technology_guy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα στο forum. Τελευταίως σκέφτομαι πολύ συχνά τι θα γίνω στο μέλλον. Επειδή λοιπόν μου αρέσει τρελά η τεχνολογία και ότι έχει να κάνει με αυτή, το σκέφτομαι να γίνω προγραμματιστής κι έτσι χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να λύσω κάποιες απορίες. Αυτό που με προβληματίζει, είναι πως είμαι μαθητής της 2ας προς 3ης γυμνασίου πλέον και δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό. Δεν ξέρω δηλαδή καμία γλώσσα προγραμματισμού ακόμα και αγχώνομαι λίγο. Φαντάζομαι πως στη σχολή της Πληροφορικής (αν είναι αυτή η σχολή που γίνεσαι προγραμματιστής) διδάσκονται αυτές οι γλώσσες, έτσι; Δεν ξέρω τι μισθοί παίζονται και τι ωράρια υπάρχουν. Χρόνο για την ζωή μου φαντάζομαι θα έχω. Επίσης, (θεωρητικά) που μπορώ να βρω δουλειά; Όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω σχεδόν τίποτα γι' αυτό το επάγγελμα γι΄αυτό και θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω τι γίνεται με αυτή τη δουλειά. Ευχαριστώ.
socket Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρω δηλαδή καμία γλώσσα προγραμματισμού ακόμα και αγχώνομαι λίγο. Φαντάζομαι πως στη σχολή της Πληροφορικής (αν είναι αυτή η σχολή που γίνεσαι προγραμματιστής) διδάσκονται αυτές οι γλώσσες, έτσι; Προγραμματισμό δεν σου μαθαίνει καμία σχολή. Προγραμματισμό μαθαίνεις στο σπίτι σου. Στη σχολή θα σου δείξουν ορισμένα βασικά πράγματα, από εκεί και πέρα με προσωπική ενασχόληση θα βελτιωθείς. Δεν υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο στις σχολές όσον αφορά τον προγραμματισμό. Θυμάμαι στο πρώτο μάθημα προγραμματισμού στη σχολή, ο καθηγητής μας είχε πει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε να ξέρουμε είναι πως ανοίγει ένα pc. Αν θέλεις να ξεκινήσεις από τώρα μπορείς να βρεις (όχι απαραίτητα να αγοράσεις) κάποιο βιβλίο. Ή κάποιο tutorial, υπάρχει πολύ υλικό αν ψάξεις. Ως προς το ποια γλώσσα να διαλέξεις, η κλασσική επιλογή είναι η C. Ωστόσο μπορείς να επιλέξεις και αλλές (Java, python κλπ.). Όσον αφορά τα εργασιακά, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα.
technology_guy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Προγραμματισμό δεν σου μαθαίνει καμία σχολή. Προγραμματισμό μαθαίνεις στο σπίτι σου. Στη σχολή θα σου δείξουν ορισμένα βασικά πράγματα, από εκεί και πέρα με προσωπική ενασχόληση θα βελτιωθείς. Δεν υπάρχει κάποιο προαπαιτούμενο στις σχολές όσον αφορά τον προγραμματισμό. Θυμάμαι στο πρώτο μάθημα προγραμματισμού στη σχολή, ο καθηγητής μας είχε πει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως το μόνο πράγμα που χρειαζόμαστε να ξέρουμε είναι πως ανοίγει ένα pc. Αν θέλεις να ξεκινήσεις από τώρα μπορείς να βρεις (όχι απαραίτητα να αγοράσεις) κάποιο βιβλίο. Ή κάποιο tutorial, υπάρχει πολύ υλικό αν ψάξεις. Ως προς το ποια γλώσσα να διαλέξεις, η κλασσική επιλογή είναι η C. Ωστόσο μπορείς να επιλέξεις και αλλές (Java, python κλπ.). Όσον αφορά τα εργασιακά, ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα. Δηλαδή για να πιάσω δουλειά ως προγραμματιστής μόνος μου να μάθω να προγραμματίζω;
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Να ρωτήσω κάτι, πώς ξέρεις ότι σου αρέσει ο προγραμματισμός, όταν δεν έχεις κάνει ποτέ;
idomeneas7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Του αρέσει η ιδέα να είναι προγραμματιστής. Κι εμένα σε αυτή την ηλικία μου άρεσε αλλά όταν είδα τι περιλαμβάνει την έκανα με ελαφρά.
technology_guy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Αυτό κυρίως. Του αρέσει η ιδέα να είναι προγραμματιστής. Κι εμένα σε αυτή την ηλικία μου άρεσε αλλά όταν είδα τι περιλαμβάνει την έκανα με ελαφρά. Σαν δεύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή μ' αρέσουν τα οικονομικά (τύπου ΑΣΟΕ)
livefreeordie Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Κι εμενα σαν ιδεα ετσι μου φαινοταν και γιαυτο πηγα σε ΙΕΚ ταυτοχρονα με το Πανεπιστημιο,για να μαθω προγραμματισμο. Τελικα μονο σαν ιδεα μου αρεσε Αν δεν το'χεις και δεν ασχολεισαι γενικως,δε προκειται να μαθεις απο την μια μερα στην αλλη προγραμματισμο,ποσο μαλλον σε ΙΕΚ και παρομοιες σχολες.
technology_guy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Κι εμενα σαν ιδεα ετσι μου φαινοταν και γιαυτο πηγα σε ΙΕΚ ταυτοχρονα με το Πανεπιστημιο,για να μαθω προγραμματισμο. Τελικα μονο σαν ιδεα μου αρεσε Αν δεν το'χεις και δεν ασχολεισαι γενικως,δε προκειται να μαθεις απο την μια μερα στην αλλη προγραμματισμο,ποσο μαλλον σε ΙΕΚ και παρομοιες σχολες. Οπότε παρατάω την ιδέα και αρχίζω να σκέφτομαι τα οικονομικά.
socket Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Οπότε παρατάω την ιδέα και αρχίζω να σκέφτομαι τα οικονομικά. Παράτα την ιδέα μόλις την δοκιμάσεις και δεις πως δεν είναι για εσένα. 2
livefreeordie Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Παράτα την ιδέα μόλις την δοκιμάσεις και δεις πως δεν είναι για εσένα. Αν δεν ασχολειται ηδη δε παιζει να κανει κατι. Κανενα παιδι απο το τμημα μου που δεν ασχολιοταν απο πιο πριν δε καταφερε να κανει κατι. Καλοι ηταν μονο οσοι ασχολιοντουσαν ηδη,οι υπολοιποι ουτε μαθαμε ουτε καταλαβαιναμε αφου κι η διδασκαλια ειναι χαμηλοτατου επιπεδου. Τα παιδια που ηξεραν,διορθωναν τους καθηγητες. Τετοια φαση! Οπότε παρατάω την ιδέα και αρχίζω να σκέφτομαι τα οικονομικά. Καλυτερο αυτο. Και μπορεις να το δεις κι εσυ σαν χομπι ταυτοχρονα μετα να δεις αν σου κανει εν τελη.
technology_guy Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Καλυτερο αυτο. Και μπορεις να το δεις κι εσυ σαν χομπι ταυτοχρονα μετα να δεις αν σου κανει εν τελη. Αν μιλάς για τα οικονομικά, η μητέρα μου εργάζεται σε τράπεζα, οπότε ότι θέλω την ρωτάω δεν έχω θέμα.
livefreeordie Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Αν μιλάς για τα οικονομικά, η μητέρα μου εργάζεται σε τράπεζα, οπότε ότι θέλω την ρωτάω δεν έχω θέμα. Eννοω να ασχοληθεις με τα οικονομικα και ταυτοχρονα αν το θελεις,να ασχοληθεις και με το προγραμματισμο σαν χομπι πιο πολυ. 1
socket Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Αν δεν ασχολειται ηδη δε παιζει να κανει κατι. Κανενα παιδι απο το τμημα μου που δεν ασχολιοταν απο πιο πριν δε καταφερε να κανει κατι. Καλοι ηταν μονο οσοι ασχολιοντουσαν ηδη,οι υπολοιποι ουτε μαθαμε ουτε καταλαβαιναμε αφου κι η διδασκαλια ειναι χαμηλοτατου επιπεδου. Τα παιδια που ηξεραν,διορθωναν τους καθηγητες. Τετοια φαση! Καλυτερο αυτο. Και μπορεις να το δεις κι εσυ σαν χομπι ταυτοχρονα μετα να δεις αν σου κανει εν τελη. Προσωπικά θεωρώ πως είναι λάθος να παρατήσει τελείως μια ιδέα επειδή κάποιος του είπε πως είναι δύσκολη (που όντως είναι). Ας ασχοληθεί τώρα (ή και αργότερα) και μετά το απορρίπτει.
livefreeordie Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Προσωπικά θεωρώ πως είναι λάθος να παρατήσει τελείως μια ιδέα επειδή κάποιος του είπε πως είναι δύσκολη (που όντως είναι). Ας ασχοληθεί τώρα (ή και αργότερα) και μετά το απορρίπτει. Δεν του ειπα να το παρατησει εντελως οπως ειδες. Αλλα απο προσωπικη εμπειρια αυτο που λεω ισχυει,δεν ειναι κατι που αφορα μονο εμενα προσωπικα. Το ειδα σε πολλα ατομα. Αν δεν ασχολεισαι μονος δε γινεται τιποτα με τετοιου τυπου σχολες. Εκτος αν ασχοληθεις με πληροφορικη γενικα στο πανεπιστημιο(και παλι δεν ειναι για ολους ουτε αυτο).
socket Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν του ειπα να το παρατησει εντελως οπως ειδες. Αλλα απο προσωπικη εμπειρια αυτο που λεω ισχυει,δεν ειναι κατι που αφορα μονο εμενα προσωπικα. Το ειδα σε πολλα ατομα. Αν δεν ασχολεισαι μονος δε γινεται τιποτα με τετοιου τυπου σχολες. Εκτος αν ασχοληθεις με πληροφορικη γενικα στο πανεπιστημιο(και παλι δεν ειναι για ολους ουτε αυτο). Δεν ανέφερα κάπου πως του το πρότεινες εσύ. Κατά τ' άλλα συμφωνούμε, αν δεν ασχοληθείς μόνος δεν θα καταφέρεις πολλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα