Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είπε "να κάνεις κολακείες", έχει διαφορά.

Συγκεκριμένα στα αγγλικά γράφει

Καλα , εννοείται πως δεν άνοιξα το λινκ , διάβασα απλά αυτό που έγραψες εσυ !

όπως και να χει , είτε κομπλιμέντο το ονομάσεις είτε κολακεία ευχαριστώ άλλα εγώ προτιμώ την ευθύτητα ..

θα πρόσθετα στο αρχικό σου ποστ να γράφεις αυτά που γράφουν και τα λινκ που ανεβάζεις και όχι να γράφεις άλλα αντι άλλων εσύ, δεν βγάζει νόημα ολο αυτό !

• Like 3
Δημοσ.

Εννοείται MauMaus, μην το ανοίξεις το λινκ!

Όπως και κάθε πράγμα που διαβάζεις, έτσι κι αυτή η λίστα is what you want it to be. Και κατ' επέκταση, is a reflection of what you can be.

ditto

Δημοσ.
Ποια απ'αυτά τα συγκεκριμένα είναι μπούμερανγκ;

Η αύρα είναι κάτι μεταφυσικό για σένα; Γιατί νομίζω ότι με λίγη σκέψη μπορεί να προσδιοριστεί τι μας κάνει κάποιον συμπαθητικό.

Δες την απάντησή μου στον JohnGTA. :-)

Όσον αφορά την αύρα, δεν ξέρω τι ταμπέλα να της κολλήσω. Παίζει ρόλο κι αυτό που εκπέμπουμε, φρονώ. Δεν σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον και να τον αντιπαθήσεις, χωρίς να έχει κάνει κατι μεμπτό; Αυτό εννοώ.

Δημοσ.

Όσον αφορά την αύρα, δεν ξέρω τι ταμπέλα να της κολλήσω. Παίζει ρόλο κι αυτό που εκπέμπουμε, φρονώ. Δεν σου έχει τύχει να γνωρίσεις κάποιον και να τον αντιπαθήσεις, χωρίς να έχει κάνει κατι μεμπτό; Αυτό εννοώ.

Φυσικά μου έχει τύχει. Εκ των υστερων το ονομάζω καμιά φορά "προκατάληψη" και φροντίζω να μη ξανασυμβεί.

Έτσι. Άλλο το να πεις την αλήθεια, αναγνωρίζοντας ένα προσόν στον άλλο, το οποίο είναι καλό και δεν δείχνει κομπλεξισμό, κι άλλο το να "κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους" για να σε συμπαθήσουν. Όπως άλλο το να είσαι γενναιόδωρος κι άλλο το να σε πιάνουν κορόιδο, πατώντας στην γενναιοδωρία σου. Όλα έχουν τη θέση τους βάσει περίστασης. Γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, μπορείς πχ να χάσεις την υπόσταση και την αξιοπρέπειά σου σαν άνθρωπος μέχρι να γίνεις γλοιώδης ξέρω 'γω.

Οντως με τις λέξεις μπορεί κανείς να παίξει αρκετά. Εγώ προτιμώ να ερμηνεύω τη γενναιοδωρία ως κάτι καλό*, και για το άλλο που περιγράφεις θα έβρισκα κάποια άλλη λέξη και θα το έβαζα σεμια αρνητική λίστα.

*(πρόχειρα μου έρχετε ο ορισμός, να κάνεις κάτι καλό ανιδιοτελώς χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ας ανεβάσουμε την συζήτηση ένα επίπεδο παραπάνω.

Γιατί να είσαι απαραίτητα αγαπητός;
Σας πληροφορώ ότι υπάρχει ένας τυπάς στην δουλειά μου που όλοι λέμε τα χειρότερα λόγια για αυτόν, ότι είναι ευθύς και αγενής ότι δεν ξέρει τρόπους κτλ. αλλά όταν έρχονται τα δύσκολα μόνο εκείνος τα βγάζει πέρα.

Οπότε, πλην μερικών εξαιρέσεων για άτομα που έχουμε εμείς σε εκτίμηση, γιατί πρέπει ντε και καλά να είμαστε αγαπητοί; Δεν πιστεύω ότι πρέπει να "φτιάξω" τον εαυτό μου όπως ειπώθηκε πριν προκειμένου ο ξένος να μου δώσει cookie.

Δημοσ.

Δεν λέει κάπου να είμαστε αγαπητοί σε ΟΛΟΥΣ.

Αυτό είναι δεδομένο ότι δεν γίνεται.

Αλλά να μην είσαι μαλάκας, γίνεται.

Σας πληροφορώ ότι υπάρχει ένας τυπάς στην δουλειά μου που όλοι λέμε τα χειρότερα λόγια για αυτόν, ότι είναι ευθύς και αγενής ότι δεν ξέρει τρόπους κτλ. αλλά όταν έρχονται τα δύσκολα μόνο εκείνος τα βγάζει πέρα.

Οπότε, πλην μερικών εξαιρέσεων για άτομα που έχουμε εμείς σε εκτίμηση, γιατί πρέπει ντε και καλά να είμαστε αγαπητοί; Δεν πιστεύω ότι πρέπει να "φτιάξω" τον εαυτό μου όπως ειπώθηκε πριν προκειμένου ο ξένος να μου δώσει cookie.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ποτέ, στα λόγια μου δεν έγραψα την λέξη "ΟΛΟΥΣ", αυτήν την προσέθεσες εσύ.

Και σε παρακαλώ λίγο τον χαρακτηρισμό αν μπορείς. Επίθεση στα λεγόμενα μου μπορείς να κάνεις όσο θες, όπως μπορώ και εγώ. Θεμελιωμένο δικαίωμα. Επίθεση σε ένα άτομο που δεν γνωρίζεις όμως, θα σε παρακαλούσα να μην κάνεις.

Στο θέμα:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει γενικά να είσαι αγαπητός. Γιατί πρέπει γενικά να έχει να λέει ο τάδε καλά πράγματα για εσένα. Δεν μπορείς απλώς να είσαι καλός σε κάτι ή κάπου; Πρέπει απαραίτητα να είσαι η ψυχή της παρέας και το παιδί που όλοι κυνηγούν;

Εγώ δεν μιλησα να είσαι αγαπητός σε όλους, αυτό το συμπέρασμα μόνος σου το έβγαλες.

Δημοσ.

"Απαραίτητο" δεν είναι τίποτα. Αν δε θέλεις, δεν το κάνεις και δε μας πέφτει και λόγος που δε θέλεις.

Γιατί να θέλει κανείς να είναι αγαπητός; Γιατί αν δεν είναι, και δεν τον έχει ανάγκη ο διπλανός του, θα πεθάνει μόνος και μίζερος (προφανής υπεργενίκευση, you get the idea).

Είναι όντως πολύ στραβός δρόμος να φτιάξεις τον εαυτό σου για να σου δώσει ο άλλος cookie. Το κάνεις για να δώσεις εσύ cookie στον εαυτό σου, τα cookies των άλλων είναι bonus.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

"Απαραίτητο" δεν είναι τίποτα. Αν δε θέλεις, δεν το κάνεις και δε μας πέφτει και λόγος που δε θέλεις.

Γιατί να θέλει κανείς να είναι αγαπητός; Γιατί αν δεν είναι, και δεν τον έχει ανάγκη ο διπλανός του, θα πεθάνει μόνος και μίζερος (προφανής υπεργενίκευση, you get the idea).

Είναι όντως πολύ στραβός δρόμος να φτιάξεις τον εαυτό σου για να σου δώσει ο άλλος cookie. Το κάνεις για να δώσεις εσύ cookie στον εαυτό σου, τα cookies των άλλων είναι bonus.

Και γιατί αν

Δεν είσαι αγαπητός = Μιζέρια;

Ποιός ορίζει ότι το να πεθάνεις μόνος και μίζερος υπό άσχημες συνθήκες είναι απαραίτητα κάτι το κακό και το αποστρεφές;

Βέβαια τώρα πάμε σε άλλα νερά. Η αξία του ανθρώπου. Κάποιοι την βασίζουν σε αγάπη, άλλοι σε πλούτο και άλλοι σε δουλειά.

Που θέλω να καταλήξω με όλα τα λεγόμενα μου σε όλο το θέμα (που παραδέχομαι ότι ίσως παρατράβηξα τις εκράσεις):

Το "αγαπητός" είναι μια έννοια που εννοείται διαφορετικά από όλους μας ξεχωριστά. Δεν μου αρέσει που ένας δημοσιογράφος του χψ επιπέδου πήρε αυτά τα πορίσματα και θεώρησε ότι αν έχεις αυτά είσαι αγαπητός. Είναι αυτή η απολυτότητα ρε αδερφέ που με τσαντίζει.

Δημοσ.

JohnGTA δεν σου επιτέθηκα προσωπικά 

Τα συμπεράσματα που εξακολουθείς να βγάζεις, μετά από τόσα μηνύματα που έγραψες σε 2 σελίδες, είναι αρκετά αυθαίρετα. Κάνεις πολλές γενικεύσεις.

Για το να είσαι κάπου καλός, που το βρίσκεις σημαντικό: Και γω μαζί σου, είναι ωραίο να είσαι κάπου καλός, κανείς δεν σου απαγόρευσε να το πιστεύεις, δεν αντικρούει το αρχικό ερώτημα όμως.

Εδώ ήθελα να συζητήσουμε όμως ιδιότητες που κάνουν κάποιον ή εσένα συμπαθή/αγαπητό κατά τη γνώμη μας. Ισως επειδή έμεινα στις διατυπωσεις το οριτζιναλ άρθρου και το μετέφρασα βιαστικά δόθηκαν λάθος εντυπώσεις.

Το θεμα αφορά τι πιστεύει ο καθένας ότι συνιστά αυτοβελτίωση.

Φιλικά πάντα, αν δεν σου φαίνεται το θέμα ενδιαφέρον, δεν χρειάζεται να κράζεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

JohnGTA δεν σου επιτέθηκα προσωπικά 

Τα συμπεράσματα που εξακολουθείς να βγάζεις, μετά από τόσα μηνύματα που έγραψες σε 2 σελίδες, είναι αρκετά αυθαίρετα. Κάνεις πολλές γενικεύσεις. Πχ, για το να είσαι κάπου καλός, που το βρίσκεις σημαντικό: Και γω μαζί σου, είναι ωραίο να είσαι κάπου καλός, κανείς δεν σου απαγόρευσε να το πιστεύεις, δεν αντικρούει το αρχικό ερώτημα όμως.

Εδώ ήθελα να συζητήσουμε όμως ιδιότητες που κάνουν κάποιον ή εσένα συμπαθή/αγαπητό κατά τη γνώμη μας. Ισως επειδή έμεινα στις διατυπωσεις το οριτζιναλ άρθρου και το μετέφρασα βιαστικά δόθηκαν λάθος εντυπώσεις.

Το θεμα αφορά τι πιστεύει ο καθένας ότι συνιστά αυτοβελτίωση.

Φιλικά πάντα, αν δεν σου φαίνεται το θέμα ενδιαφέρον, δεν χρειάζεται να κράζεις.

Τώρα το θέτεις έτσι και υπογράφω ειρήνη :P :P

Πλάκα κάνω πάντα, αν παρακολουθείς καθόλου αυτά που λέω στο φόρουμ τα λέω με πολύ πάθος να στο θέσω. Έτσι γεννήθηκα.

Παραδέχομαι ότι είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι λέω την γνώμη έτσι.

Δημοσ.

να μην είσαι ξερόλας

δεν ανακατεύεσαι εκεί που δεν σου ζητάνε τη γνώμη

δεν κρατάς κακία

είσαι υπομονετικός

κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους

βλέπεις την καλή πλευρά των ανθρώπων

δεν βγάζεις έυκολα συμπεράσματα

είσαι αυθεντικός

είσαι γεννειόδωρος

είσαι εχέμυθος

1)ναι ισχύει

2)ναι

3)ναι

4)Αναλόγως, όχι να σε έχουν για παιχνίδι γιατί εκεί παραπάει.

5)Αρκεί να είναι πετυχημένα.

6)ναι ισχύει και με εκνευρίζει όταν βγαίνουν σε γρήγορα συμπεράσματα.

7)εξαρτάται τι εννοείς, η ουσία είναι να μην προσποιείσαι ότι είσαι κάτι άλλο η άλλο πρόσωπο η άλλος χαρακτήρας.

8)ισχύει αρκεί να μην σε εκμεταλλεύονται.

9)ισχύει ;)

Γενικά μην δίνεις έχθρα αλλά.. αν όντως σε κοροϊδεύουν εκεί θα έχεις δίκιο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...