Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς όμως στην πράξη έτσι γίνεται. Θα έρθει (έρχεται ή ήρθε) η ώρα που θα πληρώσουν όλοι (σχεδόν) φταίνε δε φταίνε. Δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός εκεί. Αν γίνει κούρεμα πχ δεν θα ψάξουν να βρουν αν κάποιος είχε βύσμα ή έφαγε λεφτά παλιότερα, απλά θα τους πάρει η μπάλα όλους.

Ακριβώς και γιαυτό δεν ανέχομαι να μου πει κάποιος έφαγες κ εσύ , αν το πει θα του βγάλω τα δόντια να φτιάξω κολιέ. Επίσης δεν ανέχομαι απο άτομα μεγάλης ηλικίας, δηλαδή της γενιάς που τα έκανε πουτ@ν@ , κατοίκους εξωτερικού που είναι έξω απ το χορό, αλλα και δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς βολεμένους να μου πουν αν θα κάτσω ή δε θα κάτσω στη χώρα κ αν είναι σωστό η όχι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του , όπως στρώσανε να κοιμηθούν κ όπως έφαγαν τώρα να κάτσουν να τη φάνε οι ίδιοι κ οι οικογένειες τους.  

Υπάρχουν αρκετοί προκλητικοί τύποι σε αυτό το στιλάκι , αλλα οι απόψεις τους περι πατρίδας πηγάζουν στο φόβο πως όλοι οι παραγωγικοί θα φύγουν έξω κ θα μεινουν οι ίδιοι μόνο να αργοπεθαίνουν . Αν δεν δουλέψουν οι παραγωγικοί εργαζόμενοι απο που θα βρεθούν οι συντάξεις κλπ για να δωθούν ? λολ

Επεξ/σία από Vapir
  • Like 3
  • Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ανοιξτε παιδια ολοι απο ενα μαγαζι να πληρωνετε 90% φορους και να βαλετε υποθηκη τις περιουσιες σας ωστε να συνεχισουν απροσκοπτα να μασαμπουκιαζουν οι διορισμενοι και να σας κανουν και μαθηματα εργατικοτητας και ηθικης απο τις παραλιες που κανουν τα τριημερα...εννιαμερα,σαν τα πασιγνωστα εννιαμερα.

• Like 14
Δημοσ.

Ανοιξτε παιδια ολοι απο ενα μαγαζι να πληρωνετε 90% φορους και να βαλετε υποθηκη τις περιουσιες σας ωστε να συνεχισουν απροσκοπτα να μασαμπουκιαζουν οι διορισμενοι και να σας κανουν και μαθηματα εργατικοτητας και ηθικης απο τις παραλιες που κανουν τα τριημερα...εννιαμερα,σαν τα πασιγνωστα εννιαμερα.

Αυτο ειναι ισως και το μεγαλυτερο αντικινητρο που υπαρχει....

Επισκέπτης
Δημοσ.

εχω μια ερωτηση ρε παιδιά. βλέπω σε σουπερμαρκετ, να δουλεύουν πολλά νέα παιδιά (συγκεκριμένα είχα ρωτήσει έναν σε καποιο mymarket ποσον ετών ήταν γιατί μου φαινόταν μικρός, και μου είπε 20), σε έναν σκλαβενίτη είχα δει μια κοπέλα που τη γνώριζα και ήταν 18. πώς τους έχουν προσλάβει αυτούς; αν ο άλλος ήταν 20, σημαίνει πως ήταν και φοιτητής. δεν πρέπει να έχεις κ προϋπηρεσία για να δουλέψεις εκεί;

Δημοσ.

εχω μια ερωτηση ρε παιδιά. βλέπω σε σουπερμαρκετ, να δουλεύουν πολλά νέα παιδιά (συγκεκριμένα είχα ρωτήσει έναν σε καποιο mymarket ποσον ετών ήταν γιατί μου φαινόταν μικρός, και μου είπε 20), σε έναν σκλαβενίτη είχα δει μια κοπέλα που τη γνώριζα και ήταν 18. πώς τους έχουν προσλάβει αυτούς; αν ο άλλος ήταν 20, σημαίνει πως ήταν και φοιτητής. δεν πρέπει να έχεις κ προϋπηρεσία για να δουλέψεις εκεί;

Παίζουν και οι γνωριμίες...μέχρι βουλευτές βάζουν για να μπουν σε σούπερ μάρκετ!

• Like 3
Δημοσ.

Τραγικο πραγματικα εχουμε ενα απο τα καλυτερα οικοπεδα στον πλανητη με γεωργια, τουρισμο, κλιμα, γεωγραφικη θεση μεχρι και ορυκτο πλουτο και αντι να ασκεισουμε εθνικη κυριαρχια και να το εκμεταλευτουμε προς οφελος μας βλεπουμε πως θα φυγουμε.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ρώτησες τους ιδιους? εγω μια φορα ειχα δει μια τυπισσα και λεω ωραια θα κανουμε και καμάκι .... οποτε εκει που μου εβαζε τα τυρια της κανω να σε ρωτησω κατι εδώ ατομα παιρνουν? γιατι ενδιαφέρονται φιλοι μου και με το μπλα μπλα μου εδωσε και το τηλεφωνο της και μου ειπε ότι επειδή εχει πτυχιο οικονομικων την προετοιμαζαν για διευθυντη σε υποκατάστημα και απλα θα περνουσε από όλα τα ποστα για λιγο καιρο. Μου ειπε ότι ειχε κανει αιτηση στον ΑΒ στο σάιτ τωρα για γνωστο δεν ρωτησα αμα θες και ενδιαφέρεσαι της κάνω ένα τηλεφωνο εχει γινει φιλαράκι. :D

Τραγικο πραγματικα εχουμε ενα απο τα καλυτερα οικοπεδα στον πλανητη με γεωργια, τουρισμο, κλιμα, γεωγραφικη θεση μεχρι και ορυκτο πλουτο και αντι να ασκεισουμε εθνικη κυριαρχια και να το εκμεταλευτουμε προς οφελος μας βλεπουμε πως θα φυγουμε.

Eδω ειμαστε ικανοι να τσακωθούμε μεταξυ μας επειδή ο ενας λεει πως θα νοσταλγήσεις να γυρισεις πισω και ο άλλος όχι δεν θα τσακωθούμε για πιο χοτ θέματα? :D

Δημοσ.

Σωστός. Θα έπρεπε να ασχολούμαστε κατά 80% με γεωργία - κτηνοτροφία, τουρισμό και ναυτιλία πιστεύω.

Δημοσ.

Σωστός. Θα έπρεπε να ασχολούμαστε κατά 80% με γεωργία - κτηνοτροφία, τουρισμό και ναυτιλία πιστεύω.

Μην σε νοιαζει , τα φιλετα αυτα τα ξερουνε οι Γερμανοι , για αυτό θα μας τα παρουν για ενα κομματι ψωμι.....

Δεν ειναι μαλακας ο Γερμανος , βλεπει 30 χρονια μπροστά.

• Like 2
Δημοσ.

Άποψή μου, αν μπορείτε μείνετε και μην πληρώνετε φόρους, εισιτήρια για ΜΜΜ κ.λπ. 'Κλέψτε' όσο μπορείτε το κράτος που σας κλέβει, αλλά να είστε πάντα σωστοί με τους πελάτες σας.

Δεν ειναι μαλακας ο Γερμανος , βλεπει 30 χρονια μπροστά.

Δεν υπάρχει Γερμανός, Σουηδός, Έλληνας κ.λπ. που βλέπει πιο μπροστά ή που δεν βλέπει καλά. Υπάρχουν κράτη που κάνουν ό,τι θέλουν και ας βλέπει ο Γερμανός ή ο Έλληνας ό,τι θέλει. Και όλα τα κράτη ανήκουν στους ίδιους πλούσιους ανθρώπους και πολυεθνικές που αποφάσισαν η Ελλάδα να βουλιάξει και η Γερμανία να είναι καλά οικονομικά.

Δημοσ.

Με την δικη μας ανοχη εγιναν ολα αυτα δεν φταινε οι γερμανοι ζουσαμε ολοι την φουσκα και τα θαλασσοδανεια και αμα εμφανιζοταν καποιος να μας τα πει τον βριζαμε κιολας. Ρουσφετια - διαφθορα - απατες και σπαταλη ειναι δυνατον ενας τελωνειακος να τσιμπαει 2 χιλ το μηνα για να ξυνεται?? Η μηπως κατι καθηγητες του οαεδ εμπειροτεχνιτες με 2500 το μηνα αυτα θα πληρωσουμε τωρα.

Με τις λιστες λαγκαρντ τι εγινε??δεν κινειται φυλλο.Xαλαρουιτα και αγιος ο θεος πηγαμε να σηκωσουμε και αναστημα με κλειστες τραπεζες γελουσε ολη η ευρωπη.

• Like 1
Δημοσ.

Με την δικη μας ανοχη εγιναν ολα αυτα δεν φταινε οι γερμανοι ζουσαμε ολοι την φουσκα και τα θαλασσοδανεια και αμα εμφανιζοταν καποιος να μας τα πει τον βριζαμε κιολας. Ρουσφετια - διαφθορα - απατες και σπαταλη ειναι δυνατον ενας τελωνειακος να τσιμπαει 2 χιλ το μηνα για να ξυνεται?? Η μηπως κατι καθηγητες του οαεδ εμπειροτεχνιτες με 2500 το μηνα αυτα θα πληρωσουμε τωρα.

Μην τους βάζεις όλους μέσα υπάρχουν άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα που δεν φταίνε σε τίποτα, να πληρώσουν αυτοί που τα τρώγανε χωρίς να έχουν προσφέρει τίποτα, όχι όλοι 

Δημοσ.

Μην τους βάζεις όλους μέσα υπάρχουν άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα που δεν φταίνε σε τίποτα, να πληρώσουν αυτοί που τα τρώγανε χωρίς να έχουν προσφέρει τίποτα, όχι όλοι

Ναι εξαιρεσεις μετρημενες στα δακτυλα του ενος χεριου. Εχω δουλεψει σερβιτορος ανασφαλιστος επι 3 χρονια τις καλες εποχες αμα το ελεγα θα με διωχνανε. Τωρα εχουν δικαιολογια την αυξημενη φορολογηση τοτε τι ειχαν?

Ουτε τα μπουρμπουαρ δεν δινανε καποιο. Με λουκετο να τους δω δεν θα λυπηθω καθολου γυρναει ο τροχος δεν εισαι παντα ισχυρος επιχειρηματιας και τοτε θα πληρωσεις που δεν υπηρξες ηθικος ανθρωπινος και δικαιος.

Δημοσ.

Wtf? Δεν θυμάμαι να ανέχτηκα κάτι.

Δημοσ.

Ακριβώς και γιαυτό δεν ανέχομαι να μου πει κάποιος έφαγες κ εσύ , αν το πει θα του βγάλω τα δόντια να φτιάξω κολιέ. Επίσης δεν ανέχομαι απο άτομα μεγάλης ηλικίας, δηλαδή της γενιάς που τα έκανε πουτ@ν@ , κατοίκους εξωτερικού που είναι έξω απ το χορό και δημοσίους υπαλλήλους και λοιπούς βολεμένους να μου πουν αν θα κάτσω ή δε θα κάτσω στη χώρα κ αν είναι σωστό η όχι. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του , όπως στρώσανε να κοιμηθούν κ όπως έφαγαν τώρα να κάτσουν να τη φάνε οι ίδιοι κ οι οικογένειες τους.  

Υπάρχουν αρκετοί προκλητικοί τύποι σε αυτό το στιλάκι , αλλα οι απόψεις τους περι πατρίδας πηγάζουν στο φόβο πως όλοι οι παραγωγικοί θα φύγουν έξω κ θα μεινουν οι ίδιοι μόνο να αργοπεθαίνουν . Αν δεν δουλέψουν οι παραγωγικοί εργαζόμενοι απο που θα βρεθούν οι συντάξεις κλπ για να δωθούν ? λολ

Aυτους που ειναι εξωτερικο παντως, δεν μπορει να τους λες εξω απο το χορο ποσο δε μαλλον να τους τσουβαλιαζεις με ΔΥ κλπ. Ειναι απο τα κυρια θυματα της καταστασης, αναγκαστηκαν δηλαδη να ξεσπιτωθουν και να αλλαξουν τοπο-χωρα ακριβως για τους ιδιους λογους που εσυ ο ταδε και ο δεινα ειστε ανεργοι ή εχετε χαμηλους μισθους. Πλην ελαχιστων εξαιρεσεων, τα ιδια δεινα περνας με τους κατοικους εξωτερικου, ενιοτε αυτοι περνανε ακομα περισσοτερα, ειδικα τα πρωτα χρονια μεχρι (αν ποτε) στρωσουν τις ζωες τους σε διαφορα επιπεδα.

Αν εσυ νομιζεις οτι η διαδρομη ειναι ευκολη ή οτι "βολευτηκαν/βολευονται" πατωντας τον αυτοματο πιλοτο, ειναι στην διακριτικη σου ευχερεια να ακολουθησεις την πορεια τους αντι απλως να τους μισεις επειδη νομιζεις οτι ειναι στην κατηγορια των βολεμενων. 

Οσον αφορα το μαζι τα φαγαμε, ειναι σωστοτατη κουβεντα, απλα ο καθενας ετρωγε (και τρωει) ως εκει που του αναλογει βαση κοινωνικης/οικονομικης και πολιτικης θεσης. Δεν ειναι τα λεφτα αυτα καθεαυτα, αλλα η γενικοτερη νοοτροπια που ακολουθουν ολοι, με αποτελεσμα οσο μεγαλυτερο ειναι το καθε ψαρι να "δικαιοδοτειται" να φαει περισσοτερο, καθοτι λογω γενικης νοοτροπιας απο τον λαο, μπορει να το κανει (και βραχυπροθεσμα βολευει τους παντες). Το οτι καποιοι φαγαν 1 δραχμη οταν αλλοι φαγαν τρισεκατομυρια καταλαβαινω πως εξοργιζει τους πρωτους, αλλα δε σημαινει οτι δεν βαλανε κι αυτοι το λιθαρακι τους σε μια σαπια νοοτροπια που επικρατει απο ακρη σε ακρη στην Ελλαδα. Το προβλημα ειναι η νοοτροπια, το επακολουθο της -μεταξυ αλλων- ειναι να τρωγονται και λεφτα. Οποτε το "μαζι τα φαγαμε" οταν μιλαμε για νοοτροπια, ναι ισχυει. Μαζι ειχαν ολοι την ιδια νοοτροπια και μαζι την εχουν ακομη -6 χρονια μνημονιων αποδεικυνονται λιγα προς το παρον- οι πλειστοι οσοι.

Γενικα, η αρχη για να γινει η αλλαγη σε οποιοδηποτε επιπεδο απο προσωπικο εως κοινωνικο , συλλογικο, πολιτικο ειναι να μην θεωρουμε για ολα υπευθυνους τους υπολοιπους, αλλα να κοιταμε εμεις οι ιδιοι πρωτοι τι μπορουμε και τι οφειλουμε να διορθωσουμε στους εαυτους μας, χωρις να βρισκουμε δικαιολογιες στα αρνητικα των γυρω. 

My 2 cents παροτι ξερω οτι στους περισσοτερους δε θα αρεσουν καθολου τα παραπανω, συνηθισμενο οταν λες την αληθεια ωμη.

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...