Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε δεκα ημέρες πολίτης επίσημα.Δεν ξέρω βέβαια αν αυτο είναι καλό ή κακό θα δείξει.Είμαι κατοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών = τιποτα στην Ελλάδα.

Πρωτα απο ολα κάποιος απο εδω που να έχει σπουδάσει σε αυτη την σχολή μπορει αν μου πει τι έκανε μετα περα απο οτι εφυγε στο εξωτερικο :P πως κατευθύνθηκε που έψαξε για δουλειά?

Δεύτερον άσχετα με το στοιχείο που έχω σπουδάσει που θα μου λέγατε να κοιτάξω έπειτα?υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που αθ μπορούσα να ενταχθώ η κατι τέοτιο?λογω στρατού και στην παραμεθόριο δεν ειχα τα μέσα να ασχοληθώ με αυτά.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ακόμα ένας που πήρε πτυχίο ΑΕΙ απλά για να πάρει ε;;

Καλός πολίτης εύχομαι και καλή τύχη , αλλά αυτά τα κοιτάνε από πριν κάν μπουν στη σχολή ;)

• Like 9
Δημοσ.

καλα και αυτο μην το δένεις κόμπο, πολιτικές επιστημες εξωτερικό είναι πάλι πολύ δυσκολα.

αγγλία στο 70% των περιπτώσεων θα πίασεις δουλειά που δεν έχει καμιά σχέση με το φάσμα των πολιτικών επιστημών. (από ξενοδοχείο μέχρι data capture/analysis/δήμους κλπ), αυτό φυσικά ειναι και θετικο και αρνητικό

θετικό: μεγάλο φάσμα ευκαιρειών 

αρνητικό: λίγες ευκαιρείες - λίγα χρήματα σε social κλάδους.

σίγουρα εξωγτερικό πρέπει να ξεκινησεις (ιδιώς λονδίνο) από κανένα χαμαλίκι internship με ελάχιστα χρήματα που δεν βγαζουν ούτε ενοίκιο..

καθαρά εμπειριά προσωπική και απο συμφοιτητές (του μεταπτυχιακού μου στην αγγλία.)

Καλός πολίτης εύχομαι και καλή τύχη , αλλά αυτά τα κοιτάνε από πριν κάν μπουν στη σχολή ;)

ότινανε.

• Like 2
Δημοσ.

Την σχολη την βρηκα πολυ ενδιαφέρον και μου άρεσε να ακολουθήσω τον συγκεκριμένο κλάδο.Στο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών  ήταν πρώτη μου επιλογή.Αυτο που λες ειναι άσχετο φιλε μου.

ΕDIT:γροσερισοπ και επαυξάνω..ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΟΜΩΣ

Δημοσ.

Δεν είναι άσχετο φίλε μου γιατί λες ότι λόγω στρατού δε μπορούσες να τα ψάξεις, κι εγώ σου λέω ότι θα πρέπε -ποσό μάλλον αφού ήταν και πρώτη σου επιλογή- να τα χτες ψάξει από πριν αυτά και να ήξερες τι μπορείς να κανείς μ αυτο το χαρτί που πήρες ώστε να μη καταλήξει κωλοχαρτο.

Στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά αυτο να βλέπεις κάποιον να τελειώνει μια σχολή και να μην έχει ιδέα πως θα συνεχίσει. Δε το λες καλό...

@εσυ σοπ οτινανΕ όντως.

• Like 3
Δημοσ.

Ξερω 2 ατομα που εκαναν τελειως ασχετη δουλεια και έναν που πήγε νομική μετά και τελικά έκανε τελείως άσχετη δουλειά. Κοίτα λοιπόν για άσχετες δουλειές.

Δημοσ.

Εγώ -για να μη λες ότι είμαι και εκτός- θα πω αν σκέφτεσαι το κομμάτι μεταπτυχιακό, το οποίο θα μπορούσε να σου δώσει παραπάνω προσόντα και επιλογές.

Δημοσ.

Ξερω 2 ατομα που εκαναν τελειως ασχετη δουλεια και έναν που πήγε νομική μετά και τελικά έκανε τελείως άσχετη δουλειά. Κοίτα λοιπόν για άσχετες δουλειές.

Για βρες μου εσυ ασχετες δουλειές και θα πάω  :-D  :-D

Δεν είναι άσχετο φίλε μου γιατί λες ότι λόγω στρατού δε μπορούσες να τα ψάξεις, κι εγώ σου λέω ότι θα πρέπε -ποσό μάλλον αφού ήταν και πρώτη σου επιλογή- να τα χτες ψάξει από πριν αυτά και να ήξερες τι μπορείς να κανείς μ αυτο το χαρτί που πήρες ώστε να μη καταλήξει κωλοχαρτο.

Στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά αυτο να βλέπεις κάποιον να τελειώνει μια σχολή και να μην έχει ιδέα πως θα συνεχίσει. Δε το λες καλό...

@εσυ σοπ οτινανΕ όντως.

Αρα μου λες να πήγαινα σε μια σχολή που μπορεί ναι μεν να ειχε λιγο περισσότερο αποκτάσταση αλλα που θα με άφηνε παγερά αδιάφορο και πιθανόν λογω αυτου να μην την τελείωνα ποτε οποτε ουτε κωλόχαρτο θα είχα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την σχολη την βρηκα πολυ ενδιαφέρον και μου άρεσε να ακολουθήσω τον συγκεκριμένο κλάδο.Στο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών  ήταν πρώτη μου επιλογή.Αυτο που λες ειναι άσχετο φιλε μου.

ΕDIT:γροσερισοπ και επαυξάνω..ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΟΜΩΣ

Φιλε ενδιαφερον  μετραει πολυ να ειναι μια ταινια ,  μια γκομενα ,η μια αποψη.

Το τι θα σπουδασουμε οταν δεν εχουμε αλλη εναλλακτικη  η' αλλες πηγες εσοδων  και εξαρτομαστε βιοποριστικα απο αυτο το χαρτι  πρεπει να το ψαχνουμε λιγο παραπανω .Εγω εχω κανει διεθνεις ευρωπαικες  και οικονομικες σπουδες  επειδη το θεωρω πολυ ενδιαφερον αλλα  δεν σκοπευα ποτε να το εξασκησω γιατι ειχα καλυτερη εναλλακτικη .

Επι της ουσιας  εισαι για μεταπτυχιακο με  διαφορετικη κατευθυνση ομως ,η  παραμενεις εξω για δουλεια αλλιως  εχει πολλες θεσεις σε σερβιτορους καφε αν εισαι εμφανισημος .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
Δημοσ.

Aν εισαι χωρις προϋπηρεσία να κυνηγησεις τα voucher, θεσεις εργασιας μεσω οαεδ κλπ σε κατι που σε ενδιαφερει και απλα σαν τυπικο προσον ζηταει πτυχιο.

Δημοσ.

Περνάει ο καιρός και σύντομα θα είμαι στην θέση σου φίλε μου,με πτυχίο κοινωνιολογίας.Εγώ σκέφτομαι να τελειώνω πρώτα με τον στρατό και μετά να μπω στην διαδικασία αναζήτησης μεταπτυχιακού στο εξωτερικό.Αν προκύψει κάτι καλό,έχω φύγει κατευθείαν,με στόχο να μείνω και για εργασία στην χώρα που θα κάνω το μεταπτυχιακό.Για Ελλάδα,δύσκολα τα πράγματα πολύ.Το να βρω εγώ εργασία σχετικά με την Κοινωνιολογία και εσύ με τις πολιτικές επιστήμες,έχει τόσες πιθανότητες όσες να πάρει ο Πλατανιάς πρωτάθλημα του χρόνου.

Υ.Γ Βέβαια εμείς κάνουμε σχέδια και ο Θεός γελάει,όπως έγραψε και ένας φίλος σε άλλο topic.

Δημοσ.

@εσυ σοπ οτινανΕ όντως.

Τώρα εσένα τι σε χαλάει που σπούδασε ο άλλος; Έτσι του γούσταρε να σπουδάσει. Και εσύ το ίδιο θα έκανες αν περνούσες σε σχολή θα καθόσουν για να πάρεις πτυχίο και μη ακούσω "οχι εγώ επέλεξα αλλιώς εγώ έψαξα" κτλ. Ας ασχοληθεί ο καθένας με τον εαυτό του και να αφήσει τον άλλον να ρωτάει αυτό που θέλει να κάνει οτι θέλει, επιτέλους δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι τραγικό να ρωτά τον άλλον γιατι σπούδασες το τάδε αφου δεν έχει επαγγελματική αποκατάσταση.Τραγικό απλά αλλα απο την άλλη σε τέτοιο σημείο έχουμε φτάσει.Whatever...τα Voucher τα σκέφτομαι ζεστά αν δεν προκύψει κάτι πέρνεις κατι και αποκτάς και σχετική προυπηρεσία.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...