Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν σου ξεφεύγει κάτι χωρίς να το θέλεις τότε ένα συγνώμη είναι αρκετό. Γιατί? γιατι πολύ απλά το άτομο που έχει θέματα ίσως δει την επιμονή σου σαν απελπισμένη προσπάθεια να επανορθώσεις για κάτι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ που έκανες , άσχετα αν αυτό που έκανες δεν ήταν πολύ σοβαρό , το κάνεις σοβαρό με τον τρόπο σου μεγεθύνοντας το.  
Μην μεγεθύνεις το πρόβλημα , problem fixed 

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν σου ξεφεύγει κάτι χωρίς να το θέλεις τότε ένα συγνώμη είναι αρκετό. Γιατί? γιατι πολύ απλά το άτομο που έχει θέματα ίσως δει την επιμονή σου σαν απελπισμένη προσπάθεια να επανορθώσεις για κάτι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ που έκανες , άσχετα αν αυτό που έκανες δεν ήταν πολύ σοβαρό , το κάνεις σοβαρό με τον τρόπο σου μεγεθύνοντας το.  

Μην μεγεθύνεις το πρόβλημα , problem fixed 

Συμφωνώ.

Δημοσ.

Για να αξιολογήσουμε τη χαζομάρα σου πρέπει

α) να ξέρουμε πόσο καλά γνωρίζεστε και έχετε ανοιχτει ο ένας στον άλλο

β) πόσο καιρό σου έχει δηλώσει ότι πάσχει από κατάθλιψη από τη στιγμή που έκανες το αστείο

γ) πως τις έχεις φερθεί γενικότερα στο πρόβλημα της

Απλά να γνωρίζεις πως τα καταθλιπτικά άτομα ντρέπονται να μιλούν για το πρόβλημα τους και αισθάνονται ενοχές με αυτό.

Παρόλα αυτά, το αστείο σου δεν ήταν καμία σπουδαία καφρίλα, ούτε ικανό να επηρεάσει ένα άτομο με κατάθλιψη εφόσον υπάρχει επιείκεια μεταξύ σας . Αντίθετα θα μπορούσε να το πάρει και ως κοπλιμέντο. Μήπως είναι και λίγο κομπλεξικιά ταυτόχρονα; Συνηθίζεται το κόμπλεξ στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες εδώ που τα λέμε, ειδικά στα γεράματα τις βλέπεις στο τελευταίο τους στάδιο. :-D

Τέλος, επειδή σε κόβω αρκετά ευαίσθητο για να άνοιξες αυτό το θέμα, καλύτερα θα ήταν να κρατήσεις μια απόσταση από αυτό το άτομο. Η κατάθλιψη είναι σοβαρό θέμα και είναι κολλητική όσο και αν σου φαίνεται περίεργο. Αν δεν έχει κάποιο άλλο άτομο να την στηρίξει και πιστεύεις πως είσαι ικανός να διαχειριστείς την κατάσταση σωστά και όχι απλά από καλοσύνη βοήθα την, αλλιώς ΜΑΚΡΙΑ! Λάθος χειρισμοί θα τα κάνουν όλα μπουρδέλο.

Δημοσ.

μαν,τα ατομα που εχουν θεματα θα εχουν ετσι κ αλλιως οτι κ αν πεις.Το συγνωμη ακομα κ σε υγιεις καταστασεις μικρη βαρυτητα εχει,πιο πολυ για τον θιγμενο εγωισμο του θιγομενου γινεται.

Απο κει κ επειτα η επανορθωση της σχεσης γινεται πανω στις βασεις που εχει χτιστει ως τοτε.

Αν η "φιλη" σου νιωθει ανεπανορθωτα θιγμενη με ενα σχολιο σου,παει να πει οτι η σχεση σας δεν ειναι ειλικρινης εξ αρχης,κ υπαρχει ενας τοιχος γενικα.Αυτου του ειδους οι σχεσεις ειναι που δεν δινω βαρυτητα,εως κ τις απεχθανομαι αν ειναι υποτιθεται "κοντινες" λογω συνθηκων κ συμφεροντων.

Επισκέπτης
Δημοσ.

μαν,τα ατομα που εχουν θεματα θα εχουν ετσι κ αλλιως οτι κ αν πεις.Το συγνωμη ακομα κ σε υγιεις καταστασεις μικρη βαρυτητα εχει,πιο πολυ για τον θιγμενο εγωισμο του θιγομενου γινεται.

Απο κει κ επειτα η επανορθωση της σχεσης γινεται πανω στις βασεις που εχει χτιστει ως τοτε.

Αν η "φιλη" σου νιωθει ανεπανορθωτα θιγμενη με ενα σχολιο σου,παει να πει οτι η σχεση σας δεν ειναι ειλικρινης εξ αρχης,κ υπαρχει ενας τοιχος γενικα.Αυτου του ειδους οι σχεσεις ειναι που δεν δινω βαρυτητα,εως κ τις απεχθανομαι αν ειναι υποτιθεται "κοντινες" λογω συνθηκων κ συμφεροντων.

Δηλαδή να μην λέμε ποτέ συγγνώμη εκτός αν είμαστε τελείως εγωϊστές;

Δημοσ.

Να στο θεσω αλλιως.Σκεψου κατι που σε εξοργιζει πραγματικα,κ ενας φιλος σου στο κανει.Αν σου πει συγγνωμη ειστε οπως πριν επειδη στο ειπε,η επειδη ειστε αδερφικοι φιλοι ας πουμε.

Η με αλλα λογια,εναν που κανατε καθε μερα παρεα,ξαφνικα τον κανεις περα επειδη σου σπασε το πλειστεισον πχ?

Αν αυτο ειναι αρκετο,παει να πει οτι η σχεση σας ηταν ανταγωνιστικη κ δε σου κοστιζει κατι να χασεις εναν αντιπαλο.

Δημοσ.

Να στο θεσω αλλιως.Σκεψου κατι που σε εξοργιζει πραγματικα,κ ενας φιλος σου στο κανει.Αν σου πει συγγνωμη ειστε οπως πριν επειδη στο ειπε,η επειδη ειστε αδερφικοι φιλοι ας πουμε.

Η με αλλα λογια,εναν που κανατε καθε μερα παρεα,ξαφνικα τον κανεις περα επειδη σου σπασε το πλειστεισον πχ?

Αν αυτο ειναι αρκετο,παει να πει οτι η σχεση σας ηταν ανταγωνιστικη κ δε σου κοστιζει κατι να χασεις εναν αντιπαλο.

Δεν κανουμε περα καποιον επειδη απλα εσπασε το "playstation". Κρινουμε αναλογα με την εως τοτε συμπεριφορα του αλλα και την μετεπειτα της πραξη του. Δεν ειναι ολα ασπρο ή μαυρο. Αν αντικαταστησεις τη λεξη "playstation" με προβλημα υγειας,οικονομικο,ψυχολογικο κτλ, θα αποκτησει αλλη βαρυτητα το θεμα.Η σταση επ' αυτων  μεταφραζεται ως σεβασμος ή οχι. Βλακειες κανουμε ολοι. Ωφειλουμε να τις αναγνωριζουμε οπως φανταζομαι ζηταμε κατι αντιστοιχο.

Δημοσ.

Να μην κανουμε παρεα με τετοιους ανθρωπους. Γιατι με την μαυριλα που κουβαλανε, μας κολανε και εμας μετα. Βλεπε παραδειγμα του ΟP.

• Like 1
Δημοσ.

Να μην κανουμε παρεα με τετοιους ανθρωπους. Γιατι με την μαυριλα που κουβαλανε, μας κολανε και εμας μετα.  Βλεπε παραδειγμα του ΟP. 

Με τετοιο avatar??  :huh:

Δημοσ.

Δεν κανουμε περα καποιον επειδη απλα εσπασε το "playstation". Κρινουμε αναλογα με την εως τοτε συμπεριφορα του αλλα και την μετεπειτα της πραξη του. Δεν ειναι ολα ασπρο ή μαυρο. Αν αντικαταστησεις τη λεξη "playstation" με προβλημα υγειας,οικονομικο,ψυχολογικο κτλ, θα αποκτησει αλλη βαρυτητα το θεμα.Η σταση επ' αυτων  μεταφραζεται ως σεβασμος ή οχι. Βλακειες κανουμε ολοι. Ωφειλουμε να τις αναγνωριζουμε οπως φανταζομαι ζηταμε κατι αντιστοιχο.

Ρε σοβαρα.Λες το πλειστεισον να ειναι κυριολεκτικο?Υποθετικο απλουστευμενο επιχειρημα ειναι.

Εχω δει "σχεσεις" φιλων να χαλανε κ οταν ρωτωνται να λενε κατι δικαιολογιες τις λουτσας,πχ δε με πηρε τηλεφωνο,η με ρωτησε αυτο κ γιατι με ρωταει,κ αλλες ποσες αφορμες της πλακας,γενικα εκει βγαινουν στην επιφανεια τα βαθυτερα συναισθηματα που ειναι ουσιαστικα,κυριως ζηλια κ φθονος.αυτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Να μην κανουμε παρεα με τετοιους ανθρωπους. Γιατι με την μαυριλα που κουβαλανε, μας κολανε και εμας μετα. Βλεπε παραδειγμα του ΟP.

Δηλαδή λες ότι μια τάξη ανθρώπων επειδή έχει κάτι ιδιαίτερο δεν θα πρέπει να κάνουμε παρέα με αυτούς.

Χμμμ, αναρωτιέμαι ποιός το έλεγε αυτό 卐. Χμμμμ

Δημοσ.

Υπαρχουν οικογενειες που ολα τα μελη τους εκπεμπουν στους αλλους αρνητικη διαθεση.
Μπορει να ειναι ανθρωποι χαμηλων τονων,που στην ζωη τους ειναι προσεκτικοι ωστε οι πραξεις τους να μην ειναι επιζημιες για τους αλλους,ομως η μαυριλα,μουχλα και οτι αλλο αρνητικο κουβαλανε, τους μετατρεπει σε δολοφονους της ηρεμιας και της καλης διαθεσης των αλλων.
Μοιραζουν απλοχερα ψυχοπλακωμα στους αλλους,στην παρεα,στον εργασιακο χωρο και οπου αλλου τους δοθει η δυνατοτητα.
Οσοι το καταλαβαινουν απλα απομακρυνονται απο αυτους ( αν μπορουν ), ενω οι υπολοιποι καθονται και σπανε το κεφαλι τους γιατι νοιωθουν σωματικα και ψυχικα πεσμενοι.

Δημοσ.

Γεια σας φίλοι μου. Λοιπόν, σήμερα έκανα χοντρή μακακία και θα ήθελα κάπου να το γράψω και να το εκφράσω. Οπότε αρχίζω.

Ήμουν με μια φίλη μου, αρκετά καινούρια φίλη, με καμία σχέση όμως ερωτική σημασία και τέτοια. Μιλάμε τελείως φιλικά. Λοιπον, και αυτή η φίλη μου έχει κατάθλιψη. Μιλάμε για δηλωμένη κατάθλιψη, όχι με αυτογνωσία των 15χρονών με βάση το tumblr, μιλάμε ψυχίατρους, νευρικές ανορεξίες και αντικαταθλιπτικά. Σούπερ χέβυ σιτ. Αλλά εμένα δεν με πολυενδιαφέρει γιατί εντάξει το περνάει μόνη της η κοπέλα. Ή έτσι θεωρώ. Εν πάσει περιπτώσει... Οπότε μιλούσαμε, περί ανέμων και υδάτων, και κάποια στιγμή κάνει αναφορά στα κιλά της:

- Αχ ρε Γιάννη αισθάνομαι ότι δεν είμαι πολύ ωραία αδύνατη...

- Γιατί το λες αυτό;

- Γιατί με αυτά και με εκείνα -εννούσε την καταθλιπτική της κατάσταση- έχασα 30 κιλά και υποφέρω.

- ΑΛΗΘΕΙΑ; ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!

Έχω μαύρο χιούμορ, το αναγνωρίζω, αλλά τέτοια μαυρίλα πρώτη φορά έχω πει σε καταθλιπτικό άνθρωπο. Και ήξερα από πριν ότι έχει κατάθλιψη η κοπέλα, δεν είναι λες και δεν το ήξερα και το είπα στον αέρα. Οπότε ύστερα από αυτό μου λέει:

- Ξες δεν είναι όλα αστεία...

Ζήτησα συγγνώμη άπειρες φορές αλλά δεν φαίνεται να έγινε τίποτα γιατί ύστερα από λίγο έφυγε και είμαι σίγουρος ότι στεναχωρέθηκε αρκετά. Μου ήρθε αυθόρμητα αυτό, γιατί τον τελευταίο καιρό έβαλα λίγα κιλάκια και προσπαθώ να τα χάσω και το μυαλό μου είναι συνέχεια εκεί.

Τέλος, τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω τώρα για να επανορθώσω την σχέση μου με αυτή την καταθλιπτική κοπέλα; (το τονίζω γιατί παίζει ρόλο). Είναι καλή κοπέλα, έχουμε πολλά κοινά, αλλά δεν την θέλω με τίποτα από ερωτικής απόψεως. Οπότε δεν είναι για αυτό.

Shiet.

Σιγά τη μαλακία που έκανες, βασικά δεν το βρίσκω καν προσβλητικό ή μπλακ το χιούμορ σου... Νορμάλ θα χαρακτήριζα την "ντροπιαστική" απάντηση σου....

Για  μένα κλαην μαην είναι το θέμα σου, σιγα μη σκαμε για τετοια πραγματα... Στην τελική δικό της το πρόβλημα αν το πήρε στραβά.

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε γι' ανθρώπους που ασθενούν ψυχικώς, κι αναλόγως την περίπτωση μπορούν να βλέπουν και κάσα. Δεν μπορούμε να έχουμε standards και να περιμένουμε αντιδράσεις εφάμιλλες με όσων δεν τους στρεβλώνει κατάθλιψη ή ό,τι άλλο. Επίσης, μιλάμε για ανθρώπους που νοσούν, όχι για ανθρώπους που ζουν απ' τη μιζέρια τους, όπως αναφέρθηκε σε κάποιο post. Είναι διαφορετικές καταστάσεις. 

Είναι κατανοητό το να μη θες να σχετίζεσαι με ανθρώπους που έχουν κατάθλιψη, γιατί είναι ζόρικο. Αλλά αυτός ο σταρχιδισμός που σας διακατέχει μερικούς είναι άνευ ποταμών, ειλικρινά.

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε γι' ανθρώπους που ασθενούν ψυχικώς, κι αναλόγως την περίπτωση μπορούν να βλέπουν και κάσα. Δεν μπορούμε να έχουμε standards και να περιμένουμε αντιδράσεις εφάμιλλες με όσων δεν τους στρεβλώνει κατάθλιψη ή ό,τι άλλο. Επίσης, μιλάμε για ανθρώπους που νοσούν, όχι για ανθρώπους που ζουν απ' τη μιζέρια τους, όπως αναφέρθηκε σε κάποιο post. Είναι διαφορετικές καταστάσεις. 

Είναι κατανοητό το να μη θες να σχετίζεσαι με ανθρώπους που έχουν κατάθλιψη, γιατί είναι ζόρικο. Αλλά αυτός ο σταρχιδισμός που σας διακατέχει μερικούς είναι άνευ ποταμών, ειλικρινά.

THANK YOU.

Ειλικρινά, δεν θα μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...