GeorgeSmirlis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Καλησπερα σας, εδω και 4 χρονια εχω ιντερνετ στο σπιτι τραβωντας ενα 10μετρο καλωδιο απο την μια πριζα του σπιτιου στο δωματιο που εχω το μοντεμ και τον υπολογιστη. Η ερωτηση μου ειναι: μπορω με καποιον τροπο να βαλω πριζα στο δωματιο μου ωστε να γλιτωνω αυτο το 10μετρο καλωδιο που μειωνει την ταχυτητα και δημιουργει αντισταση? Μπορω να παρω απο το κουτι του οτε καλωδιο και να το φερω στο δωματιο? Αν ναι πως?
corsair04 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Καλησπερα σας, εδω και 4 χρονια εχω ιντερνετ στο σπιτι τραβωντας ενα 10μετρο καλωδιο απο την μια πριζα του σπιτιου στο δωματιο που εχω το μοντεμ και τον υπολογιστη. Η ερωτηση μου ειναι: μπορω με καποιον τροπο να βαλω πριζα στο δωματιο μου ωστε να γλιτωνω αυτο το 10μετρο καλωδιο που μειωνει την ταχυτητα και δημιουργει αντισταση? Μπορω να παρω απο το κουτι του οτε καλωδιο και να το φερω στο δωματιο? Αν ναι πως? εάν θες μόνο ίντερνετ γίνεται να βάλεις το μόντεμ στην πρίζα του τηλεφώνου και μεσώ powerline να μεταφέρεις το internet στο δωμάτιο τώρα για το τηλέφωνο εάν δεν θες να βλέπεις το καλώδιο πρέπει να σκάψεις τους τοίχους και να περάσεις κανάλια εσωτερικά και μετά να βάλεις πρίζα όπου θέλεις ( υψηλό κόστος ) επίσης μπορείς να πάρεις ένα απλό καλώδιο δίκτυο και να το συνδέσεις από την εξωτερική πλευρά της πρίζας στην άλλη άκρη μια πρίζα τοίχου εξωτερική ναι μεν έχεις ελεύθερη την πρίζα που είναι συνδεδεμένη τώρα το καλώδια αλλά στην ουσία δεν κερδίζεις κάτι.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 εαν θες μονο ιντερνετ γινεται να βαλεισ το μοντεμ στην πριζα του τηλεφωνου και μεσω powerline να μεταφερεισ το internet στο δωματιο τωρα για το τηλεφωνο εαν δεν θεσ να βλεπει υο καλωδιο πρεπει να σκαψεις τουσ τοιχους και να περασις καναλια εσωτερικα και μετα να βαλεισ πριζα ωπου θελεισPowerline δυσκολα, εως αδυνατον. Να σκαψω τους τοιχους οχι φυσικα. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω να βαλω με ενα καλωδιο το μοντεμ για να γλιτωσω και την παλια καλωδιωση του οτε στο σπιτι και το 10μετρο καλωδιο rj11 που ενωνει πριζα-μοντεμ. Γινεται να παρω καλωδιο απο το κουτι του οτε (αν το βρω) και να το τερματισω σε rj11 και να το κουμπωσω στο μοντεμ? Αν ναι, πωςς θα το κανω αυτο και τι χρειαζομαι? Με το 10μετρο καλωδιο χανω ταχυτητα. Επισης μετα το καλοκαιρι θα μπει vdsl οποτε να ειμαι κομπλε!
corsair04 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Powerline δυσκολα, εως αδυνατον. Να σκαψω τους τοιχους οχι φυσικα. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω να βαλω με ενα καλωδιο το μοντεμ για να γλιτωσω και την παλια καλωδιωση του οτε στο σπιτι και το 10μετρο καλωδιο rj11 που ενωνει πριζα-μοντεμ. Γινεται να παρω καλωδιο απο το κουτι του οτε (αν το βρω) και να το τερματισω σε rj11 και να το κουμπωσω στο μοντεμ? Αν ναι, πωςς θα το κανω αυτο και τι χρειαζομαι? Με το 10μετρο καλωδιο χανω ταχυτητα. Επισης μετα το καλοκαιρι θα μπει vdsl οποτε να ειμαι κομπλε! άρα εσύ θες ένα καινούριο καλώδιο από τον κατανεμητή του ΟΤΕ στο σπίτι ? δεν νομίζω να γίνεται μόνο η λύση που σου έγραψα μοιάζει πιθανή αλλά για ποιο λόγο να το αντικατατσησουν από την στιγμή που δεν έχει πρόβλημα .
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 10 μέτρα τηλεφωνικό καλώδιο δε προσθέτει ''αντίσταση'' για αρχή.Φτιάξε ένα διακριτικό καναλάκι μέχρι το δωμάτιο σου και τέλος. Στη θέση σου θα άφηνα το μόντεμ κεντρικά στο σπίτι (για να μη κοιμάμαι και να ''ψηνομαι απο το ασύρματο δίκτυο) και θα τραβούσα 10 μέτρα καλώδιο δικτύου καλής ποιότητας στο δωμάτιο όπου πάλι δε θα χεις απώλεια.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Οκ καταλαβα, αρα δεν αξιζει ο ολος κοπος οποτε το αφηνω. Ερωτηση με vdsl το μοντεμ πρεπει να ειναι συνδεδεμενο στην κεντρικη πριζα ή σ οποιαδηποτε αλλγ του σπιτιου? 2 εχω εγω, η μια ειναι στο σαλονι και η αλλη σε ενα απο τα δυο δωματια του σπιτιου. Επισης ποσες μερες θελει η αλλαγη απο adsl σε vdsl? Forthnet ειμαι!
deneb Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 θα μπορούσες να δοκιμάσεις με καλώδιο utp είναι πάντα καλύτερης ποιότητας από το τηλεφωνικό και θα έχεις λιγότερες απώλειες αν και στα δέκα μέτρα όπως είπε και κάποιος πιο πάνω δε θα έπρεπε να έχεις αισθητές απώλειες.. μήπως είσαι μακριά από το κοντινότερο καφάο ?
GeorgeSmirlis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Οχι στα 200 μετρα ειναι, αλλα εχω forthnet adsl και παιρνω απο καφαο? Max ταχυτητα ειναι 950kb/s σε download. Απο Α/Σ δεν παιρνω?
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 έχεις ρωτήσει αν υποστηρίζει VDSL η περιοχή σου; μπες στη σελίδα του παρόχου και έχει να βάλεις τα στοιχεία(διεθυνση κλπ για να δεις διαθεσιμότητα) στη forthnet εφόσον είσαι συνδρομητής απλά βάζεις τον αριθμό του τηλεφώνου. όπως γράφτηκε και πάνω,καλύτερα να πάρεις ενα 10μετρο καλώδιο δικτύου(UTP) παρά το τηλεφωνικό που έχεις τώρα. Για το άλλο ερώτημα,στο VDSL το μόντεμ πρέπει να συνδεθεί στην κεντρική πρίζα του σπιτιού και επειτα απο εκει με splitter να παει το τηλέφωνο και στα άλλα δωμάτια δες εδώ https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf
GeorgeSmirlis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2016 έχεις ρωτήσει αν υποστηρίζει VDSL η περιοχή σου; μπες στη σελίδα του παρόχου και έχει να βάλεις τα στοιχεία(διεθυνση κλπ για να δεις διαθεσιμότητα) στη forthnet εφόσον είσαι συνδρομητής απλά βάζεις τον αριθμό του τηλεφώνου. όπως γράφτηκε και πάνω,καλύτερα να πάρεις ενα 10μετρο καλώδιο δικτύου(UTP) παρά το τηλεφωνικό που έχεις τώρα. Για το άλλο ερώτημα,στο VDSL το μόντεμ πρέπει να συνδεθεί στην κεντρική πρίζα του σπιτιού και επειτα απο εκει με splitter να παει το τηλέφωνο και στα άλλα δωμάτια δες εδώ https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Ναι εχω ρωτησει, υποστηριζει και θα περνω απο καφαο που εχω στα 100 μετρα απο το σπιτι μου. Μου ειπαν οτι θα καρφωνω 49,99. 2 τηλ πριζες εχει το σπιτι αλλα λογικα η κεντρικη θα ειναι αυτη του σαλονιου και οχι του ενος απο τα δυο δωματια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα