Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και καιρό σκέφτομαι να πάρω ένα smartwatch μιας και έχω μια κλίση προς αυτού του είδους gadgets. Απλά, το θέμα είναι αν αξίζουν...

Είναι κάτι τελείως άχρηστο; Είναι κάτι που για κάποιους θα είναι χρήσιμο; Μπορεί να σε βοηθήσει πολύ; Τα λεφτά είναι πολλά;

Τέτοιες ερωτήσεις περιτριγυρίζουν το μυαλό μου και θα ήθελα την άποψή σας πρωτού αγοράσω ένα...

Υ.Γ. Το smartwatch το οποίο έχω βάλει στο μάτι μου είναι το Sony SmartWatch 2 στα 90.00 ευρώ περίπου (απο Skroutz). Μου φαίνεται καλή επιλογή καθώς δεν θέλω να ξοδέψω και πάρα πολλά χρήματα για κάτι τέτοιο, αλλά στην τελική δεν θέλω να αγοράσω και κάτι προβληματικό. Πάντως οι αξιολογήσεις του στο Skroutz είναι αρκετά εως πολύ καλές.

Υ.Γ. #2 Το κινητό μου είναι Samsung Galaxy A7. To λέω γιατί δεν είμαι και σίγουρος για την συμβατότητα των 2 συσκευών. Θέλω την βοήθειά σας και σε αυτό το θέμα.

Δημοσ.

για μενα αξιζει οταν εχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια ευδομαδα αυτονομία. οτιδηποτε κραταει κατω απο 7 μερες nope. ας εχει και ασπρομαυρη απλη οθονη, im ok, απλα να εχει αυτονομια, το Α και το Ω για κατι τετοιο για μενα.

• Like 2
Δημοσ.

για μενα αξιζει οταν εχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια ευδομαδα αυτονομία. οτιδηποτε κραταει κατω απο 7 μερες nope. ας εχει και ασπρομαυρη απλη οθονη, im ok, απλα να εχει αυτονομια, το Α και το Ω για κατι τετοιο για μενα.

Οκ.. χμμ κατανοητόν.. αλλά δεν έχω τόσο πρόβλημα με την αυτονομία του smartwatch. 4-5 ημέρες που είναι περίπου το διάστημα που κρατάει ένα μέσο smartwatch απο αυτά που είδα είναι καλά πιστεύω, τουλάχιστον για εμένα...

Το θέμα είναι αν αξίζει γενικά σαν gadget ή θα είναι πεταμένα λεφτά...

Δημοσ.

Εφοσων ξερεις τι κανει μονο εσυ μπορεις να αποφασισεις εαν θα σου ειναι χρησιμο η οχι.

Προσωπικα προς το παρων θεωρω οτι θα μου ηταν αχρηστο.

Και βασικα αυτο που με ενοχλει ειναι οτι δεν ειναι αδιαβροχα.Να θες να πλυνεις τα χερια σου/να κανεις ενα μπανιο κ να πρεπει να το βαζοβγαζεις .

Δημοσ.

Εκτός κλίματος θα πω πως τελευταία πλέον κλείνω το κινητό για να ηρεμήσω.
Οι κλήσεις και οι ειδοποιήσεις που έχω πραγματικά καταστρέψουν το Privacy. Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι και λουρί...
Ίσως φαίνεται κάπως αυτό που λέω με την πρώτη ματιά, αλλά ξανασκεφτείτε το. :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφοσων ξερεις τι κανει μονο εσυ μπορεις να αποφασισεις εαν θα σου ειναι χρησιμο η οχι.

Προσωπικα προς το παρων θεωρω οτι θα μου ηταν αχρηστο.

Μια αξιολόγησή του στο Skroutz για το Sony Smartwatch 2:

marmarokotoulas στις 08/05/2014

"Ειναι φανταστικο συνεργαζεται αψογα με lg g. Το εχω 3 εβδομαδες πλενω χερια χωρις να το βγαλω μπαταρια κραταει3-4μερες αξιζει τα λεφτα του προπαντος αν εχεις μοτοσυκλετα.Δυστυχως χαλασε..."

Και απ' ότι έχω δει, και η Sony το λέει στα κατασκευαστικά του χαρακτηριστικά, πως είναι αδιάβροχο. Τώρα για να το παίρνεις και στο μπάνιο σου δεν ξέρω... :huh:

Επεξ/σία από Ts Cherryman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το Sony Smart Watch 2. Το χρησιμοποιω 80% σαν ρολοι και μου αρεσει πολυ για αυτη την λειτουργια.

Τωρα το υπολοιπο 20%.. Ειναι χρησιμο να βλεπεις στο αυτοκινητο ποιοι σε παιρνουν απλως με μια ματια οπως και τις ειδοποιησεις που εχεις για τα υπολοιπα (mail, sms, etc), καλη φαση επισης ειναι να ακους μουσικη μεσω bluetooth ηχειων και να αλλαζεις τα τραγουδια με το ρολοι. Φυσικα κανω και αλλα πραγματα (οθονη preview για οταν θελεις να βγαλεις φωτογραφιες με ολη την οικογενεια, find my phone για να μην ψαχνεις με τις ωρες, κα). Ενταξει μπορει και να διαβασω κανα RSS εκει οταν ειμαι στο μετρο, αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος του.

Γενικα ειναι ενα gadget που εχει δεσει ωραια στην ζωη μου και που το χρησιμοποιω χωρις να του δινω και πολυ σημασια (στα θετικα το βαζω αυτο). Ενα αλλο καλο ειναι το οτι οσο λειτουργει δεν βλεπω την αναγκη για upgrade, δεν ψαχνομαι για παραπανω λειτουργιες απο ενα ρολοι.

Κραταει 2 ημερες, αλλα φορτιζει στο 20 λεπτο οποτε και δεν ειναι μεγαλο προβλημα.

Θα ελεγα οτι αν το θελεις παρε ενα αλλα να ξερεις οτι παιρνεις κυριως ρολοι με καποια perks.

To SW2 συνεργαζεται μια χαρα με οποια συσκευη εχω δοκιμασει. Απλα στο Xiaomi Redmi note Pro 3 που εχω τωρα ηθελε να δωσεις δικαιωματα στις εφαρμογες του μεσα απο το Security Center για να λειτουργησουν. Επισης ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν το παρεις μην βαλεις custom Smart Watch Faces γιατι Brickαρουν το ρολοι και δεν γινεται να το κανεις unbrick μονος σου. ΤΟ πηγα 2 φορες σε Sony Center και μου το καναν εντος εγγυησης.

EDIT2: Αν μπορεις παρε το μαυρο με τον μεταλικο μπρασελε. Κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα πιο ομορφο.

Επεξ/σία από vste
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το Sony Smart Watch 2. Το χρησιμοποιω 80% σαν ρολοι και μου αρεσει πολυ για αυτη την λειτουργια.

Τωρα το υπολοιπο 20%.. Ειναι χρησιμο να βλεπεις στο αυτοκινητο ποιοι σε παιρνουν απλως με μια ματια οπως και τις ειδοποιησεις που εχεις για τα υπολοιπα (mail, sms, etc), καλη φαση επισης ειναι να ακους μουσικη μεσω bluetooth ηχειων και να αλλαζεις τα τραγουδια με το ρολοι. Φυσικα κανω και αλλα πραγματα (οθονη preview για οταν θελεις να βγαλεις φωτογραφιες με ολη την οικογενεια, find my phone για να μην ψαχνεις με τις ωρες, κα). Ενταξει μπορει και να διαβασω κανα RSS εκει οταν ειμαι στο μετρο, αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος του.

Γενικα ειναι ενα gadget που εχει δεσει ωραια στην ζωη μου και που το χρησιμοποιω χωρις να του δινω και πολυ σημασια (στα θετικα το βαζω αυτο). Ενα αλλο καλο ειναι το οτι οσο λειτουργει δεν βλεπω την αναγκη για upgrade, δεν ψαχνομαι για παραπανω λειτουργιες απο ενα ρολοι.

Κραταει 2 ημερες, αλλα φορτιζει στο 20 λεπτο οποτε και δεν ειναι μεγαλο προβλημα.

Θα ελεγα οτι αν το θελεις παρε ενα αλλα να ξερεις οτι παιρνεις κυριως ρολοι με καποια perks.

To SW2 συνεργαζεται μια χαρα με οποια συσκευη εχω δοκιμασει. Απλα στο Xiaomi Redmi note Pro 3 που εχω τωρα ηθελε να δωσεις δικαιωματα στις εφαρμογες του μεσα απο το Security Center για να λειτουργησουν. Επισης ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν το παρεις μην βαλεις custom Smart Watch Faces γιατι Brickαρουν το ρολοι και δεν γινεται να το κανεις unbrick μονος σου. ΤΟ πηγα 2 φορες σε Sony Center και μου το καναν εντος εγγυησης.

EDIT2: Αν μπορεις παρε το μαυρο με τον μεταλικο μπρασελε. Κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα πιο ομορφο.

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Απλά δεν κατάλαβα καλά αυτό με τα Smart Watch Faces που λες. Τί είναι ακριβώς αυτά; Και τι εννοείς με το ότι "Brickάρουν" το ρολόι;

Επεξ/σία από Ts Cherryman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Απλά δεν κατάλαβα καλά αυτό με τα Smart Watch Faces που λες. Τί είναι ακριβώς αυτά; Και τι εννοείς με το ότι "Brickάρουν" το ρολόι;

Τα faces ειναι αλλά skins ρολογιων που κατεβάσεις από το playstore. Από ένα firmware και πάνω κάποια ρολόγια (ακόμα και official της Sony) προκαλούν bootloop. Όπως σου είπα το πήγα 2 φορές σε Sony center και επειδή έληγε ή εγγύηση είπα να μην πειραματιστω άλλο με faces.

Ευτυχώς που τα default τα θεωρώ καλαίσθητα και χρησιμοποιώ ένα κυρίως (ψηφιακό με ημ/νια). Κατά τα άλλα με έχει βολεψει όπως έγραψα.

Edit: Το SW2 είναι αδιάβροχο και αρκετά ανθεκτικό. Δεν είχα πρόβλημα με πλύσιμο χεριών, ή ένα ντους φορώντας το για παράδειγμα. Επίσης στην δουλειά μου έχει πολύ κουβαλημα και χτύπημα (ξηλωμα blade chassis από rack πχ) και εκτός από μερικές άνυδρες γρατσουνιές την παλεύει καλά 1.5 χρόνο που το έχω.

Επεξ/σία από vste
Δημοσ.

Παρε κινεζικο αν δεν θες να παιζεις και θελεις τα βασικα. Με 25 ευρω κανεις μια χαρα τη δουλεια σου. 
Το δικο μου κραταει 7-10 ημερες αυτονομια. Με bluetooth ομως κραταει 2 ημερες.

Δημοσ.

Τελείως αχρείαστο gadget.Μια αποτυχία που σε λίγα χρόνια,θα έχει εκλείψει.

προσοπικα πυστευω πως σε λιγα χρονια θα εχουμε ολοι απο ενα οπως τα smartphone.

ξεχνας οτι και η apple έβγαλε smartwatch?

τελείως αχρειστο, οχι τοσο, πεταμενα λεφτα ναι ισως. ειναι τηλεκοντρολ για το smartphone σου ειναι πρακτηκα.

Δημοσ.

Γενικα τα θεωρω πρακτικα μεν αλλα η ζητηση τους ειναι αρκετα περιορισμενη ξεχωρα οτι αν παρεις κατι και θες να το δωσεις (μετα απο καποιο διαστημα) δυσκολα εχει ευκολη μεταπωληση υστερα. Το βλεπω κ στις αγγελιες εδω οτι δεν εχουν μεγαλη ζητηση οπως πχ εχουν τα τηλεφωνα κ λογικο φαινεται. Γενικως ειναι προιοντα με περιορισμενη ζητηση ακομη κ μεταχειρισμενα.

Εφοσον ξερεις τις αναγκες σου αν οντως σου προσφερει κατι εξτρα στη καθημερινοτητα σου τοτε προχωρησε στην αγορα του. Προσωπικα αν κ για καποιο διαστημα ""ψηνομουν"" για αγορα τους (παλαιοτερα)  πλεον εχω κανει πισω καθως θεωρω στην παρουσα φαση οτι δεν θα προσφερει κατι εξτρα στην καθημερινοτητα μου.

Δημοσ.

Εγώ ψήνομαι για το Pebble time. Τεράστια διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με τα υπόλοιπα,αρκετά αδιάβροχο, μεγάλη υποστήριξη από την κοινότητα και, πλέον, σε λογική τιμή.

Ο μόνος λόγος που δεν προχωράω είναι ότι δεν το χρειάζομαι πραγματικά και ούτε βλέπω κάποια σημαντική χρησιμότητα για εμένα. Όταν χαλάσει το suunto που έχω για το τρέξιμο, μάλλον με αυτό θα το αντικαταστήσω, αλλά ως τότε δεν βλέπω λόγο να αγοράσω ένα τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν αποκτήσουν αυτονομία τουλάχιστον ενός μήνα και/ή προτζέκτορα ολογραμμάτων δεν πρόκειται να πάρω ποτέ.

Επεξ/σία από randomcat

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...