Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι κάνεις Γιάννη; Κουκιά σπέρνω

Εγώ αναφέρθηκα στο άκυρο "Δεν υπάρχει δίαιτα, ισορροπημένη διατροφή υπάρχει μόνο.. " που έγραψες, και εσύ μου εξηγείς την επιστήμη της διαιτολογίας... με λίγα λόγια την επιστήμη αυτού που ισχυρίστηκες πως... δεν υπάρχει! Τόσο μεγάλη κωλοτούμπα ούτε ο μπουμπούκος!!!

Υπαρχει διαιτα για υγιεις ανθρωπους και την δινει ο διαιτολογος αφου πρωτα βεβαιωθει οτι το ατομο που ηρθε σε αυτον ειναι υγιης απο αλλο γιατρο.

Ειναι σωστο ενας υγιης ανθρωπος να ζητα απο εναν διαιτολογο μια διαιτα και οχι απο εναν διατροφολογο ;

Για τον νομο ειναι.

Γιατι ο διατροφολογος μπορει να του δωσει γενικες συμβουλες για να βελτιωσει την διατροφη του, αλλα δεν μπορει να του δωσει συγκεκριμενη διαιτα,ενω ο διαιτολογος μπορει.

Γιατι ενας υγιης ανθρωπος να θελει να μπει σε διαιτα και οχι σε μια ισορροπημενη διατροφη ;

Για επαγγελματικους λογους,βλεπε ηθοποιους που για τις αναγκες μιας ταινιας πρεπει να παρουνι ή να χασουν γρηγορα βαρος κατι που μπορει να γινει πιο ευκολα με την βοηθεια του διαιτολογου.

Σε αυτες τις περιπτωσεις τα λεφτα ειναι πολλα και αυτοι που τις ακολουθουν ειναι βεβαιοι  οτι αξιζει τον κοπο να ρισκαρουν με την υγεια τους.

Το να ακολουθουν ομως οι υπολοιποι τον δρομο αυτο ,επειδη η ταδε διαιτα ειναι της μοδας, για να χασουν μερικα κιλα για την παραλια,αλλαζοντας δραστικα τις διατροφικες τους συνηθειες ειναι γελοιο.

Ο διαιτολογος θα βοηθησει να ολοκληρωθει αυτη η πορεια προς την γελοιοτητα,αλλωστε αυτη ειναι η δουλεια του,δεν ενδιαφερεται για το μετα στην υγεια.

Η ζωη μας δεν ειναι μικρη,δεν ειναι το τωρα,δεν ειναι ενα σπριντ,να τα δωσουμε ολα με την μια και να τελειωνουμε.

Το να κανει καποιος φακιρικα με την υγεια του καποια στιγμη θα του εξασφαλησει βουνο απο προβληματα.

1000 φορες καλυτερα καποιος που αισθανεται οτι εχει την αναγκη ειδικου στο θεμα της διατροφης του  αν και υγιης, να ακολουθησει τις συμβουλες ενος διατροφολογου που θα σεβαστει πρωτα πρωτα το μετα,παρα να μπλεκει με περιεργες διαιτες.

Ισως 1000 φορες καλυτερο ειναι καποιος που ειναι υγιης να μην μπλεκει ουτε με διαιτολογους ουτε με διατροφολογους,γιατι το τοπιο στον χωρο τους ειναι ακομα πολυ θολο.

Οσοι εχουν προβληματα υγειας υπαρχουν οι κλινικοι διαιτολογοι και οι κλινικοι διατροφολογοι που ξερουν να κανουν καλα την δουλεια τους και ειναι ακρως απαραιτητοι.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλώς ή κακώς έχω αποκλείσει άλλες λύσεις (υποθερμιδική διατροφή π.χ.). Κατανοώ ότι για το 90% των ανθρώπων το χάσιμο βάρους σημαίνει απλά "τρώγε λιγότερο, ασκήσου περισσότερο" και πως δε χρειάζεται τίποτε άλλο.

Παρ' όλα αυτά, στράφηκα στην Atkins διότι μου είναι πιο ταιριαστή και θα την ακολουθήσω ευκολότερα. Για παράδειγμα, δε μπορώ να φανταστώ μία υποθερμιδική διατροφή πάνω μου, η πείνα είναι ένα από τα πράγματα που δεν αντέχω με τίποτα. Μέσα σε 2-3 μέρες θα είχα ορμήσει πάνω στα κατεψυγμένα κρέατα και θα τα 'τρωγα ωμά! Με low-carb είμαι χορτάτος, ενώ αποκλείω τροφές που έτσι κι αλλιώς, δε με ενθουσιάζουν (π.χ. ζυμαρικά, ψωμιά). 

Γενικά, οι low-carb είναι λίγο "περίεργες" δίαιτες (στην αρχή τουλάχιστον) αλλά από όσο έχω διαβάσει, απίστευτα αποτελεσματικές. Εννοείται πως στη συνέχεια (που ξαναγυρνάς σιγά-σιγά σε μια πιο normal διατροφή, προσθέτοντας φρούτα, δημητριακά, περισσότερα λαχανικά, κλπ) η απώλεια βάρους μειώνεται ή και σταματάει. In the long term, ότι κι αν κάνεις, τα ίδια θα χάσεις. Απλά η Atkins (κι άλλες παρόμοιες, π.χ. Dukan) "γκαζώνουν" πολύ στην αρχή.

Για αυτούς τους δύο κύριους λόγους τη διάλεξα:

• Γρήγορη απώλεια λίπους ώστε να μη μείνω στην "περιοριστική" φάση για καιρό, και
  • Κοντά στα γούστα μου, τη φιλοσοφία μου, ώστε να μπορέσω να την ακολουθήσω και να μην την παρατήσω μετά από 10 μέρες.

Αυτό που με ανησυχεί τώρα, είναι όπως έγραψα και στο 1ο post, ότι δεν δείχνω "σημάδια" κέτωσης. Οπότε ίσως να μην έχει ξεκινήσει να κάνει δουλειά, πράγμα περίεργο, καθότι ο Dr. Atkins έλεγε ότι παίρνει μόνο 3-4 ημέρες.

>20 gr υδατάντρθακα είναι τρέλα,πίστεψε με
θα πέσεις κατω κυριολεκτικά.Θα είσαι όλη μερα σε λείθαργο και δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα.

Big nope. Εδώ και 15 ημέρες είμαι με μάξιμουμ 20 gr υδατάνθρακες ημερησίως. Δεν έχω καταλάβει το παραμικρό. Ούτε κούραση, ούτε υπνηλίες, τίποτα. Στη σπίντα είμαι.  :wacko: Εκτός κι αν τους μετράω λάθος και παίρνω παραπάνω. :P

Δημοσ.

Παιδια σορρυ κιολας αλλα πιστευω οτι αν καποιος κατσει και ασχοληθει τοσο πολυ με το φαι του σε σημειο που να του γινεται εμμονη ιδεα οχι κιλα δεν προκειται να χασει, αλλα θα καταληξει και με διατροφικες διαταραχες.Εκτος κι αν εχει σχεση με το επαγγελμα του.

Νομιζω δεν θελει καμμια υπερβολη λιγο απ' ολες τις διατροφικες ομαδες και να δεχτει αυτος που θελει να χασει τα κιλα οτι θα πεινασει και λιγο.Αυτο δηλ. που κανουν μερικοι και πινουν 10 κολες λαιτ με το προσχημα οτι δεν εχουν πολλες θερμιδες ειναι πολυ λαθος και δεν βοηθαει καθολου στην απωλεια βαρους.Εγω οποτε εχανα κιλα πειναγα λιγο και προσπαθουσα να μην γεμιζω το στομαχι μου με υγρα για να ξεγελαστω, αντε ποτε ποτε να ετρωγα κανενα καροτο ετσι για τη ζαχαρη του.

• Like 3
Δημοσ.

Καλώς ή κακώς έχω αποκλείσει άλλες λύσεις (υποθερμιδική διατροφή π.χ.). Κατανοώ ότι για το 90% των ανθρώπων το χάσιμο βάρους σημαίνει απλά "τρώγε λιγότερο, ασκήσου περισσότερο" και πως δε χρειάζεται τίποτε άλλο.

όχι το 90%  το 100% , αν δεν φας λιγότερο απ όσο καις δεν πρόκειται να χάσεις γραμμάριο (εκτός απο μερικά κιλά νερά λόγο οτι οι υδατάνθρακες κρατάνε νερά τα οποία επιστρέφουν την πρώτη μέρα που θα ξαναφάς υδατάνθρακες). 

Αυτό προϋποθέτει να ξέρεις πόσο καις και πόσο τρως , στην τύχη δεν γίνεται τίποτα 

• Like 2
Δημοσ.

καλό είναι να συμβούλευόμαστε διατροφολογο όταν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή προσπάθεια. Οι διαίτες των "διασήμων ", "των περιοδικών", των θαυμάτων συνήθως κρύβουν πολλές παγίδες... Προσωπικά δεν θέλω να αποκλείω τπτ απο τη διατροφή μου κι απλά ελεγχω την ποσότητα κι εννοείται γυμνάζομαι. Επιπλέον τέτοιες δίαιτες είναι αποτελεσματικές μόνο όταν τις ακολουθείς πιστά. Όταν μπεις σε φάση συντήρησης, όπου θα φας και μια φέτα ψωμί ή ένα φρούτο, τότε θα αρχίσεις να ξαναπαίρνεις κιλά.  

• Like 1
Δημοσ.

Το χρονικό περιθώριο για να μπεις σε κετωση εξαρτάται απο τον οργανισμό.σε 3 με 4 ημερες δεν μπαίνεις σιγουρα παντως(εκτος αν παρεις καποιες συμπληρωματικες τροφες η εχει συνηθισει ο οργανισμος σου αυτην την κατασταση)..επισης υπαρχουν πολλα που μπορεί να σε βγαλουν και ας μην εχουν υδατανθρακες(πχ coca cola light ισως και το αλκοολ) καθως και αυξημενη πρόσληψη πρωτεϊνών.

Δημοσ.

Αν δε φας λιγοτερο δε προκειται να χασεις.

Εσυ δε θες απλα να φας ποιοτικότερα για να αλλαξεις τη σύσταση του σωματος σου, θες να χασεις κιλα και αυτο αν δε κοψεις ποσοτητες δε γινεται.

Το στομαχι μας μαθαίνει να δεχεται περισσότερη ή λιγότερη τροφη, απλα στο διαστημα προσαρμογής πρεπει να ελέγξεις το μυαλο σου για να μεινεις στο στοχο.

Δημοσ.

Τα αναψυκτικα μπορει να λενε sugar free κλπ αλλα εχουν τα υπολοιπα σκατολοιδια μεσα που χαλανε το μεταβολισμο.Βασικη διατροφη που κανουν κ οι BB για στεγνωμα ειναι πρωτεινες φουλ (ασπρα απαχα κρεατα κοτοπουλο χοιρινο ψαρι ψητα/ατμο,ελαχιστος υδατανθρακας κυριως πρασιναδες γλυκοπατατες πατζαρια βραστα λαχανικα κ οχι αμυλωδης.ρυζια ψωμια πατατες,εννοειται ζαχαρες γλυκα μακαρονια κ επεξεργασμενα κομενα.

Αυτα ομως θελουν ζυγαρια φαγητου κ πλανο ωστε να ξερεις τι ποσο κ ποτε.Αρα διαιτολογος...Η ασκηση μονη της δεν φερνει αποτελεσματα.

Δημοσ.

Ρε ψηλε μπζιλέ κ συ κανε εναν κοπο να καταλαβεις τι θελει να πει ο αλλος.Ήμαρτον.

Fixed....  :-D

Εγώ δεν χορταίνω με 1 δίαιτα και κάνω 2.

• Like 1
Δημοσ.

Για το να χάσεις βάρος θα κοιτάξεις να τρώς λιγότερες θερμίδες απ'ότι καταναλώνεις. Αυτό είναι το μόνο που παίζει ρόλο για να χάσεις βάρος, είτε τρώς μόνο λαχανικά, είτε τρως μόνο κρέας είτε τρως μόνο λευκή ζάχαρη.

Το πως θα το χάσεις διατηρώντας την υγεία και την μυϊκή μάζα σου είναι άλλη υπόθεση. Δεν σου προτείνω ούτε Atkins ούτε keto ούτε άλλα υπερβολικά πράγματα. Δεν χρειάζονται και συνήθως δεν βοηθάνε.

Να κοιτάξεις να τρως ισορροπημένα και όχι πολύ κατεργασμένα τρόφιμα (όχι junk food, όχι ετοιματζίδικα και σίγουρα όχι αναψυκτικά και energy drinks).

Ένας καλός κανόνας είναι ότι για να χάσεις ένα κιλό λίπος πρέπει να χάσεις και 7500-8000 θερμίδες.

Δηλαδή αν καθημερινά τρως 1000 θερμίδες λιγότερες απ' ότι καις θα χάνεις ~1κιλό την εβδομάδα, το οποίο είναι τυπικά το μέγιστο ασφαλές όριο. Να κάνεις έστω και ελαφρά γυμναστική για τους μυες σου (πέρα από περπάτημα/τρέξιμο) έτσι ώστε να μην χάσεις μυική μάζα.

Εν κατακλείδι υπολόγισε περίπου πόσες θερμίδες καις, υπολόγιζε πόσες θερμίδες τρως, λίγη γυμναστική και αρκετή υπομονή.

• Like 2
Δημοσ.

Η δίαιτες τύπου Adkins καλύτερα να αποφεύγονται. Εδώ που τα λέμε, οτιδήποτε προσωρινό, όσον αφορά τη διατροφή σου, πρέπει να αποφεύγεται. Εφάρμοσε μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε να μην σου λείπει τίποτα, και θα είσαι οκ για πάντα.

Πριν καιρό είχα δοκιμάσει να κόψω και εγώ τους υδατάνθρακες. Περιττό να σου πω, πως στο gym ψόφαγα σε χρόνο ρεκόρ. Μέγα λάθος.

• Like 3
Δημοσ.

Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για αρρώστους αλλά για υγιείς ανθρώπους γι αυτό και είπα πως δεν υφίσταται δίαιτα αλλά ισορροπημένη διατροφή !! Έλα κούρασε , τελος απο μενα .

Συνεχίζεις τα άκυρα... Εδώ μιλάμε για τη δίαιτα Atkins, η οποία απευθύνεται κυρίως σε(ή έστω και σε) παχύσαρκους ανθρώπους, και η παχυσαρκία θεωρείται πλέον παγκοσμίως ασθένεια. Τώρα πως σου ήρθε ότι μιλάμε μόνο για υγιείς ανθρώπους, μόνο εσύ το ξέρεις.

Δημοσ.

Λέω άκυρα εγώ και όχι εσύ που έχεις στείλει 10 μηνύματα και δεν έχεις πάρει ούτε μισό λαικ ε??

Εντάξει ψηλέ συνέχισε, όταν βρεθεί ένας και συμφωνήσει μαζί σου, πες μου να φέρω σαμπάνια να τω γιορτάσουμε!

Ε ρε φάση χαχαχαχα !!!

~~~~~

Μενειςσπιτισου

Πες ότι χρειαζόμαστε 2000 θερμίδες (τυχαίο νούμερο) για να χάσουμε βάρος, αν τις πάρουμε τρώγοντας σαλάτες, άσπρο κρέας, ασπράδια ψάρια κτλ θα αδυνατίσουμε και θα είμαστε υγιής, αν τις ίδιες θερμίδες τις πάρουμε από δύο σοκολάτες θα αδυνατίσουμε αλλά θα αρρωστήσουμε! Σκοπός δεν είναι να χάσουμε κιλά αλλά τι κιλά θα χάσουμε γι αυτό λέμε ισορροπημένη διατροφή και όχι δίαιτα..

Δημοσ.

Δοκίμασε τη δίαιτα «ραμαζάνι» :P

Πριν 2-3 καλοκαίρια ήθελα να χάσω 6-7 κιλά και αποφάσισα να μη τρώω τίποτα ή ελάχιστα όλη μέρα και να τρώω ό,τι θέλω και όσο θέλω το βράδυ. Είχε αποτέλεσμα, τα έχασα γρήγορα!

(Για πλάκα λέω δοκίμασέ τη, δεν είμαι ειδικός. Εγώ το έκανα σε μένα για λίγο καιρό και το αναφέρω).

Δημοσ.

Δοκίμασε τη δίαιτα «ραμαζάνι» :P

Πριν 2-3 καλοκαίρια ήθελα να χάσω 6-7 κιλά και αποφάσισα να μη τρώω τίποτα ή ελάχιστα όλη μέρα και να τρώω ό,τι θέλω και όσο θέλω το βράδυ. Είχε αποτέλεσμα, τα έχασα γρήγορα!

(Για πλάκα λέω δοκίμασέ τη, δεν είμαι ειδικός. Εγώ το έκανα σε μένα για λίγο καιρό και το αναφέρω).

Αν δε πιάσει κυρρησει τσιχαντ ;;;; aoxoaoxooaoxoaooxoa

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...