Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θές να λιώσουν τα κιλά απο πάνω σου κάνε ασκήσεις με βάρη. Και μικρά βάρη να κάνεις θα καίς πάρα πολλές θερμίδες και το γυμνασμένο σώμα καίει περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το αγύμναστο. Η δίετα τύπου keto (καθόλου carbs) είναι πολύ πιο brutal σε σχέση με την απλή ασκηση.

Αυτός είναι και ένας τρόπος να χάσεις βάρος και να τρώς περισσότερο, αρκεί να μην τρώς φαγητά που είναι "θερμιδικές βομβες" (παγωτά, σουβλάκια, τσουρέκια κτλ)

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δοκίμασε τη δίαιτα «ραμαζάνι» :P

Πριν 2-3 καλοκαίρια ήθελα να χάσω 6-7 κιλά και αποφάσισα να μη τρώω τίποτα ή ελάχιστα όλη μέρα και να τρώω ό,τι θέλω και όσο θέλω το βράδυ. Είχε αποτέλεσμα, τα έχασα γρήγορα!

(Για πλάκα λέω δοκίμασέ τη, δεν είμαι ειδικός. Εγώ το έκανα σε μένα για λίγο καιρό και το αναφέρω).

Είμαι σίγουρη ότι το πολύ που νομιζες ότι ετρωγες, στη πραγματικότητα ήταν λίγο για εσένα.

Επίσης, το πολύ φαγητό το βράδυ δεν κάνει καλό, απ' όλες τις πλευρές.

Δημοσ.

Είμαι σίγουρη ότι το πολύ που νομιζες ότι ετρωγες, στη πραγματικότητα ήταν λίγο για εσένα.

Επίσης, το πολύ φαγητό το βράδυ δεν κάνει καλό, απ' όλες τις πλευρές.

Εγώ το βράδυ δεν μπορώ να μη φάω...δε με παίρνει ο ύπνος! :D

Δεν λέω ότι έτρωγα υπερβολικά, έτρωγα όσο ήθελα αλλά μόνο βράδυ και ό,τι ήθελα (πίτσες, γλυκά κλπ). Άρα επειδή έτρωγα μόνο μια φορά τη μέρα τα έχασα λογικά. Μου φάνηκε προτιμότερο από το να τρώω 2-3 φορές τη μέρα αλλά να προσέχω!

Δημοσ.

Μέγα λάθος ζιο !

Ότι χειρότερο μπορούσες να κάνεις στον μεταβολισμό σου έκανες..

• Like 3
Δημοσ.

Όταν χρειάστηκε να κάνω δίαιτα, το μόνο που περιόρισα ήταν το junkfood και πρόσεξα τις ποσότητες το βράδυ.

Κομμένα κοκα-κόλες,πατατάκια,καραμέλες,μπισκότα,πίτσες,κρέπες,γύρους. Έτρωγα μόνο μαγειρεμένο φαγητό σε κανονικές ποσότητες και μισογεμάτο στομάχι το βράδυ.

Μία φορά την εβδομάδα αντάμοιβα τον εαυτό μου για την προσπάθεια (βοηθά στην ψυχολογία).Χωρίς άσκηση καθόλου.

Αποτέλεσμα, από τα 85 κιλά πήγα στα 75 σε 9 μήνες περίπου.

Γενικά απέφευγε φαγητά που διεγείρουν τη γεύση επικίνδυνα. Εθίζεσαι στο αλάτι,ζάχαρη, λίπος με αποτέλεσμα στην ουσία να θες όχι να ξαναφάς, αλλά απλά να γευτείς.

• Like 2
Δημοσ.

Διαιτα Atkins,διαιτα των διασημων,διαιτα με καφε,διαιτα με ανανα,διαιτα με σκατα...

Μην χανετε τον χρονο σας με διαιτες,επικεντρωθειτε σε υγιεινη διατροφη(-θερμιδες) σε συνδιασμο με γυμναστικη και ολα τα αλλα θα ερθουν.

ΥΓ.-25 και συνεχιζουμε...

• Like 6
Επισκέπτης
Δημοσ.

Όταν χρειάστηκε να κάνω δίαιτα, το μόνο που περιόρισα ήταν το junkfood και πρόσεξα τις ποσότητες το βράδυ.

Κομμένα κοκα-κόλες,πατατάκια,καραμέλες,μπισκότα,πίτσες,κρέπες,γύρους. Έτρωγα μόνο μαγειρεμένο φαγητό σε κανονικές ποσότητες και μισογεμάτο στομάχι το βράδυ.

Μία φορά την εβδομάδα αντάμοιβα τον εαυτό μου για την προσπάθεια (βοηθά στην ψυχολογία).Χωρίς άσκηση καθόλου.

Αποτέλεσμα, από τα 85 κιλά πήγα στα 75 σε 9 μήνες περίπου.

Γενικά απέφευγε φαγητά που διεγείρουν τη γεύση επικίνδυνα. Εθίζεσαι στο αλάτι,ζάχαρη, λίπος με αποτέλεσμα στην ουσία να θες όχι να ξαναφάς, αλλά απλά να γευτείς.

1.1 κιλό τον μήνα είναι πάρα πολύ μικρή απώλεια.
Δημοσ.

1.1 κιλό τον μήνα είναι πάρα πολύ μικρή απώλεια.

Δε βιαζόμουν. Η δίαιτα ήταν με εντολή γιατρού και έπρεπε να γίνει σε τέτοιο ρυθμό.

Αυτό που ήθελα να δείξω, είναι ότι μόνο με "κόψιμο" συγκεκριμένων άχρηστων τροφών, χάνεις κιλά. Κάτι που σημαίνει ότι αυτές είναι οι κύριοι ένοχοι για μπάκες κλπ.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δε βιαζόμουν. Η δίαιτα ήταν από γιατρό και έπρεπε να γίνει σε τέτοιο ρυθμό.

Αυτό που ήθελα να δείξω, είναι ότι μόνο με "κόψιμο" συγκεκριμένων άχρηστων τροφών, χάνεις κιλά. Κάτι που σημαίνει ότι αυτές είναι οι κύριοι ένοχοι για μπάκες κλπ.

Α οκ, τότε είναι διαφορετικό.

Οχι, πάντα, παίζουν και οι ποσότητες ρόλο.

Δημοσ.

Σεντόνι alert.

Επειδη μου αρεσουν αυτα τα θεματα ,δηλαδη διαιτα και γυμναστικη,και λογω κρισης και υποαπασχολησης εχω πολυ χρονο και εχω διαβασει βιβλια,σε pdf απο τον Jack Sparrow :devil: , εχω και φιλους που ασχολουνται με διατροφη και γυμναστικη και αυτοι εχουν εμπειρια να σου πω μια γνωμη.

Κατ'αρχην  ο Maus σου ειπε τα καλυτερα με λιγες κουβεντες αλλα και αλλα παιδια μιλησαν σωστα.

Οι υδατανθρακες σου ειναι απαραιτητοι και τα φρουτα,ειδικα σε ενα η δυο μεταπροπονητικα γευματα. Οι περισσοτεροι που κανουν βαρη η γενικα γυμναστικη και τα λεμε εκει στο γυμναστηριο,πανε για προπονηση ειτε με αδειο στομαχι ειτε με ενα ελαφρυ αλλα θρεπτικο γευμα πριν. Μετα χρειαζεσαι υποχρεωτικα υδατανθρακες αλλα αργοτερα προς το βραδυ μπορεις να τρως για διαιτα,λιγοτερο,ελαφρυτερα και με λιγοτερους υδατανθρακες. Το καθολου η πολυ λιγο υδατανθρακες μονιμα ειναι επικινδυνο για την υγεια σου.

Επισημα και αποδεδειγμενα η κετο/Atkins διαιτα εχει καλα αποτελεσματα απο αποψη οχι μονο απωλειας βαρους αλλα και καψιμο λιπους αφου συνηθιζεις το σωμα σου να καιει λιπος αντι για υδατανθρακες,δηλαδη το ανθρωπινο σωμα προσαρμοζεται σε διαφορες συνθηκες.Αλλα μονο προσωρινα. Οταν αρχισεις αργοτερα να ενσωματωνεις σιγα σιγα τους υδατανθρακες στην διατροφη σου,θα ξαναπαρεις αρκετα κιλα.Αρα το θεμα ειναι οτι κανεις,να μπορεσεις να το υιοθετησεις σε μακροχρονη βαση σαν μια μονιμη διατροφη και οχι για προσωρινα αποτελεσματα.

Τωρα το προβλημα με τους διαιτολογους,ειναι οτι οι περισσοτεροι ειναι αγυμναστοι και πλαδαροι (ακομη και αν ειναι αδυνατοι) και συνιστουν διαιτες περιοριστικες που σε καμμια περιπτωση δεν ταιριαζουν σε καποιον που θελει να παει γυμναστηριο. Και σαν ασκηση ,θεωρουν μονο την αεροβικη,μιλαω παντα για τους Ελληνες διαιτολογους που ξερω γιατι ειχα παει πριν 10 χρονια προτου αρχισω ξανα γυμναστικη που την ειχα πολυ παλια εγκαταλειψει. Μαλιστα ενας μου ειχε πει,και τι τους χρειαζεσαι τους μυς ,εργατης εισαι? lol Δηλαδη ειναι ασχετοι στο θεμα διατροφη συν ασκηση,τουλαχιστον οι πιο μεγαλοι σε ηλικια. Αυτη ειναι η θλιβερη αληθεια.

Παντως στην επισημη ιατρικη επικρατει η αποψη της ισορροπημενης διατροφης ,απο ολα,αλλα με μετρο,εκγυμναση και μειωση των θερμιδων. Η Atkins ειναι αμφιλεγομενη οχι αναφορικα με τα αποτελεσματα της,αλλα με το αν ειναι καλη η βλαβερη για τον οργανισμο.Οι πιο πολλοι ακαδημαικοι λενε οτι μακροπροθεσμα ειναι βλαβερη.

Τελος σε 2 σημεια συμφωνουν οι πιο πολλοι σε πολυ μεγαλο ποσοστο και αυτα ειναι τα εξης. Το να απεχεις καπως απο το φαγητο η να ελλατωνεις τις θερμιδες σου ειναι πολυ καλο για τον οργανισμο και οδηγει σε μακροβιοτητα καθως και η αποφυγη των πολλων κρεατων,λιπαρων φαγητων και η οσο γινεται περισσοτερο αντικατασταση τους με πρασινη τροφη,σαλατες,οσπρια,φρουτα. Οχι καταργηση του  κρεατος αλλα περιορισμος και προτιμηση σε κοτοπουλο και ψαρι. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι Ασιατικοι λάοι (Κινεζοι,Γιαπωνεζοι κ.τ.λ.)εχουν την μεγαλυτερη μακροβιοτητα και ελαχιστα η μηδαμινα ποσοστα θανατου απο εμφραγματα,καρκινους,εγκεφαλικα κ.τ.λ.

Επομενως με λιγα λογια ,οχι μεγαλη ποσοτητα τροφης και ασκηση. Θα σου συνιστουσα και ενα πολυ ενδιαφερον ντοκυμοντερ του BBC με τιτλο ''Eat,fast, and live longer''. (Οπου ''fast' ειναι ρημα και σημαινει ''κανω αποχη απο τροφες η νηστευω''. )

Εγω εδω και 3 χρονια περιπου κανω κατι σαν αυτο,λεγεται intermittent fasting και ειμαι πολυ καλα. Πιο συγκεκριμενα,τρωω ολες τις θερμιδες που χρειαζομαι ημερησιως,απο 6 το απογευμα μεχρι 10 το βραδυ. Μονο το πρωι που γυμναζομαι,οταν γυρναω σπιτι,κατα τις 10 το πρωι,τρωω ενα ελαφρυ γευμα με πρωτεινη και υδατανθρακες αλλα με λιγες θερμιδες. Εμενα μου ταιριαζει κιολας γιατι απο το πρωι μεχρι τις 6 ουτως η αλλως δεν πειναω σχεδον καθολου.

Εδω ενα λινκ αρθρου με συνοπτικα συμπερασματα και στο τελος παραπομπες απο επισημες Αμερικανικες ιατρικες πηγες ,δηλαδη βιβλια η ιατρικα περιοδικα.  :)

http://www.bodybuilding.com/fun/intermittent-fasting-science-and-supplementation.html

• Like 2
Δημοσ.

Η coca cola πόσα κουτάλια ζάχαρης έχει; 7 ή 10 ?

αρκετές , αν δεν είχε φωσφορικό οξύ θα ξερνάγαμε με το που την πίναμε , οπότε μόνο κ μόνο απο αυτό καταλαβαίνουμε όλοι πιστεύω γιατί θα πρέπει αν θέλουμε ντε και καλά αναψυκτικό να επιλέγουμε κάποια sugar free version 

πάντως ενα κουτάκι κοκα κόλα sugar version παρέα με το φαγητό σαν κάτι έξτρα είναι κακή συνήθεια , θα δώσει (αφήνω απέξω insulin spikes και insulin sensitivity που παίζουν καθοριστικό ρόλο στο body fat του καθενός ) κανα 6ρι kg καθαρό λίπος το χρόνο. Μια μπουκάλα πάλι θα δώσει γύρω στα 30κάτι κιλά καθαρό λίπος το χρόνο.

Κάπως έτσι φτάνουν κάποιοι 200 και 300kg και αναρωτιέσαι τι έτρωγε . Βέβαια μην τρελαθούμε για τέτοιες extreme περιπτώσεις χρειάζονται συνδιασμοί πολλών κακών συνηθειών.

Απλά όσοι λένε έκοψα ψωμιά(το λευκό έχει την ίδια επίδραση με την καθαρή ζάχαρη πέρα οτι έχει πολλές θερμίδες σε μικρή ποσότητα ) και coca cola και αδυνάτισα μόνο απο αυτό ή τα έτρωγαν/έπιναν έξτρα ή ήταν οι μοναδικές κακές τους συνήθειες , δηλαδή δεν ήταν εντελώς σάπιοι , δεν έτρωγαν σα να μην υπάρχει αύριο. Αν κάποιος ανήκει σε μια απο αυτές τις κατηγορίες καλό θα του κάνει να τα κόψει αλλα δεν θα είναι αρκετό σε βάθος χρόνου. 

Δημοσ.

Διαιτα Atkins,διαιτα των διασημων,διαιτα με καφε,διαιτα με ανανα,διαιτα με σκατα...

Μην χανετε τον χρονο σας με διαιτες,επικεντρωθειτε σε υγιεινη διατροφη(-θερμιδες) σε συνδιασμο με γυμναστικη και ολα τα αλλα θα ερθουν.

ΥΓ.-25 και συνεχιζουμε...

ακριβώς! προέρχομαι απο οικογένεια γυμναστών, οπότε ξέρω κάτι παραπάνω. με δύο κουβέντες τα είπες όλα. Το ζήτημα είναι να σου γίνει τρόπος ζωής η σωστή διατροφη ώστε ούτε να στερείσαι κάτι αλλά ούτε και να υπερβάλλεις. Μπορεί να πάρει λίγο χρόνο παραπάνω για να φύγουν τα κιλά χωρίς σκληρή δίαιτα, αλλά το πιο πιθανό ότι δε θα μπουν εύκολα ξανά.Συγχαρητήρια για την προσπάθεια! :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...