Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι υποκρισία νομίζω. Σε κάποιο επίπεδο όλοι είμαστε προϊόν της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Σε κάποιο άλλο, φιλοσοφικό επίπεδο, there is nothing wrong with having strong opinions, weakly held.

Διαβάζω την παράθεση και, μάλλον, θα επανέλθω.

Δημοσ.

99 μονο για τετοια ασεβια στον Αλλαχ;

Επρεπε να τους ειχαν "μακαιρωσει" που λεει και ο φιλος μου ο Μουσταφα!

Αρχισουν και αυτοι και γινονται πιο χαλαροι..!

• Super Moderators
Δημοσ.

Η ρίψη της ατομικής βόμβας συνιστούσε και συνιστά έγκλημα πολέμου (όπως έγκλημα πολέμου ήταν ο βομβαρδισμός του Λονδίνου ή της Δρέσδης):

Οι Αμερικανοί γνώριζαν άριστα την καταστροφική ισχύ της βόμβας. Δεν επιχείρησαν καν να πλήξουν κατ' όνομα στρατιωτικούς στόχους. Η Χιροσίμα επελέγη απλά γιατί τη συγκεκριμένη ημέρα εκεί επικρατούσαν οι ευνοϊκότερες συνθήκες για τη ρίψη της βόμβας. Εγκλημάτισαν, νίκησαν, δεν τρέχει τίποτε.

Εδώ αμνήστευσαν τον εγκληματία Χιροχίτο μεταπολεμικά, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για τον έλεγχο μιας χώρας που τον είχε -κυριολεκτικά- για θεό.

Παρενθετικά, η ιστορία δεν γράφεται πάντοτε από τους νικητές (παράδειγμα, η ιστορία των Βίκινγκ και των Μογγόλων).

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση μιας και εγώ θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο: "όλοι" δικαιολογούν τη ρίψη της βόμβας. Δώσε ένα επιχείρημα γιατί η ρίψη ήταν κακό πράγμα (το ότι και εγώ ο ίδιος θα προτιμούσα τελείως φιλοσοφικά να μην είχε πέσει δεν είναι επιχείρημα).

Το ξέρεις ότι κατα σύμπτωση αυτές τις μέρες (μια βδομάδα πριν) ο Ομπάμα ήταν στη Χιροσίμα και ούτε ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, ούτε οι ίδιοι οι γιαπωνέζοι ήθελαν να ζητήσει;

Στρατηγικώς μπορεί να ήταν "σωστή" κίνηση, αλλά δεν το γνωρίζω.

Ηθικώς, προφανώς και ήταν λάθος, ήταν έγκλημα πολέμου.

Δημοσ.

αν το 1940 ειχαμε μια ατομικη δεν θα την ριχναμε στο βερολινο?

Με τετοια γραφειοκρατια που θα ειχαμε δεν θα επεφτε ποτε...!

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

εγκλημα ηταν οτι ο σταλιν καθαρισε 30.000.000 ρωσους

Προφανώς (δεν ήταν μόνο Ρώσοι).
Δημοσ.

Στρατηγικώς μπορεί να ήταν "σωστή" κίνηση, αλλά δεν το γνωρίζω.

Ηθικώς, προφανώς και ήταν λάθος, ήταν έγκλημα πολέμου.

Αυτό που προηγήθηκε (και βέβαια αντίστοιχα στη Γερμανία) ήταν λάθος και έγκλημα πολέμου; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, ποιά η διαφορά;

Allied forces conducted many air raids on Japan during World War II, causing extensive destruction to the country's cities and killing between 241,000 and 900,000 people.
Δημοσ.

Δεν είναι υποκρισία νομίζω. Σε κάποιο επίπεδο όλοι είμαστε προϊόν της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Σε κάποιο άλλο, φιλοσοφικό επίπεδο, there is nothing wrong with having strong opinions, weakly held.

Το part "prove your self wrong " είναι αυτό το οποίο στοχοποιώ λίγο πριν.

Για να κάνεις το παραπάνω (prove your self wrong) χρείαζεσαι ένα προς εξέταση πράγμα, εξωτερικές ενδείξεις και κρίση των ενδείξεων/ερεθισμάτων.

Αυτό που λέω, ή καλύτερα ένα από αυτά που λέω, είναι ότι οι μηχανισμοί της κρίσης είναι σύμφωνοι με τους νικητές οι οποίοι μας διαμόρφωσαν ΚΑΙ σε αυτό το επίπεδο.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό που προηγήθηκε (και βέβαια αντίστοιχα στη Γερμανία) ήταν λάθος και έγκλημα πολέμου; Αν ναι, γιατί; Αν όχι, ποιά η διαφορά;

Δεν ξέρω αν νομικώς θεωρείτο, αλλά για εμένα ηθικώς προφανώς και ήταν. Όταν βομβαρδίζεις άμαχο πληθυσμό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...