voltmod Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Σύντομα, θα υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές για να εισέρχεστε στο περιβάλλον των Windows 10 γρήγορα και με ασφάλεια. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ανοίγει το Windows Hello Companion Device Framework και σε άλλες εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές τρίτων κατασκευαστών σύντομα θα σας επιτρέπουν να εισέρχεστε στο περιβάλλον των Windows εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια όπως γίνεται με το Band της Microsoft. Πρόσφατα στην έκθεση Computex 2016, εκπρόσωπος της Microsoft χρησιμοποίησε το Nymi band, ένα wearable για authentication σε χώρους εργασίας και εταιρικά περιβάλλοντα για να κάνει log-in στον υπολογιστή της. Σύντομα, μπορείτε να περιμένετε και ID cards, smartphones και ενδεχομένως και άλλους τύπους wearables να συνεργάζονται με το Windows Hello. Ήδη κυκλοφορούν κάμερες αναγνώρισης προσώπου από την Tobii ωστόσο με την ανακοίνωση της Microsoft σχετικά με το Windows Hello Companion Device Framework είναι αναμενόμενο τα πράγματα να προχωρήσουν γρήγορα και να πάνε μακρύτερα. Η Microsoft επίσης λέει πως το Windows Hello framework υποστηρίζει επιχειρησιακής κλάσης two-factor authentication. Site: Engadget
kostas12ldb Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Το "Η Microsoft ανοίγει..." ακούγεται πολύ τώρα τελευταία στους τίτλους ειδήσεων! Μήπως θα πρέπει να βγει ένας ενιαίος τίτλος "H Microsoft ανοίγει και δίνει κwλ0 μπας και σώσει το τομάρι της που έχει πάρει τον κατήφορο." Και αυτό το λέει ένας fan Windows 10 Mobile (ναι, είμαι λίγο ανωμαλιάρης ) και Windows PCs... 3
pcos Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 οι παραδοσιακες εταιρειες ανα την υφηλιο και ολων των κλαδων προσπαθουν να επιζησουν σε ενα ταχυτατα εξελισσομενο τεχνολογικο περιβαλλον αλλα κυριως σε ενα ταχυτατα εξελισσομενο state of mind!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Hello, it's me... 1
Retromaniac Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Το "Η Microsoft ανοίγει..." ακούγεται πολύ τώρα τελευταία στους τίτλους ειδήσεων! Μήπως θα πρέπει να βγει ένας ενιαίος τίτλος "H Microsoft ανοίγει και δίνει κwλ0 μπας και σώσει το τομάρι της που έχει πάρει τον κατήφορο." Και αυτό το λέει ένας fan Windows 10 Mobile (ναι, είμαι λίγο ανωμαλιάρης ) και Windows PCs... Υπάρχουν πολλά πράγματα που γνωρίζεις λάθος. Η microsoft έχει φοβερή άνοδο σε κέρδη σε όλους τους τομείς, και έχει πολύ μεγαλύτερη κερδοφορία από την google. Άλλο η χρηματιστηριακή αξία που η google είναι πρώτη και άλλο η κερδοφορία. Η apple είναι πολύ πιο πάνω και από τις 2 σε κερδοφορία. 2
Kostasspil Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Προσπάθεια να ξεχαστεί το ναυάγιο των smartphones?
kostas12ldb Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Υπάρχουν πολλά πράγματα που γνωρίζεις λάθος. Η microsoft έχει φοβερή άνοδο σε κέρδη σε όλους τους τομείς, και έχει πολύ μεγαλύτερη κερδοφορία από την google. Άλλο η χρηματιστηριακή αξία που η google είναι πρώτη και άλλο η κερδοφορία. Η apple είναι πολύ πιο πάνω και από τις 2 σε κερδοφορία. Ναι, συμφωνώ, αλλά αν το δεις σφαιρικά και λίγο μπροστά το θέμα, τα νέα τσιτσιμπλίκια που προωθεί η MS δεν πάνε όσο καλά περίμεναν (ότι π.χ. το hololens θα κάνει πάταγο). Επίσης ο τομέας Windows Phone (ή Mobile) επίσης έχει πατώσει θεαματικά (πρόσεξε, δεν λέω αν είναι καλό ή κακό, προσωπικά το W10M μου αρέσει πάρα πολύ, λέω για την "κίνηση" στην αγορά). Και αν συνδυάσεις την αρνητική άποψη που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα της MS μετά την "εκβιαστική" (κατά πολλούς) αναβάθμιση σε W10, καθώς και την πτώση πώλησης PC και άνοδο των πωλήσεων των tablet και υβριδικών (όπου πάλι δεν έχει το πάνω χέρι στην αγορά, κακώς κατ' εμέ*), μελλοντικά δεν είναι και τόσο ευχάριστα τα νέα για αυτούς. *Ένα Windows 10 tablet είναι Χ φορές ανώτερο και πολύ πιο πρακτικό και χρηστικό (όπου Χ>100 ) από οτιδήποτε, απλά το trend της αγοράς είναι προς Apple και Google. Στον τομέα marketing η MS δεν σκαμπάζει και πολλά...
zousgr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Το "Η Microsoft ανοίγει..." ακούγεται πολύ τώρα τελευταία στους τίτλους ειδήσεων! Μήπως θα πρέπει να βγει ένας ενιαίος τίτλος "H Microsoft ανοίγει και δίνει κwλ0 μπας και σώσει το τομάρι της που έχει πάρει τον κατήφορο." Και αυτό το λέει ένας fan Windows 10 Mobile (ναι, είμαι λίγο ανωμαλιάρης ) και Windows PCs... Ποιο κατήφορο; Ποιο τομάρι; Τι έχασα ρε παιδιά; Πάει για πτώχευση;;
kostas12ldb Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Ποιο κατήφορο; Ποιο τομάρι; Τι έχασα ρε παιδιά; Πάει για πτώχευση;; Πτώχευση δεν το λες, για πολύ χειρότερες μέρες όμως σίγουρα πράγματα...
gkanel Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2016 Πτώχευση δεν το λες, για πολύ χειρότερες μέρες όμως σίγουρα πράγματα... E δεν τις λες χειρότερες μέρες αυτές, όταν χρηματιστηριακά βρίσκεται πολύ κοντά στο δεκαετές μέγιστο http://www.google.com/finance?chdnp=1&chdd=1&chds=1&chdv=1&chvs=Linear&chdeh=0&chfdeh=0&chdet=1464984000000&chddm=986493&chls=IntervalBasedLine&q=NASDAQ:MSFT&ntsp=0&ei=VrJRV-HXAsWSUuCtn7AL Αν θες να συγκρίνουμε τα ίδια πράγματα, πες μου ποια άλλη εταιρεία έχει ταυτόχρονα cloud, συσκευές (τηλέφωνα, tablets, pc, AR/VR, wearables), OS μικρών συσκευών, OS υπολογιστών, OS διακομιστών, virtualization, λογισμικό παραγωγικότητας (office κλπ), επιχειρηματικές λύσεις (CRM, ERP), κονσόλες, ποντίκια, πληκτρολόγια, κάμερες κλπ. και είναι τουλάχιστον σε όλες αυτές τις κατηγορίες μέσα στις 3-4 καλύτερες λύσεις της κάθε αγοράς σε όλους τους τομείς ταυτόχρονα. Σε άλλα είναι 1η σε άλλα 2η, 3η ή 4η. Είναι σε όλα εκεί όμως και σου δίνει τη δυνατότητα να τας συνδυάσεις μεταξύ τους ή να μπορείς να τα συνδυάσεις με οποιαδήποτε άλλη λύση που εσύ προτιμάς. Αυτό σημαίνει ανοιχτό, αυτό σημαίνει επιλογή κάτι που το ζητούσαμε όλοι εδώ και καιρό. Αν για εσένα όλα αυτά σημαίνουν ότι έρχονται χειρότερες μέρες βάση της χρηματοοικονομοτεχνικής ανάλυσης που έκανες, για εμένα σημαίνει απλά ότι άκουσε τη βάση της και της έδωσε αυτό που ζητούσε εδώ και καιρό, και σε συνδυασμό με την ταπεινή χρηματιστηριακή εικόνα που σου έδειξα νιώθω πολύ σοβαρά ότι μάλλον έρχονται όχι απλά καλύτερες αλλά πολύ καλύτερες μέρες.
kostas12ldb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 E δεν τις λες χειρότερες μέρες αυτές, όταν χρηματιστηριακά βρίσκεται πολύ κοντά στο δεκαετές μέγιστο http://www.google.com/finance?chdnp=1&chdd=1&chds=1&chdv=1&chvs=Linear&chdeh=0&chfdeh=0&chdet=1464984000000&chddm=986493&chls=IntervalBasedLine&q=NASDAQ:MSFT&ntsp=0&ei=VrJRV-HXAsWSUuCtn7AL Αν θες να συγκρίνουμε τα ίδια πράγματα, πες μου ποια άλλη εταιρεία έχει ταυτόχρονα cloud, συσκευές (τηλέφωνα, tablets, pc, AR/VR, wearables), OS μικρών συσκευών, OS υπολογιστών, OS διακομιστών, virtualization, λογισμικό παραγωγικότητας (office κλπ), επιχειρηματικές λύσεις (CRM, ERP), κονσόλες, ποντίκια, πληκτρολόγια, κάμερες κλπ. και είναι τουλάχιστον σε όλες αυτές τις κατηγορίες μέσα στις 3-4 καλύτερες λύσεις της κάθε αγοράς σε όλους τους τομείς ταυτόχρονα. Σε άλλα είναι 1η σε άλλα 2η, 3η ή 4η. Είναι σε όλα εκεί όμως και σου δίνει τη δυνατότητα να τας συνδυάσεις μεταξύ τους ή να μπορείς να τα συνδυάσεις με οποιαδήποτε άλλη λύση που εσύ προτιμάς. Αυτό σημαίνει ανοιχτό, αυτό σημαίνει επιλογή κάτι που το ζητούσαμε όλοι εδώ και καιρό. Αν για εσένα όλα αυτά σημαίνουν ότι έρχονται χειρότερες μέρες βάση της χρηματοοικονομοτεχνικής ανάλυσης που έκανες, για εμένα σημαίνει απλά ότι άκουσε τη βάση της και της έδωσε αυτό που ζητούσε εδώ και καιρό, και σε συνδυασμό με την ταπεινή χρηματιστηριακή εικόνα που σου έδειξα νιώθω πολύ σοβαρά ότι μάλλον έρχονται όχι απλά καλύτερες αλλά πολύ καλύτερες μέρες. Κατ' αρχάς δεν χρειάζεται να ειρωνεύεσαι. Λέω την γνώμη μου, λες την δική σου και όλα ΟΚ. Η Microsoft αυτή τη στιγμή στηρίζεται ΜΟΝΟ στο λογισμικό της και στο λειτουργικό της σύστημα. Στην ουσία ΔΕΝ την ενδιαφέρει καν αν εσύ κι εγώ έχουμε γνήσια Windows ή Office, από την στιγμή που οι εταιρείες κολοσσοί ανά τον πλανήτη είναι αναγκασμένες (γιατί ελέγχονται) να έχουν η κάθε μια από 1000, 2000, 3000 και βάλε άδειες Office, Windows κλπ. (καθαρά λόγω συμβατότητας με άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν). Πιστεύεις ότι ένας γίγαντας όπως η MS μπορεί να στηριχτεί στις πωλήσεις mouse, keyboards, κλπ; Μάλλον όχι. Και δεν μπορεί, γιατί κι εκεί έχει πλέον πολύ ανταγωνισμό (π.χ. Logitech), και τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μικρά για το μέγεθος της MS . Ο άλλος κλάδος-γίγαντας, ο οποίος μπορεί να επιφέρει πολλά κέρδη είναι λοιπών το σύγχρονο trend, φορητές συσκευές (tablet, hybrids, κινητά, smartwatch κλπ), και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που εξαγόρασε την Nokia (και για τις πατέντες). Εκεί λοιπών πήγε να μπει, και προς το παρόν έχει φάει τα μούτρα της, και άσχημα κιόλας. Γενικά, λόγω επαγγέλματος, κάνω πολλά ταξίδια (μην νομίζεις, ταλαίπωρας είμαι). Μου αρέσει να "κουτσομπολεύω" και να παρατηρώ τι είναι τεχνολογικά της μόδας όπου πάω. Σε πληροφορώ ότι, για να δεις κάτι της MS πρέπει να ψάξεις πολύ. Βλέπεις προϊόντα κυρίως Apple και Samsung, αλλά και άλλες μάρκες, όπως LG, Sony, Huawei τώρα τελευταία, αλλά MS σχεδόν πουθενά. Δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑΝ με Surface π.χ., ή με το καινούριο 950. Windows Phone θα δεις μια στο τόσο, σπάνια όμως. Wearable δε, ούτε με κιάλι. Αυτό για εμένα είναι εφηρμοσμένη αποτυχία. Και μάλιστα, προσωπικά, αποτέλεσμα χάλια marketing. Δεν μπορεί να με πείσει κανείς ότι έχει πετύχει σε αυτόν τον κλάδο ή ότι πάει ανοδικά, ότι οικονομικά στοιχεία και να μου δείξει (έχουμε δει πολλά οικονομικά στοιχεία μαγειρεμένα για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα). Έμπρακτα, στην καθημερινή ζωή, βλέπω ότι η MS σε αυτούς τους κλάδους, που γενικότερα ανθίζουν σήμερα, δεν έχει μοίρα, ενώ έχει κάνει πολύ μεγάλα ανοίγματα. Και κάπου εδώ λοιπών, σε αυτό το σημείο που βρίσκεται στον συγκεκριμένο τομέα, αποφασίζει μια εκ των πιο συντηρητικών και δυσκίνητων εταιρειών, να "ακούσει τον κόσμο της". Μάλλον κάτι άλλο την έσπρωξε προς τα εκεί. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη λοιπών, η οποία δεν στηρίζεται σε καμία "χρηματοοικονομικοτεχνική ανάλυση". Απλά βλέπω, ακούω και κάνω και κάποιες σκέψεις, χωρίς να παρακολουθώ πιστά καμία ανακοίνωση. Η ζωή με έχει μάθει να παρακολουθώ τα γεγονότα, αλλά να μην πιστεύω ότι μου λένε. Μπατ δατς μι! Εδώ θα είμαστε πάντως, και να μου το θυμάσαι. Αν η MS δεν πραγματοποιήσει ΧΘΕΣ την υπόσχεσή της για ενοποιημένο marketplace και δεν κάνει γενικότερα δραστικές κινήσεις marketing, θα δεις που θα είναι σε 2-3 χρόνια... Θα σου επιτρέψω να μου την πεις!
chrisxkar Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Υπάρχουν πολλά πράγματα που γνωρίζεις λάθος. Η microsoft έχει φοβερή άνοδο σε κέρδη σε όλους τους τομείς, και έχει πολύ μεγαλύτερη κερδοφορία από την google. Άλλο η χρηματιστηριακή αξία που η google είναι πρώτη και άλλο η κερδοφορία. Η apple είναι πολύ πιο πάνω και από τις 2 σε κερδοφορία. Google 2015 πωλησεις 74,989,000,000 κερδη για διανομη 15,826,000,000 Microsoft 2015 πωλησεις 93,580,000,000 κερδη για διανομη 12,193,000,000 Apple 2015 πωλησεις 233,715,000,000 κερδη για διανομη 53,394,000,000 Κονδυλια προς R&D για 2015 Google - 12,282,000,000 Microsoft - 12,046,000,000 Apple - 8,067,000,000 Ο άλλος κλάδος-γίγαντας, ο οποίος μπορεί να επιφέρει πολλά κέρδη είναι λοιπών το σύγχρονο trend, φορητές συσκευές (tablet, hybrids, κινητά, smartwatch κλπ), και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που εξαγόρασε την Nokia (και για τις πατέντες). Εκεί λοιπών πήγε να μπει, και προς το παρόν έχει φάει τα μούτρα της, και άσχημα κιόλας. Το πολυ πολυ αν δεν της βγει κλεινει ολο το τμημα mobile και εκμεταλευεται μονο τις πατεντες
kostas12ldb Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2016 Το πολυ πολυ αν δεν της βγει κλεινει ολο το τμημα mobile και εκμεταλευεται μονο τις πατεντες Ναι, αυτό θα κάνει αν δεν πετύχει. Αλλά αυτή καθεαυτή η κίνηση σημαίνει ήττα, και η MS δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις! Αυτό που θέλω να πω εν κατακλείδι είναι ότι όταν μια εταιρεία έχει αρχίσει την ενασχόλησή της με ένα νέο project (και πόσο μάλιστα σαν την MS που έχει κάνει τρελά ανοίγματα, είναι ένα καλό κομμάτι από το R&D που ανέφερες), το οποίο αποτελείται από χιλιάδες εργαζομένους ανά τον πλανήτη, κτιριακές εγκαταστάσεις κλπ, σε περίπτωση που δεν "πιάσει", και συνεχίζει λοιπών να το τρέχει, της επιφέρει ζημιές, την βαραίνει. Είναι σαν να "αιμορραγεί". Και μια εταιρεία σαν την MS δεν μπορεί να κλείσει project από την μια μέρα στην άλλη, γιατί θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην εικόνα της στην αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα