Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα συνφορουμητες επειδη πολλα ακουγοντε για τις οδοντοκρεμες θα ηθελα να ρωτησω ποιος τυπος και μαρκα οδοντοκρεμας ειναι η καλυτερη δυσκολευομαι να αποφασησω και δεν καταλαβαινω τις διαφορες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μακράν για μένα η AIM - White Now.

Απλώς αξεπέραστη.

Δημοσ.

Δεν ειναι ολες οι οδοντοκρεμες για ολους, δοκιμαζεις και επιλεγεις αυτες που εχουν αποτελεσμα σε εσενα. Καλο ειναι να αλλαζεις οδοντοκρεμα παντως.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι καθαρά cosmetic η χρήση οδοντόκρεμας. Βασικά μόνο άρωμα.
Κάποιες με λευκαντικές ιδιότητες κάνουν και ζημιά στο σμάλτο.
Διαλέγεις αυτή που σου κάνει καλύτερα ως υφή και άρωμα.

Αυτές που σκοτώνουν και καλά πολλά βακτήρια, όπως και τα διαλύματα δεν κάνουν καλό γενικά (σκοτώνουν και καλά βακτήρια και χαλάνε τη χλωρίδα του στόματος).
Διάλυμα μόνο με οδηγίες γιατρού (αν υπάρχει πρόβλημα δίνουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά από καθαρισμό)..

Καθαρισμός κάθε χρόνο (ή σε άλλη περιοδικότητα που θα ορίσει ο οδοντίατρος),
και σύρματος tepes ή παρόμοιου καθημερινά για καθαρισμό στα μεσοδόντια.

Η ηλεκτρική βούρτσα κάνει πολύ καλύτερο βούρτσισμα. Τη θεωρώ καλή επένδυση.

Παρόλα αυτά η υπερβολη στο βούρτσισμα, είτε στη δύναμη - είτε στην υπερβολή στο χρόνο (πολύ πάνω από 2-3 λεπτά) δεν κάνει καλό (δημιουργεί φλεγμονές και υποχώρηση ούλων).

• Like 7
Δημοσ.

Είναι καθαρά cosmetic η χρήση οδοντόκρεμας. Βασικά μόνο άρωμα.

Κάποιες με λευκαντικές ιδιότητες κάνουν και ζημιά στο σμάλτο.

Διαλέγεις αυτή που σου κάνει καλύτερα ως υφή και άρωμα.

Αυτές που σκοτώνουν και καλά πολλά βακτήρια, όπως και τα διαλύματα δεν κάνουν καλό γενικά (σκοτώνουν και καλά βακτήρια και χαλάνε τη χλωρίδα του στόματος).

Διάλυμα μόνο με οδηγίες γιατρού (αν υπάρχει πρόβλημα δίνουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα μετά από καθαρισμό)..

Καθαρισμός κάθε χρόνο (ή σε άλλη περιοδικότητα που θα ορίσει ο οδοντίατρος),

και σύρματος tepes ή παρόμοιου καθημερινά για καθαρισμό στα μεσοδόντια.

Η ηλεκτρική βούρτσα κάνει πολύ καλύτερο βούρτσισμα. Τη θεωρώ καλή επένδυση.

Παρόλα αυτά η υπερβολη στο βούρτσισμα, είτε στη δύναμη - είτε στην υπερβολή στο χρόνο (πολύ πάνω από 2-3 λεπτά) δεν κάνει καλό (δημιουργεί φλεγμονές και υποχώρηση ούλων).

Συμφωνώ! Έχω 1-2 χρόνια τώρα μια απλή oral b και αν τύχει και βουρτσίσω τα δόντια μου με κλασσική οδοντόβουρτσα καμιά φορά νομίζω πως δεν τα έπλυνα καν!

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ! Έχω 1-2 χρόνια τώρα μια απλή oral b και αν τύχει και βουρτσίσω τα δόντια μου με κλασσική οδοντόβουρτσα καμιά φορά νομίζω πως δεν τα έπλυνα καν!

πού να πάρεις και την tri-zone..

νομίζω ότι με αυτήν οι οδοντόκρεμες κάνουν κάτι σα να πολυμερίζουν από τις δονήσεις και τις περιστροφές ( :-)  )  και ελαττώνω την ποσότητα γιατί αφήνουν μια κολλώδη υφή μετά το βούρτσισμα με την oral-b και ξεπλένεις μια ώρα..

• Like 2
Δημοσ.

@Kryfos...

Ρώτησα την οδοντίατρο και είπε οτι η διαφορά με τις λευκαντικές είναι οτι αφαιρούν στίγματα απο καφέ και τσιγάρο,αλλά δεν ανέφερε οτι κάποιες κάνουν ζημιά στο σμάλτο.Υποθέτω οτι για να γίνει ζημιά θα πρέπει να περιέχει ουσία που θα τρίβει το σμάλτο σε στυλ μικρών κόκκων.Είπε επίσης οτι έχουν αυξηθεί τα ποσοστά καρκίνων του στόματος,λόγω του τσιγάρου κλπ.

Σχετικά με τα διαλύματα ίσως να είναι υπεύθυνα και για σοβαρότερη ζημιά, πχ καρκίνο του στόματος.Υποθέτω,δεν ξέρω.

Τα υπόλοιπα που γράφεις ισχύουν.Τα οδοντικά νήματα έχουν διαφορά μεταξύ τους;

Δημοσ.

Lacalut και Elgydium είναι οι καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Κάνουν τις άλλες να φαίνονται παιδικές.

Αν δεν τις βρίσκεις πάρε Colgate total.

Και οπωσδήποτε οδοντικό νήμα.

Επίσης όπως είπε ο kfyros απαγορεύεται να χρησιμοποιείς Listerine ή παρόμοια διαλύματα μακροπρόθεσμα (>2 εβδομάδες συνεχόμενα).

Δημοσ.

Η Elgydium υπάρχει μόνο σε φαρμακεία;Πως κρίνετε οτι είναι καλή;

Εγώ χρησιμοποιώ Oral-B Pro Expert.

Δημοσ.

Η Elgydium υπάρχει μόνο σε φαρμακεία;Πως κρίνετε οτι είναι καλή;

Εγώ χρησιμοποιώ Oral-B Pro Expert.

Απο φαρμακείο την αγόραζα γιατί είχα πλάκα που όχι μόνο δε έφευγε αλλά αυξάνονταν σταδιακά. Μέχρι που πήρα την Elgydium.

Δημοσ.

Οι καλυτερες ειναι η Ελτζιντιουμ και η Λακαλουτ.

Πρεπει να σημειωσω ομως οτι καποια στιγμη, μετα απο πολλα χρονια χρησης της Λακαλουτ ξαναπηγα στην Ελτζιντιουμ για αλλαγη. Και πλακωθηκα σε σφραγισματα. Οποτε ξανα Λακαλουτ, κι απο τοτε ειμαι τζιτζι :)

Επίσης όπως είπε ο kfyros απαγορεύεται να χρησιμοποιείς Listerine ή παρόμοια διαλύματα μακροπρόθεσμα (>2 εβδομάδες συνεχόμενα).

Δηλαδη τα στομαχικα διαλυματα ειναι μονο για 2 βδομαδες? Και μετα? Ποτέ ξανα πια? Αλλαζεις μαρκα εννοεις?

Δημοσ.

Lacalut

Οι καλυτερες ειναι η Ελτζιντιουμ και η Λακαλουτ.

Πρεπει να σημειωσω ομως οτι καποια στιγμη, μετα απο πολλα χρονια χρησης της Λακαλουτ ξαναπηγα στην Ελτζιντιουμ για αλλαγη. Και πλακωθηκα σε σφραγισματα. Οποτε ξανα Λακαλουτ, κι απο τοτε ειμαι τζιτζι :)

Ποια απο τις Lacalut ;

http://www.skroutz.gr/c/2404/Odontokremes/m/10596/Lacalut.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...