Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πατρικό μου σπιτι στο χωριότο οπως και το ρεύμα ηταν στο όνομα του πατερα μου, που εδω και πολλα χρόνια δεν ζει. Το σπίτι έμεινε κληρονομιά σε εμένα και τα δυο μου αδέρφια αλλα ακομα δεν εχουμε κανει αποδοχή κληρονομιάς.

Το θεμα ειναι οτι ποτέ δεν μας εχει έρθει ΕΝΦΙΑ!!! και σκέφτομαι μήπως εχει να κανει με το οτι δεν εχει γίνει ακομα αποδοχή κληρονομιάς? και αν ειναι αυτο παίζει οταν κάνουμε αποδοχή και αλλάξει όνομα το σπίτι να πληρώσει ο καινούριος ιδιοκτήτης όλο τον απλήρωτο ΕΝΦΙΑ απο τότε που ξεκίνησε?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό πρέπει να το τσεκάρεις με λογιστή/δικηγόρο/οποιονδήποτε κατέχει τα χαρτιά.

Αλλά αν όντως δεν σου έχει έρθει ο ΕΝΦΙΑ, γιατί στεναχωριέσαι;

Δημοσ.

Αυτό πρέπει να το τσεκάρεις με λογιστή/δικηγόρο/οποιονδήποτε κατέχει τα χαρτιά.

Πέρα από το χαριτωμένο της απάντησης, νομίζω ότι έχει κάθε λόγο να "στεναχωριέται".

Όταν κάνεις αποδοχή κληρονομιάς, αποδέχεσαι και όλες τις οφειλές και τα "βάρη" που έχει ένα ακίνητο. Άρα μπορεί να τα "γλυτώνεις" προσωρινά αλλά μελλοντικά θα σου έρθει μεγαλύτερη κατραπακιά

• Like 3
Δημοσ.

Για τον λογο που ανέφερα στην τελευταία μου ερώτηση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πέρα από το χαριτωμένο της απάντησης, νομίζω ότι έχει κάθε λόγο να "στεναχωριέται".

Όταν κάνεις αποδοχή κληρονομιάς, αποδέχεσαι και όλες τις οφειλές και τα "βάρη" που έχει ένα ακίνητο. Άρα μπορεί να τα "γλυτώνεις" προσωρινά αλλά μελλοντικά θα σου έρθει μεγαλύτερη κατραπακιά

Για τον λογο που ανέφερα στην τελευταία μου ερώτηση.

Με συγχωρείτε συγγνώμη.

Απλώς επειδή δεν ανέφερε ο TS την κατάσταση (από λογιστικής απόψεως) του σπιτιού του και δεν είχα κάτι παραπάνω να πω είπα να πω ένα αστειάκι. Για το χαριτωμένο μόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα μπορεί να τα "γλυτώνεις" προσωρινά αλλά μελλοντικά θα σου έρθει μεγαλύτερη κατραπακιά

Ελπίζω να κανεις λαθος... γιατι αν δεν κάνεις μου επιβεβαιώνεις τον "φόβο" μου.

Ισως να αρχίσω να σκέπτομαι το ενδεχόμενο να κάνω πισω στο θεμα αποδοχής, ήδη πληρώνω πρόστιμο που καθυστέρησα...

Επεξ/σία από thant
Δημοσ.

Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λεει ο haris.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι μπορείς καν να κάνεις αποδοχή, χωρίς πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.

Δημοσ.

ΕΝΦΙΑ δεν πληρώνεις γιατι δεν υπάρχει το επιμαχο/α ακινητα στην εικόνα σου στο Ε9. 

Αν ομως κάνεις αποδοχή θα σου καταλογιστεί ο ΕΝΦΙΑ αναδρομικα και με προσαυξήσεις για τις καθυστερησεις των οφειλών. 

Οποτε.... να σαι προετοιμασμένος για το μπαγιοκο που έρχεται.

Δημοσ.

Οποτε.... να σαι προετοιμασμένος για το μπαγιοκο που έρχεται.

Δεν εχω να προετοιμαστώ για τίποτα. Δεν εχω, δεν πληρώνω.

Θα πληρώσω προς το παρόν το πρόστιμο που μου έβαλαν μεσω των 100 δόσεων (20 ευρω το μηνα) και μετα βλέπουμε. Δεν υπάρχει πάντως περίπτωση να πληρώσω ολα αυτα γιατι μαζεύονται πολλά χρόνια. Εκτός και αν κερδίσω το τζοκερ... :-)

Δημοσ.

Αρα και ουτε φορο κληρονομιας εχεις πληρωσει, ετσι;

Οχι. Μας ειχε πει ο δικηγόρος (είμαστε τρεις) οτι ή κάνετε αποδοχή και πληρώνετε τους φορους και τα σχετικά ή δεν κάνετε και πληρώνετε πρόστιμο. Δηλαδή μπρος γκρεμός και πισω ρέμα. Μιλάμε για ενα σπιτι 45 χρονών. Ε ας το πάρουν να δούμε τι θα το κάνουν...

Δημοσ.

Το οτι δεν εχεις κανει αποδοχη κληρονομιας δεν σε εμποδιζει να το δηλωσεις στο Ε9 οποτε ετοιμασου για τον ΕΝΦΙΑ . Η γυναικα μου εδω και 3 χρονια που πεθανε η πεθερα μου (ο πεθερος προηγηθηκε ) δεν εχει κανει αποδοχη κληρονομιας αλλα εχει υποβαλλει δηλωση για φορο κληρονομιας και δηλωνει το σπτι κανονικα στο Ε9 και στο Ε2 επειδη το νοικιαζει . Εινια βεβαια η μοναδικη κληρονομος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...