Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή αν δεν τον έπιανε κανένας ή να κινδύνευε να φάει ξύλο θα ήταν οκ να ρίξει κάποιος φολα;

Πάντως τον αστικό μύθο των τεντιμπόιδων, που ψάχνουν αυτούς που ρίχνουν φόλες τον έχω ακούσει και γω.

Φήμες λένε πως δεν απαρτίζονται μόνο από εξηνταρες γεροντοκορες, αλλά και από λίγο πιο μάχιμους.

Τ/S καταλαβαίνω το πρόβλημά σου. Αν δεν πιάνουν ξύδια και ένα ειδικό προϊόν που βάζουν (Όχι βλαβερό) για να τα απομακρύνει, θεωρώ πως η καλύτερη λύση είναι να βάλετε ένα μπολάκι νερό εδώ, λίγη τροφή παραπέρα. Τα ζωντανά συνήθως δεν κάνουν την ανάγκη εκεί που τρώνε.

Από την άλλη είναι σίγουρο πως φταίνε τα αδέσποτα; Μπορεί να βγάζει κάνας βλαμμενος το σκυλάκι του βόλτα, να τα κάνει το ζωντανό και αυτός να μην τα μαζεύει.

Αν έκανες μια ανώνυμη δημοσκόπηση με κάλπη με ερώτηση τι θα έπρατταν 100 άτομα στην θέση του ts και είχες 2 επιλογές, πόσοι θα επιθυμούσαν να φύγουν από το μέρος και πόσοι να ρίξουν φόλες, σίγουρα θα υπήρχαν κάποια άτομα που θα έκαναν το δεύτερο. Δεν υπάρχει τι είναι οκ και τι δεν είναι, υπάρχει η πιθανότητα μέσα σε όλα τα άτομα της περιοχής, κάποια λίγα άτομα ψυχασθενείς ή πές τους όπως θες που δεν υπολογίζουν τίποτα στο θέμα των ζώων γενικότερα είτε αδέσποτα ειτε οχι και δεν θα σκεφτούν ούτε κλάσμα δευτερολέπτου να βρούν άλλον τρόπο για την επίλυση του προβλήματος πέρα από τις φόλες. Ειδικά αν μιλάμε για άτομα αμόρφωτα με νοοτροπία τσοπαναραίου σαν αυτούς που έχουν ζώα στην επαρχία μέσα σε χωράφια στάμνες και φάρμες και τα κακομεταχειρίζονται, δένουν τα σκυλιά με σύρματα και τα αφήνουν να πεθάνουν αβοήθητα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Εγώ στην θέση του ts θα έκανα οτι ανέφερα πριν με το καθάρισμα. Καλή η σκέψη να βάλουν μπολ με νερό και τροφή για να δουνε τι θα κάνουν τα σκυλιά, αλλά να το συζητήσει ο ts με τους υπόλοιπους μαγαζάτορες γιατί προβλέπω αν τον δούνε να βάζει φαγητό να του ρίξουν το φταίξιμο οτι τους δούλευε όλους και να φάει και ξύλο μετά

• Απαντ. 148
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι αστείο πως μετά το "επιτίθεμαι σε άλλους επειδή δεν συμφωνώ" είναι μόνο το "κάθομαι και τις τρώω". 

Η επιλογή να ακολουθώ νόμιμες οδούς για να λύνω τα προβλήματά μου αλλά εάν βρεθώ σε αυτοάμυνα να χρησιμοποιήσω βία είναι εκτός. 

Φυσικά και δεν συμφωνούμε με αυτό. "Εγώ έχω δίκιο". 

Και by the way...

Η βία δεν είναι λύση. Η Λία είναι Βίσυ.
Δημοσ.

Είναι αστείο πως μετά το "επιτίθεμαι σε άλλους επειδή δεν συμφωνώ" είναι μόνο το "κάθομαι και τις τρώω".

Η επιλογή να ακολουθώ νόμιμες οδούς για να λύνω τα προβλήματά μου αλλά εάν βρεθώ σε αυτοάμυνα να χρησιμοποιήσω βία είναι εκτός.

Φυσικά και δεν συμφωνούμε με αυτό. "Εγώ έχω δίκιο".

Γκρουτ σε ένα τυχαίο παράδειγμα τι θα έκανες;

Πες πως τρεις τύποι την είχαν πέσει σε μια γωνιά σε έναν πιτσιρικά όπου το μόνο λάθος του ήταν να είναι μαύρος. Και ενώ μπαίνεις να χωρίσεις, σε γράφουν στα παπαρια τους και γύρω γύρω μέλισσες και αρχίζουν να πέφτουν οι πρώτες ψιλές.

Τι κάνεις;

Αφήνεις τον πιτσιρικά να μαζέψει όσες μαζέψει μέχρι να έρθει η αστυνομία ή επεμβαίνεις να σώσεις ότι σώζεται;

Ρωτάω ειλικρινά και φιλικά, γιατί δεν έχω το αλάθητο, ούτε και τη ψευδαίσθηση ότι είμαι ο πιο σωστός.

Συμφωνώ πως η βία δεν είναι η λύση ενός προβλήματος, αλλά όπως είπα είναι ένα μέρος της διαχείρισης, έστω σε αρχικό στάδιο.

Αν μου πεις πως δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά και ποτέ βία, θα συμφωνήσω και θα ανακηρυχθουμε μαζί, εσύ ως Σταρ Ελλας και εγώ ως Μις Ελλάς. Ευχόμενοι Παγκόσμια Ειρήνη. :P

Δημοσ.

Αφήνεις τον πιτσιρικά να μαζέψει όσες μαζέψει μέχρι να έρθει η αστυνομία ή επεμβαίνεις να σώσεις ότι σώζεται;

Αν τους έχεις το μόνο ηθικό ερώτημα είναι αν θα φύγεις με 4 ή 3 πορτοφόλια.

• Like 5
Δημοσ.

Αν τους έχεις το μόνο ηθικό ερώτημα είναι αν θα φύγεις με 4 ή 3 πορτοφόλια.

Δεν μιλησεε για ταινια. Θα τις φας σιγουρα, θεωρησε το δεδομενο.
Δημοσ.

Ο ανήλικος έμαθα πως κάνει κραβ μαγκά και είναι μπελαλής.

Αν και ασχετο με το θεμα, το τραβηξαμε τωρα, αλλα θεωρω εξαιρετικα δυσκολο να γλιτωσεις απο 4 ατομα που θελουν να σε δειρουν. Εκτος κι αν ειναι σε μεγαλο επίπεδο και εχει υποχρεωτικά αρκετη εμπειρια σε street fight, αλλα και παλι δε θα εβαζα και στοιχημα
Δημοσ.

Η βία φυσικά και δεν λύνει προβλήματα αλλά μερικές φορές βγαίνεις από τα ρούχα σου (κακώς) λόγω κάποιων γελοίων. Υπάρχουν πολλοί υπανθρωποι που όταν διαφωνούν με κάποιον του λένε έλα να παίξουμε ξύλο να δούμε ποιος έχει δίκιο

• Super Moderators
Δημοσ.

Εάν δέρνω εγώ... εάν έχω δίκιο εγώ... εάν το λέει η θρησκεία που εγώ πιστεύω, εάν αφορά την ομάδα που εγώ ακολουθώ, εάν "εγώ'. Εάν ο άλλος; Μα "εγώ" έχω δίκιο. Και πάλι από την αρχή. 

post-40281-0-82180100-1465533175_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Αν και ασχετο με το θεμα, το τραβηξαμε τωρα, αλλα θεωρω εξαιρετικα δυσκολο να γλιτωσεις απο 4 ατομα που θελουν να σε δειρουν. Εκτος κι αν ειναι σε μεγαλο επίπεδο και εχει υποχρεωτικά αρκετη εμπειρια σε street fight, αλλα και παλι δε θα εβαζα και στοιχημα

ανάλογα το ποιοι είναι αυτοί που θα σε δείρουν και τον χώρο που βρίσκεσαι. Το πως θα προσεγγίσεις μια μάχη και το ελάχιστο πλεονέκτημα που θα αποκομίσεις, ίσως σταθούν σωτήριες.

Αλλά ας πούμε πως στο παράδειγμά μας ήταν τρεις οι τύποι (Κάτι που το κάνει πολύ πιο εύκολο, γιατί εξουδετερωνοντας τον έναν, αμέσως αυξάνεις κατακόρυφα τις πιθανότητες να τη σκαπουλαρεις.)

Επίσης υποθέτουμε πως στο παράδειγμά μας, οτι αυτος που μπήκε και έκανε τον ουρακοταγκο για να μην μαζέψει της χρονιάς ο 17χρονος πιτσιρικάς, ήταν εκπαιδευτής μεθόδων αυτοάμυνας. Με προϋπηρεσία οκτώ χρόνια και αγώνες στο κικ μποξινγκ. Και με κάποιους αγώνες τώρα στα γεράματα σε mma.

Διευκρινίζω, αν μπορείτε να αποφύγετε έναν καβγά ΤΟ ΚΆΝΕΤΕ και ΤΟ ΚΆΝΩ χωρίς δεύτερη σκέψη. Και ας σε πουν "κότα" ή ας τσιγκλισουν τον εγωισμό σου. Δεν αξίζει με τη καμία. Αν πχ κοπανηθεις με κάποιον σε ένα μπαρ, όποιος και να κερδίσει κάνεις δεν θα πει "πωωω ρε φίλε, κοίτα έναν μαγκα!" Αλλά όλοι θα πουν " κοίτα δυο μαλακες ρε, που μας χαλασαν το βράδυ".

Είτε σου προσβάλλουν στα λόγια τη μάνα σου, κοπέλα σου, "εγω" σου,οτιδήποτε. Δεν αξίζει.

Θεωρώ άδικη τη σύγκριση δεν συμφωνώ μ αυτά που λες και έλα να χτυπηθουμε. Με το ότι αναγκάζεσαι να ασκήσεις βία, γιατί είναι η τελευταία λύση. Είτε να αποφύγεις έναν βιασμό, είτε να δώσεις ένα μικρό πλεονέκτημα επιβίωσης σε κάποιον που το έχει ανάγκη, είτε αν χρειαστεί να σώσεις το παιδί σου.

Ηθικά δεν μπορούμε να τα βάλουμε όλα κάτω από την ομπρέλα της βίας ή της μη βιας.

Σαφέστατα η ηθική διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι αυτό δεν επαφιομαστε μόνο στους άγραφος νόμους, αλλά υπερισχύουν οι γραπτοι.

Δημοσ.

Μιας και γίνεται λόγος για τον σωστό και νόμιμο τρόπο έχω μια απορία , γνωρίζεις πως ένας γείτονας σου έχει ρίξει επανειλημμένως φόλες σε γάτες κ σκύλους , όχι μόνο αδέσποτους. Τι μπορείς να κάνεις? οι ποινές υπάρχουν , πως όμως θα αποδείξεις οτι έκανε κάτι αν για παράδειγμα τις ρίχνει μέσα στη νύχτα και δεν υπάρχει περίπτωση να τον δει κάποιος ? γεμίζεις το σπίτι σου περιμετρικά κάμερες? 
ρωτάω απο νομικής άποψης , επειδή είχαμε παλιότερα ένα τέτοιο γείτονα και αν δεν έστελνε τη γυναίκα του στο νοσοκομείο μετά απο άσχημο ξυλοδαρμό δεν θα είχαμε ησυχάσει να πάει στα τσακίδια. Βέβαια μέχρι τότε ο απολογισμός μόνο απο εμάς ήταν 2 σκύλοι και κανα 6ρι γάτες μέσα σε διάστημα λίγων χρόνων και αυτός ήταν ευυπόληπτος Οικογενιάρχης , δεν τον είχαμε πάρει είδηση εγκαίρως. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θέλω πολύ απλά να πω και να κλείσω ότι το έγκλημα και η βία στην συζήτηση μας εδώ δεν είναι οι φάπες που θα φάει ένας ψυχασθενής αν τον πιάσουν να ρίχνει φόλες αλλά είναι το απίστευτο που λέει ο ts πως θα σκοτώσουν δηλαδή τα ζώα! Αυτή είναι η βία, εστιάστε στην δράση και όχι την αντίδραση, θα το ξαναπώ το τραγικό σε όλη την ιστορία είναι το ότι βγαίνει κάποιος και λέει πως θα σκοτώσουν τα ζώα επειδή χέζουν στο μαγαζί του, αυτό είναι το έγκλημα, οι φάπες κτλ είναι πταίσμα, τίποτα δεν είναι μπροστά σε αυτό που λέει ο ts πως θα κάνουν 'κάποιοι' άλλοι..

Υγ

Περιμένω τον επόμενο που θα ανοίξει θέμα

'έχουμε κάτι Πακιστανούς εδώ κοντά στην δουλειά που δεν φεύγουν με τίποτα και μας χαλάνε την μόστρα, βρείτε μου μια λύση πως να τους διώξω γιατί δεν τους βλέπω καλά, 'κάποιοι' συνάδελφοι τα έχουν πάρει άσχημα με την όλη κατάσταση και τους βλέπω να βγαίνουν έξω με τα λοσταρια και τις σίδερογροθιες! Όχι εγώ, οι συνάδελφοι μου.. '

• Like 2
Δημοσ.

Υγ

Περιμένω τον επόμενο που θα ανοίξει θέμα

'έχουμε κάτι Πακιστανούς εδώ κοντά στην δουλειά που δεν φεύγουν με τίποτα και μας χαλάνε την μόστρα, βρείτε μου μια λύση πως να τους διώξω γιατί δεν τους βλέπω καλά, 'κάποιοι' συνάδελφοι τα έχουν πάρει άσχημα με την όλη κατάσταση και τους βλέπω να βγαίνουν έξω με τα λοσταρια και τις σίδερογροθιες! Όχι εγώ, οι συνάδελφοι μου.. '

Να μην σου κάνει καθόλου εντύπωση, και μιλαω εντελώς σοβαρά, σε αυτή την υποθετική(ή ρεαλιστική) κατάσταση που περιγράφεις, αυτοί που ταίζουν τα αδέσποτα ζώα να είναι πόντιοι πιλάτοι ή και χειροκροτητές στον ξυλοδαρμό των ξένων/μη Έλλήνων.

Δημοσ.

Να μην σου κάνει καθόλου εντύπωση, και μιλαω εντελώς σοβαρά, σε αυτή την υποθετική(ή ρεαλιστική) κατάσταση που περιγράφεις, αυτοί που ταίζουν  βασανίζουν τα αδέσποτα ζώα να είναι πόντιοι πιλάτοι ή και χειροκροτητές στον ξυλοδαρμό των ξένων/μη Έλλήνων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...