Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι νομιζουν ότι δεν έχεις κατι καλυτερο να κανεις αλλα πρεπει να εισαι σκλάβος στην επιχειρηση. Αλλα ξερεις παντα υπάρχουν και οι γλειφτες που θα φροντισουν να φαινεσαι εσυ ο κακος στο αφεντικο αμα αντιδράς σε κάποια λογικά κατά τα αλλα πράγματα όπως ειπες και εσυ του ειπε ότι θα ξυπνησουν και οι άλλοι. Μα κοιτα αμα ειχαν ολοι τα αρχιδια να πουν αυτό που πρεπει τι θα εκανε ο εργοδότης νομιζεις? δεν θα υποχωρουσε? αν όχι σε όλα εστω στα μισά.

Φυσικα το κερδος ειναι πανω απο τον ανθρωπο δυστηχως, και να φανταστεις μιλαμε για ατομο με 14 χρονια προυπηρεσια και καταρτισμενο σε νομοθεσιες και δικαιώματα σκεψου τι τραβανε οι νεοι που δεν εχουν εμπειρια και δεν ξερουν τα δικαιώματα τους.

Αυτο που λες ισχυει οτι οι πιο πολλοι φοβονται και μαλιστα ο φοβος τους εχει γινει τροπος ζωης, στο 5μηνο κανενας δεν μιλαγε για δικαιώματα ουτε διεκδηκουσε πλην μερικων που μπηκαμε στην μαυρη λιστα, οταν τελιωνε το 5μηνο συνεχίσαμε τις κινητοποιησεις και παλι δεν ερχοντουσαν οκ να δεχθω οτι οταν δουλευεις φοβασαι μην σε διωξουν η μην σε χωσουν αλλα οταν εισαι ανεργος τι ακριβως φοβασαι ???

• Like 1
  • Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φυσικα το κερδος ειναι πανω απο τον ανθρωπο δυστηχως, και να φανταστεις μιλαμε για ατομο με 14 χρονια προυπηρεσια και καταρτισμενο σε νομοθεσιες και δικαιώματα σκεψου τι τραβανε οι νεοι που δεν εχουν εμπειρια και δεν ξερουν τα δικαιώματα τους.

Αυτο που λες ισχυει οτι οι πιο πολλοι φοβονται και μαλιστα ο φοβος τους εχει γινει τροπος ζωης, στο 5μηνο κανενας δεν μιλαγε για δικαιώματα ουτε διεκδηκουσε πλην μερικων που μπηκαμε στην μαυρη λιστα, οταν τελιωνε το 5μηνο συνεχίσαμε τις κινητοποιησεις και παλι δεν ερχοντουσαν οκ να δεχθω οτι οταν δουλευεις φοβασαι μην σε διωξουν η μην σε χωσουν αλλα οταν εισαι ανεργος τι ακριβως φοβασαι ???

Οι νεοι είναι και ψαρωμένοι οποτε δεν μιλάνε πολύ. Κάποιες φορές πρέπει να μιλας όχι με το παραμικρο αλλα όταν βλέπεις ότι ο άλλος πάει να σε πιάσει μαλάκα.

Φοβούνται ναι μην τα χαλάσουν με τη κλικα και δεν βγουν μετα μαζι για καφέ να κουτσομπολευουν τους υπολοιπους. Κοιτα να σου πω καμια φορα και αυτοι που δεν μιλανε τα ιδια με αυτους είναι και μολις ανεβουν θα κανουν και τα ιδια δηλαδή θα φερονται με τον ιδιο τροπο επειδή εχουν απωθημένα. Θα σκέφτονται ότι καλα τα κανουν στον νέο τωρα επειδή και αυτοι όταν ηταν νεοι τα έφαγαν ενώ δεν πρεπει να πηγαινει ετσι κακως τα εφαγες όταν ησουν νέος και τωρα τα ξεσπάς σε λάθος άτομα. Δεν ειχαν τα κοτσια να αντιδρασουν τοτε και τωρα ξεσπάνε σε λάθος ατομα επειδή και καλα μπορούν.

Δημοσ.

Η ανικανότητα του δημοσίου είναι πολιτικής φύσης. Τελειώνει στους πολιτικούς, αλλά ξεκινάει από πολύ παρακάτω. Εν τέλει για να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα τέτοιου είδους το μόνο που χρειάζεται είναι να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν κατάλληλοι νόμοι. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει τα "αφεντικά" των πολιτικών να δώσουν σήμα πως είμαστε εδώ, στηρίζουμε και απαιτούμε να γίνει το τάδε πράγμα.

Αν τα αφεντικά δίνουν άλλα αντ' άλλων σήμα, προφανώς θα γίνει αντίστοιχα άλλα αντ' άλλων. Αν τα αφεντικά είναι οι λάθος άνθρωποι, θα γίνουν λάθος πράγματα. Κι αν (όχι όλοι, αλλά αρκετοί) πολίτες ψηφίζουν κοιτώντας το κωλαράκι τους, well, ξέρουμε τι συμβαίνει τότε.

Ακόμα και τα μεγαλύτερα redneck ζώα που θα ψηφίσουν Trump επειδή τους λέει αυτά που θέλουν ν' ακούσουν (προσοχή, δεν κρίνω τον Trump σαν πολιτικό, δεν έχω ακόμα αρκετά δεδομένα για να το κάνω, κρίνω τα ζώα) τουλάχιστον θα το κάνουν για λόγους που δεν είναι καθαρά προσωπικοί (call me ρουσφέτι).

Really τώρα το σκέφτομαι και συφιλιάζομαι, έχουμε κομματικές παρατάξεις να λύνουν και να δένουν μέσα στα πανεπιστήμια και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει όταν βγαίνουν απο κει οι μέλλοντες πολιτικοί και κομματικοί στρατιώτες και κάνουν τα πράγματα όπως έμαθαν να τα κάνουν.

Προφανώς το όλο θέμα δεν είναι τόσο απλό που να αναλύεται σε 5-10 γραμμές αλλά μετά φταίνε οι Γερμανοί, οι τράπεζες, οι Ιλουμινάτοι, τα νοσφεράτου και το λουρί της μάνας.

Μαλάκα, όλοι αυτοί σου έδωσαν το σκοινί. Αλλά μόνος σου, τελείως μόνος σου κρεμάστηκες.

Ορθο σκεπτικο αλλα δεν ισχύει. Η ψυχολογια της κοινωνιας χειραγωγειται πολυ ευκολα. Με αποτελεσμα η πορεια μιας κοινωνιας να μην εξαρταται απο την ιδια κοινωνια, αλλα απο αυτους που την χειραγωγουν.

• Like 5
Δημοσ.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει προοπτική

υπαρχει και στο απαντησε ο φιλος απο κατω

Σωστός. Θα έπρεπε να ασχολούμαστε κατά 80% με γεωργία - κτηνοτροφία, τουρισμό και ναυτιλία πιστεύω.

• Like 1
Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν καλό παιδί,είπα στον Προϊστάμενο του πελάτη πράγματα που δεν του άρεσαν γιατί τον ένοιαζε μόνο η δουλειά και ειρωνευόταν κιόλας.Επίσης αρνήθηκα να κάνω έξτρα δουλειά για να τεμπελιάζει αυτός.Το αποτέλεσμα ήταν να μιλήσει στην εταιρία μου και με έστειλαν 25 χμ για δουλειά απο το σπίτι μου,50 χμ πήγαινε-έλα.Οχι μόνο δεν μου είπαν αν έγινε απο την εταιρία η απο τον πελάτη,αλλά ούτε και τον λόγο,το κρατάνε μυστικό.Είναι κάποιες στιγμές που δεν μπορώ να κάνω τον χαζό και να λέω σε όλα ναι και αυτό πληρώνεται.Εχουν καταργήσει το δικαϊωμα της αξιοπρέπειας.Ετσι απλά γίνονται αυτά,φύγε εσύ, έλα εσύ.

• Like 3
Δημοσ.

υπαρχει και στο απαντησε ο φιλος απο κατω

Σωστός. Θα έπρεπε να ασχολούμαστε κατά 80% με γεωργία - κτηνοτροφία, τουρισμό και ναυτιλία πιστεύω.

Ναι δηλαδή να πάμε στην κατρακύλα την στιγμή που ο ανεπτυγμένος κόσμος πάει στην δεύτερη βιομηχανική επανάσταση εμείς να ασχολούμαστε με την γεωργία (δίχως να έχουμε τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και χωρίς να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις τριτοκοσμικές χώρες στις τιμές) τον τουρισμό (με άλλα λόγια να γίνουμε μπουρδέλο σαν την Ταϊλάνδη ας πούμε) και την ναυτιλία (που ήδη είμαστε πρώτοι και άρα δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά σε σχέση με τα έσοδα μας αυτός ο τομέας)

• Like 2
Δημοσ.

Ναι δηλαδή να πάμε στην κατρακύλα την στιγμή που ο ανεπτυγμένος κόσμος πάει στην δεύτερη βιομηχανική επανάσταση εμείς να ασχολούμαστε με την γεωργία (δίχως να έχουμε τεράστιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και χωρίς να μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις τριτοκοσμικές χώρες στις τιμές) τον τουρισμό (με άλλα λόγια να γίνουμε μπουρδέλο σαν την Ταϊλάνδη ας πούμε) και την ναυτιλία (που ήδη είμαστε πρώτοι και άρα δεν θα αλλάξει κάτι σημαντικά σε σχέση με τα έσοδα μας αυτός ο τομέας)

τι σε κανει να πιστευεις οτι ειμαστε μπροστα σε τεχνολογια και προσπαθουμε να ανταγωνιστουμε τα μεγαθηρια; ειναι δυνατον;

Η Ελλαδα ετσι ηταν απο παντα. Αυτα εχουμε , με αυτα θα δουλεψουμε. Το να προσπαθουμε να αντιγραψουμε το lifestyle και τις συνηθειες αλλων λαων ειναι καταντια απο την στιγμη που εχουμε τοσο πλουτο.

Μια χαρα καλλιεργησιμες εκτασεις εχουμε, και ευφορο κλιμα και τουρισμο και ναυτιλια. Αν εμας δεν μας αρεσει και θελουμε την κυριλα και να ζουμε πλουσιοπαροχα, κακο του κεφαλιου μας!

• Like 3
Δημοσ.

Αυτά που λες δεν είναι προοπτικές, εσύ παίρνεις τους τομείς που έχουμε το υψηλότερο ΑΕΠ και λες οτι αν όλοι αυτοί οι άνεργοι χωθούν στους τομείς αυτούς θα βρεθεί άκρη για όλους και θα ζήσουν όλοι. Απλά γελάμε, θα μοιραστεί η πίτα σε περισσότερα άτομα και θα γίνουν φτωχότεροι όλοι.

Τα περι αγροτιάς και εκτάσεων είναι αστειότητες δεν έχουνε όλοι χωράφια πολλών στρεμμάτων που η επιφάνειά τους να επαρκεί για αυτοπαραγωγή και ένα ικανοποιητικό εισόδημα μετά φόρων για να ζήσεις. Ακόμα κι αυτοί που κατέχουν εκτάσεις δεν έχουν στην διάθεσή τους τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα φράγκα που απαιτούνται, μιλάμε για μια επένδυση και οχι οτι θα πατήσεις το κουμπί και το χωράφι θα βγάζει μόνο του φρούτα λαχανικά και καρπούς.

Δεν κατέχουνε όλοι ξενοδοχεία.

Για την κτηνοτροφία ούτε λόγος, εκεί πέρα εκτός από τα αγροτικά πρέπει να μπλεχτείς με ζώα και ακόμα πιο ειδικά θέματα.

Δημοσ.

Σιγά τα χωράφια που έχει ποια η ελλαδα για να βασιστεί πάνω της μια ολόκληρη οικονομία 

ναι ακριβως...σιγα τα εργοστασια και την τεχνολογια που εχει η ελλαδα για να βασιστει πανω της μια ολοκληρη οικονομια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι σε κανει να πιστευεις οτι ειμαστε μπροστα σε τεχνολογια και προσπαθουμε να ανταγωνιστουμε τα μεγαθηρια; ειναι δυνατον;

Η Ελλαδα ετσι ηταν απο παντα. Αυτα εχουμε , με αυτα θα δουλεψουμε. Το να προσπαθουμε να αντιγραψουμε το lifestyle και τις συνηθειες αλλων λαων ειναι καταντια απο την στιγμη που εχουμε τοσο πλουτο.

Μια χαρα καλλιεργησιμες εκτασεις εχουμε, και ευφορο κλιμα και τουρισμο και ναυτιλια. Αν εμας δεν μας αρεσει και θελουμε την κυριλα και να ζουμε πλουσιοπαροχα, κακο του κεφαλιου μας!

Αυτό που κάνουμε τόσα χρόνια ειναι να αντιγράφουμε.... εκει ειναι το πρόβλημα.... Ο σκοπός ειναι η πρωτοβουλία!!!

Η Γερμανία ήταν ενα μάτσο αγριάνθρωποι που τρώγανε βελανίδια στα δάση πριν ~800 χρόνια η νότια κορέα ήταν κάτι σαν την Ελλάδα στην τουρκοκρατία πριν 70 χρόνια (όταν εμείς δηλαδή το 1950 ήμασταν πολύ πιο μπροστά) και τώρα είναι τίγκα στους ουρανοξύστες και τις βιομηχανίες από κινητά μέχρι αυτοκίνητα και αεροπλάνα  κτλ

Εγώ δεν είπα να αντιγράψουμε κάποιον αλλά να προοδεύσουμε να ακολουθήσουμε την εξέλιξη δηλαδή.

Πιο απλά να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να εξελιχτούμε σαν χώρα και όχι να γυρίσουμε πίσω στα ήσυχα γιαυτό δεν πάμε μπροστά όπως έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου γιατί δεν κοιτάμε πως να γίνουμε καλύτεροι αλλά πως θα γίνει να βολευτούμε με κάνα μεροκάματο χωρίς πολλά πολλά (χωραφάκι, κάνα μπουτάκι και καμια κομπινούλα για τους τουρίστες κτλ ) 

1) Τι στο διάολο γίνεται με το φυσικό αέριο να το εξορύξουμε μόνοι μας ΧΘΕΣ όχι σήμερα με δικές μας δυνάμεις  όχι σε 10 χρόνια απο τώρα όχι να φέρουμε πχ τους Γάλλους ας πούμε και να μας δίνουν ενα κομμάτι ψωμί από τα κέρδη τους.

2) Βιομηχανία ο βασικός μισθός μας είναι ελάχιστα πιο μεγάλος απο αυτόν του Κινέζου στα εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας αυτό είναι μειονέκτημα μεν (μιας και ανεβάζει το συνολικό κόστος) (EDIT: άκυρο αυτό που έγραψα βασιζόταν σε στοιχεία που είχα δεί πριν μερικά χρόνια τώρα απότι φαίνεται ο μέσος μισθός ενός εργάτη στην κίνα ειναι 62029 CNY δηλαδή περίπου 8321 ευρώ τον χρόνο δηλαδή παίρνουν κοντά στα 700 ευρώ τον μήνα μέσο όρο!!! άρα σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας ο μιστός τους είναι ακόμη μεγαλύτερος πλέον!!! άρα ήδη είμαστε ανταγωνιστικότεροι χωρίς να βάλουμε υπόψιν μας τα άλλα θετικά που έχουμε και είχα γράψει παρακάτω) 

αλλά έχουμε το εξής πλεονέκτημα: είμαστε μέσα στην ΕΕ και δεν μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα απο τους μεγάλους καταναλωτές τεχνολογίας στην ευρώπη (και άρα γλυτώνοντας απο φόρους εισαγωγής και μεταφορικά αλλά και ο μειωμένος χρόνος απο την παραγωγή στην κατανάλωση λόγω μικρών αποστάσεων ισοσταθμίζει και με το παραπάνω τους λίγο πιο ακριβούς μισθούς μας) θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα απο κάρτες γραφικών έως κινητά (όχι ελληνικά -όχι δηλαδή ότι δεν θα ήταν καλό να κάναμε και δικά μας αλλά θα έρθει αργότερα αυτό σίγουρα αν πρώτα κάνουμε των άλλων- αλλά πχ να συναρμολογουμε πράματα για λογαριασμό άλλων εταιριών στον χώρο των τηλεοράσεων της πληροφορικής κτλ

Επίσης έχουμε πολύ πιο καταρτισμένους ανθρώπους (που καταδέχονται βασικό μισθό ήδη σε καφετέριες κτλ) και πολύ καλύτερη σχέση με την γλώσσα τους (αγγλικά γαλλικα γερμανικά) όλα αυτά μας κάνουν ελκυστικούς

Πρωτοβουλία δεν υπάρχει όμως

Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα φέρει σε οργασμό την εγχώρια αγορά αλλά θα ρίξει και τις τιμές μιας και θα έχουμε ντόπια παραγωγή και θα μειώσει και το συνάλλαγμα που στέλνουμε προς τα έξω.

3) Μείωση της γραφειοκρατίας για επιχρίσεις και όλων των ειδών πρωτοβουλίας (πχ ευρεσιτεχνικά εργαστήρια, ελεύθερους επαγγελματίες κτλ)  Μέσα σε μια μέρα με μια δυο τζίφρες να μπορώ να στήσω εταιρία τέλος. Οι Βούλγαροι ειναι πιο οργανωμένοι ή έξυπνοι απο εμας; 

4) κίνητρα στις οικογένειες να κάνουν περισσότερα παιδιά να έχει κάθε οικογένεια τουλάχιστον 3 παιδιά μέσο όρο έτσι ώστε να αυξηθεί ο πληθισμός (ήδη οι ανθρωποι σε ηλικία κατάλληλη για εργασία είναι λιγότεροι απο τους συνταξιούχους αυτό το πράμα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι ποιος θα πληρώνει για τις συντάξεις; ) και δεν ειναι μόνο αυτό μετα απο 18 χρόνια όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα φέρουν έσοδα με φόρους αλλά και θα ειναι εργατικά χέρια (χώρια τα έσοδα μέσω ΦΠΑ που θα έχουν φέρει απο την γέννηση τους και μετά για να ανατραφούν πχ φπα για κρεβατάκια πάνες κτλ )

5) μείωση του ΦΠΑ για να δοθεί έμφαση στα μεγαλύτερα έσοδα απο κατανάλωση και όχι ανα συναλλαγή! μεγαλύτερη μείωση του ΦΠΑ στα ντόπια προϊόντα για να προτιμούνται έναντι των ξένων και να μείνει περισσότερο συνάλλαγμα μέσα στην χώρα. 

και πολλά ακόμη αυτονόητα αλλά ήδη έγραψα ενα κατεβατό ολόκληρο 

Επεξ/σία από Ziguala
Δημοσ.

Πολύ καλά μιας και είχα πτυχίο (degree) επάνω στο επάγγελμα μου και γλώσσα. ούτε σκόνταψα πουθενά ευτυχώς.

Καθε φορα θελω να ρωτησω, καθε φορα το ξεχναω.

Γιατι συγκεκριμενα Καναδα; Εχω φιλους που εχουν παει απο ΗΠΑ μεχρι Ινδια, κι απο Αραβικα Εμιρατα μεχρι Αμστερνταμ αλλα ο Καναδας μου φαινεται το πιο περιεργο. Κοινωνικο κρατος κι ευκαιριες ισως;

Δημοσ.

Καθε φορα θελω να ρωτησω, καθε φορα το ξεχναω.

Γιατι συγκεκριμενα Καναδα; Εχω φιλους που εχουν παει απο ΗΠΑ μεχρι Ινδια, κι απο Αραβικα Εμιρατα μεχρι Αμστερνταμ αλλα ο Καναδας μου φαινεται το πιο περιεργο. Κοινωνικο κρατος κι ευκαιριες ισως;

(παλιότερα σου δίνανε και γή για να πας δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη) είναι πολύ πιο εύκολο να βγάλεις βίζα και να γίνεις μόνιμος πολίτης απότι στην Αμερική και η ζωή είναι πιο φθηνή. 

Και λειτουργεί  σαν buffer zone γιατι αργότερα ειναι πιο εύκολο ως Καναδός πολίτης να δουλέψεις στις ΗΠΑ

Δημοσ.
....................................5) μείωση του ΦΠΑ για να δοθεί έμφαση στα μεγαλύτερα έσοδα απο κατανάλωση και όχι ανα συναλλαγή! μεγαλύτερη μείωση του ΦΠΑ στα ντόπια προϊόντα για να προτιμούνται έναντι των ξένων και να μείνει περισσότερο συνάλλαγμα μέσα στην χώρα. 

και πολλά ακόμη αυτονόητα αλλά ήδη έγραψα ενα κατεβατό ολόκληρο 

Αν μιλάς γενικά σαν αναπτυξιακή προσέγγιση, οκ.

Αν μιλάς για εφαρμογή στην Ελλάδα όπου κάθε κυβέρνηση από δεξιά μέχρι αριστερή (λέμε τώρα :P ) νομοθετούν φόρους ανάλογα με το πόσα λείπουν από το κάθε "πρόγραμμα" το αφήνω απλά ασχολίαστο.

Αν δεν μιλάς απλά αλλά και το πιστεύεις για την Ελλάδα, τότε πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις (no offense intended)

• Like 2
Δημοσ.

Εγω είμαι μαθηματικός δούλεψα σε ένα φροστιστήριο 2 χρόνια και αυτά χωρίς ένσημα ,απόδειξη προυπηρεσίας 0.

Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος,εχω μοιράσει βιογραφίκά αλλα τζίφος.

Πολυ δύσκολα τα πράγματα και δε ξέρω αν θα βρω στο τομέα μου , αφου σκεφτεί να παω για οδηγός σε μια εταιρία.

Δύσκολη ειδικότητα , δε ξέρω τι να κάνω...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...