, αν και λιγάκι off topic: δεν τσιμπάνε, και όμως! Είχαν χτίσει 2-3 χρονιες μια φωλια σε αποθήκη μας. Την τελευταία φορα, πριν τους βάλει ο παππούς μου φόκο ;p, η φωλια τους είχε γίνει τεράστια, χωρις υπερβολή παίζει να'χε πάνω απο 300 (τρομερό θέαμα). Και εγώ 7χρονο τώρα, βλαμένο εντελώς, τα πλησίαζα. Λοιπόν, έφτανα στο μισο μέτρο, τα έβλεπες να παίρνουν αμυντική στάση, με τις κεραίες προς εμένα. Έκανα λίγα βήματα πίσω και ηρεμούσαν. Αν πραγματικά έκαναν ενα ντου, με είχαν για πλάκα. Αλλά δεν έκαναν. Για όσους δεν ξέρουν, ειναι πορτοκαλί-κοκκινες, και διπλάσιες περίπου απ'τις κίτρινες "συνηθισμένες" σφήκες. Στα μέρη μου τα λένε σερσένια. Η φωλια έμοιαζε κάπως έτσι:
Irene.j Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 LOL :D Θα σου πω από πρώτο χέρι, αν και λιγάκι off topic: δεν τσιμπάνε, και όμως! Είχαν χτίσει 2-3 χρονιες μια φωλια σε αποθήκη μας. Την τελευταία φορα, πριν τους βάλει ο παππούς μου φόκο ;p, η φωλια τους είχε γίνει τεράστια, χωρις υπερβολή παίζει να'χε πάνω απο 300 (τρομερό θέαμα). Και εγώ 7χρονο τώρα, βλαμένο εντελώς, τα πλησίαζα. Λοιπόν, έφτανα στο μισο μέτρο, τα έβλεπες να παίρνουν αμυντική στάση, με τις κεραίες προς εμένα. Έκανα λίγα βήματα πίσω και ηρεμούσαν. Αν πραγματικά έκαναν ενα ντου, με είχαν για πλάκα. Αλλά δεν έκαναν. Υπηρξες απλα τυχερος! Αν εκαναν ντου θα ειχες αλλη γνωμη ενδεχομενως και αλλη φατσα 2
deesnider Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 ... Αυτά που έχεις βάλει στη φωτογραφία δεν είναι αυτά για το οποία λέω (εκτός των άλλων, δε φτιάχνουν τέτοια φωλιά, αλλά ανοίγοντας τρύπες στο έδαφος, ή σε χωμάτινους όγκους). Λέγοντας «σκούρκος», εννοώ αυτό το γέννημα τής κόλασης που είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από την κοινή σφήκα, έχει κόκκινο κορμό-φτερά και κίτρινο ...κώλο (εκεί που βγαίνει το κεντρί) και σού ορκίζομαι στο όνομα τού Μανιτού ότι δε θέλεις να σε τσιμπήσει (το έχω πάθει και ξέρω). 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα