Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θέλω να καθαρίσω κάτι μάρμαρα που είναι τοποθετημένα κάτω από τα κάγκελα ενός μπαλκονιού από σκόνες, σκουριές και ότι άλλο έχει μαζέψει πάνω. Τα μάρμαρα τοποθετήθηκαν πριν από περίπου 23 χρόνια και δεν έχει γίνει παρόμοιος καθαρισμός ποτέ. 

Γνωρίζετε πως μπορώ να τα καθαρίσω (να "ζωντανέψουν" λίγο) ? Στο ίντερνετ έχει ένα σωρό οδηγούς... από απορρυπαντικό πιάτων και σαπούνι μέχρι μαγειρική σόδα, αλεύρι και αμμοβολή... γι' αυτό λέω να μην το ρισκάρω και να μου πουν τη γνώμη τους άτομα που γνωρίζουν από το επάγγελμα ή έχουν εμπειρία από κάποιον καθαρισμό που έχουν κάνει.

ZMKHK0b.jpg

LuLDan9.jpg

Δημοσ.

Τα μάρμαρα για να γυαλίσουν θέλουν πολύ κόπο, και μάλιστα αυτά που αναφερεις στα οποία είναι δύσκολο έως αδύνατο να χρησιμοποιήσεις εργαλείο, δύο πράγματα χρειάζεται ένα σύρμα κουζίνας αυτά τα παλιά σε ρόλο και ένα υγρό κρυσταλοποιησεις, αρχικά τρύβεις καλά μέχρι να φύγουν οι σκόνες και μετά τρύβεις μαζί με το υγρό και είσαι ετοιμος.

• Like 1
Δημοσ.

Τα μάρμαρα για να γυαλίσουν θέλουν πολύ κόπο, και μάλιστα αυτά που αναφερεις στα οποία είναι δύσκολο έως αδύνατο να χρησιμοποιήσεις εργαλείο, δύο πράγματα χρειάζεται ένα σύρμα κουζίνας αυτά τα παλιά σε ρόλο και ένα υγρό κρυσταλοποιησεις, αρχικά τρύβεις καλά μέχρι να φύγουν οι σκόνες και μετά τρύβεις μαζί με το υγρό και είσαι ετοιμος.

Δεν υπάρχει φόβος καμιάς ζημιάς με τη χρησιμοποίηση σύρματος ?

Υπάρχει κανένα υγρό κρυσταλοποίησης που να προτείνεις ? Αν υπάρχει θέμα διαφήμισης μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα.

Δημοσ.

Με πιεστικό Karcher (με το "δυνατό" ακροφύσιο) έχω κάνει θαύματα σε μάρμαρα και πλακάκια. Προσοχή μόνο μη φύγουν κι οι αρμοί, αν είναι λίγο ταλαιπωρημένοι. :P

• Like 2
Δημοσ.

Με πιεστικό Karcher (με το "δυνατό" ακροφύσιο) έχω κάνει θαύματα σε μάρμαρα και πλακάκια. Προσοχή μόνο μη φύγουν κι οι αρμοί, αν είναι λίγο ταλαιπωρημένοι. :P

Μπορείς να μου πεις το μοντέλο επειδή έχουν βγάλει ένα σωρό πιεστικά ? :)

Σε σύγκριση με τις εικόνες που έβαλα στο πρώτο post με την τωρινή κατάσταση των μαρμάρων, λες να δω διαφορά και εγώ ? Λέω ίσως επειδή πέρασαν τόσα χρόνια να μην υπάρχει ελπίδα σωτηρίας ^^

Δημοσ.

Δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλο. Και το πιεστικό είναι στο πατρικό μου [Αθήνα], ενώ εγώ είμαι Κρήτη. Πάντως είναι από τις σχετικά καλές σειρές, καθότι το είχαμε πάρει περί τα 600€. Δεν ήταν απ' τα "εισαγωγικά" μοντέλα.

Εμένα μου έβγαλε μαυρίλες, μούχλες, άλατα, τα πάντα σχεδόν. Με τρίψιμο με το χέρι τίποτα από αυτά δεν έβγαινε.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλο. Και το πιεστικό είναι στο πατρικό μου [Αθήνα], ενώ εγώ είμαι Κρήτη. Πάντως είναι από τις σχετικά καλές σειρές, καθότι το είχαμε πάρει περί τα 600€. Δεν ήταν απ' τα "εισαγωγικά" μοντέλα.

Εμένα μου έβγαλε μαυρίλες, μούχλες, άλατα, τα πάντα σχεδόν. Με τρίψιμο με το χέρι τίποτα από αυτά δεν έβγαινε.

Μήπως θυμάσαι έστω τα bar ?

Είναι απλό πιεστικό νερού ή και με αμμοβολή ?

Δημοσ.

Ούτε τα bar θυμάμαι δυστυχώς. Αλλά είναι το απλό, χωρίς αμμοβολή. Περιλαμβάνει δύο ακροφύσια (ένα ρυθμιζόμενης πίεσης, ένα υπερ-υψηλής) και ένα "σκουπάκι" για να πλένεις αμάξι.

• Like 1
Δημοσ.

Με απλό πιεστικό Karcher παντως δεν θα κανεις δουλεια γιατι το εχω και δεν... Σε μαζεμενη βρωμια μαρμαρου έβαλα ενα συρμα για κατσαρολες με υγρο πιατων, το πατησα με χοντρα παπουτσια και εβγαλα τη βρωμα ετσι χωρις ζημια στο μαρμαρο. Στις γωνιες βεβαια δεν εφτανε και εβαλα σπατουλα που εκανε ζημια.

Πάντως από το να πάρεις ακριβό πιεστικό, πλήρωσε καλύτερα κάποιον επαγγελματία να το φτιάξει.

Δημοσ.

Με απλό πιεστικό Karcher παντως δεν θα κανεις δουλεια γιατι το εχω και δεν... Σε μαζεμενη βρωμια μαρμαρου έβαλα ενα συρμα για κατσαρολες με υγρο πιατων, το πατησα με χοντρα παπουτσια και εβγαλα τη βρωμα ετσι χωρις ζημια στο μαρμαρο. Στις γωνιες βεβαια δεν εφτανε και εβαλα σπατουλα που εκανε ζημια.

Πάντως από το να πάρεις ακριβό πιεστικό, πλήρωσε καλύτερα κάποιον επαγγελματία να το φτιάξει.

Βέβαια άμα πάρω πιεστικό δεν θα το πάρω μόνο για αυτή τη δουλειά :P. Θα μου φανεί χρήσιμο και σε άλλα πράγματα.

Είσαι ο δεύτερος που λέει για σύρμα... μάλλον θα κάνω μια δοκιμή για αρχή σε ένα μικρό σημείο.

Πάντως, πόσα bar έχει το πιεστικό που έχεις και δεν βοήθησε ?

Δημοσ.

Φιλε μ λογω δουλειας θελεις πλυστικο ειτε karcher ειτε Nilfisk αναγκαστικα με σετ υδραμμοβολης απλα θελει απλη αμμοβολη να μην το κανεις λειο

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε μ λογω δουλειας θελεις πλυστικο ειτε karcher ειτε Nilfisk αναγκαστικα με σετ υδραμμοβολης απλα θελει απλη αμμοβολη να μην το κανεις λειο

Γεια σου φίλε,

Μήπως υπάρχει καμιά προτίμηση στην πίεση ? 145 bar είναι αρκετά ?

Αυτή η αμμοβολή δεν κάνει http://www.tool-market.gr/tool.php?lang=gr&id=4861 ?

Δημοσ.

Και με 130 κανεις δουλειας ανετα απλα ρυθμιζεις το ακροφυσιο ποσο δυνατα θα ριξει το νερο σε συνδιασμο με την αμμοβολλη και ο τυπος που μου δειξες μια χαρα ειναι απλα θελει προσοχη να μην το κανεις λειο ,δοκιμαζεις "παιζοντας "με το ακροφυσιο

• Like 1
Δημοσ.

Και με 130 κανεις δουλειας ανετα απλα ρυθμιζεις το ακροφυσιο ποσο δυνατα θα ριξει το νερο σε συνδιασμο με την αμμοβολλη και ο τυπος που μου δειξες μια χαρα ειναι απλα θελει προσοχη να μην το κανεις λειο ,δοκιμαζεις "παιζοντας "με το ακροφυσιο

Thanks αδερφέ για τις χρήσιμες πληροφορίες!

Άμα γίνει λείο τι είδους ζημιά προκαλείται ?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κανεις καποια ζημια απλα μετα ειναι θεμα αισθητικης πως βλεπεις το αποτελεσμα ,παντως την δουλεια σ θα την κανεις και αποψη μ μην δωσεις πανω απο 300 ευρω ,φανταζομαι θα το χρησιμοποιησεις για πλυσιμο αυτοκινητου πχ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...