JohnTehGreek Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δεν υπάρχει προγραμματιστής που γεννήθηκε με τις γνώσεις του προγραμματισμού... Φυσικά και δεν ξέρεις και λογικό είσαι αρκετά μικρός ακόμα. Έχεις τεράστιο περιθώριο να μάθεις. Απο εκεί και πέρα τα παιδιά δεν σου είπαν να παρατήσεις την ιδέα. Σου είπα κάτι βασικό. Ότι από την στιγμή που δεν έχεις ασχοληθεί με προγραμματισμό πως ξέρεις ότι σου αρέσει; Το ότι σου αρέσει η τεχνολογία δεν σημαίνει ότι θα σου αρέσει/ταιριάζει να προγραμματίζεις. Είναι 2 πράγματα εντελώς αντίθετα. Άρχισε τώρα που είσαι μικρός ακόμα να μαθαίνεις γλώσσες για να δεις αν πραγματικά σου αρέσει αυτό που κάνεις και σε ικανοποιεί ώστε να έχεις χρόνο να επιλέξεις κάτι άλλο μετά αν τυχόν απογοητευτείς. Η αλήθεια είναι και εγώ με την σειρά μου για προγραμματιστής ξεκίνησα αλλά τελικά και εγώ έμεινα στην ιδέα όπως ακριβώς o/η livefreeordie και o idomeneas7 και θα ασχοληθώ τελικά με τα δίκτυα υπολογιστών. Τώρα για μισθούς και ωράρια δεν ξεκαθάρισες για ποια χώρα ενδιαφέρεσαι; Στο Ελαντα 600€ θα παίρνεις αν καταφέρεις να βρεις δουλειά γιατί στο Ελαντα ο Ελληναρας εργοδότης θέλει να είσαι ο Bill gates και να παίρνεις 600€. Γιαυτό λένε όποιος θέλει να ασχοληθεί με πληροφορική καλύτερα να φύγει. Για τα ωράρια γενικά δεν είναι εύκολο επάγγελμα ακόμα και στο εξωτερικό που έχουν καλύτερες συνθήκες. Μπορεί να χρειαστεί να κάτσεις μέχρι αργά το βράδυ για να προλάβεις κάποιο deadline. Πολλές φορές μπορεί να πρέπει να πας στο γραφείο το Σάββατο και επίσης είναι πολύ συνηθισμένο να έχει δουλειά και για το σπίτι. Είναι αρκετά ζόρικο επάγγελμα και φυσικά θα κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από το Pc. Συμφωνώ και εγώ με τους απο πάνω. Μην περιμένεις να μάθεις τίποτα από το πανεπιστήμιο. Ίσα ίσα θα σε βάλει στην ιδέα του προγραμματισμού. Εσύ πρέπει να σκιστείς μετά να μάθεις γλώσσες και να γίνεις ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας η οποία σήμερα είναι πραγματικά τεράστια. Τέλος για τα οικονομικά (ΑΣΟΕ) που λες να ξέρεις ότι αν ενδιαφέρεσαι να μείνεις στην Ελλάδα να είσαι 200% σίγουρος ότι θα είσαι άνεργος ή θα τυλίγεις πιτόγυρα στου Μήτσου. Όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα που έχει σπουδάσει κάτι από τον κλάδο της οικονομίας. 4
idomeneas7 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Εντάξει, δεν ξέρουμε τι θέση έχει η μάνα του στην τράπεζα ή τι άκρες έχει γενικά στον κλάδο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Εντάξει, δεν ξέρουμε τι θέση έχει η μάνα του στην τράπεζα ή τι άκρες έχει γενικά στον κλάδο. Εκτός από τις τραπεζο-υπαλληλικές δεν νομίζω πολλές.
Haris San Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Καλησπέρα στο forum. Τελευταίως σκέφτομαι πολύ συχνά τι θα γίνω στο μέλλον. Επειδή λοιπόν μου αρέσει τρελά η τεχνολογία και ότι έχει να κάνει με αυτή, το σκέφτομαι να γίνω προγραμματιστής κι έτσι χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να λύσω κάποιες απορίες. Αυτό που με προβληματίζει, είναι πως είμαι μαθητής της 2ας προς 3ης γυμνασίου πλέον και δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό. Δεν ξέρω δηλαδή καμία γλώσσα προγραμματισμού ακόμα και αγχώνομαι λίγο. Φαντάζομαι πως στη σχολή της Πληροφορικής (αν είναι αυτή η σχολή που γίνεσαι προγραμματιστής) διδάσκονται αυτές οι γλώσσες, έτσι; Δεν ξέρω τι μισθοί παίζονται και τι ωράρια υπάρχουν. Χρόνο για την ζωή μου φαντάζομαι θα έχω. Επίσης, (θεωρητικά) που μπορώ να βρω δουλειά; Όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω σχεδόν τίποτα γι' αυτό το επάγγελμα γι΄αυτό και θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω τι γίνεται με αυτή τη δουλειά. Ευχαριστώ. Ειναι αυτο που λενε οι υπολοιποι οτι λες οτι σου αρεσει αλλα επειδη δεν ξερεις καν ειναι ο προγραμματιστης μπορει τελικα να μην σου αρεσει στην πραξη... Εκτος απο τις γλωσσες προγραμματισμου συμβαλλουν πολλα πραγματα σε καποιον που ειναι καλος προγραμματιστης. Συνηθως αυτοι που κανουν καλο prog ξερουν και καλα μαθηματικα, εχουν μια κλιση προς αυτο (οχι απαραιτητα βεβαια), γιατι αναλογα και τον τομεα που θα ασχοληθεις συνηθως χρειαζονται... Ποσο χρονων εισαι? Επισης για αυτο που λες για τους μισθους ειναι αναλογα που θα πιασεις δουλεια και το τι ξερεις. Αυτο που ειπε καποιος για τα 600 ευρω δεν ισχυει. Ο 1 ο κολλητος μου και μια γνωστη μου απο την ιδια σχολη με εμενα (αποφοιτοι χωρις εμπειρια) βρηκαν δουλεια στην αθηνα με πρωτο μισθο 970 καθαρα (1200+ με ασφαλιση κτλ ) και η αλλη παιζει να παιρνει 980-1000 δεν θυμαμαι ακριβως το νουμερο.Συνηθως τοσα δινουν σε web devs γιατι υπαρχουν απειροι! Ακομα και ατομα που δεν εχουν καν πτυχιο... οποτε σου λενε αν δν θες εσυ θα βρω αλλον, αλλα καποιος ο οποιος κανει σοβαρο prog και οχι web dev αυτος σιγουρα θα παιρνει πανω απο 900. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Βασικά οι Web devs είναι αυτοί σήμερα που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση. Έτσι απο περιέργεια, αυτοί οι φίλοι σου πότε έπιασαν δουλειά;
Haris San Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Βασικά οι Web devs είναι αυτοί σήμερα που έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση. Έτσι απο περιέργεια, αυτοί οι φίλοι σου πότε έπιασαν δουλειά; Επειδη εχουν μεγαλη ζητηση ομως ολο και περισσοτεροι ασχολουνται με αυτο ετσι ωστε να αποκατασταθουν (και καλα), ειναι ευκολο κιολας, αρα ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος! Που σημαινει οτι πεφτουν και οι μισθοι γιατι καποιος θα βρεθει στην αναγκη που θα δουλεψει για 600 ή ακομα και 500. Και οι 2 φετος και συγκεκριμενα ο κολλητος μου τον Μαϊο.. Παντως για καριερα πας εξωτερικο δεν το συζητω..
JohnTehGreek Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Ο ανταγωνισμός σήμερα είναι τεράστιος σε ολόκληρο τον ΙΤ τομέα. Το να ασχοληθείς με την πληροφορική δεν σου εξασφαλίζει και αποκατάσταση όπως έκανε πριν 10-15 χρόνια Τέλος πάντως, για να το λες έτσι θα είναι. Εγώ ανέφερα τα 600€ επειδή όταν χαζεύω θέσεις εργασίας αυτό το νούμερο παίζει. 1
Scullbag Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 CodeAcademy.comΩραίο site για να μάθεις κάποια απλά πράγματα για τον προγραμματισμό, και είναι free. Μπορείς να κοιτάξεις λίγο τις CSS και HTML, που χρησιμοποιούνται για web developing, να δεις αν σου αρέσει και βλέπεις από κει και πέρα p.s. το να μάθεις πως στήνεται μια ιστοσελίδα είναι χρήσιμο ακόμα και αν αποφασίσεις να μην ασχοληθείς με τον προγραμματισμό επαγγελματικά στο μέλλον
defacer Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Συνοπτικά "Μου αρέσει η τεχνολογία, να γίνω προγραμματιστής". ΖΟΝΚ. Και μένα μου αρέσει το μπάσκετ, αλλά μπορεί να πάω στην ακαδημία και να με βάζουν να τρέχω πάνω κάτω στο γήπεδο και τελικά να καταλάβω ότι δεν πρόκειται να κάτσω να το κάνω αυτό κάθε μέρα επί 5-10 χρόνια οπότε δε θα γίνω ποτέ επαγγελματίας. Δοκίμασε actual προγραμματισμό και απο κει θα καταλάβεις αν σου αρέσει. Αν τελικά δε σου αρέσει ο προγραμματισμός, δεν πρόκειται ποτέ να κάτσεις να φας το αγγούρι με χαρά και στην "καλύτερη" των περιπτώσεων θα είσαι μέτριος σε μια δουλειά που δε σου αρέσει με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί όμως να σου αρέσει κάτι άλλο τελικά που δεν είναι hardcore προγραμματισμός, ψάξτο κι αυτό. Τι διδάσκεται στη σχολή. Τίποτα άξιο λόγου. Δε θέλω να απαξιώσω τη δουλειά που γίνεται γενικότερα, αλλά αυτά που θα μάθεις στη σχολή δεν είναι τα πράγματα που θα σου χρειαστούν για να γίνεις πετυχημένος επαγγελματίας. Θα πρέπει να τα μάθεις όλα με δική σου πρωτοβουλία, με μελέτη, εξάσκηση και ενασχόληση με τη δουλειά πιο έμπειρων. Οπότε τελικά αφού θα πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία, το αν από τη σχολή θα μάθεις 2 ή 5 ή 10 και τι ακριβώς long term δε μετράει. Επαγγελματική αποκατάσταση. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον αλλά right now είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να τύχει να ασχολείσαι, κυρίως επειδή το επίπεδο είναι αρκετά καλό αλλά επιπλέον δεν υπάρχει barrier to entry, η ζήτηση είναι τεράστια και τη βγάζεις παντού στον πλανήτη μόνο με αγγλικά (τουλάχιστον σε πρώτη φάση), οπότε δημιουργείται killer combo επιπέδου και ευκολίας εύρεσης δουλειάς. Κάτι 600 ευρώ και τέτοια είναι μόνο για όσους πρώτη φορά δουλεύουν και δεν ξέρουν τι γίνεται ή για όσους χαραμίζουν τον εαυτό τους. Whatever you do μη πέσεις στην παγίδα ντοοοουυυυυυυυυ κι εγώ προγραμματιστής!!!11 Τώρα που τα πράγματα είναι ιδανικά και μέτριος να είσαι θα βρεις κάτι άνετο, αλλά αν σκάσει η φούσκα στο μέλλον.... Επειδη εχουν μεγαλη ζητηση ομως ολο και περισσοτεροι ασχολουνται με αυτο ετσι ωστε να αποκατασταθουν (και καλα), ειναι ευκολο κιολας, αρα ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος! Που σημαινει οτι πεφτουν και οι μισθοι γιατι καποιος θα βρεθει στην αναγκη που θα δουλεψει για 600 ή ακομα και 500. Ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι τεράστιος (δεν το πιστεύω και πολύ αλλά για τις ανάγκες της συζήτησης) αλλά εκεί που τα πράγματα είναι εύκολα -- εσύ ο ίδιος το είπες, αλλά δεν το λαμβάνεις υπόψη για το συμπέρασμα. Στα δύσκολα αυτό που είναι τεράστιο είναι η ικανότητα των ανταγωνιστών σου, όχι ο αριθμός τους. Αντίστοιχα άμα δουλέψεις και ανεβάσεις αρκετά το δικό σου επίπεδο, δε σε νοιάζει τι καιρό κάνει παρακάτω. 7
Ψιτ Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Αυτό κυρίως. Σαν δεύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή μ' αρέσουν τα οικονομικά (τύπου ΑΣΟΕ) Γιατί όχι συνταξιούχος (τύπου δημοσίου);
Haris San Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Συνοπτικά "Μου αρέσει η τεχνολογία, να γίνω προγραμματιστής". ΖΟΝΚ. Και μένα μου αρέσει το μπάσκετ, αλλά μπορεί να πάω στην ακαδημία και να με βάζουν να τρέχω πάνω κάτω στο γήπεδο και τελικά να καταλάβω ότι δεν πρόκειται να κάτσω να το κάνω αυτό κάθε μέρα επί 5-10 χρόνια οπότε δε θα γίνω ποτέ επαγγελματίας. Δοκίμασε actual προγραμματισμό και απο κει θα καταλάβεις αν σου αρέσει. Αν τελικά δε σου αρέσει ο προγραμματισμός, δεν πρόκειται ποτέ να κάτσεις να φας το αγγούρι με χαρά και στην "καλύτερη" των περιπτώσεων θα είσαι μέτριος σε μια δουλειά που δε σου αρέσει με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί όμως να σου αρέσει κάτι άλλο τελικά που δεν είναι hardcore προγραμματισμός, ψάξτο κι αυτό. Τι διδάσκεται στη σχολή. Τίποτα άξιο λόγου. Δε θέλω να απαξιώσω τη δουλειά που γίνεται γενικότερα, αλλά αυτά που θα μάθεις στη σχολή δεν είναι τα πράγματα που θα σου χρειαστούν για να γίνεις πετυχημένος επαγγελματίας. Θα πρέπει να τα μάθεις όλα με δική σου πρωτοβουλία, με μελέτη, εξάσκηση και ενασχόληση με τη δουλειά πιο έμπειρων. Οπότε τελικά αφού θα πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία, το αν από τη σχολή θα μάθεις 2 ή 5 ή 10 και τι ακριβώς long term δε μετράει. Επαγγελματική αποκατάσταση. Κανείς δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον αλλά right now είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να τύχει να ασχολείσαι, κυρίως επειδή το επίπεδο είναι αρκετά καλό αλλά επιπλέον δεν υπάρχει barrier to entry, η ζήτηση είναι τεράστια και τη βγάζεις παντού στον πλανήτη μόνο με αγγλικά (τουλάχιστον σε πρώτη φάση), οπότε δημιουργείται killer combo επιπέδου και ευκολίας εύρεσης δουλειάς. Κάτι 600 ευρώ και τέτοια είναι μόνο για όσους πρώτη φορά δουλεύουν και δεν ξέρουν τι γίνεται ή για όσους χαραμίζουν τον εαυτό τους. Whatever you do μη πέσεις στην παγίδα ντοοοουυυυυυυυυ κι εγώ προγραμματιστής!!!11 Τώρα που τα πράγματα είναι ιδανικά και μέτριος να είσαι θα βρεις κάτι άνετο, αλλά αν σκάσει η φούσκα στο μέλλον.... Ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι τεράστιος (δεν το πιστεύω και πολύ αλλά για τις ανάγκες της συζήτησης) αλλά εκεί που τα πράγματα είναι εύκολα -- εσύ ο ίδιος το είπες, αλλά δεν το λαμβάνεις υπόψη για το συμπέρασμα. Στα δύσκολα αυτό που είναι τεράστιο είναι η ικανότητα των ανταγωνιστών σου, όχι ο αριθμός τους. Αντίστοιχα άμα δουλέψεις και ανεβάσεις αρκετά το δικό σου επίπεδο, δε σε νοιάζει τι καιρό κάνει παρακάτω. Πολυ σωστα τα λες. (χωρις ειρωνια)
NtinosShm Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Αυτό κυρίως. Σαν δεύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή μ' αρέσουν τα οικονομικά (τύπου ΑΣΟΕ) Εχω να σου πω το εξης.. Ειμαι δευτερα λυκείου, τμημα πληροφορικης σε επαλ.. Τον Οκτώβρη ειχε γινει κατι σαν event στο ΟΠΑ-ΑΣΟΕ και ημουν τυχερος που με επέλεξαν. Να μην τα πολυλογώ, εμενα ο πρωτος μου "στοχος" ειναι καθαρά προγραμματισμος με μεταπτυχιακό στη Διοικηση Επιχειρήσεων, αλλα ενα back-up plan που εχω ειναι να δωσω και για ΑΕΙ μπας και διαβασω και περασω ΟΠΑ.. Υπαρχει ενα τμημα (εκτός της πληροφορικής) το οποιο συνδιαζει προγραμματισμο και διοικηση επιχειρήσεων. Λέγεται Τμημα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και απο θέμα δουλειας εχω μαθει πως μετα σίγουρα βρίσκεις θεση σε καποια εταιρεία, καθώς ειναι καινουργιο τμήμα/κλαδος και υπαρχει ζητηση..Σαν ελαχιστα μεγαλύτερος θα σ προτεινω το εξης.. Αν θες να ασχοληθείς και εχεις την υπομονή και αρκετη ορεξη, ασχολήσου αλλιώς αν αρχισεις να ασχολείσαι απο μονος σου και το βλεπεις οτι δεν σ αρεσει τοσο, καλύτερα αστο γιατι αν συνεχισεις κατα 95% θα το μετανιώσεις.. Πάντως αυτο που ειπαν και τα παιδια πιο πανω, ισχυει.. Προγραμματισμο θα μαθεις μονος σου, παλι καλα υπαρχει το ίντερνετ (και τα βιβλια) και μας δινει αμετρητες πληροφορίες και tutorials, οι καθηγητες (στα σχολεια τουλάχιστον) θα σου μαθουν τα βασικα μονο.. Ευχομαι να βοηθησα καμποσο.. Edit: και αυτο που είπε ενα παιδι πιο πανω, περι ανταγωνισμού εχει δικιο.. Αρκετα ατομα θεωρουν πως αν μπουνε σε ενα κλαδο ο οποιος αρχιζει και εχει ολο και περισσότερη ζητηση, θα βγαλουν πολλα λεφτα.. Γιοκ, πολυ απλα ο κλαδος θα τιγκαρει απο μετριους (και ελαχιστους εξαιρετικους) προγραμματιστες και οι μισθοι θα πεσουν αρκετα.. 2
xpapias Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Βασικα αν σου αρεσουν τα οικονομικα (και εισαι λιγο καλος στα μαθηματικά) θα τα καταφερεις. Το ιδιο αν σου αρεσει να γινεις χημικος, βιολογος, φιλόλογος, γιατρος, οτιδήποτε. Εκει βεβαια εχεις καποια ιδεα. Λιγο παρομοια και με μερικές απο τις πολύτεχνικές σχολες αν εξαιρεσεις αυτες που εχουν σχεδιο. Εχω την αισθηση οτι προγραμματισμος ή επαγγελματα με σχεδιο χρειάζονται καποιο ταλεντο. Οχι απαραίτητα ιδιαιτερη εξυπναδα (αν και αυτη σε ξελασπωνει) αλλα καταλληλα δομημενη σκεψη. Και φυσικα με το καταφερεις εννοω να τα βγαζεις περα στη δουλειά σου, οχι να γινεις πλουσιος. 1
the other one Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2016 Προγραμματισμό δεν σου μαθαίνει καμία σχολή. Προγραμματισμό μαθαίνεις στο σπίτι σου. Στη σχολή θα σου δείξουν ορισμένα βασικά πράγματα, από εκεί και πέρα με προσωπική ενασχόληση θα βελτιωθείς. μια χαρά σου μαθαίνει προγραμματισμό και η σχολή. Απλά δε σου κάνουν πολλες φορές τις τεχνολογίες που ζητάνε στο επαγγελματικό τομέα όπως κι επίσης αν θες να ξεχωρίσεις καλό είναι να το δουλέψεις και λίγο μόνος σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα