Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερωτηση παιδια.Οταν υπογραφεις συμβαση πρεπει να παρουβ και οι δυο πλευρες απο ενα αντιγραφο?εργαζομενος εργοδοτης.Επισης σε καθε συμβαση πρεπεθ να αναφερεται τοσο ο μισθος οσο και ο χρονος εργασιας σωστα?

Το πρωτο ερωτημα εχει πολυ σημασια

Δημοσ.

Νομιζω πως ναι.Δεν ξερω βεβαια αν ειναι υποχρεωτικο.Αν ειναι τοσοο σοβαρο το θεμα μην σε παρω στο λαιμο μου ας απαντησει καποιος αλλος

Δημοσ.

Αν δε σε δώσουν αντίγραφο της σύμβασης μπορείς να το ζητήσεις.
Όσο για το το μισθό και τον χρόνο, κανονικά μέσα στην σύμβαση
πρέπει να αναγράφονται οι ακαθάριστες συνολικές αποδοχές σου
αλλά η ημερομηνία λήξης της σύμβασης μπορεί να είναι ορισμένου
χρόνου αλλά μπορεί και να υπάρχουν όροι όπως πχ η "ανυπαρξία του
αντικειμένου απασχόλησης από τον εργαζόμενο" ή "λόγω ολοκλήρωσης
του αντικειμένου απασχόλησης του" κτλ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί
να έχουν δώσει μια ημερομηνιά λήξης στο έντυπο της αναγγελίας
πρόσληψης που καταθέτουν αλλά στην ουσία μπορεί η σύμβαση σου
να λυθεί γρηγορότερα ή να πάρει παράταση ανάλογα με την πορεία
της εργασίας σου. Όπως και να΄χει αυτά πρέπει να αναγράφονται
μέσα στη σύμβαση σου.

Δημοσ.

Πήγα σε μια δουλειά υπέγραψα σύμβαση.Ωστοσο αλλα μου είπαν στην συνέντευξη αλλα εκανα και μου είπαν την ημέρα της εκπαίδευσης.Πολύ διαφορετικά μου τα περιέγραψαν τα πράγματα.Η συμβαση ειναι μέχρι τελη σεπτεμβρίου.Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους μπορω να την σπάσω η θα εχω τρεχάμτα?Πραγματικά οτι ναναι οι ανθρωποι απο το θα έρχεσαι 6 και θα φεύγεις 2 πήγαμε στο θα έρχεσαι 6 αλλα αν σε θέλει ο προιστάμενος σου 2-3 ωρίτσες παραπάνω θα πεις οχι?κατι τεοτια

Δημοσ.

Πήγα σε μια δουλειά υπέγραψα σύμβαση.Ωστοσο αλλα μου είπαν στην συνέντευξη αλλα εκανα και μου είπαν την ημέρα της εκπαίδευσης.Πολύ διαφορετικά μου τα περιέγραψαν τα πράγματα.Η συμβαση ειναι μέχρι τελη σεπτεμβρίου.Επικαλούμενος προσωπικούς λόγους μπορω να την σπάσω η θα εχω τρεχάμτα?Πραγματικά οτι ναναι οι ανθρωποι απο το θα έρχεσαι 6 και θα φεύγεις 2 πήγαμε στο θα έρχεσαι 6 αλλα αν σε θέλει ο προιστάμενος σου 2-3 ωρίτσες παραπάνω θα πεις οχι?κατι τεοτια

Καλά, κανονικά τη σύμβαση πρέπει να την κοιτάει και δικηγόρος, αλλά τι να λέμε τώρα; Ψυχή βαθιά..

Σίγουρα πρέπει να τη διαβάζεις πριν υπογράψεις ,

κι αν δεις κάτι περίεργο, δεν κολώνεις να ρωτήσεις τι είναι...

Αν δεις κάτι μη αποδεκτό, υπογράφεις και γράφεις ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ κάτω από την υπογραφή σου.

Οπωσδήποτε υπογράφει τη σύμβαση και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας (με ονοματεπώνυμο) και μπαίνει και σφραγίδα της εταιρείας.

Και οπωσδήποτε σου δίνουν πρωτότυπο (όχι αντίγραφο) της σύμβασης, σφραγισμένης με τη σφραγίδα της εταιρείας και με υπογραφή και ονοματεπώνυμο νομίμου εκπροσώπου.

Μόνο και μόνο για αρχείο. Αν αργότερα μανουριάσετε, πρέπει να υπάρχουν τα έγγραφα.

Ακόμα και για καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Καταγγελία μπορεί να γίνει για οποιαδήποτε εργατική διαφορά, ακόμα και για υποβάθμιση θέσης ή απαίτηση για καθήκοντα που δεν έχουν συμφωνηθεί.

Και πίστεψε με, ΝΑ τους πηγαίνει όλους η επιθεώρηση.

Δημοσ.

Παντως νομιζω οτι αν επικαλεστει προσωπικους λογους σπαει η συμβαση.Η προσληψη γινετια οταν πιανει δουλεια σωστα?επισημα εννοω

?

Δημοσ.

Δεν εχω εργαστει ακομα ολα αυτα μου τα ειπαμ την ημερα της εκπαιδευσης.Ουτε Ικα δνε εχω φτιαξει ακομα καθως προκειται να εργαστω φια πρωτη φορα και ημουν ΟΓΑ μεχρι τωρα...οχι ουτε πρωτοτυπο συμβασης εχω παριε ..αυτο που λεει ο αρσεναλ ισχυει οτι επισημα προσλαμβανεσαι οταν εργαστεις

Δημοσ.

παιρνεις κανονικα και εσυ τη συμβαση-εμενα θυμαμαι ηταν 2 χαρτια ,και δεν τα ζητησα καν-

οποτε θες υποβαλλεις παραιτηση -δικαιωμα σου ειναι-απλα θα ενημερωσεις τον ΟΑΕΔ(αν θες δηλαδη)-και εδω παιρνεις χαρτι παραιτησης και με αυτο πας στον ΟΑΕΔ

ολα αυτα συνηθως γινονται απο το λογιστιριο

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κανονικά πρέπει να πάρεις αντίγραφα όχι επειδή σε υποχρεώνει κάποιος, αλλά για να έχεις έναν μπούσουλα μπας και γίνει κάτι απρόβλεπτο. Τώρα που υπέγραψες μπορείς να παραιτηθείς αν υπάρχει τέτοιο άρθρο στο χαρτί σου για προσωπικούς λόγους αλλά εγώ θα πρότεινα αν δεις κάτι να το κυνηγήσεις νομικά μπας και βγάλεις κάνα φράγκο.

Δημοσ.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πλέον, ο εργοδότης γράφει ο,τι θέλει στην σύμβαση... Η δική μου πχ αναφέρει ότι μπορώ να δουλεύω Σ/Κ, γιορτές κλπ χωρίς να πληρώνομαι τα έξτρα αυτών των αργιών ή ότι δεν μπορώ να ζητήσω υπερωρίες κλπ... Γενικά τέτοιοι που είμαστε και καθόμαστε και τα ανεχόμαστε, καλά να πάθουμε!

ΥΓ Για επιθεώρηση εργασίας κλπ, άντε και κάνεις καταγγελία και άντε και δικαιώθηκες... Στην επόμενη εταιρεία που θα πας να δω τι θα πεις για να σε πάρουν... Γενικά υπάρχει ζούγκλα, οι εργοδότες κάνουν ότι τους καπνίσει, το μόνο δικαίωμα που έχει ο εργαζόμενος είναι στο Σ/Κ (και όχι πάντα) και στην καλοκαιρινή άδεια

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πλέον, ο εργοδότης γράφει ο,τι θέλει στην σύμβαση... Η δική μου πχ αναφέρει ότι μπορώ να δουλεύω Σ/Κ, γιορτές κλπ χωρίς να πληρώνομαι τα έξτρα αυτών των αργιών ή ότι δεν μπορώ να ζητήσω υπερωρίες κλπ... Γενικά τέτοιοι που είμαστε και καθόμαστε και τα ανεχόμαστε, καλά να πάθουμε!

ΥΓ Για επιθεώρηση εργασίας κλπ, άντε και κάνεις καταγγελία και άντε και δικαιώθηκες... Στην επόμενη εταιρεία που θα πας να δω τι θα πεις για να σε πάρουν... Γενικά υπάρχει ζούγκλα, οι εργοδότες κάνουν ότι τους καπνίσει, το μόνο δικαίωμα που έχει ο εργαζόμενος είναι στο Σ/Κ (και όχι πάντα) και στην καλοκαιρινή άδεια

Μήπως, λέω 'γω τώρα, φταις εσύ που δέχτηκες τέτοιους όρους;

Δημοσ.

Μήπως, λέω 'γω τώρα, φταις εσύ που δέχτηκες τέτοιους όρους;

καλα και που το υπεγραψε δε λεει τιποτα. Παρανομοι και καταχρηστικοι οροι. Αν γινει καταγγελια θα πνιγουνε στα προστιμα. Απορω ποιος μλκς λογιστης η μη τους δασκαλεψε να γραψουν τετοιες αρλουμπε εξοφθαλμες... 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου πληρώνει δώρα,επίδομα αδείας και προσαυξήσεις αργιών +75% αλλά δεν μου δίνει ποτέ άδεια καλοκαίρι,μόνο φθινόπωρο και κυρίως χειμώνα,ενώ είναι υποχρεωμένος απο τον νόμο να δώσει την μισή άδεια καλοκαίρι.Ενσημα κανονικά.

Επίσης δούλευα για πολύ καιρό 16 ώρες το 24 ωρο για 2 ημέρες(Διπλοβάρδια),κάθε 8 ώρες οχτάωρο(64 ώρες την εβομάδα με ξενύχτια) ενώ το νόμιμο είναι ότι πρέπει να υπάρχει χρονικό διάστημα 11 η 12 ωρών από βάρδια σε βάρδια.2 άτομα καλύπταμε 24ωρο πόστο.Μετά τις 40 ώρες θα έπρεπε τις υπόλοιπες 24 να τις πληρώνομαι υπερωρία αλλά τις πλήρωνε κανονικά.

Αν παραπονιόμουν θα έφευγα σε χρόνο ρεκόρ η σε άλλο πόστο χειρότερο η πολύ μακριά απο το σπίτι μου για να με αναγκάσουν να παραιτηθώ.

Μου λένε ότι ήμουν/είμαι τυχερός που έχω δουλειά.Εξω απο τον χορό....

Υποτίθεται ότι το πρόγραμμα περνούσε απο επιθεώρηση εργασίας.Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...