Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.lifehack.org/308912/these-10-habits-mean-youre-likable-person

Διάβασα αυτό το άρθρο για το τι να κάνεις για να είσαι αγαπητός, φοβάμαι πως λέει πολλά πράγματα που δεν είμαι, περιληπτικά:

να μην είσαι ξερόλας

δεν ανακατεύεσαι εκεί που δεν σου ζητάνε τη γνώμη

δεν κρατάς κακία

είσαι υπομονετικός

κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους

βλέπεις την καλή πλευρά των ανθρώπων

δεν βγάζεις έυκολα συμπεράσματα

είσαι αυθεντικός

είσαι γεννειόδωρος

είσαι εχέμυθος

Με τα περισσότερα συμφωνώ, πχ. κάτι τύπους ξερόλες που πετάγονται, ή που βγάζουν συνεχώς χολή για άλλους, αποκλείεται να γίνουν αγαπητοί.

Δυστυχώς εγώ δεν είμαι ούτε υπομονετικός, ούτε βλέπω τη καλή πλευρά των ανθρώπων, και κρατάω κακία από δω και από κει... 

Ποια άλλα πιστεύετε χωράνε σε αυτή τη λίστα;

Δυο μεζουρες Καρνετζι και μια Κοελο 

Αγαπητος και τριχες  :P

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έχεις λεφτά και τα "μοιράζεσαι"; Είσαι αγαπητός.

Δεν έχεις λεφτά ή έχεις και τα κάνεις μασούρι; Δεν είσαι αγαπητός.

So simple.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχεις λεφτά και τα "μοιράζεσαι"; Είσαι αγαπητός.

Δεν έχεις λεφτά ή έχεις και τα κάνεις μασούρι; Δεν είσαι αγαπητός.

So simple.

Edgy γενικοποίηση.

Δημοσ.

Όλα αυτά πολύ εύκολα συνοψίζονται στην συνήθεια ''λες καλά λόγια για όλους σε όλους''. Ακόμα και για τους χειρότερους βρίσκεις τα καλά ''δέρνει τη γυναίκα του, σίγουρα είναι πολύ κακό, όμως  δουλεύει σκληρά και υπάρχει τόση πίεση. Πρέπει να συμβουλευτούν σύμβουλο γάμου.''

Δείχνει υπομονή, γενναιοδωρία, εχεμύθεια (τα μυστικά δεν είναι καλά λόγια), την καλή σου πλευρά κλπ. κλπ. 

Και όπως όλα είναι μια συνήθεια που δε χρειάζεται να την πιστεύεις στην αρχή, την εφαρμόζεις, γίνεται συνήθεια, μέρος του εαυτού σου και μπουμ , έγινες καλύτερος.

Δημοσ.

Όλα αυτά πολύ εύκολα συνοψίζονται στην συνήθεια ''λες καλά λόγια για όλους σε όλους''. Ακόμα και για τους χειρότερους βρίσκεις τα καλά ''δέρνει τη γυναίκα του, σίγουρα είναι πολύ κακό, όμως  δουλεύει σκληρά και υπάρχει τόση πίεση. Πρέπει να συμβουλευτούν σύμβουλο γάμου.

Το έγραψε ο McNerd νωρίτερα με κεφαλαία, αλλά δεν έπιασε... γιατί σε όλους; Μη πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο.

Βασικά δίνεις την εντύπωση ότι τρολάρεις... για να μη βγάλω κανένα βιαστικό συμπέρασμα  :P

Δημοσ.

Φυσικά μου έχει τύχει. Εκ των υστερων το ονομάζω καμιά φορά "προκατάληψη" και φροντίζω να μη ξανασυμβεί.

Δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που αναθεωρείς στην πορεία. Αλίμονο αν εμμέναμε στην αρχική μας άποψη και ρίχναμε κάθε γέφυρα επικοινωνίας, χωρίς να δώσουμε χώρο και χρόνο στον άλλο. Πώς αλλιώς θα είμαστε σίγουροι; Σε καμία περίπτωση, δεν υποστηρίζω τέτοιες τακτικές. Ίσα ίσα που, προσωπικά, εξαντλώ κάθε περιθώριο προτού προβώ σε κάτι.

Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που απλώς δεν μπορείς να συγχρωτιστείς μαζί τους. Έχουν κάτι απροσδιόριστα "βαρύ".

Οντως με τις λέξεις μπορεί κανείς να παίξει αρκετά. Εγώ προτιμώ να ερμηνεύω τη γενναιοδωρία ως κάτι καλό*, και για το άλλο που περιγράφεις θα έβρισκα κάποια άλλη λέξη και θα το έβαζα σεμια αρνητική λίστα.

*(πρόχειρα μου έρχετε ο ορισμός, να κάνεις κάτι καλό ανιδιοτελώς χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα)

Νομίζω πως με παρεξήγησες. Δεν πήρα κάποια θέση. Σαν αναφορά το λέω μοναχά, για το αλισβερίσι που έχουμε αναμεταξύ μας. Με την έννοια πως όλα περιλαμβάνονται. Και δε νομίζω πως παίζω με τις λέξεις, απλώς υπογραμμίζω τη διττότητα κάποιων πραγμάτων αναλόγως την περίπτωση. Γιατί όχι μόνο μπορεί να μην είσαι αγαπητός, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να είσαι ο "μαλάκας", ο "δεδομένος" και να είσαι το κλοτσοσκούφι/υποχείριο για τον άλλο - και να έχεις τις ανάλογες συνέπειες.

Δημοσ.

Το έγραψε ο McNerd νωρίτερα με κεφαλαία, αλλά δεν έπιασε... γιατί σε όλους; Μη πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο.

Βασικά δίνεις την εντύπωση ότι τρολάρεις... για να μη βγάλω κανένα βιαστικό συμπέρασμα  :P

Σε παρακολουθώ στα posts σου και συμφωνώ σε πολλά πράγματα που λες. Δεν είμαστε καθόλου μακρυά στον τρόπο σκέψης και προφανώς από ευφυή άτομα με τρόπους , κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Είμαι υπέρ του practice makes perfect 

Δημοσ.

Σε παρακολουθώ στα posts σου και συμφωνώ σε πολλά πράγματα που λες. Δεν είμαστε καθόλου μακρυά στον τρόπο σκέψης και προφανώς από ευφυή άτομα με τρόπους , κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Είμαι υπέρ του practice makes perfect 

λολ

Λίγο ακόμα και τρέμει ο θρόνος του zio  :-D

Δημοσ.

Φαντάσου τώρα κάποιον να μιλάει περίπου έτσι. Προφανώς μπορεί έναν εχθρικά φερόμενο απέναντί μου να μην τον πείσω , αλλά συνήθως απευθύνεσαι σε τρίτους, αυτούς που ακούν. 

Δημοσ.

Αν κάποιος μπορεί να μιλάει έτσι at will είναι γαμάτος που το μπορεί και σίγουρα δε θα πάει χαμένος στη ζωή. Αλλά το "όλους" μου φαίνεται too much, προσωπικά σε άτομα που δε μπορώ να σεβαστώ σαν σύνολο δε θα το έκανα. Αλλά θα μου πεις, ίσως πρέπει να βελτιωθώ. :P

Δημοσ.

http://www.lifehack.org/308912/these-10-habits-mean-youre-likable-person

Διάβασα αυτό το άρθρο για το τι να κάνεις για να είσαι αγαπητός, φοβάμαι πως λέει πολλά πράγματα που δεν είμαι, περιληπτικά:

να μην είσαι ξερόλας

δεν ανακατεύεσαι εκεί που δεν σου ζητάνε τη γνώμη

δεν κρατάς κακία

είσαι υπομονετικός

κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους

βλέπεις την καλή πλευρά των ανθρώπων

δεν βγάζεις έυκολα συμπεράσματα

είσαι αυθεντικός

είσαι γεννειόδωρος

είσαι εχέμυθος

Με τα περισσότερα συμφωνώ, πχ. κάτι τύπους ξερόλες που πετάγονται, ή που βγάζουν συνεχώς χολή για άλλους, αποκλείεται να γίνουν αγαπητοί.

Δυστυχώς εγώ δεν είμαι ούτε υπομονετικός, ούτε βλέπω τη καλή πλευρά των ανθρώπων, και κρατάω κακία από δω και από κει... 

Ποια άλλα πιστεύετε χωράνε σε αυτή τη λίστα;

Πολύ κοινότυπο το άρθρο.

Προσωπικά θεωρώ πολύ γλοιώδεις αυτούς που κάνουν συνέχεια κοπλιμέντα. Συνήθως είναι άτομα με ανασφάλειες που περιμένουν να τους κάνεις και εσύ κοπλιμέντο μετά για να νιώσουν καλά.

Γενναιοδωρία συνήθως για τον πολύ κόσμο σημαίνει να έχεις φράγκα και να κάνεις μόστρα, να κερνάς φίλους να τους πας βόλτα με το ακριβό σου αμάξι. Ματαιοδοξία όπως και πιο πάνω.

Αν είσαι υπομονετικός, δεν κρατάς κακία, δεν ανακατεύεσαι, το πιο πιθανό είναι να είσαι το θύμα της παρέας και να σε εκμεταλλέονται όλοι.

• Like 1
Δημοσ.

Δε χρειάζεται να κάνεις κοπλιμέντα. Μπορείς απλά να προσπαθήσεις να μπεις στη θέση του άλλου και να πεις τα πράγματα όπως τα βλέπει αυτός αν ήταν ευγενικός. 

Δημοσ.

Αν είσαι υπομονετικός, δεν κρατάς κακία, δεν ανακατεύεσαι, το πιο πιθανό είναι να είσαι το θύμα της παρέας και να σε εκμεταλλέονται όλοι.

Με αφορμή αυτό θα αφήσω απλά κάτι εδώ.

Όταν ξεκίνησα στη δουλειά μου εδώ έμεινα μαλάκας με το πόσο ευγενικοί είναι σχεδόν όλοι σχεδόν πάντα. Σε επίπεδο θα έρθει το αφεντικό του αφεντικού μου και θα τον στήσω κατα λάθος να με περιμένει μαζί με κάποιον άλλο του ίδιου επιπέδου και θα με δει που ασχολούμαι με κάτι άλλο και θα μου πει "μήπως έχεις δέκα λεπτά" (για να έρθω στη συνάντηση που ήδη έχει κανονιστεί αλλά μου ξέφυγε). Και στη συνάντηση θα μου ανακοινώσουν τι αποφάσισαν για το τάδε θέμα και στο τέλος θα μου πουν κι ευχαριστούμε που μας άκουσες.

It's sad ότι συνδέουμε μια σειρά από τόσο θετικά χαρακτηριστικά με το ρόλο του θύματος ενώ βασικά είναι λόγοι σεβασμού.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...