bre bre Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Αυτο το τριημερα θα παω για ψαρεμα στο καλογερολημανο . Εχω δυο καλαμια 3 μετρα με μηχανισμο και θα ψαρευω απο ακτη . Γενικα εχω ξαναψαρεψει 5-6 φορες πολυ τυχαια με οτι δολωμα νανε χωρις να πιασω τπτ. Γενικα απλα πεταγα το καλαμι περαδωθε. Τωρα αποφασισα να ψαρεψω λιγο πιο σοβαρα ξερετε. Οποτε αναρωτιομουν αν καποιος μπορει να μου πει μερικες συμβουλες για το τι δωλωμα να βαλω αυτη υην εποχη και σε εκεινη την περιοχη. Και γενικα τι να προσεξω στο ψαρεμα... ξερετε . Ευχαριστω εκ των προτερων. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2016 από bre bre
opera Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Ειδικός δεν είμαι αλλά εκτός του δολώματος παίζει ρόλο και το φεγγάρι. Το garmin που έχω δείχνει τις μέρες- νύχτες που είναι ιδανικές για ψάρεμα
bill999r Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις κλασσικά με σκουλήκι ( μεγάλη γκάμα ψαριών) ή γαριδακι( κυρίως για τσίπουρα). Φτιάξε ενα καλό παραμαλο( παλι παιζει ρολο τι ψάρι θες να πιάσεις) με καλη πετονιά και θεωρώ οτι είσαι ετοιμος. Γενικα, αν εχεις χρονο, ρίξε κ μια ματια στα αντίστοιχα φόρουμ ψαρέματος στα οποία θα βρεις αρκετες συμβουλές αλλά κ βιντεακια για το casting που ξεκινας. Το βασικό για μένα είναι να μάθεις να δολωνεις καλά κ να εχεις υπομονή. Το αν θα πιασεις είναι κ λίγο θεμα συγκυριών. Οποτε οπλισου με υπομονή, παρέα και καλη αρχή...
V for Vagelis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Το γνωστό καλογερολημανο; Δε ξέρω τη περιοχή... Για δόλωμα, καλή all around λύση για αρχάριο πιστεύω είναι ο ακροβάτης. Οσο γίνεται να καλύπτει το αγκίστρι κατά το δόλωμα, περίπου όπως φαίνεται στην εικόνα. Τουλάχιστον έτσι δόλωνα έγω, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι άμα ψάξεις. (Δε βάζεις ολόκληρο σκουλήκι ανά αγκίστρι, προφανώς το έχεις κόψει σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος των αγκιστριών σου.) Επίσης καλύτερα σχετικά μικρά αγκίστρια παρά μεγάλα, επειδή πιθανότερο να έχει μικρά παρά μεγάλα ψάρια... Απλά πετάς τη πετονιά και κάνεις υπομονή... Αν νιώσεις τσίμπημα α λα πολυβόλο, δηλαδή με γρήγορο επαναλαμβανόμενο ρυθμό, σημαίνει ότι κάποιο ψάρι έχει δαγκώσει και τραβάει το αγκίστρι. Επειδή αυτό από μόνο του δε σημαίνει ότι το ψάρι έχει γαντζωθεί, μπορείς την ίδια στιγμή να τραβήξεις ξαφνικά κόντρα τη πετονιά, δηλαδή το καλάμι. Αλλά θέλει αντανακλαστικά, πρέπει να είσαι γρήγορος. Αν το ψάρι έχει πιαστεί θα καταλάβεις προφανώς ένα πιο δυνατό και μόνιμο τράβηγμα και η πετονιά θα είναι πιο βαριά όταν τη τραβάς. Αμα από την άλλη κάνει απαλά τσιμπηματάκια, δηλαδή μόνο ένα τακ αραιά και που, τότε δεν αντιδράς, γιατί το ψάρι δε τραβάει κανονικά. Οπότε απλά περιμένεις για ένα καλό τσίμπημα. Αν σταματήσουν τα τσιμπήματα είτε σου έχουν φάει το δόλωμα, οπότε βγάζεις έξω τη πετονιά για να τσεκάρεις, είτε δεν έχεις δολώσει καλά, είτε απλά δεν έχει ψάρι η περιοχή... 1
deesnider Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 ή γαριδακι( κυρίως για τσίπουρα). Ακόμα για δολώματα λέτε, ή το έχετε γυρίσει στους μεζέδες;
bill999r Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Ακόμα για δολώματα λέτε, ή το έχετε γυρίσει στους μεζέδες; Μπορει να πιασει κανένα χταποδακι τελικα... Ανοίγει κ το τσιπουρακι του και θα είναι μάγκας...
bre bre Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Ωραια ευχαριστω πολυ. Χταποδακι σιγουρα φιλε... περισυ που πηγα για μπανιο μεσα σεπτεμβρη εβγαλα(με τα χερια) ενα γυρω στο 1-1.5 κιλο. Σκεψου τωρα που δεν θα εχει περασει ολος κ κοσμος του καλοκαιριου. Οποτε παω οπως μου ειπατε και οτι γινει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα