Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αποτύπωμα εγκατάστασης των περισσοτέρων Android εφαρμογών αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι συσκευών με μικρό εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο να προβαίνουν σε αλλεπάλληλες απεγκαταστάσεις, προκειμένου να εξοικονομήσουν ελάχιστα megabytes.

Συσκευές των 8GB ή 16GB παρουσιάζονται καθημερινά στην παγκόσμια αγορά (κυρίως όσον αφορά τη χαμηλή ζώνη τιμών και τις περισσότερες "white label" συσκευές), τη στιγμή που οι περισσότερες εφαρμογές δεν μπορούν να μεταφέρουν το συνολικό όγκο των δεδομένων τους στην κάρτα microSD - οπότε το "σβήσε-γράψε" είναι επιτακτικό.

Μία πρόσφατη αναβάθμιση του Google Play Store έρχεται να διευκολύνει αυτή τη χρονοβόρα και εκνευριστική διαδικασία, υποδεικνύοντας στο χρήστη ποιες από τις εφαρμογές μπορούν να απεγκατασταθούν άμεσα - απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο - λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος τους αλλά και τη συχνότητα χρήσης τους.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ανακαλύφθηκε από έναν χρήστη και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Android Police, ο οποίος διαπίστωσε πως το ηλεκτρονικό κατάστημα της Google τον συμβούλευε να διαγράψει τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούσε. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το λειτουργικό σύστημα της αμερικανικής εταιρείας περιορίστηκε στις διαγραφές και δεν τον προέτρεψε να προβεί σε "backup" των υπολοίπων αρχείων του (φωτογραφίες, βίντεο, μουσικά κομμάτια) σε κάποια Cloud πλατφόρμα, όπως το Google Drive.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: AndroidPolice

Δημοσ.

Κουμαντο θα μας κανουν και στο τι θελουμε να εχουμε μεσα; :P Περα απο την πλακα, φαινεται χρησιμο για οσους δεν μπορουν βαλουν καρτα μνημης ειδικα.

Δημοσ.

'''Συσκευές των 8GB ή 16GB παρουσιάζονται καθημερινά στην παγκόσμια αγορά (κυρίως όσον αφορά τη χαμηλή ζώνη τιμών και τις περισσότερες "white label" συσκευές)''

Να ανεβασουν τον χωρο που οσο ανεβαινουν οι τιμες τον πληρωνουμε χρυσαφι.... Ας γινουν τα 32gb το standar αντι για τα 16gb και τα 16gb αντι για τα 8...

• Like 2
Δημοσ.

@yimmiyimmi ε δεν γουστάρουν όλοι να δίνουν απλόχερα τα δεδομένα τους ώστε αργότερα να γίνουν εμπορικά και διαφημιστικά παιχνίδια σε αυτά (και αυτό είναι το αθώο κομμάτι της υπόθεσης)

Δημοσ.

Γιατί τι έχουν τα 16 gb ? Εμένα μία χαρά μου είναι ας είναι καλά το drive

Galaxy Tab S 16Gb no root. Περνάς τις normal εφαρμογες και 2 παιχνίδια μεγάλα (πχ KOTOR, Syberia, FFIX) και όταν πας να περασεις ενα ακομα και..... ακυρο. Κρίμα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω 8 γίγα εσωτερικό χώρο εκ των οποίων τα 4 είναι ελεύθερα. Πολύ πικρα. Παίζω τα μεγάλα σε όγκο παιχνίδια ένα-ένα,τα σβήνω κι άντε πάλι. Βαρέθηκα.

Δημοσ.

Οι συμβουλές μου για το θέμα

1. Αποφυγή εγκατάστασης περιττών εφαρμογών και το κυριότερο εφαρμογών που καταλαμβάνουν πολύ χώρο

2. Εγκατάσταση τέτοιων εφαρμογών σε SD

3. Μετακίνηση αρχείων από το Download στην SD

4. Μετακίνηση αρχείων που έχουν παραληφθεί από messengers τύπου skype, whatsapp, viber (φωτογραφίες, βιντεάκια κλπ.) στην SD

5. Πλήρης καθαρισμός cache σε βαριές εφαρμογές τουλάχιστον μια φορά το 3μηνο

6. Κατέβασμα και τακτική χρήση του App Cache Cleaner από το Play Store

7. You can thank me later

• Like 1
Δημοσ.
Οι συμβουλές μου για το θέμα

1. Αποφυγή εγκατάστασης περιττών εφαρμογών και το κυριότερο εφαρμογών που καταλαμβάνουν πολύ χώρο

2. Εγκατάσταση τέτοιων εφαρμογών σε SD

3. Μετακίνηση αρχείων από το Download στην SD

4. Μετακίνηση αρχείων που έχουν παραληφθεί από messengers τύπου skype, whatsapp, viber (φωτογραφίες, βιντεάκια κλπ.) στην SD

5. Πλήρης καθαρισμός cache σε βαριές εφαρμογές τουλάχιστον μια φορά το 3μηνο

6. Κατέβασμα και τακτική χρήση του App Cache Cleaner από το Play Store

7. You can thank me later

Σωστά αυτά που λες, αλλά θέλω να συμπληρώσω κάτι στο 6ο βήμα για όποιον δεν το γνωρίζει.

Από το Android 6.0 και μετά (τουλάχιστον σε vanilla Android), δε δίνει δικαίωμα το λειτουργικό σε third party apps να διαγράφουν app cache. Πρέπει να πας μόνος στις ρυθμίσεις και να το διαγράψεις χειροκίνητα. Αυτό είναι κακό διότι το App Cache Cleaner έδινε τη δυνατότητα να διαγράφεται η app cache σε σταθερά intervals που ορίζονται από τον χρήστη.

Ελπίζω κάποιος OEM να δίνει τη δυνατότητα αυτή με ένα από τα bloatware που φορτώνει στο κινητό.

• Like 2
Δημοσ.

Σωστά αυτά που λες, αλλά θέλω να συμπληρώσω κάτι στο 6ο βήμα για όποιον δεν το γνωρίζει. Από το Android 6.0 και μετά (τουλάχιστον σε vanilla Android), δε δίνει δικαίωμα το λειτουργικό σε third party apps να διαγράφουν app cache. Πρέπει να πας μόνος στις ρυθμίσεις και να το διαγράψεις χειροκίνητα. Αυτό είναι κακό διότι το App Cache Cleaner έδινε τη δυνατότητα να διαγράφεται η app cache σε σταθερά intervals που ορίζονται από τον χρήστη. Ελπίζω κάποιος OEM να δίνει τη δυνατότητα αυτή με ένα από τα bloatware που φορτώνει στο κινητό.

Πολυ σωστος!

Αναφορικα λοιπον, σε LG G4, υπαρχει το Smart Cleaning  στην καρτελα ρυθμισεων "Γενικα", oπου κανει αυτο ακριβως, για οσους ενδιαφερονται!

Edit: Οριζεις ομως σταθερα intervals ανανεωσης της ενδειξης "Idle Apps", οχι για καθαρισμο Cache.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...