Προς το περιεχόμενο

CPU Over Temperature Error

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια... εδω και 3 μερες μου εχει συμβει 3 φορες να ανοιγοκλεισει το pc μου και να μου λεει οταν ξαναμπαινει "cpu over temperature error press f1 to resume".

Τι παιζει; Εχει χαλασει η ψύκτρα του επεξεργαστή;

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το κουτί είναι καθαρό; Μήπως έχει γεμίσει σκόνη; Πες μας θερμοκρασίες με το σύστημά σου σε idle, αν και πιστεύω ότι κατά 99% θέλει καθάρισμα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πότε έχεις αλλάξει τελευταία φορά πάστα?

Η μητρική σου έχει το τελευταίο BIOS? Αν όχι θα πρέπει να ανβαθμίσεις.

Δημοσ.

Πάστα δεν έχω αλλάξει από τότε που τον έχω φτιάξει... δηλαδή 5 χρόνια.

Για το BIOS, πως τσεκάρω αν έχει το τελευταίο update;

Δημοσ.

Πάστα δεν έχω αλλάξει από τότε που τον έχω φτιάξει... δηλαδή 5 χρόνια.

Για το BIOS, πως τσεκάρω αν έχει το τελευταίο update;

Αλλαγή πάστας άμεσα. Πάρε μια καλή πάστα. Εξάλλου δεν είναι ακριβές.

Για να δεις ποια έκδοση του BIOS έχει η μητρική μπορείς να βαλεις ένα προγραμματάκι όπως το speccy. Πας στην αριστερή στήλη στο Motherboard και εκεί θα δεις την έκδοση του BIOS.

Δημοσ.

Στα πρόθυρα να κάψεις το σύμπαν είσαι.

Γράψε το σύστημα σου αναλυτικότατα και ανέφερε αν έχεις την stock(την κλασική δηλ.) ψύκτρα.

Δημοσ.

Στα πρόθυρα να κάψεις το σύμπαν είσαι.

Γράψε το σύστημα σου αναλυτικότατα και ανέφερε αν έχεις την stock(την κλασική δηλ.) ψύκτρα.

Τα βασικά φαίνονται και στο speedfan.

99% έχει μπουκώσει η ψύκτρα/χαλάσει ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή και καίγεται.

Σε δευτερη μοίρα αν το εχεις πολλά χρόνια(ο Ι7-875Κ βγηκε το 2010)έχει ξεραθεί η θερμοαγώγιμη

wild guess,δεν έχει ανοιχτεί ποτέ για καθάρισμα απο σκόνες εσωτερικά και η μονάδα είναι αγορασμένη έτοιμη απο κατάστημα.

• Like 3
Δημοσ.

Τα βασικά φαίνονται και στο speedfan.

99% έχει μπουκώσει η ψύκτρα/χαλάσει ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή και καίγεται.

Σε δευτερη μοίρα αν το εχεις πολλά χρόνια(ο Ι7-875Κ βγηκε το 2010)έχει ξεραθεί η θερμοαγώγιμη

wild guess,δεν έχει ανοιχτεί ποτέ για καθάρισμα απο σκόνες εσωτερικά και η μονάδα είναι αγορασμένη έτοιμη απο κατάστημα.

Τα βασικά φαίνονται αλλά για υψηλές θερμοκρασίες πολλά παίζουν ρόλο. Δεν είναι κακό να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Προφανώς και είναι φως φανάρι ότι το πρόβλημα είναι η ξεραμένη πάστα και πιθανόν η ψύκτρα να θέλει καθάρισμα ή να έχει πρόβλημα κλπ.

Δημοσ.

Τα βασικά φαίνονται αλλά για υψηλές θερμοκρασίες πολλά παίζουν ρόλο. Δεν είναι κακό να έχουμε μια πλήρη εικόνα. Προφανώς και είναι φως φανάρι ότι το πρόβλημα είναι η ξεραμένη πάστα και πιθανόν η ψύκτρα να θέλει καθάρισμα ή να έχει πρόβλημα κλπ.

σαφώς.

Δεν είχα σκοπό να πω κάτι με το συγκεκριμένο πόστ εννοείται,έλεγα μήπως και δεν το είχες δει.

Φυσικά η γενικότερα εικόνα κακό δεν θα κάνει,ιδιαίτερα αυτό που ρώτησες παραπάνω περι ψύκτρας.

Αναμένουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...