Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβαζα εδώ πως πλέον μπορούμε να καλλιεργούμε βιομηχανική/κλωστική κάνναβη και μάλιστα με επιδότηση. Ας πούμε οτι έχω κάτι χωραφάκια που κάθονται και θέλω να μπω στην μπίζνα , που θα πρέπει να απευθυνθώ και τι κόστος μπορεί να έχει το εγχείρημα ? Έχω στη διάθεση μου κανα 10ρι στρέμματα. Αξίζει? 
Επιδότηση δίνουν ή όχι? γιατι καλά το αναφέρει αλλα έχω ακούσει πως τα τελευταία χρόνια δίνουν πολύ δύσκολα επιδότηση για το οτιδήποτε.
Και ας πούμε μέχρι εδώ καλά , απο που θα πληροφορηθώ για το πως θα προμηθεύομαι σπόρο και που θα μπορώ να διοχετεύσω την παραγωγή μου? 

Απ ότι βλέπω χθες ξεκίνησε και η πρώτη επιχείρηση με έδρα τα χανιά , το όνομα της «ΚΑΝΝΑΒΙΟ-HEMP HELLAS»

πείτε μου τη γνώμη σας 

• Like 1
Δημοσ.

Επιδοτηση παιρνεις αλλα ειναι μεγαλη μανουρα, πρεπει να ετοιμασεις τελειο φακελο οπου θα παρουσιαζεις πληρες επιχειρηματικο πλανο.

• Like 1
Δημοσ.

να σου πω την αλήθεια αν έκανα τέτοια κίνηση θα το έκανα σαν κάτι έξτρα και με βοήθεια βέβαια , μόνος μου σε καμία περίπτωση και φυσικά όχι σαν βασική πηγή εισοδήματος , απλά μου κίνησε το ενδιαφέρον και είπα να το ψάξω μιας κ είναι κάτι που δεν υπάρχει σε πληθώρα 

Δημοσ.

Αγρότης θα είσαι μην νομίζεις οτι θα γίνεις εκατομμυριούχος, θέλει μηχανήματα και θα αντιμετωπίσεις το κρύο, βροχές, λάσπες, χαλάζι κλπ

Και κυρίως πρεπει να εχεις αριθμό μητρώου, επαγγελματίας αγρότης δηλαδή

Δημοσ.

Αγρότης θα είσαι μην νομίζεις οτι θα γίνεις εκατομμυριούχος, θέλει μηχανήματα και θα αντιμετωπίσεις το κρύο, βροχές, λάσπες, χαλάζι κλπ

Και κυρίως πρεπει να εχεις αριθμό μητρώου, επαγγελματίας αγρότης δηλαδή

Ναι τα ξέρω αυτά, αλλα αν υπάρχουν κοντινά μου άτομα που γνωρίζουν απο αγροτικές δουλειές κλπ να με βοηθήσουν στην αρχή πως σου φαίνεται σαν ιδέα?

Δημοσ.

Ποιά η χρησιμότητα της κλωστικής κάνναβης και τι διαφορές έχει απ την κανονική;

Η cannabis sativa χρησιμοποιείται σε πολύ ανθεκτικές κατασκευές/υφάσματα, πχ. σχοινιά, τέντες, "εξάρτηση" στρατού (αυτό το αναφέρω με επιφύλαξη) κ.α. και σε διάφορες χρήσεις αντικαθιστά το βαμβάκι.

H cannabis indica (η "κανονική" που λες) είναι για να την πίνεις.

Σχετικό-άσχετο.. Η sativa με την indica έχουν πολλές διαφορές και ως προς το φυτό (η sativa είναι ψηλότερη), και ως προς το thc (η sativa εχει μηδαμινό, κάτω από 0,2%) και ως προς την καλλιέργεια. Και πολλές άλλες ακόμη.

Τέλος, η cannabis sativa δεν έχει καμία σχέση με την cannabis indica (πέρα από το ότι είναι κάνναβη και τα δύο)

(και τέλος, και δεν απευθύνομαι σε εσένα με αυτό, αλλά ούτε και στο Vapir, ο όρος "κλωστική κάνναβη" θεωρώ πως είναι πέρα για πέρα άστοχος)

• Like 1
Δημοσ.

αν διάβαζες το άρθρο λέει πραγματάκια ... 

παλια ήταν διαδεδομένη η φύτευση της και έκοβαν τα θηλυκά φυτά οταν άνθιζαν για να μην  φτιάχνονται ναρκωτικά ... απλός μετά αυτο άρχισε να μην γίνεται , μειώθηκαν και οι έλεγχοι και τέλος απαγορεύτηκε η φύτευση γενικός .\

Η βιομηχανική μάλλον θα εχει προέλθει μετα απο πειράματα και φαντάζομαι δεν θα υπάρχει καν ανάγκη για έλεγχος ...

plot twist τι γίνεται όμως αν ο παραγωγός φυτεύει κανονική και βιομηχανική ....  

Δημοσ.

Το ειπα επειδή παρασυρθηκες και καλα απο την επιδότηση, αν εχεις 10στρ και θέλεις να ασχοληθείς μπορείς να κανεις πολλά, αν τωρα θελεις να μπλέξεις σε τέτοιους καιρούς με τις τραπεζες ειναι δικη σου απόφαση

Φαντάζομαι οτι πισω απο αυτο ειναι βιομηχανίες της εε, οποτε το πρωταρχικό ειναι να μάθεις ποσο αγοράζουν απο το χωράφι, ποσο σου πουλάνε το σπόρο και γενικα ποσο σου θα στοιχίζει η καλλιέργεια ανα στρέμμα, δηλαδή υπάλληλος στις ορέξεις κάποιας πολυεθνικής θα είσαι, ή οποία καποια στιγμη μπορεί να σου πει "φέτος δεν το θελω το χωράφι σου γιατι συμπλήρωσα"

Θέλει πολυυυυυ ψάξιμο

Για να πουλήσεις στην λαϊκή αποκλείεται :-D

• Like 1
Δημοσ.

plot twist τι γίνεται όμως αν ο παραγωγός φυτεύει κανονική και βιομηχανική ....  

μπα δεν νομίζω να το κάνει κανένας 

Το ειπα επειδή παρασυρθηκες και καλα απο την επιδότηση, αν εχεις 10στρ και θέλεις να ασχοληθείς μπορείς να κανεις πολλά, αν τωρα θελεις να μπλέξεις σε τέτοιους καιρούς με τις τραπεζες ειναι δικη σου απόφαση

Φαντάζομαι οτι πισω απο αυτο ειναι βιομηχανίες της εε, οποτε το πρωταρχικό ειναι να μάθεις ποσο αγοράζουν απο το χωράφι, ποσο σου πουλάνε το σπόρο και γενικα ποσο σου θα στοιχίζει η καλλιέργεια ανα στρέμμα, δηλαδή υπάλληλος στις ορέξεις κάποιας πολυεθνικής θα είσαι και ή οποία μπορεί να σου πει "φέτος δεν το θελω το χωράφι σου γιατι συμπλήρωσα"

Θελει πολυυυυυ ψάξιμο

Για να πουλήσεις στην λαϊκή αποκλείεται :-D

ναι θα το ψάξω , απλά μου έκανε εντύπωση , δεν είχα πάρει χαμπάρι , σήμερα το διάβασα

Δημοσ.

Η cannabis sativa χρησιμοποιείται σε πολύ ανθεκτικές κατασκευές/υφάσματα, πχ. σχοινιά, τέντες, "εξάρτηση" στρατού (αυτό το αναφέρω με επιφύλαξη) κ.α. και σε διάφορες χρήσεις αντικαθιστά το βαμβάκι.

H cannabis indica (η "κανονική" που λες) είναι για να την πίνεις.

Σχετικό-άσχετο.. Η sativa με την indica έχουν πολλές διαφορές και ως προς το φυτό (η sativa είναι ψηλότερη), και ως προς το thc (η sativa εχει μηδαμινό, κάτω από 0,2%) και ως προς την καλλιέργεια. Και πολλές άλλες ακόμη.

Τέλος, η cannabis sativa δεν έχει καμία σχέση με την cannabis indica (πέρα από το ότι είναι κάνναβη και τα δύο)

(και τέλος, και δεν απευθύνομαι σε εσένα με αυτό, αλλά ούτε και στο Vapir, ο όρος "κλωστική κάνναβη" θεωρώ πως είναι πέρα για πέρα άστοχος)

Η κλωστική κάνναβη είναι μόνο ένα υποείδος της sativa για το οποίο ισχύουν τα παραπάνω.

Για τα υπόλοιπα είδη και υβρίδια της sativa δεν ισχύει τίποτα από αυτά καθώς είναι εξαιρετικά καπνίσιμα και εξαιρετικά κλαστικά και διαφοροποιείται μόνο το εφέ σε σχέση με της indica (stone της indica VS high της sativa).

Αυτά κυρ αστυνόμε από αφηγήσεις φίλων, συγγνώμη για το οφτόπικ.

• Like 9
Δημοσ.

Η κλωστική κάνναβη είναι μόνο ένα υποείδος της sativa για το οποίο ισχύουν τα παραπάνω.

Για τα υπόλοιπα είδη και υβρίδια της sativa δεν ισχύει τίποτα από αυτά καθώς είναι εξαιρετικά καπνίσιμα και εξαιρετικά κλαστικά και διαφοροποιείται μόνο το εφέ.

Αυτά κυρ αστυνόμε από αφηγήσεις φίλων, συγγνώμη για το οφτόπικ.

Αναφέρεσαι στο hemp και καλά κάνεις γιατί αυτό λέει το θέμα.

Εγώ επεκτάθηκα στη sativa γενικότερα, ξεφεύγοντας λίγο.. :)

Εντέλως offtopic, στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι κλάνεις με είδη και ποικιλίες/υβρίδια της sativa. Διαφωνώ και με το higness παρά μόνο αν το συνδυάσεις μέ άλλα πράγματα που δεν θέλω να αναφέρω δημόσια (όπως συμβαίνει και με το 2CB πχ). Δεν παίρνω όρκο, αλλά πάντως δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Αλλά το κρατάω σαν άποψη :)

(όχι αστυνόμος και ούτε από αφηγήσεις φίλων.. αλλά θα βγω πολύ offtopic)

Τhanx για το σχόλιο σου πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω εμπειρία με 2CB αν και έχω ακούσει καλά λόγια, τα χέζομαι εγώ αυτά, αλλά τις επιδράσεις της sativa τις έχουν δοκιμάσει οι φίλοι μου παλιά. Μπορούμε να μιλάμε όλη μέρα για λόγους THC:CBD και τι είναι το couchlock των kush και τι η παράνοια από haze, αλλά το μόνο βέβαιο είναι και αυτό στο οποίο διαφωνείς, ότι κλάνεις με είδη/υβρίδια sativa: βάλε τους φίλους σου να δοκιμάσουν amnesia που (απ' ό,τι μαθαίνω) είναι και στη μόδα τελευταία και παρατήρησε!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω εμπειρία με 2CB αν και έχω ακούσει καλά λόγια, τα χέζομαι εγώ αυτά, αλλά τις επιδράσεις της sativa τις έχουν δοκιμάσει οι φίλοι μου παλιά. Μπορούμε να μιλάμε όλη μέρα για λόγους THC:CBD και τι είναι το couchlock των kush και τι η παράνοια από haze, αλλά το μόνο βέβαιο είναι και αυτό στο οποίο διαφωνείς, ότι κλάνεις με είδη/υβρίδια sativa: βάλε τους φίλους σου να δοκιμάσουν amnesia που (απ' ό,τι μαθαίνω) είναι και στη μόδα τελευταία και παρατήρησε!

Θα το ρωτήσω από καθαρή περιέργεια (εγώ δεν ασχολούμαι πλέον εδώ και μερικά χρόνια και σίγουρα έχω χάσει επεισόδια) :)

Aν και ο γενικός κανόνας είναι πως τα πάντα "σκάνε" διαφορετικά στον καθένα, εγώ θα πάρω γνώμες για ό,τι μου είπες. Τεράστια σημασία πάντως, πέρα από το ότι αν συνδυάζονται με κάποια άλλη δραστική ουσία, παίζουν τα ratios, ανεξαρτήτως ποικιλίας και ιβριδύου και ο τρόπος παρασκευής (βλ. ice-o-lator που αφορά ινδική, επίσης μόδα πριν χρόνια).

Πολλά μπορώ να γράψω αλλά δεν θέλω εδώ μέσα. Όποιος ενήλικας θέλει υπάρχει και το erowid, at his own risk. Εγώ δεν συνιστώ πάντως.. να εξηγούμαι.. :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...