Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφου γενικα ο καθενας γραφει το κοντο του και το μακρυ του, ας γραψω και εγω τον προβληματισμο μου, που κοντευει να μου γινει εμμονη ιδεα aka εχω σπασει το κεφαλι μου και δεν μπορω να αποφασισω.

Τον Σεπτεμβρη καλουμαι να αποφασισω ποιο επαγγελμα θα κανω/ακολουθησω στην ζωη μου. Εχοντας δουλεψει/παρει ιδεες για τα περισσοτερα σημερινα επαγγελματα και αφου εχω λαβει υποψιν την βιωσημοτητα, τα χρηματα, το ποσοστο αρεσκειας μου προς τα συγκεκρινα επαγγελματα κατεληξα σε 2 επαγγελματα.

Μαγειρας vs Προγραμματιστης

Ναι μερικοι θα πειτε τι wtf combo ειναι αυτο ok συμφωνοι αλλα σε αυτα τα 2 κατεληξα.

Οσο αναφορα το παρελθον μου, οτι εχω κανει κλινει προς τον προγραμματισμο. Τωρα για τα υπερ vs κατα.

Ο Προγραμματισμος μου αρεσει και συμπληρωνει ολα αυτα που χρειαζομαι. Ποιο ειναι το προβλημα εδω. Το απειρο και το never ending διαβασμα που χρειαζεται και το οτι πρεπει να εισαι ολη μερα σε εναν υπολογιστη. Ακομα και senior επιπεδο να φτασεις, δεν νομιζω οτι σταματας ποτε να λιωνεις στο διαβασμα λογω του οτι συνεχεια αναπτυσσεται ο συγκεκριμενος κλαδος. Τον προγραμματισμο πλεον τον θεωρω ως "καριεριστικη" δουλεια μεταξυ των γιατρων και των δικηγορων, οπως υπαρχει στις περισσοτερες λιστες σημερα.

Ο Μαγειρας τωρα. Δεν εχω ασχοληθει τοσο με την μαγειρικη οσο με τον προγραμματισμο αλλα με αυτο που εχω δοκιμασει και δει μπορω να πω απλα οτι ειναι πιο ευχαριστο επαγγελμα. Η αισθηση της δημιουργιας ειναι πιο αμεση και σαν επαγγελμα προφανως ειναι πιο "δραστηριο".  Στα κατα ισως μπορουμε να βαλουμε οτι καιγεσαι στην κουζινα, η κουραση ειναι μεγαλυτερη και οι συνθηκες δουλειας δυσκολοτερες. Εδω εχουμε σωματικη κουραση και στο αλλο νοητικη κουραση. Κουραση υπαρχει παντου προφανως για δουλεια μιλαμε.

Για μενα σαν ατομο, πιστευω και τις 2 δουλειες θα μπορουσα να τις μαθω. Απο παιδακι ειμαι στον υπολογιστη εβγαλα μυωπια στα 12 or something, ισως να μου αρεσει περισσοτερο ο προγραμματισμος αλλα με τρομαζει αρκετα το διαβασμα του.

Αν υπαρχουν εδω μεσα μαγειρες (καλα προγραμματιστες υπαρχουν σιγουρα), θα ηθελα να μου πειτε ποια κατα την γνωμη σας ειναι τα υπερ και τα κατα του επαγγελματος σας. Θα ηθελα προσωπικες γνωμες, γνωμες γενικες και του αερα βρηκα και στο google.

Ευχαριστω :D

Δημοσ.

Μάγειρας. Πάντα θα έχεις δουλειά. Αν είσαι καλός, θα βγάλεις χρήματα. Τα πρώτα χρόνια θα είσαι νομάς, αργότερα με μπόλικη προϋπηρεσία θα εγκατασταθείς σε ένα μέρος.

• Moderators
Δημοσ.

Άμα σου άρεσε ο προγραμματισμός όσο λες ότι σου αρέσει δε θα κολλούσες στο διάβασμα.

Δημοσ.

Kανε αυτο που σε γεμιζει περισσοτερο.

Απο αποψη επαγγελματικης καταστασης θα πονταρα περισσοτερα στον μαγειρα , αφου η βαρια μας βιομηχανια ειναι ο τουρισμος .Τζογος ουσιαστικα  ετσι

Δημοσ.

Και ποιος σου είπε οτι θα γίνεις καλος μάγειρας.

Με το "διάβασμα" του προγραμματισμου γελαω.

Αν θες ηκαλύτερη δουλεια ειναι ταμίας σε super market.

Δεν εχει διάβασμα. Μόλις φευγεις βαζεις τη δουλειά σου πισω. Τι να πω.

Δημοσ.

Μαγειρας vs Προγραμματιστης

Αυτό διάβασα και δεν διάβασα τίποτα άλλο η απάντηση μου για όσους έχουν τέτοιους προβληματισμούς: Βοηθός βοσκού. 

Δημοσ.

Για τους προγραμματιστές στην Ελλάδα έχω ακούσει τα χειρότερα απο άποψη αμοιβής, συμπεριφορά εργοδότη, ζητηση στην αγορά και  επαγγελματικό μέλλον. Αν πάς για προγραμματιστής μάλλον θα αναγκαστείς να φύγεις στο εξωτερικό.

Αυτά με βάση όσα μου έχουν πει, εγώ δεν είμαι προγραμματιστής.

Στην Ελλάδα πάντως ο προγραμματιστής σίγουρα ΔΕΝ είναι σαν τον δικηγόρο ή τον γιατρό.

Δημοσ.

Ξεχνας αργιες και σαββατοκυριακα σαν μαγειρας. Επισης κατα ενα μεγαλο ποσοστο ξεχνας τα βραδια σου.

Μπορει τωρα να μην σε ενοχλει, αλλα στο μελλον θα δεις οτι δυσκολευει τις σχεσεις σου, ακομα και με τους φιλους σου.

Προετοιμασου για 6ημερο ψιλοστανταρ. Στα περισσοτερα εστιατορια ετσι δουλευουν. Αν θες να ψαχτεις για ξενοδοχεια εκει παιζει και το πενθημερο.

Δουλεια θα βρισκεις παντα. Μπορει να μην ειναι καλοπληρωμενη, μπορει να δουλευεις 12ωρα (οπως σε πολλα επαγγελματα πλεον) αλλα αν εισαι εστω και μετριος μαγειρας δεν θα πεινασεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...