Zps Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Καλημέρα, Έχω ένα laptop 'Turbo-X' το οποίο έχει μια 15,4 οθόνη που δεν ανάβει. Δηλαδή για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι φαίνεται πολύ αχνά, υπό συνθήκες. Υποπτεύομαι 'Backlight Lamp' ή 'inverter'. Πως μπορώ να διαπιστώσω τι από τα δύο είναι; thanks.
george_gpu Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 καλημέρα , πιθανότερο inverter (πιό δύσκολο να έχεις και τις 2 λάμπες καμμένες ..) "πιάνουν" τα χέρια σου να μετρήσεις έξοδο του Inverter ( με προσοχή είναι πολλά τα volt) ;
Zps Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Πόσο πρέπει να δίνει; Πως δεν θα ακουμπήσει θετικό/αρνητικό εκεί; Είναι μικρό το socket.
george_gpu Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 ποιό μοντέλο είναι καταρχάς ; έχεις πολύμετρο ψηφιακό ;
george_gpu Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 ωραια λοιπον βαζεις πολυμετρο ψηφιακο στα 1000 volt ac ξεκουμπωνεις απο το laptop το δεξι φις ( καλωδιο ασπρο - ροζ) αναβεις laptop και μετρας με τους ακροδεκτες ( μην φοβασαι και ανάποδα να τους βάλεις δεν εχεις θεμα απλως θα σου βγαλει το - ) πρόσεχε μην τους ενωσεις μονο μεταξυ τους !!! πες τι σου εμφανισε ** Inverters put out fairly high voltage, in the 500 V to 700 V range, and a very low radio frequency, between 35 KHz and 60 KHz
Zps Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Πως θα είμαι σίγουρος ότι δεν θα ακουμπήσουν οι ακροδέκτες μεταξύ τους; Είναι λεπτό το φις και σχετικά χοντροί οι ακροδέκτες.
george_gpu Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 μετρα απο την πισω πλευρα του φις ( με τις μυτες ) . η γυρνα το πλακετακι αναποδα στερεωσε το με ταινια και μετρας απο πισω πλευρα ( στις κολλησεις)
Zps Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Άλλαξα inverter και τώρα ανάβει για ένα δευτ. και σβήνει..;;
george_gpu Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 εικονα εχει ομως ( με ενα φακο απο πλαγια αν ριξεις) ;
george_gpu Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 το inverter ηταν καινουργιο ; μετρησες οπως σου ειπα ; αν βγαζει volt εχει θεμα οι λαμπες οπότε πας σε panel
Zps Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2016 Sorry για την καθυστέρηση αλλά έλειπα εκτός πόλης. Το inverter είναι καινούριο, αλλάχτηκε. Η λάμπα απλά αναβοσβήνει στην αρχή για ένα sec. Μετέπειτα παραμένει σβηστή.
coolerman Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 προβληματική λάμπα ccfl,συνηθές φαινόμενο μετά απο κάποια χρόνια λειτουργείας.αλλαγή(συμβατού) πάνελ οθόνης.
Zps Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2016 ccfl αλλάχτηκε και κάνει το ίδιο ! Να σημειώσω ότι πρόκειται για παλιό μοντέλο που απλά θα το χρησιμοποιώ ως backup και web χρήση. Θέλω να πω αν μου βγει ~100 ευρώ καλύτερα να πάρω ένα μετ/σμένο laptop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα