funbreaker Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δηλαδη μιλησες με το μαστορα και σου ειπε οχι? Δεν τον ρώτησα καν γιατί θέλω να είναι ανεβασμένα απ την προηγούμενη μέρα ώστε αυτός να ξεκινήσει δουλειά μόλις έρθει και να μην καθυστερούμε περιμένωντας να έρθει η μεταφορική με τα πράματα και μετά με το ανέβασμα. Και συνήθως οι μεταφορικές δεν στα φέρνουν στις 7-8 το πρωί...
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Κανονικα πρεπει να το κανονισεις να τα ανεβασει ο μαστορας. Συνηθως, δεν εχουν προβλημα. Εκτος αν πεσεις στην περιπτωση. Αφου υπαρχει ασανσερ, μην το σκεφτεσαι καθολου. Προσωπικη εμπειρια γιατι και εγω μαγαζι εχω. Ετσι !!!!Πανω απο 100τμ πλακακια τα ανεβασε δωρεαν ο μαστορα σε 1ο οροφο με 10 σκαλακια πριν το κλιμακοστασιο χωρις ανσασερ Εινια ζορικη δουλεια .
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Vapir, είτε είσαι κτήνος/άλαιμος, είτε δεν έχεις κουβαλήσει και πολλές φορές στη ζωή σου. Πού το είδες γραμμένο ότι είναι σχετικά εύκολο να ανέβεις σκαλιά με 45-70 κιλά στα χέρια; Εδώ δυο καρπούζια να κρατάς, από ~10 κιλά το καθένα και την ψιλοακούς. Και μη μου πεις ότι δε βολεύει η σακούλα. Και ένα-ένα τα κιβώτια να τα ανεβάσεις (που αυτό θα γίνει, μην ακούω για δύο-τρία μαζί γιατί γελάω έξω δυνατά), κάπου στα μισά θα την ακούσεις. 3
adi32 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Σιγουρα 1-1 60 κιλα να τα πας στις σκαλες ειναι μανικι Δυσκολο και να τα πιασεις μονος σου εκτος κι αν εισαι ο Δημας
cosmos000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 άντε ρε φλώροι!!! Μια κούτα στο να χέρι...μια στο άλλο...και δύο μπόνους στο κεφάλι ..και έγινε η δουλειά...
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 άντε ρε φλώροι!!! Μια κούτα στο να χέρι...μια στο άλλο...και δύο μπόνους στο κεφάλι ..και έγινε η δουλειά... Νομίζω μπερδεύεις την Αφρική με την Ελλάς :P
Mau-Maus Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Από ένα 20κιλό στο κάθε χέρι άλλος δεν μπορεί να τα μεταφέρει μισό μέτρο και άλλος τα πηγαίνει για ζέσταμα γελώντας και μιλώντας και στο κινητό μαζί! Εμένα πχ 40 κιλά μου φαίνεται υπερβολικά μικρό βάρος για να τα πάω 10 μέτρα δεν είναι τίποτα, για άλλον όμως μπορεί να είναι ασήκωτα! Σχετικά είναι όλα μην υπερβάλουμε πάντα.. 4
pournaras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δεν τον ρώτησα καν γιατί θέλω να είναι ανεβασμένα απ την προηγούμενη μέρα ώστε αυτός να ξεκινήσει δουλειά μόλις έρθει και να μην καθυστερούμε περιμένωντας να έρθει η μεταφορική με τα πράματα και μετά με το ανέβασμα. Και συνήθως οι μεταφορικές δεν στα φέρνουν στις 7-8 το πρωί... Κανονικα ειναι δουλεια του εγκαταστατη. Αλλα και να αρνηθει στην αρχη, αν του δωσεις κατι παραπανω θα τα παει αυτος απο την προηγουμενη μερα και τελος. Συν του οτι θα του δωσεις λιγοτερα, γιατι αλλο ειναι να ξεσηκωσεις καποιον ασχετο, κι αλλο τον ιδιο που θα τον πληρωσεις ηδη για την εργασια, εκει του δινεις ενα δεκαρικο πιοπανω απο τα συμφωνηθεντα και εγινε η δουλεια.
funbreaker Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Κανονικα ειναι δουλεια του εγκαταστατη. Αλλα και να αρνηθει στην αρχη, αν του δωσεις κατι παραπανω θα τα παει αυτος απο την προηγουμενη μερα και τελος. Συν του οτι θα του δωσεις λιγοτερα, γιατι αλλο ειναι να ξεσηκωσεις καποιον ασχετο, κι αλλο τον ιδιο που θα τον πληρωσεις ηδη για την εργασια, εκει του δινεις ενα δεκαρικο πιοπανω απο τα συμφωνηθεντα και εγινε η δουλεια. Σωστή κι αυτή η ιδεά αλλά αφού δέχτηκε να το κάνει ο καθαριστής θα του δώσω 20-25 ευρώ και θα τελειώσει η φασαρία.
Vapir Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Vapir, είτε είσαι κτήνος/άλαιμος, είτε δεν έχεις κουβαλήσει και πολλές φορές στη ζωή σου. Πού το είδες γραμμένο ότι είναι σχετικά εύκολο να ανέβεις σκαλιά με 45-70 κιλά στα χέρια; Εδώ δυο καρπούζια να κρατάς, από ~10 κιλά το καθένα και την ψιλοακούς. Και μη μου πεις ότι δε βολεύει η σακούλα. Και ένα-ένα τα κιβώτια να τα ανεβάσεις (που αυτό θα γίνει, μην ακούω για δύο-τρία μαζί γιατί γελάω έξω δυνατά), κάπου στα μισά θα την ακούσεις. δεν είμαι κτήνος , είμαι ένας φυσιολογικός 26χρονος που γυμνάζεται λιγο . Εγώ μια χαρά έχω κουβαλήσει και έχω εργαστεί και σε δουλειές με κουβάλημα για μήνες . Δεν κατάλαβα πως μπορεί να έχει θέμα ένας μάστορας που κουβαλάει συνεχώς υλικά . θυμάμαι παλιά μάστορες σε ενα σπίτι που φτιάχναμε, πιάνανε το 50kg σακί με το τσιμέντο με το ένα χέρι στον ώμο και στο άλλο να κρατάνε άλλα πράγματα και να ανεβαίνουν τα σκαλιά για πλάκα. γιαυτό λέω η θα βρει κάποιον μη μπουχέσα και θα του τα πάει 2-2 ή κάποιο κτήνος να του τα πάει 3-3 απλά μη βρει κανα μπουχέσα αφού πρόκειται να πληρώσει έτσι κ αλλιώς και του σπάσει τα μισά στο ανέβασμα. το θέμα είναι πως η συγκεκριμένη δουλειά δεν θέλει σε καμία περίπτωση ώρες κ σίγουρα θα μπορούσε να την κάνει ο μάστορας ΑΝ δεν ήταν η κατάσταση που περιγράφει ο op , θέλει να τα έχει όλα έτοιμα και απλά να μπει να κάνουν γρήγορα, οκ προσωπικό του θέμα , αλλα μην τρελαθούμε , δεν είναι δεδομένο να του τα ανεβάσει, στο τέλος θα ζητάνε οι μάστορες βοηθό Α βοηθό Β λες κ είναι χειρουργοί , πιάσε το πασέτο πιάσε το φραπέ 1
VasKag Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Μη μπερδευουμε τα βαρακια (τυχαιο παραδειγμα) με τα κιβωτια πλακιδιων. Μπορει να ζυγιζουν το ιδιο αλλα δεν ειναι ευκολο με το ενα χερι. Προσωπικα εχω δει μαστορους (και βοηθους) να παιρνουν απο ενα σακι κολλα σε καθε ωμο (25+25) και να ανεβαινουν σκαλες. Σε σπανιες περιπτωσεις εχω δει να κουβαλανε και 2 κιβωτια μαζι. Τις περισσοτερες φορες ηταν πλακακια μπανιου που ζυγιζουν πιο λιγο. 10-15 κιλα το καθε ενα. Για 33χ33 και 30χ60 που μπορει να ξεπερνουν και τα 30κιλα μερικες φορες το καθε ενα (ειδικα το δευτερο) εχω δει αλλα ηταν για να τα βγαλουμε απο το φορτηγο και να τα βαλουμε στο πεζοδρομιο. Δεν ειναι ευκολο να ακουμπησεις 2 κιβωτια πλακακια στο εδαφος, προσεχωντας παραλληλα να μην κανεις ζημια. Και ολα αυτα με την προυποθεση οτι τα κιβωτια ειναι αψογα, οχι βρεγμενα, και τα χαρτοκουτα ειναι κολλημενα και δεν θα σου "κουνηθουν" τα πλακακια οταν το σηκωσεις. Ξαναλεω παντως οτι η πλειοψηφια των μαστορων δεν εχουν προβλημα να τα ανεβασουν. Απλα τωρα ειναι μια ειδικη περιπτωση που αλλη μερα θα ερθουν τα πλακακια και αλλη ο μαστορας. Συνηθως αυτα τα 2 πανε μαζι. Υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις. Οπως στην περιπτωση μας. 4
phanispal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ο VasKag ξέρει πέντε πράγματα. Είναι όπως κάποιοι τρέχουν 20 χιλιόμετρα στο διάδρομο γυμναστηρίου και νομίζουν ότι αν βγουν στο δρόμο θα τρέξουν τα ίδια.
VasKag Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ο VasKag ξέρει πέντε πράγματα. Είναι όπως κάποιοι τρέχουν 20 χιλιόμετρα στο διάδρομο γυμναστηρίου και νομίζουν ότι αν βγουν στο δρόμο θα τρέξουν τα ίδια. Ειμαι της δουλειας (οχι της μαστορικης) και τα εχω δει (και κανει) απο πρωτο χερι. Επιπλεον οταν θα χρειαστει να το κανω δεν θα παω ποτε μονος μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα