Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεγάλη βλακεία που δεν έδωσες... Τόσες μέρες διαβάσματος τις πέταξες στα σκουπίδια. Ας πήγαινες και ας έγραφες και 5 δεν πειράζει.

Αλλά δεν σε κατηγορώ. Αυτό το γ@@μενο σύστημα είναι τέτοιο που μόνο άγχος δίνει στους μαθητές και τίποτα άλλο και το αστείο είναι ότι ακόμα συνεχίζει να υπάρχει...

Όσο για τα φροντιστήρια άστο... Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε όλες οι πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης δεν ξέρουν καν τι πάει να πει φροντιστήριο.  

Όσο για τις επιλογές σου

Φυσικά η πρώτη επιλογή είναι να πας Αγγλία και (το τονίζω) μην επιστρέψεις ποτέ ξανα.

Αν οι γονείς σου δεν μπορούν να σε στηρίξουν οικονομικά κοίταξε για χώρες με δωρεάν δίδακτρα σπουδών (Σκανδιναβία, Γερμανία κτλ.)

Και τέλος Deere. Είναι μια πολύ καλή επιλογή και ακούγετε ότι το πτυχίο του έχει μεγάλη βαρύτητα.

Δεν θα σου πρότεινα να ξαναδώσεις. Τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι για τα πανηγύρια και δεν σου προσφέρουν τίποτα τζάμπα ο χρόνος που θα χάσεις για να πάρεις ένα πτυχίο TEI - AEI. 

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν θα σου πρότεινα να ξαναδώσεις. Τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι για τα πανηγύρια και δεν σου προσφέρουν τίποτα τζάμπα ο χρόνος που θα χάσεις για να πάρεις ένα πτυχίο TEI - AEI. 

Δικια σου αποψη. Μη το λες σαν γεγονος. Επισης κανεις τεραστιο τσουβαλιασμα μιλωντας για ολες τις σχολες,τεραστιο λαθος. Οσοι δεν πηγατε σε καποιο πανεπιστημιο για τον χ ψ λογο δικαιωμα σας,αλλα μη προσπαθειτε να τα υποβιβασετε για τους δικους σας ψυχολογικους λογους. Η καλυτερη επιλογη ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ειναι τα ελληνικα πανεπιστημια. Απο εκει και περα καθενας ας κανει τις επιλογες του ,δε θα πεθανει κιολας αν δε παει σε ελληνικο πανεπιστημιο, αλλα να μη λεει οτι να'ναι.

Και τέλος Deere. 

Οτι θεωρεις το Deere καλυτερο απο το πανεπιστημιο δε σηκωνει καν σχολιο.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει, τα παραπάνω που ανέφερα είναι καθαρά προσωπική που άποψη.

Επίσης δεν ξέρω αν τσουβαλιάζω. Αλλά από την στιγμή που βλέπω σχολές Νομικής και πολυτεχνείου (τα τοπ πανεπιστήμια στην Ελλάδα) να είναι κάθε μήνα κλειστά από καταλήψεις - απεργίες και να μην γίνεται μάθημα ποτέ ε φαντάζομαι τι μπορεί να γίνεται και στα υπόλοιπα που δεν έχουν τέτοια κλάση.

Όπως είπα για το Deree ακούγετε στην αγορά ότι έχει μεγάλη βαρύτητα σαν χαρτί. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εκεί όντως μαθαίνεις και αν δεν στρωθείς κόβεσαι και πληρώνεις τα κέρατα σου για να ξαναδώσεις σε αντίθεση με τα Ελληνικά πανεπιστήμια που και χωρίς να διαβάζεις γράφεσαι άνετα σε μια παράταξη και πέρασες με τον καφέ το χέρι την εξεταστική. Αυτή είναι η πραγματικότητα ας μην εθελοτυφλούμε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν κάποιος έθιξε το θέμα αλλά γιατί μόνο Αγγλία;

Έχει κάτι το πρωτοποριακό η Αγγλία στον τομέα της εκπαίδευσης που δεν έχει πχ κάποια Σκανδιναβική χώρα;

Anyway αν μπορείς να φύγεις εννοείται φεύγεις και κάνε ενδελεχή έρευνα ως προς τη χώρα που θα καταλήξεις.

Για το Deree δεν το σχολιάζω καν....

Από την άλλη είσαι σίγουρος ότι θα αντέξεις έξω την πίεση;

Μπορεί να γλυτώνεις τις πανελλήνιες με το να φύγεις έξω αλλά έξω τα μαθήματα δεν περνιούνται με σημειώσεις από τη ΔΑΠ αλλά ούτε και με "σε παρακαλώ δάσκαλε ενα 5αράκι να φεύγω"....

Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν κάποιος έθιξε το θέμα αλλά γιατί μόνο Αγγλία;

Έχει κάτι το πρωτοποριακό η Αγγλία στον τομέα της εκπαίδευσης που δεν έχει πχ κάποια Σκανδιναβική χώρα;

Anyway αν μπορείς να φύγεις εννοείται φεύγεις και κάνε ενδελεχή έρευνα ως προς τη χώρα που θα καταλήξεις.

Για το Deree δεν το σχολιάζω καν....

Από την άλλη είσαι σίγουρος ότι θα αντέξεις έξω την πίεση;

Μπορεί να γλυτώνεις τις πανελλήνιες με το να φύγεις έξω αλλά έξω τα μαθήματα δεν περνιούνται με σημειώσεις από τη ΔΑΠ αλλά ούτε και με "σε παρακαλώ δάσκαλε ενα 5αράκι να φεύγω"....

Το ίδιο σκεφτόμουν να γράψω και εγώ.

Βασικά θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σε σκανδιναβική χώρα για τον βασικότερο λόγο του ότι δεν πληρώνεις δίδακτρα αλλά και επειδή τα πτυχία τους είναι πολύ αξιόπιστα.

Δημοσ.

Όπως είπα για το Deree ακούγετε στην αγορά ότι έχει μεγάλη βαρύτητα σαν χαρτί. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εκεί όντως μαθαίνεις και αν δεν στρωθείς κόβεσαι και πληρώνεις τα κέρατα σου για να ξαναδώσεις σε αντίθεση με τα Ελληνικά πανεπιστήμια που και χωρίς να διαβάζεις γράφεσαι άνετα σε μια παράταξη και πέρασες με τον καφέ το χέρι την εξεταστική. Αυτή είναι η πραγματικότητα ας μην εθελοτυφλούμε.

Aυτος ο αστικος μυθος ''πινουν καφε στις καφετερειες και παιρνουν πτυχια απο τα πανεπιστημια'' ηρθε η ωρα να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Δε διαβαζεις? Πτυχιο δε βλεπεις ουτε με τα κυαλια!! Πηγαινε πρωτα σε πανεπιστημιο,δες πως ειναι οντως τα πραγματα κι αν παρεις πτυχιο ρουφωντας φραπεδες ελα πες το μας. Εγω παντως μονο ετσι δε το πηρα το πτυχιο το δικο μου, αντιθετως περασα ατελειωτες ωρες διαβασματος για να μπορεσω να τελειωσω.

Οσο για το Deere,πηγαινε εσυ με το πτυχιο του Deere στον εργοδοτη κι ασε τον αλλον να παει με το πτυχιο πανεπιστημιου. Να δουμε ποιο απο τα δυο εχει πραγματικα μεγαλυτερη ισχυ κι αναγνωρισιμοτητα και ποιον θα προσλαβει.

• Like 3
Δημοσ.

Ισχύει, τα παραπάνω που ανέφερα είναι καθαρά προσωπική που άποψη.

Επίσης δεν ξέρω αν τσουβαλιάζω. Αλλά από την στιγμή που βλέπω σχολές Νομικής και πολυτεχνείου (τα τοπ πανεπιστήμια στην Ελλάδα) να είναι κάθε μήνα κλειστά από καταλήψεις - απεργίες και να μην γίνεται μάθημα ποτέ ε φαντάζομαι τι μπορεί να γίνεται και στα υπόλοιπα που δεν έχουν τέτοια κλάση.

Πως περνάς στην Αγγλία;

Δημοσ.

Συνήθως τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω και λένε τέτοιες απόψεις είναι άτομα που δεν τους άρεσε αυτό που σπούδαζαν και κάθησαν με το ζόρι μόνο και μόνο για να λένε οτι πήραν πτυχίο, επίσης ρέμπελοι φοιτητές που έκαναν 8 και 10 χρόνια να τελειώσουν μια σχολή τεσσάρων ετών χωρίς να εργάζονται κάπου και τώρα θέλουν και από πάνω να περάσουν στο δημόσιο ή γκρινιάζουν για την ανεργία και διάφορα άλλα.

Δημοσ.

Συνήθως τα περισσότερα άτομα που γνωρίζω και λένε τέτοιες απόψεις είναι άτομα που δεν τους άρεσε αυτό που σπούδαζαν και κάθησαν με το ζόρι μόνο και μόνο για να λένε οτι πήραν πτυχίο, επίσης ρέμπελοι φοιτητές που έκαναν 8 και 10 χρόνια να τελειώσουν μια σχολή τεσσάρων ετών χωρίς να εργάζονται κάπου και τώρα θέλουν και από πάνω να περάσουν στο δημόσιο ή γκρινιάζουν για την ανεργία και διάφορα άλλα.

Ο συγκεκριμένος καμία σχέση.Έχει πάρει υποτροφία από  top Αγγλικό πανεπιστήμιο με όρο να  μην επιστρέψει ποτέ ξανα ελλάδα

Δημοσ.

Τσουβαλιάζεις και είναι εντελώς άκυρα αυτά που γράφεις. Καταρχήν πως ορίζεται η κλάση ενός πανεπιστημίου στην Ελλάδα; Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει επαρκής αξιολόγηση για να ξέρουμε σε τι κλάση είναι το κάθε τι. Από θέμα επιστημονικού έργου το καλύτερο είναι το πολυτεχνείο Κρήτης. Το οτι στο ΕΜΠ και στην νομική γίνονται αυτά που λες δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχουν άλλες σχολές με πολύ καλύτερη οργάνωση π.χ το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο. Το ίδιο ισχύει και με τις υποδομές.

Οι καταλήψεις είναι ένα αρνητικό χαρακτηριστικό όλων των σχολών, δεν ξέρω πόσο έχει χειροτερέψει η κατάσταση σε σχέση με τα δικά μου χρόνια, σε εμάς πάντως παρόλο που γινόντουσαν αρκετές καταλήψεις, προλάβαμε και κάναμε την ύλη και διδαχτήκαμε οτι ήταν να μάθουμε χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Ο συγκεκριμένος καμία σχέση.Έχει πάρει υποτροφία από  top Αγγλικό πανεπιστήμιο με όρο να  μην επιστρέψει ποτέ ξανα ελλάδα

Δεν ξέρω τι έχει κάνει. Οτι κι αν έχει πετύχει στην ζωή του μπράβο του. Πάντως με τα περισσότερα αρνητικά σχόλια και απόψεις που ακούω για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα διαφωνώ, τουλάχιστον έτσι όπως έβλεπα εγώ τα πράγματα ως φοιτητής αλλά και απόφοιτος ενος ΤΕΙ, θεωρώ οτι για τα προβλήματα αυτά περισσότερο φταίμε εμείς σαν πολίτες καθώς και η νοοτροπία μας σαν λαός και οχι οι σχολές αυτό καθ' αυτό. Σε πολλά πράγματα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Δημοσ.

δεν είσαι ο μόνος με αυτό το πρόβλημα.Πολλοί δεν αντέχουν αυτην την πίεση των πανελλαδικών που σου δίνουν την εντύπωση ότι δίνεις αγώνα ζωής και θανάτου για να καθορίσεις το μέλλον σου (δεν είναι καθόλου έτσι). πριν λίγα χρόνια θα σου έλεγα ηρέμησε και ξαναδώσε. Τώρα, που το εξωτερικό έχει γίνει η πρώτη επιλογή για εύρεση εργασίας και καλύτερη καριέρα, ίσως είναι καλύτερο να έχεις εξαρχής σπουδές σε χώρα του εξωτερικού, όπου θα μπορείς μετά να κάνεις και internship, και γενικότερα να αυξήσεις κατακόρυφα τις πιθανότητες να βρεις μια καλή θέση εργασίας. Εκτός εάν σου χρειάζονται οι πανελλαδικές για είσοδο σε κάποιο καλό πανεπιστήμιο. Ιδιωτικό κολλέγιο μην το σκεφτείς καν αφού έχεις τις 2 προηγούμενες επιλογές.

Όσο γαι την ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων, παρά τα στραβά τους, νομίζω ότι δεν είναι κακή. Λείπουν βέβαια οι υποδομές, αλλά οι γνώσεις που προσφέρουν είναι ικανοποιητικές.

Δημοσ.

συγγνώμη αυτός δεν είχε ανοίξει θρεντ πριν κάποιο καιρό κι έλεγε πως τώρα τελειώνει κ σκέφτεται να ασχοληθεί με τη πληροφορικη;;; πότε τελείωσε αυτό το καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλια;;

Δημοσ.

Aυτος ο αστικος μυθος ''πινουν καφε στις καφετερειες και παιρνουν πτυχια απο τα πανεπιστημια'' ηρθε η ωρα να ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Δε διαβαζεις? Πτυχιο δε βλεπεις ουτε με τα κυαλια!! Πηγαινε πρωτα σε πανεπιστημιο,δες πως ειναι οντως τα πραγματα κι αν παρεις πτυχιο ρουφωντας φραπεδες ελα πες το μας. Εγω παντως μονο ετσι δε το πηρα το πτυχιο το δικο μου, αντιθετως περασα ατελειωτες ωρες διαβασματος για να μπορεσω να τελειωσω.

Οσο για το Deere,πηγαινε εσυ με το πτυχιο του Deere στον εργοδοτη κι ασε τον αλλον να παει με το πτυχιο πανεπιστημιου. Να δουμε ποιο απο τα δυο εχει πραγματικα μεγαλυτερη ισχυ κι αναγνωρισιμοτητα και ποιον θα προσλαβει.

ακριβώς! κι εγώ με καφέ στο χέρι τα πήρα τα πτυχία μου (από 2 διαφορετικά πανεπιστημια σε διαφορετικούς τομείς), για να μένω ξύπνια όταν διάβαζα νυχθημερόν! ότι είναι δωρεάν δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Σίγουρα υπολείπεται των ξένων σε υποδομές, αλλά από γνώσεις είναι πολύ ικανοποιητικό. Εννοείται καταλήψεις/ φοιτητικές παρατάξεις/ άσυλο είναι πλέον πληγές (παρότι άρχισαν από υψηλές ιδέες),κι εννοείται ότι κάποιες σχολές είναι σαφώς κι αντικειμενικά ευκολότερες απο άλλες, αλλά αυτή η απαξίωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Δημοσ.

συγγνώμη αυτός δεν είχε ανοίξει θρεντ πριν κάποιο καιρό κι έλεγε πως τώρα τελειώνει κ σκέφτεται να ασχοληθεί με τη πληροφορικη;;; πότε τελείωσε αυτό το καλό πανεπιστήμιο στην Αγγλια;;

Ναι εγώ ήμουν και έψαχνα για κολέγια. 

Δημοσ.

Το ίδιο σκεφτόμουν να γράψω και εγώ.

Βασικά θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σε σκανδιναβική χώρα για τον βασικότερο λόγο του ότι δεν πληρώνεις δίδακτρα αλλά και επειδή τα πτυχία τους είναι πολύ αξιόπιστα.

Φαντάζομαι ξέρεις και την αντίστοιχη σκανδιναβική γλώσσα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...